Şimdi Ara

Sıfır araç alacaklar dikkat !!! Özellikle engelli plaka alacaklar dikkat !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
9
Favori
20.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: narec

    Seker hastaligi sebebiyke alınan rapor ile otv indiriminden nasil yararlabiyoruz? Mevzuat hakkinda bikginiz var mi? Seker icin %90 rapor verilmesi bir hayli zor.


    Engelli raporu sadece ortopedik engeli olana yada zihinsel engeli olana verilmez !!!

    Herhangi bir ciddi rahatsızlığı olan (Ağır astım , renk körlüğü , kalp yetmezliği , böbrek rahatsızlığı , işitme bozukluğu vs vs ) gibi her rahatsızlık ve hastalığın bedensel ve zihinsel olarak engel oranı bulunmaktadır!!!

    Kaba bir örnek verecek olursam benzetmek gibi olmasın ama daha kolay anlaşılması açısından şöyle örnek vereyim isterseniz ;

    Sıfır bir araba aldığınızda aracı oluşturan bütün parçaların belli bir çalışma ömrü vardır ve bunlara birde aracınızı nasıl kullandığınız da etkili olarak ömürlerini uzatır veya kısaltır . Doğal olarak aracınız zamanla bazı arızalar veya sorunlar çıkartmaya başlar ve neticede bunları yenilersiniz lastikleri , aküsünü , motor yağını , bujilerini gibi !..

    Aracınız her ne kadar parçaları yenilenmiş olsa da genel olarak yenilenemediği için sorunları artmaya devam edecek ve bazı parçaları veya özellikleri tam olarak çalışmamaya başlayacaktır.

    Netice de bizler de öyle , yani engelli raporunu her türlü rahatsızlığınızı veya rahatsızlıklarınızın toplamını ( birden fazla şikayetiniz olabilir şeker , kalp yetmezliği , işitme bozukluğu gibi ) heyete ( kurula ) girerek belgelendirebilirsiniz. Tabi bu raporun avantajları sadece araç alımında değil birçok yerde (tapu , elektrik , su , telefon vs vs ) size indirim olarak karşınıza çıkacağı gibi iş hayatınız da veya özel hayatınız da da sorun çıkartabilir bunu da göz önünde bulundurmalısınız !!!

    Son olarak , engel oranı % 90 ve üzeri olan yakınınızın ( akrabalık dereceniz önemli )adına araç alımı yapabilir ve aracı kullanabilirsiniz bunda bir sıkıntı yok , fakat % 90 altında kalan engel oranına sahip bir yakınınız varsa yine aynı koşullar da araç alabilirsiniz fakat aracı sadece H sınıfı ehliyetli araç sahibi ve H sınıfı ehliyet sahibi kişiler kullanabilirler !!!

    Son olarak doğru sanılan bir yanlışı da buradan açıklamak istiyorum ;

    Engelli plaka alınan bir aracı 5 yıl kullanma zorunluluğunuz yok !!!

    Aracı istediğiniz zaman satabilirsiniz fakat süreyi doldurmadan aracı sattığınız için maliyeye giderek aracınızı alırken ödemediğiniz ötv bedelini hesaplatarak ödemek zorundasınız !!! Engelli vatandaşlara sağlanan bu indirimden 5 yılda bir yararlanabilirsiniz yani aracı 3. yılında satarsanız eğer tekrar ötv indiriminden faydalanmak için 2 yıl beklemek zorunda kalırsınız !!!

    Umarım cevap verebilmişimdir !!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan Çelikci


    Evet kullanabilirsiniz! Aile içinde sorun olmayacaksa ve kendi çocukları varsa şayet aile içinde sıkıntı çıkma ihtimalini iyice düşünün !!!

    Araç tavsiyesine gelince sizin kendi beğendiğiniz araçlar önemli ama benim için şu marka model olsun demiyorsanız şayet normal satış fiyatı 40 - 45 bin lira civarında olan sıfır araçlar ÖTV indirimiyle aşağı yukarı 25 - 30 bin liraya geliyor !!!

