Şimdi Ara

Sıfır araç alacaklar dikkat !!! Özellikle engelli plaka alacaklar dikkat !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
9
Favori
20.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selamlar , uzun zamandır faydalı bilgileri üye olmadan, forumu herkese açık tutarak buradan öğrenebilmemi sağlayan bütün forum ailesine yeri gelmişken teşekkür ederim.

    Başlıkta neden dikkat yazdığıma gelecek olursak;

    Özellikle engelli yakınları ve engelli kardeşlerimiz için bu konuyu açma gereği duydum , çünkü bende bir engelli abisi olarak yeni bir araç alıcam ve bu başlık altında toplanarak daha ucuza nasıl araç alırız , bunun için neler yapmalıyız hatta sorusu olan arkadaşların sorularınıda cevaplamak için bu başlığı açtım!

    öncelikle yeni araç almayı düşünenleri bu başlık altında toplayarak daha ucuza araç almak için örgütlenmeyi sağlamak ilk hedefim!!! Gerek engelli plaka gerek normal plaka sıfır araç alacak olanlar , almayı düşünenler bayi liste fiyatının daha da altında araç almak istemezmisiniz ????

    Eğer aceleniz yoksa biraz daha sabredin derim ;)

    Önce buradan toplanalım ve birlikte hareket ederek ilk olarak kimler hangi marka araç alacak onları listeleyelim , daha sonra yapılacak olanlar basit. Bu toplanmayı oluşturmamdaki amaç kararlaştırılan markalara birden fazla araç alımıyla ilgili müracat ederek FİLO İNDİRİMİ almaktır !!!
    NOT:(FİLO İNDİRİMİ FİRMADAN FİRMAYA %5 İLE %20 GİBİ CİDDİ İSKONTO SAĞLAMAKTADIR !!!)

    İkinci olarak sizlere araç alımınızı biraz erteletmek istiyorum , bunun da sebebi şudur yıl sonunda hemen hemen her firma yıl sonu kampanyaları başlatmaktadır , bunlara örnek verecek olursak döviz kurunu düşürürler , araç fiyatlarında direk indirim yaparlar , kota doldurmaya çalışan bayilerle ciddi pazarlıklarla ciddi indirimler alırsınız, bankalar kredi vermek için can atar, kredi faizlerinde indirimler olur vs. vs yani yıl sonu araç almak şu anda almaktan daha mantıklıdır !!!

    Son olarak umarım araç almayı düşünen arkadaşlarla buradan toplanarak daha ucuza birer araç sahibi oluruz , alacağınız indirimleri küçümsemeyin ama araç almayı düşünenler varsa öncelikle buradan herkes ilgilendiği markayı ve bulunduğu şehri paylaşsın ve markalar belirlensin -ki hangi markadan hangi ildeki bayi bize daha uygun fiyat verecek kaç kişi araç alacak sayılar belli olsun !!!!

    Sonrası inşallah liste fiyatı 100 lira olan aracı biz gerek filo indirimi gerek ise pazarlık yaparak başka ilden de olsa 90 liraya hatta 80 liraya alabilelim ,

    Son olarak şu an piyasada sınıfında en ucuz avrupa araç sanırım seat ibiza 1 litre 75 hp , anahtar teslim 38900 TL olarak görünüyor , bütçesi kısıtlı olan engelli kardeşlerim için renault grubuna ait dacia gibi birşeye 38000 vermektense volkswagen grubuna ait olan seat daha mantıklı diye düşünüyorum !!!

    Engelli plaka alınırsa hiç pazarlıksız liste fiyatı üzerinden yaklaşık olarak 26000 liraya mal oluyor !!!

    Birde filo indirimi ve pazarlık artı yıl sonu indirimleri düşünülürse daha da uygun bir rakama alınabilir , acele etmeyin derim buradan toplanırsak herkesin yararına olur saygılarımla....


    Umarım bu çağrım olumlu sonuçlanır ve herkes biraz daha uygun fiyata araç alabilir en büyük temennim bu yönde herkese hayırlı günler...







