Aylardır kendime araç bakıyorum ve bir türlü şanssızlıklardan kurtulmadı başım. Zaten o sürecin tamamını aracıma kavuşunca ekstra bir başlık içerisinde anlatacağım inşallah. Şu an son durumda anneme sıfır bir araç alıp onun mevcut aracının bana kalmasına karar verdik ve biraz fiyat araştırması yaptım son günlerde. Cumartesi günü de gidip bayi gezeceğiz. Yaklaşık 33000TL bütçe ile baktığımız modeller Polo, Aveo ve Clio, fiyat durumlarını aşağıda açıklayacağım.
--> Polo: Mevcut aracımız zaten 2004 model polo. Allah'a şükür tek bir sorunu bile olmadı. Bayileri aradığımda bazıları sanki yarın gelecek edasında bir heyecanla "Rahat olun, 2,5 - 3 ay gibi gelir" dediler ki çıldırdım. Bu aracı ailemin istemesinin nedeni ikinci eldeki rahatlığı. Öyle ki, 2010 yılında bir başka poloyu ilan açtıktan 10 saat sonra sattık. Şu an mevcut aracımızı da tatlı bir dil ve değerinde fiyatla 1 haftadan kısa sürede satabiliriz. Mevcut polomuz 2004 yılında 24000 TL ye alınmış, şu anki piyasası da 18-20 bin lira aralığında. Aşırı bir değer kaybı da söz konusu olmamış diyebiliriz. Bu tabii ki insanları cezbediyor ancak Volkswagen'in Türkiye'de "halk arabası" olmaktan çok prestij aracı gibi görülmüş olması ve satıcıların da bu havada olmasından dolayı ben çok soğuyorum. Sanki o fiyatı hak etmeyen bir şeye para veriyormuşuz gibi geliyor. Benim de çekincem bu yönde. Baktığımız araç 1.4 85Bg Comfortline. Bazı bayiler Comfortline+ gibi bir model satıyorlar (ismi ben uydurdum). Standart comfortlinedan farklı olarak ön sis farı, fonksiyonel direksiyon, alaşım jant ve rcd510 mevcut. Bu şekilde 35500TL deniyor. Normal Comfortline için de 33000TL fiyat aldık.
--> Aveo Hatchback: Forumdaki popularitesi zaten ortada, standart olarak sunulan güvenlik özelliklerinden bahsetmeme gerek yok, Polo'dan her türlü daha donanımlı bir araç. 1.4 100PS modeline 35500TL diyor bayiler an itibarıyla. Bir bayide de 2011 modelini buldum, o da 32000TL. Ancak Volkswagen'den daha fazla indirim yapacaklarını düşünüyorum. Bu fiyatlar sadece telefonda verilmiş fiyatlar çünkü.
--> Clio Hatchback: Şu dönemde fransız aracı almak istemesem de 1.2 75Bg Extreme edition için 31400TL nakit fiyatı aldım. Donanımına bakarsak çok uygun ama, bilemiyorum.
Bu noktada sorum, bu fiyat aralığında bu üç araçtan hangisini tercih ederdiniz? Polo dışındaki seçeneklerin motorları hakkında da bilgi sahibi değilim, problemliler mi, uzun vadede LPG uygulaması yapılabilir mi, bilemiyorum.
geely emgrand al 30 bine dılu dolu d sınıfı araç,bide lpg uygulatırsın,euroncap tan 4 yıldızlı,youtube dan seri üretim videosunu izle bi de audi q3 ünkini izle birebir aynı,hatta daha ileri teknoıloji
lpg uygulaması da garantili olarak servisinde yapoılıyor
Öncelikle clio almanıza gerek yok derim.
Simdi vwciler gelip boş donanimsiz da olsa polo v.b gibi laflar etceklerdir takmayin etkilenmeyin
Sadece markaya o kadar para vereyim ama donanım olmasın boş bı araca bineyim dıyorsanız polo alabilirsiniz
Ek olarak ağzına kadar dolu donanımım olsun güvenli bir otomobil alayım dıyorsanız yeni aveo alın
Ben iki aracı da test ettim kesinlikle yeni aveo cok daha tercih edilesi bir araç her acıdan. Bayilerle de sıkı pazarlık yapın guzel indirimler yapıyorlar
polo sizi üzmeyecek bir araç iyi bir konuya değinmişsiniz üç kuruş fazla verin ltf fransız almayın ben de daha önce polo ile aynı segmentte fabia kullandım 2 termostat arızası hariç hiç sorun yaşatmadı. aveo hiç kullanmadım ama daewu kullandım nubira 2 yıl tabiri caizse eşşek gibi bindim banamısın demedi tek masrafı bakımıydı.