    Ne gbi sıkıntı hocam?

    Seat ibiza süşünüyorum şimdilik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayınızın ailesi ile aranızda oluşabilecek her hangi bir sorun anlamında demek istemiştim. Kendi çocukları var ise veya dayınız ve eşi bu durumdan rahatsızlık duymayacaklarsa sorun olmaz !!!

    Sıkıntı derken aile içinde anlaşmazlık olmasın o anlamda demek istedim ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan Çelikci

    quote:

    Orijinalden alıntı: nqs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan Çelikci

    quote:

    Orijinalden alıntı: nqs

    quote:

    Orijinalden alıntı: rewqas87

    Rapor onemli daha yeni bir arkadasim insulin tedavisi goren babasi uzerine rapor cikartarak otv indirimli arac aldi. Sizde %90 uzeri rapor aldiktan sonra otv indirimli arac alabilirsiniz.


    @rewqas87 , insülin tedavisi demişsiniz. Bende şeker hastasıyım ve insülin kullanıyorum. İlaçlarım için raporum var ama bu %90 olayını anlamadım. Eğer bende ötv indiriminden yararlanabiliyorsam Fiat Egea 1,6 Multijet otomatik Hatchback almak istiyorum


    Devlet hastanesinden heyete girmeniz gerekiyor !!! Heyet karşısısında uygun görülen engel oranınızı belirten bir rapor alacaksınız , ve bu raporda yazan orana göre de ötv indiriminden yararlanma ihtimaliniz var ama bunu öncelikle yakınınız veya tanıdığınız bir doktor veya sağlık personelinden teyit ederek heyete girmenizi tavsiye ederim !!! Sonra beklediğiniz sonuç çıkmazsa moraliniz bozulabilir ...

    biraz araştırma sonucu %30-%40 oranında rapor alınabiliyormuş bu tip1 diyabetiklerde. bu oranlar ile araç alımlarında ne kadar faydalınabilir bir bilginiz varmı, yoksa illa ki %90 olmak zorunda mı?


    ÖTV indiriminden faydalanabilirsiniz fakat aracı sadece kendisi kullanabilir !!!

    diyelim ki ben %30 diyabetik raporumu aldım;
    araç alırken bu ötv indirimi oranı ne kadar olur, ötv'nin tamamı mı indirilir yoksa bir oranı var mıdır?
    aracı eşim (eşimin ehliyeti B sınıfı) ile birlikte kullanacağız, H sınıfı ehliyete ihtiyacı olduğunu demişsiniz ama ben şöyle bir haber buldum ne derece doğrudur bilmyorum.

    Haber içeriği;
    Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren engellilerin hastaneden alınacak rapora göre ehliyetlerinin H Sınıfı yerine A ve ya B sınıfı olarak verileceğini belirtti.
    Şirin, yaptığı açıklamada “Engellilerin engel gurubuna göre almış oldukları H sınıfı ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bir daha alınmayacak. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren engelliler hastaneden aldıkları sağlık kurulu raporuna göre trafik şube müdürlüğüne ve kursa müracaat edip A veya B sınıfı olarak ehliyetlerini alacaklar. Kullanacakları araçlar engellinin durumuna göre özel tertibatlı ise ehliyetine özel tertibatlı araç kullanabilir yazacak. Otomatik şanzımanlı araç kullanmak yeterli ise ehliyetine otomatik şanzımanlı araç kullanabilir yazacak. H sınıfı ehliyeti olan vatandaşlarımız ise alacakları sağlık kurulu raporu ile bulundukları illerdeki trafik şube müdürlüklerine giderek ehliyetlerini A veya B sınıfı olarak alacaklar” dedi.