  • Düşünce güzel ama alınacak şey ucuz bir şey olmadığı için toplanma işi tutmaz. Çünkü herkesin farklı şartları var. Kimi arabasını alır satar, kimi sıfır faiz kredi arar. Kimsede nakit o kadar para yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaan Çelikci K kullanıcısına yanıt
    filo indirimi nedir? Hangi şartlar altında uygulanır? Uzun uzun yazmadan keşke önce bunu öğrenseydiniz. Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha bekleyin N11.com dan %11 indirim koduyla daha da ucuza alırsınız artık.
  • Ciddi ciddi filo olarak engelli plakalı araba almayı düşündünüz mü gerçekten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filo olarak engelli plaka.

    Hmmm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filo+engelli indirimi+ son indirim için Fikret Orman Başkan, bedavaya binersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada yıllar once topluluk olusturup almaya calıstılar ama cayanlar vs oldu ve alamadılar. Bence siz hangi arabayı istediğinize karar verin sonra da aynı arabayı almayı isteyenlerle toplanmayı deneyin cok fazla markayı sokarsanız işin içinden çıkamazsınız


  • Yapılan yorumları okuyunca gerçekten üzüldüm doğrusu .
    Görüyorum ki bazı arkadaşlar yazılanı anlamadan sırf yorum yapmış olmak için yazmış , üzücü !!!


    Engelli değilseniz yada engelli bir yakınınız (1. derece akraba anne , baba ,kardeş gibi ) yoksa yada beyin özürlü değilseniz kusura bakmayın engelli indiriminden faydalanamıyorsunuz lütfen dikkatli okuyun !!!

    Not:Keşke engelli bireyleri sahiplenebilseniz de evlat edinmeniz gerekmese , unutmayın sağlıklı her birey bir engelli adayıdır , geçireceğiniz bir kaza veya bir beyin kanaması gibi önceden olacağını bilemediğiniz anlık bir duruma bakar , sonra pişman olursunuz !!!

    Yazının amacı öncelikle ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ VE ENGELLİ YAKINI OLAN sıfır araç alacak kişileri toplamaktır , benim gibi !!!!

    Filo indirimi evet markadan markaya farklı uygulanmaktadır , kimi marka bir tane araç alana da (arkadaşım bursa volkswagen doğuş otodan polo aldı filo indirimine dahil ettiler) filo indirimi uygulayabilirken kimisi de yapmayabiliyor !!! Bu tamamen markanın ve/veya bayinin iyi niyetine ve o anki araç satış durumuna (markanın belirlediği yıl içindeki kotasına) bağlı olabiliyor.

    Evet herkesin cebinde nakit yok , bende de araç bedelinin tamamı yok cebimde , elbetteki üzerine kredi çekilecek ve zaten yazımda da belirttiğim gibi bankaların da yıl sonunda çeşitli kredi kampanyaları olmaktadır ve bankaların kredi sistemleri de her hangi bir firmanın satış politikasına benzer şekilde olup yıl içinde ki işlem hacimlerine bakılarak kar zarar dengeleri portföylerine eklenmektedir.Doğal olarak yıl sonları işlem hacimleri , kredi kullandırım miktarı , anlaşmalı oldukları markaların talepleri vs gibi çok çeşitli etkenler doğrultusunda yönlendirilmektedir !!!!

    Daha açık anlatmak gerekirse -ki daha kolay anlaşılması açısından ;

    Bu başlık altında diyelim ki 17 kişi araç alacağını beyan ederek buluştu , bunların 6 sı fiat marka araç , 4 ü hyundai , 7 side renault marka araç alacağını belirtmiş olsun (modeller önemli değil önemli olan hangi marka olduğu !!! ) bunlarında içinde fiattan bir kişi , renaulttan 3 kişi engelli veya engelli yakını olsun mesela !!! Burada engelli plaka araç olanların sadece ekstra ötv indirim hakları olacaktır ama araçların vergisiz fiyatlarında birden fazla adet olduğu için uygulanacak olan fiyat onlarıda kapsayacağından , araçlar daha uygun fiyata malolacaktır !!!

    Rakamlarla örnek verecek olursak kolay anlaşılması açısından ;

    diyelimki normal liste fiyatı 20.000 TL olan bir aracın üzerine %45 ötv +%18 kdv + mtv (500 TL) + tescil masrafları (1.000 TL) = 35.720 TL mal olmaktadır !!!