    Haber linki;
    http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1147328-h-sinifi-ehliyetler-1-ocaktan-itibaren-kullanilmayacak




  • nqs kullanıcısına yanıt
    ÖTV indirimi kısmen yapılmıyor yani tamamı olan % 45 indirim ve bununla birlikte MTV de ödemiyorsunuz !!!

    Ehliyet sınıfına gelince kanunen bir düzenleme yapıldımı değişen bir uygulama var mı bunu bilmiyorum ama en son yürürlükte ki kanuna göre engelli plakaya sahip araçların kullanım şartı araç sahibi engelli sürücülerin H sınıfı ehliyet sahibi olmak zorunluluğu vardı. Ve sizin paylaştığınız yazı da da kanuni bir paylaşım veya düzenleme değil engelliler federasyonu başkanının yorumu , eğer kanunen bir düzenleme yapıldıysa da benim haberim yok . Bunu en doğru trafik şubedeb öğrenebilirsiniz sizi yanıltmak istemem !!!

    Eşinizin kullanımı yine son bildiğim kanunlar çerçevesinde mümkün değildi , ama bunda da bir düzenleme var ise aynı şekilde trafik şubeden öğrenebilirsiniz. Eğer araç sizin adınıza kayıtlı ve eşiniz dahil bir başkası kullanırken trafik denetlemesine denk gelirse siz yanında olsanız dahi aracınız bağlanır hem size hem de sürücüye ayrı ayrı ceza kesilir ve çekiciyle aracınız çekilir !!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan Çelikci


    Dayınızın ailesi ile aranızda oluşabilecek her hangi bir sorun anlamında demek istemiştim. Kendi çocukları var ise veya dayınız ve eşi bu durumdan rahatsızlık duymayacaklarsa sorun olmaz !!!

    Sıkıntı derken aile içinde anlaşmazlık olmasın o anlamda demek istedim ;)



    Hocam öyle bir sorun çıkacağını düşünmüuorum aile içi. Ama şimdi onun üzerine araba alınca onun haklarında eksilme falan oluyor mu ya da sınır?

    Mesela araba aldı, ikinci bir araba almak istese o kendisine alamaz mı? Ya da ev almayı düşünüyor araba alması ona engel teşkil eder mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl da 1 araç hakkı var , siz onun adına araç alırsanız 5 yıl dolmadan başka araç alamaz !!!

    Adına araç olması ev almasına engel değil !..
  • Ben bugun VW ile gorustum boyle boyle 5 kisi sizden araba olsak nasil bir faydasi olur ne kadar indirim verirsiniz gibilerden.Acikcasi en fazla 400-500 liralik bi indirim olacagini onda da satis mudurunun onay vermesi halinde gerçekleşebilmesi mumkun olabilir dediler. Filo indirimi gibi bisi olmasi icin tek bir kisi birden fazla arac almasi halinde devreye girecegini solediler. Faturada tek bi isim gerekli yani bu bizi kapsayacak gibi birdey degil sanirim. Keza pesinden opel e gittim yaklasim bu sekilde dedigim gibi toplu alim yapilmasi halinde sadece cok ufak dilimlerde indirim olacagini solediler. En azindan Kocaelinde durum bu sekilde belki İstanbulda az bisi daha indirim olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim şirket şimdi şirket aracı alacak 10 adet bende gidip söylesem alırlarmı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaan Çelikci K kullanıcısına yanıt
    Peki ehliyeti olmayan biri engelli raporu alıp örneğin oğlu araç alabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smhglcck S kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız araştırma ve bilgilendirme için çok teşekkürler ;

    konunun en başında geçen filo indirimi cümlesi sanırım yanlış anlaşılıyor , filo indirimi derken toplu alım yaparak araç fiyatlarında biraz daha indirim yapabilmeyi kastederek yazılmıl bir yazıdır !!! Filo indirimi şirketlere veya tek kişi adına yapılan toplu alımlara yapılıyor !!!