    Eğer engelli iseniz aynı aracı 20.000 +%18 kdv + tescil masrafları (1.000 TL) = 24.600 TL olarak alırsınız !!!

    normal liste fiyatı 40.000 TL olan bir aracın ise üzerine %45 ötv +%18 kdv + mtv (500 TL) + tescil masrafları (1.000 TL) = 69.940 TL mal olmaktadır !!!
    engelli plaka olduğunda ise aynı araç 48.700 TL olmaktadır !!!

    Şimdi diyelim ki bayiden biz 7 araç alacak olalım ve bayideki satış danışmanı da bize ekstra %5 indirim vermiş olsun mesela , rakamlar önemli değil maksat konunun anlaşılması.

    7 aracın normal liste fiyatları 4 ünün 20.000 TL , 3 ünün de 40.000 TL olduğunu varsayalım ;
    20.000 - %5 iskonto = 19.000 TL
    40.000 - %5 iskonto = 38.000 TL

    19.000 + ötv + kdv + mtv (500 TL) + tescil masrafları (1.000 TL) = 34.009 TL (engelli plaka alacaksanız ötv ve mtv ödenmeyeceği için = 23.420 TL olacaktır)

    38.000 + ötv + kdv + mtv (500 TL) + tescil masrafları (1.000 TL) = 66.518 TL (engelli plaka alacaksanız ötv ve mtv ödenmeyeceği için = 46.340 TL olacaktır)

    Örnek verilen rakamlarla bile aradaki fark bu kadar büyükken , alacağınız aracın fiyatı üzerinde yapılacak indirim ve hatta tescil masrafınıda çıktığınızda cebinizde kalacak para yaklaşık ortalama tahmini 4 - 5 bin lira gibi bir rakam olacaktır . Kredi çekerek araç alacaklarında çekecekleri kredi miktarında 5 bin liralık bir düşüş geri ödeyecekleri taksit miktarında büyük bir fark olarak ceplerinde kalacaktır !!!


    Not: %45 ÖTV İNDİRİMİNDEN sadece ENGELLİ YADA ENGELLİ YAKINI olanlar faydalanabilmektedir , engelli olmayanlar toplu alımda bayinin yapacağı indirimlerden yararlanabilir ÖTV İNDİRİMİNDEN değil !!! Doğal olarak sıfır araç almayı düşünenlerin burada toplanması daha faydalı !!!

    Sonuçta bu 3 markaya araç alımı için müracaat edildiğinde birden fazla araç için müracaat edilmiş olacaktır ve haliyle filo indirimine dahil edilebilir , lütfen dikkatli okuyun edilebilir diyorum edilir demiyorum !!! (Bazı markalarda , izmit honda gibi arkadaşım ve kayınpederi için şubat ayında 2 cıvıc modeline ekstra indirim uygulamıştır !!) Bir bayiden fiyat teklifi aldığınızda 1 araç için aldığınız teklif ile 4 araca verilen teklif farklıdır bayinin bulunduğu şehire göre bile fiyatlar farklılık gösterir , iki tane sıfır araç aldım 7 sene de ikisinde de bayilerin verdikleri fiyatlar arasında çok fark oldu ve haliyle bana en uygun olanları tercih ettim !!!

    ilk aracım 2009 yılında devlet tarafından uygulanan ötv indiriminden dolayı normal plaka aldığım Hyundai i30 du , ikinci aracım 2010 aralık ayında engelli plaka aldığım Mitsubishi ASX tir , iki aracımıda elimdeki nakit üzerine kredi kullanarak aldım !!!

    Son bir şey daha söyleyeyim , eğer tescil işlemlerini kendiniz yapabilirseniz ortalama minimum 500 ile 1000 lira gibi bir rakam cebinizde kalır . Bu işi muamelecilerde 20 -30 liraya evrakı doldurtarak halledebilirsiniz ben öyle yapıyorum !!! Nasıl yapıldığını öğrenmek isteyen varsa sorsun yardımcı olurum...
    Sonuç olarak ;

    eğer ciddi araç almayı düşünenlerdenseniz , alacağınız aracın markasına modeline karar verdiyseniz yada seçeneklerinizi ikiye üçe düşürüpte hala kararsızsanız , ister nakit ister kredi kullanarak alacaksanız , araç almak için aciliyetiniz yoksa , alacağınız aracın model yılının çok büyük bir takıntısı yoksa ( aralık 2016 - ocak 2017 olması sizin için çok önemli değilse !!!) bu başlık altında toplanarak ilgilendiğiniz marka modeli bildirerek bayilerden toplu teklif almamızın size ne zararı olabilir ????

    ister normal plaka ister engelli plaka alın , burada amaç araç alacakların toplanması ve bayiden alınacak fiyat teklifinde birden fazla araç alımı için müracat edilmesi !!!

    Saygılarımla....


    Bedensel engelli olmayabilirsiniz ama beyin özürlü de olmayın lütfen !!! Engellilere saygı biraz !!! Faydanız yoksa bile en azından engel olmayın !!!


    Saygı sınırlarını aşmamaya çalıştım umarım rencide olan yada kırdığım yoktur. Varsa da eğer ve hala dalga geçmeye çalışan olursa yorumlarında kalbini kırarım lütfen densiz yorumlar yapmayın özellikle rica ediyorum !!!!





  • Yukarıdaki cevabımda örnek olması açısından fiyat hesaplaması yapmıştım , reel bir hesap yapmak daha mantıklı olur sanırım .

    Daha anlaşılır ve araştırılabilir olması açısından uyguladığı ekstra kampanyalar ile örnek marka olan VOLKSWAGEN'İN Golf 1.2 TSI BMT 110 PS Midline Plus Manuel model aracı hesaplayalım istedim !!!

    Aracın normal liste fiyatı 65.700 TL dir .

    vergisiz fiyatı 37.906,78 TL

    şuanda uygulanan ekstra zubizu kampanyası ile %3 indirim dahil edildiğinde

    37.906,78 - %3 (1.137,20 TL) = 36.769,58 TL

    birde buna ilave olarak dediğimiz gibi bayiden çoklu alım için %5 iskonto alınırsa eğer ; (Bu rakam tahminidir uygulanacak iskonto daha yüksek veya azı da olabilir bayi inisiyatifin de ve alınacak araç miktarıyla orantılıdır !!! %5 te olabilir - % 30 da bunu bilmek zor !!! )

    36.769,58 - %5 (1.838,48 TL) = 34.931,10 TL vergisiz iskontolu fiyata düşmüş olacaktır !!!

    Ve bu aracın engelli kardeşlerimize maliyeti ;

    34931,10 + kdv (6.287,60 TL) + tescil masrafları (530 TL) = 41.748,70 TL olacaktır .

    Bu rakam normal plaka alacak olanlar için ise ötv ve bandrol eklendiğinde 60.608,61 TL olacaktır !!!

    Normal anahtar teslim satış fiyatı 65.700 TL olan araç uygulanacak kampanya indirimi ve alınması muhtemel iskonto payı ile 5.000 TL daha ucuza mal olmaktadır !!!

    Engelli plaka alacak olanlara ise maliyeti iskontosuz fiyatı 45.260.04 TL iken 41.748,70 TL ya mal olmaktadır , aradaki fark yaklaşık 3.500 lira civarındadır buna ilave olarak tescil işlemlerini kendiniz yaparsanız araç bedellerinden 530 lira daha düşeceksiniz !!!

    Sonuç olarak 3.500 ile 5.500 lira arasında bir para cebinizde kalır , ha yok ben zenginim o parayı boşunada olsa veririm diyorsanız siz bilirsiniz !!! Cebinizde kalan parayıda benzin hesabı yapalım isterseniz acaba size kaç km lik benzin aldırır (km hesabı fabrika verilerine göre yapılmıştır !!! )

    Bu gün itibari ile opet kurşunsuz 95 oktan benzin litre fiyatı 4,46 TL VOLKSWAGEN resmi web sitesi verileri ücreti hesaplanan 1,2 TSI BMT 110 PS MIDLINE PLUS MANUEL araç genel yakıt tüketimi 100 km de 4,9 litre olarak belirtilmiş . Buna göre 5.000 TL araç alımından kazandığımız indirimle yapacağımız kilometre hesabına bir bakalım ;

    5000 /4,46 = 1121 Litre benzin alıyoruz bugün bu paraya , ve 1121 litrelik benzinle ; 1121/4,9 = 228,78 x 100 =22.780 km boyunca benzine ödeyeceğiniz para demek oluyor !!! (bunda kredi çekeceklerin karı daha yüksek ödenen taksit miktarı azalacağı ve faiz düşeceğinden dolayı)

    Sonuçta 5.000 lira verip te kimse benzin depolayamaz tabiki ama sadece cebinizden bu paranın çıkmaması bile size dolaylı olarak kar elde ettirir !!!