    Fakat nadiren de olsa filo indirimine benzer indirimler alındığına arkadaşımın alımından şahidim. BURSA DOĞUŞ OTO bunu yaptı fakat orada ne oldu nasıl oldu tam bilmiyorum belki şirket alım yaptı sonra iptal etti arkadaşıma denk geldi bunu oda bende bilmiyorum ama indirimle aldı biraz da şans sanırım !!!

    Tabi burada konunun en başında yine belirttiğim gibi bayinin o anki şartları , marka , kota durumu , alınacak olan araçların cinsi , kısaca bir çok değişken durum var !!!! Eğer siz aylık satış adeti 100 olan istanbulda ki bir bayi ile atıyorum Bitliste ki aynı markanın ayda 10 adet araba satan bayisiyle konuşursanız alacağınız teklifler farklı olacaktır !!! Zaten bu yüzden herkes sizin gibi kendi ilinde ki bayilerden teklif alırsa bu iş amacına daha kolay ulaşır!!!

    Şuan da en çok adet olarak listemizde skoda markası önde gidiyor , 5 kişi oldu skoda listesinde diğer markalar ise ya 1 ya 2 kişi gerçi diğer araçlar içerisinden de marka önemli değil denilen durumlar var ki bu sanırım skoda sayısını da arttırabilir !!!

    ilginiz için teşekkürler böyle yardımcı olan arkadaşlara toplum olarak ihtiyacımız var , eğer görüşme şansınız var ise izmit skoda bayisiyle 4 adet superb 1 adet fabia için teklif alabilirseniz seviniriz. Araçların 4 adedi engelli plaka olacak , superb in 1 tanesi normal plaka olarak alınacak sayının artabileceğini kararsız ve başka marka düşünen 3-4 kişinin daha olduğunu fiyatlara göre kararlarını değiştirebileceklerini de belirtirseniz belki biraz daha yardımı dokunacaktır !!! Gerekirse forum üzerinden organize olunduğunu da belirtebilirsiniz !!! Araçların tamamı benzinli ve baz donanım üzerinden hesaplanabilir şuanda donanım ve yakıt türü detaylı olarak belirtilmediği için baz donanımlı benzinli manuel modellerin teklifleri alınacak !!!

    iyi günler ve tekrar teşekkürler :)




  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir fırsat yakalamışsınız hatta bu durum bizim için bile geçerli olabilir ama şirketler acaba araç aldıklarında hemen satış yapabiliyorlar mı bunu bilmiyorum yani filo alımı yapan şirketin aracı zorunlu kullanma süresi varmı bunu öğrenmek lazım. Şirket adına alınan araçlar ikinci el olarak şirket tarafından fatura kesilerek satılabiliyor üzerine %18 kdv eklenerek satılıyor ama dediğim gibi kullanım süresi zorunluluğu varmı şirketin bilemiyorum.

    Eğer çalıştığınız şirket sahibiyle samimiyetiniz iyiyse alım yapılacak olan marka sizin içinde bir istisna uygulayabilir yada şirket adına alınıp size satışı yapılabilir bu durumda oldukça uygun rakama alabilirsiniz , şirketiniz ne zaman , ne marka araç alacak ve sayısı bellimi ?

    Bizi süreç hakkında bilgilendirirseniz seviniriz. Eğer kullanım süresi zorunluluğu yok ise ve araç alımını kısa sürede yapmayacaklar ise belki diğer araç alacak arkadaşları da şirketiniz ile araç alımına dahil edebiliriz !!! Bu durumda hem şirketiniz hem de diğer kişiler daha uygun fiyatla araç almış olur ama dediğim gibi prosedür nasıl işliyor bunu bilen birisi anlatırsa çok yararlı olacaktır !!! Şirket araç alımı ve satışı hakkında izlenen prosedür nedir bilgim yok maalesef !!!