    Tercih sizin , benim için 2-3 kişi bile burada buluşup ortak marka araç alsa kardır ve bu sayı ne kadar çok olursa elde edilen karda o kadar yüksek olacaktır 10 kişi 5.000 TL den 50.000 lira daha az ödemiş oluruz ....

    Katılım ne kadar çok olursa iskonto bedeli de o kadar yüksek olacaktır !!!




  • Filo araç alımı için en az kaç araç almak gerekiyor bilmiyorum , o kadar insan burada toplanabilirmi onuda bilmiyorum ama bu başlattığın hareketin tutmayacağinı biliyorum,ben olmaz diyorum,bekleyelim ve gorelim...

    ( olmasını canı gönülden isterim ,heleki engelli vatandaşlarımıza bir nebzede olsa bir fayda sağlanmış olur)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda toplasan 20-30 kişi var sıfır km araba alacak. Yıl sonu mantığı ok ama filo işi olmaz. Belki sadece leon için 3-5 kişi bulma şansınız var. Belki golf veya polo da olabilir. Ancak sayı en az 10 kişi olmalı. Bide aynı il olmalı. Yani zooor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaan Çelikci K kullanıcısına yanıt
    burada kimsenin art niyetle cevap verdiğini düşünmüyorum. belki iyi niyetle bu konuyu açtınız ama düşündüğünüz şeyin pratikte gerçekleşmesi çok zor.

    Birkaç sene önce Chevrolet çekilme kararı aldıktan sonra forumdan birkaç üye filo indirimi alacam diye konu açmıştı. hatırlayanlar muhakkak olacaktır. hatırı sayılır bir çoğunluğa da ulaştılar. herkes renk fark etmez, model fark etmez vs vs. araç olsun ucuz olsun diyerek bir kaç hafta bu gazla konuyu şenlendirdiler.

    Sonunda ne oldu;

    -ben peşin alamam.

    -peşin alacaklar bana özelden yazsın.

    -istanbul da olanlar organize olalım.

    -ben çok yoğunum arkadaşlar ilgilenemiyorum telefonla bayilere sorun.

    -organize olamadık gerçekten alıcı olanlar bana özelden yazsın.

    -en son konu silindi...

    ikincisi ise %5 indirim zaten yapılıyor. bunun üstündeki indirimleri mesela sizin dediğiniz yüksek orandaki filo indirimini bayiler araçlar tek kişi üzerine olacaksa yapıyorlar. bir de siz pazarlığı 10 kişi üzerinden yapsanız bile en az 5 kişinin kredisi çıkmayacaktır. nereden bakarsanız bakın sonuca ulaşılması zor bir girişim. diğer 5 kişide ben rengi beğenmedim opsiyonu beğenmedim vs vs. sene sonu belli markalarda stok zaten az.


    gidip bir bayiye sorun yüksek oranlı filo indirimi almak için kaç araç şartı var. ve de araç tek kişi üzerine olmak zorunda mı? zaten böyleyse boşuna uğraşmayın




  • O zaman konuyu şöyle değiştirelim sıfır araç almayı düşünen ciddi bir alıcı adayı varmı !!! varsa bana özelden yazsın :)

    Bu arada bir kaç markayla ay içinde görüşmem oldu bu ay için geçerli olmak kaydıyla aldığım fiyat teklifleri aşağıdadır ;


    AUDİ A3 Sedan 1.2 TFSI 110 hp Attraction Manuel 67.763 TL

    AUDİ Yeni A4 1.4 TFSI 150 hp S tronic 98.386 TL

    BMW 320 İ ED M PAKET 108.771 TL

    BMW 320 İ ED 91.582 TL

    VOLKSWAGEN GOLF 1.4 TSI BMT 125 PS Manuel 52.930 TL

    SKODA Superb 1.4 TSI ACT Green Tec Manuel / 150 HP 69.595 TL


    NOT:Yukarıdaki fiyatlar ay sonuna kadar geçerli olan rakamlar olup ENGELLİ plakalı araç fiyatlarıdır !!! Bayi tekliflerinde pazarlıkla şuan için alabildiğim en uygun fiyatlar bunlardır !!! Son olarak aracın tescil işlemlerini kendim yapacağım için son fiyatlara tescil masrafları dahil değildir !!!