  • ltd şirketimiz var. 1 tane araç alsak bile filo indiriminden faydalanabilceğimi söyledi forumda daciada çalışan bir üye. başka markalarda da bu var mı?
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    Engelli kişi adına araç alınarak başkası kullanacak ise alınan raporun % 90 ve üzeri oran da olması gerekiyor yoksa araç alabilir ama ehliyet sahibi olmadığı için kullanamaz !!!
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Bütün markalar da filo indirimi yapılıyor ama ;

    bu her markada farklı işliyor kimi marka 4 adet araç şartı ararken kimi marka 20 30 hatta 50 ve üzeri araca uyguluyor filo indirimini !!

    Şuan da yılın son çeyreğine girildiği için satış kotaları düşük kalmış dolduramamış bayi ve markalar kotalarını doldurabilmek için çeşitli kolaylıklar sağlayabilir. Hatta ciddi indirimler alınabilir biz burada bunu sağlamaya çalışıyoruz. Maalesef satış rakamları yüksek olan iyi durumda ki markalar ve bayiler için bu durum hiç önemli değil bu da bizim için kötü bir haber ., çünkü araç almayı düşünen hemen hemen herkes bende dahil hep satış oolarak zorlanmayan markaları düşünüyoruz buda bizim için iyi değil ama yinede indirim alınacaktır cüzzi de olsa .


    Skoda , seat , gibi 2017 satış hedeflerini dünya genelinde yükseltmiş markalar da bu durum daha kolay olacaktır diye düşünüyorum özellikle yıl sonunda ve yeni yılın ilk aylarında ellerinde kalan 2016 model araçlar için bu durum daha da kolaylaşacak ve daha fazla indirim alabilme şansımız olacaktır diye düşünüyorum !!!




  • Mrb arkadaslar, bugun opel bayinden insignia icin fiyat istedim. Seneye arac kasa degistirecegi icin fiyatlar baya makul. İnsignia 1.6 136 hp dizel cosmo + stil paket icin 107.500 tl otv muafiyetli 74.500 tl verebilirim dedi. Yine cosmo + kis paketli 71000 verebilirim dedi. Cosmo+ goparkli 73000 verebilirim dedi. Hepsi dizel ve beyaz. 4 kisi adina fiyat istedim mudurumle konusmam lazim fakat asiri bir indirim zor diyor 500 tl falan . Ama fiyatlar dizel otomatik icin iyi gibi ne dersiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sartlar uyarsa da 30000 tl 16 ay sifir faiz kullandira biliriz dendi. Buda ekstrasi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rewqas87

    Mrb arkadaslar, bugun opel bayinden insignia icin fiyat istedim. Seneye arac kasa degistirecegi icin fiyatlar baya makul. İnsignia 1.6 136 hp dizel cosmo + stil paket icin 107.500 tl otv muafiyetli 74.500 tl verebilirim dedi. Yine cosmo + kis paketli 71000 verebilirim dedi. Cosmo+ goparkli 73000 verebilirim dedi. Hepsi dizel ve beyaz. 4 kisi adina fiyat istedim mudurumle konusmam lazim fakat asiri bir indirim zor diyor 500 tl falan . Ama fiyatlar dizel otomatik icin iyi gibi ne dersiniz...

    ötv'siz bu fiyatlara çıkıldığında Mercedes A180 Dizel otomatik de düşünülebilir. 1,5 motor otomatik dizel A180 serisi style 69.023 TL , urban 72.121 TL ve AMG 78.258 TL fiyatlandırılmış (ötv'siz)

    bu durumda hem opel insignia ve hemde mercedes dizel otomatikler aynı seviyede gibi
    ben en ucuz olarak dizel 1,6 motor 120 BG'lik otomatik fiat egea ile bu üstteki iki aracı sürekli takip ediyorum. İnşaallah bu yıl sonu bu 3 arabadan birinin sıfırını almak nasip olur. Tabi ilk önce bu şeker hastalığımla ilgili raporu almak olacak




  • Marka kalitesine lafim yok ama biri d segmenti digeri ic hacim olarak baya kücük olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.