    Ayrıca hala anlatmak istediğim anlaşılamadı galiba , filo indirimine takılmayın arkadaşlar . Filo indirimi için minimum adet markadan markaya değişmektedir , kimi marka bayisi 4 araca filo indirimi yaparken kimi marka 40 - 50 araç üzeri adetlere filo indirimi yapmaktadır !!!

    Ayrıca daha önceki cevaplarımda da anlatmaya çalıştığım gibi tekrar belirtmek istiyorum , bize filo indirimi yapılacak demedim yapılabilir dedim buda o anki bayi imkanıyla alakalı olup oda şöyle olur heralde ; hali hazırda bayinin mevcut filo satışı varsa ona dahil ediliyor sanırım ama bunun müfredatı satış yapılıp iptal edilipmi bize tekrar satış yapıyor yoksa başka şekildemi yapılıyor bunu bilmiyorum ama bildiğim bir gerçek var oda arkadaşım polo aracını tek araç olmasına rağmen filo indirimi uygulanarak aldı oda o zaman baya bi pazarlık yapmıştı ama nasıl uyguladılar nasıl yapıldı cidden bilmiyorum prosedürünü , fakat tekrar belirtmek istiyorum BİZE FİLO İNDİRİMİ YAPACAKLAR DİYE BİR ŞEY DEMİYORUM , filo indirimine dahil edilebilir veya adet bazında 1 den fazla araç alınacağı için daha özel bir indirim yapılabilir demeye çalışıyorum .

    Not:Filo indirimi hangi marka , hangi şartlarda , nasıl uygulanıyor bilen varsa buradan paylaşırsa sevinirim enazından bu filo indirimi mevzusu kapanır bizde doğrusunu öğrenmiş oluruz !!!

    Sanırım ilgilendiğim marka ve modelleri herkes öğrendi bu markalardan birisinden ciddi olarak araç almayı düşünen varsa benimle özelden irtibata geçsin farklı ilde dahi olsanız yazın , sanırım 50-100 lira yol parası verip farklı bir ilden aynı aracı 3-5 bin lira ucuza almak size külfet olmayacaktır haksızmıyım ??? Şahsen ben sizin yerinize teklif alıcam söz onunlada uğraşmayın daha ne diim en son iş ciddiye bindiği zaman benimle birlikte aynı marka alacak olanlara proforma faturalarınıda alıp göndericem onada tamam , gerekirse bayinin anlaşmalı olduğu bankanın kredisini kullanmak isteyenler içinde konuşucam oda yetmez daha da bak derseniz en uygun krediyi hangi bankadan alabiliyorsak (bunda meslek gurubuna göre bankaların farklı kampanyaları var o yüzden bu aşamada askerseniz , doktorsanız , polisseniz vs vs) mesleğinizi belirtin onuda araştırıcam söz.

    Özellikle kredi kullanarak engelli plaka alacak olanlar için bir uyarı ;

    Eğer engelli plaka araç sahibi kendiniz değilseniz bankada kredi kullanamazsınız , kredi kullanabilmek için (gerekli resmi evrak için bankanızdan bilgi alın) mahkeme kararı çıkarttırmanız gerek hemen müracat edin !!!
    Bazı markalar engelli yakını olmanıza rağmen iyi niyetli olarak kendi finans kurumlarından kredi kullandırabiliyor bunun için mahkeme kararı alınmış olmak kaydıyla engelli kişinin vasisi olmanız yeterli ama yinede son ana kadar beklemeyin bayi ile konuşun !!!
    kredi kullanarak araç alacak herkes için ;
    Yeterli geliriniz yada belgeleyemediğiniz gelir durumunuz varsa kredi kullanamazsınız !!!
    Ödenecek taksit tutarı , kullanacağınız kredi için belgelediğiniz gelirinizin %70 ni aşamaz !!!
    Kullanılacak kredi miktarı araç bedelinin 50.000 lirasına kadar %70 i 50.000 lirayı aşan miktarın %50 sini aşamaz ; örnek araç 100.000 liraysa 50.000 lirasına %70 olan 35.000 kalan 50.000 lirasına %50 olan 25.000 lira toplamda 60.000 lira azami kredi alabilirsiniz , kalan 40.000 lira sizin elinizde nakit olmak zorunda yoksa krediniz onaylansa dahi araç alamazsınız !!!
    Kullanılan kredi bankadan bankaya farklı faiz ve kredi kullandırma payı uyguladığından dikkatli olun kimi banka çıkarttığı krediden anında kesebilir bu parayı , siz elinize 10.000 lira geçecek diye beklerken 9.500 lira almayın bu kesintiyi taksitlere yansıtmaya bakın !!!
    Bazı bankalar alacağınız aracın ruhsatına satılamaz şerhi koymakla yetinirken bazı bankalar buna ek olarak kefil veya gayrimenkul tapusu kira kontratı gibi geliri destekleyici ek belge isteyebilir bunlara satılamaz şerhi koyabilirler !!!
    Ev hanımıysanız , öğrenciyseniz , çocuksanız , cebinizde hiç nakit yoksa yada işsizseniz herhangi bir sürekli belgeleyebildiğiniz geliriniz yoksa hayal kurmayın kimseyide oyalamayın bankalarda bayilerde boşuboşuna , siz kredi kullanamazsınız kusura bakmayın !!!


    E ama artık bi zahmet araba alıcam ama kim uğraşacak arkadaş diye hayıflanmayın lütfen !!! Yukarıda yazdığım markalardan herhangi biriyle ilgilenen varsa bana özelden yazsın bu araçlar içinde yıl sonunda aklıma yatan birini alıcam ama sadece benmi alırım yoksa benimle birlikte bir kaç kişimi bunu önümüzdeki 3 ay gösterecek ...


    saygılarımla






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan Çelikci -- 30 Ağustos 2016; 3:17:10 >




  • bunu teamdoblo forumunda gördüm, oradaki sistem daha iyi.

    eylül ayı için, kasım ayı için ayrılmış misal.
    ama orası doblo forumu ve sadece doblo ile ilgilenenler olduğu için sıfır araç alacaklar daha kolay organize olabilir.

    burada bunu yapmanız zor, konunun sürekli üstte kalması lazım, gerekirse yönetici desteği ve ayrıca aynı aracı beğenip alacak bir çok kişiyi kısa sürede toplamanız zor.
    denk gelirse belki.

    indirim olarak %20 hayal belki ama mesela bayilerden tek tek 3-4 araç için fiyat alırsanız güzel indirimler yapabilirler.

    http://www.teamdoblo.com/kategori/sifir-arac-alacaklar.138/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmngngr -- 30 Ağustos 2016; 2:53:47 >




  • slmngngr S kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler , faydalı ve olumlu yaklaşımınız için teşekkür ederim .

    Benim derdim öncelikle engelli gurubuna faydalı olabilmek , sonrasında da varsa sıfır araç almayı düşünenler burda bir toplansınlar sonra her marka için kendi aralarında sözcü seçip araştırsınlar benim ilgilendiğim markalar belli bende onlara bakarım zaten bakıyorum da :)

    Allah kaza bela ölüm vermesse büyük bir aksilik olmassa 4 aydır ertelediğim araç alımını bir 3 ay daha erteleyip bir kaç kişi için pazarlık yapıp araç alacaklara faydalı olabilmek. Ben zaten yıl sonuna dediğim gibi büyük bir aksilik olmazsa aracımı alıcam zaten , ama neden birden fazla kişi için konuşulupta biraz daha indirimli almayalım derdim o ....

    Tekrar teşekkürler ilginiz için :)
  • Mrb arkadaşlar, Kaan beyle ortak hareket edip engelli raporuyla kafamiza yatan otomobiller konusunda bayii bazli araştirmalar yapip yil sonunda uygun olan araci almayi umuyoruz. Bunun disinda sifir araç almayi dusunen arkadaslar da bize katilabilirler. Sonucta yapilacak indirim ham fiyat uzerinden olacaktir.Aracin otv ve kdv degeri degismeyecegi icin normal otomobil alacak arkadaslar da bize katilabilirler. Ne kadar cok kisi olursa indirim olasiligi fazlalasacaktir. İlgilenen kisileri bekliyoruz. Saygilar arkadaslar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • GÜNCEL !!!
  • GUNCEL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan Çelikci


    Yukarıdaki cevabımda örnek olması açısından fiyat hesaplaması yapmıştım , reel bir hesap yapmak daha mantıklı olur sanırım .

    Daha anlaşılır ve araştırılabilir olması açısından uyguladığı ekstra kampanyalar ile örnek marka olan VOLKSWAGEN'İN Golf 1.2 TSI BMT 110 PS Midline Plus Manuel model aracı hesaplayalım istedim !!!

    Aracın normal liste fiyatı 65.700 TL dir .

    vergisiz fiyatı 37.906,78 TL

    şuanda uygulanan ekstra zubizu kampanyası ile %3 indirim dahil edildiğinde

    37.906,78 - %3 (1.137,20 TL) = 36.769,58 TL

    birde buna ilave olarak dediğimiz gibi bayiden çoklu alım için %5 iskonto alınırsa eğer ; (Bu rakam tahminidir uygulanacak iskonto daha yüksek veya azı da olabilir bayi inisiyatifin de ve alınacak araç miktarıyla orantılıdır !!! %5 te olabilir - % 30 da bunu bilmek zor !!! )

    36.769,58 - %5 (1.838,48 TL) = 34.931,10 TL vergisiz iskontolu fiyata düşmüş olacaktır !!!

    Ve bu aracın engelli kardeşlerimize maliyeti ;

    34931,10 + kdv (6.287,60 TL) + tescil masrafları (530 TL) = 41.748,70 TL olacaktır .

    Bu rakam normal plaka alacak olanlar için ise ötv ve bandrol eklendiğinde 60.608,61 TL olacaktır !!!

    Normal anahtar teslim satış fiyatı 65.700 TL olan araç uygulanacak kampanya indirimi ve alınması muhtemel iskonto payı ile 5.000 TL daha ucuza mal olmaktadır !!!

    Engelli plaka alacak olanlara ise maliyeti iskontosuz fiyatı 45.260.04 TL iken 41.748,70 TL ya mal olmaktadır , aradaki fark yaklaşık 3.500 lira civarındadır buna ilave olarak tescil işlemlerini kendiniz yaparsanız araç bedellerinden 530 lira daha düşeceksiniz !!!

    Sonuç olarak 3.500 ile 5.500 lira arasında bir para cebinizde kalır , ha yok ben zenginim o parayı boşunada olsa veririm diyorsanız siz bilirsiniz !!! Cebinizde kalan parayıda benzin hesabı yapalım isterseniz acaba size kaç km lik benzin aldırır (km hesabı fabrika verilerine göre yapılmıştır !!! )

    Bu gün itibari ile opet kurşunsuz 95 oktan benzin litre fiyatı 4,46 TL VOLKSWAGEN resmi web sitesi verileri ücreti hesaplanan 1,2 TSI BMT 110 PS MIDLINE PLUS MANUEL araç genel yakıt tüketimi 100 km de 4,9 litre olarak belirtilmiş . Buna göre 5.000 TL araç alımından kazandığımız indirimle yapacağımız kilometre hesabına bir bakalım ;

    5000 /4,46 = 1121 Litre benzin alıyoruz bugün bu paraya , ve 1121 litrelik benzinle ; 1121/4,9 = 228,78 x 100 =22.780 km boyunca benzine ödeyeceğiniz para demek oluyor !!! (bunda kredi çekeceklerin karı daha yüksek ödenen taksit miktarı azalacağı ve faiz düşeceğinden dolayı)

    Sonuçta 5.000 lira verip te kimse benzin depolayamaz tabiki ama sadece cebinizden bu paranın çıkmaması bile size dolaylı olarak kar elde ettirir !!!

    Tercih sizin , benim için 2-3 kişi bile burada buluşup ortak marka araç alsa kardır ve bu sayı ne kadar çok olursa elde edilen karda o kadar yüksek olacaktır 10 kişi 5.000 TL den 50.000 lira daha az ödemiş oluruz ....

    Katılım ne kadar çok olursa iskonto bedeli de o kadar yüksek olacaktır !!!


    Manuelden nası ötv indiniz sadece otomatikte geçerli değilmi bu durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.