1-1.5 ay öncesine kadar yeni aveoyu herkese övüyordum. gercekten kaliteli, güvenlik üst düzeyde, donanımı bol bir araba. fakat son yaptıkları zamlardan dolayı chevrolete olan sempatim azaldı diyebilirim. fiyat olarak bakıldığında diğerlerine göre yine düşük, ama dediğim gibi yaptıkları son zam soğuttu beni.
clio yu direk eliyorum. polo ve aveo arasında bir karar vermeniz gerekiyor. polo ise euroncap testine 8 hava yastığı, esp ile giriyor ve doğuş otomotiv 2 hava yastığı ve esp siz satıyor. para verip ekleteyim diyorsunuz, o da olmuyor
vw kaliteli bir marka olabilir, fakat müşteri güvenliğini düşünmeyen doğuş oto varken yanından bile geçmem ben.
sempatimi kaybetse de yeni aveo diyorum. en azından güvenlikten taviz vermiyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: Çağrı
Merhaba,
Aylardır kendime araç bakıyorum ve bir türlü şanssızlıklardan kurtulmadı başım. Zaten o sürecin tamamını aracıma kavuşunca ekstra bir başlık içerisinde anlatacağım inşallah. Şu an son durumda anneme sıfır bir araç alıp onun mevcut aracının bana kalmasına karar verdik ve biraz fiyat araştırması yaptım son günlerde. Cumartesi günü de gidip bayi gezeceğiz. Yaklaşık 33000TL bütçe ile baktığımız modeller Polo, Aveo ve Clio, fiyat durumlarını aşağıda açıklayacağım.
--> Polo: Mevcut aracımız zaten 2004 model polo. Allah'a şükür tek bir sorunu bile olmadı. Bayileri aradığımda bazıları sanki yarın gelecek edasında bir heyecanla "Rahat olun, 2,5 - 3 ay gibi gelir" dediler ki çıldırdım. Bu aracı ailemin istemesinin nedeni ikinci eldeki rahatlığı. Öyle ki, 2010 yılında bir başka poloyu ilan açtıktan 10 saat sonra sattık. Şu an mevcut aracımızı da tatlı bir dil ve değerinde fiyatla 1 haftadan kısa sürede satabiliriz. Mevcut polomuz 2004 yılında 24000 TL ye alınmış, şu anki piyasası da 18-20 bin lira aralığında. Aşırı bir değer kaybı da söz konusu olmamış diyebiliriz. Bu tabii ki insanları cezbediyor ancak Volkswagen'in Türkiye'de "halk arabası" olmaktan çok prestij aracı gibi görülmüş olması ve satıcıların da bu havada olmasından dolayı ben çok soğuyorum. Sanki o fiyatı hak etmeyen bir şeye para veriyormuşuz gibi geliyor. Benim de çekincem bu yönde. Baktığımız araç 1.4 85Bg Comfortline. Bazı bayiler Comfortline+ gibi bir model satıyorlar (ismi ben uydurdum). Standart comfortlinedan farklı olarak ön sis farı, fonksiyonel direksiyon, alaşım jant ve rcd510 mevcut. Bu şekilde 35500TL deniyor. Normal Comfortline için de 33000TL fiyat aldık.
--> Aveo Hatchback: Forumdaki popularitesi zaten ortada, standart olarak sunulan güvenlik özelliklerinden bahsetmeme gerek yok, Polo'dan her türlü daha donanımlı bir araç. 1.4 100PS modeline 35500TL diyor bayiler an itibarıyla. Bir bayide de 2011 modelini buldum, o da 32000TL. Ancak Volkswagen'den daha fazla indirim yapacaklarını düşünüyorum. Bu fiyatlar sadece telefonda verilmiş fiyatlar çünkü.
--> Clio Hatchback: Şu dönemde fransız aracı almak istemesem de 1.2 75Bg Extreme edition için 31400TL nakit fiyatı aldım. Donanımına bakarsak çok uygun ama, bilemiyorum.
Bu noktada sorum, bu fiyat aralığında bu üç araçtan hangisini tercih ederdiniz? Polo dışındaki seçeneklerin motorları hakkında da bilgi sahibi değilim, problemliler mi, uzun vadede LPG uygulaması yapılabilir mi, bilemiyorum.
Merhaba, Bahsettiğiniz model Polo Fan Edition sanırım. Eğer şu an bulabiliyorsanız kaçırmayın derim, çünkü yılbaşından sonra hiç bulamadım ben. Eğer dizel Corsa almamış olsaydım direk yöneleceğim bir araç ve 35500 çok iyi bir fiyat..
Saydığınız üç araçtan banko tercihim POLO olurdu. şahsi düşüncemdir...Saygılarımla.
30 bine alınabilecek d sınıfı donanımlı geely emgrand varken sırf ikinci eli var diye donanımsız o küçüçük arabalara verilen paralara yazık
Lpg dusunuyorsaniz Polo Aveo'dan daha mantikli,guvenlik donanimindaki eksikler dusunduruyor sadece Polo'da
1.3 aveo alırdım
Benim yorumum:
POLO --> 3 araç içinde en iyisi, ama boş olmasına rağmen aşırı pahalı. Ayrıca aracın elinize geçmesi 3 ay demişlerse de 5 ay sürebilir. AVEO --> Forumda çok şişiriliyor, araç Daewoo tabanlı, GM in el atmış hali. Avrupada Chevrolet markası altında satılıyor (http://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Aveo). Donanımı yüksek, ama marka değeri düşük. Reklamındaki gibi Camaro gösterip Aveo satabilirsiniz ama Amerikadaki Chevrolet kalitesini, GM Daewoo da bulmak zor. Zaten talep nedeniyle fiyatı da çok yükseldi, cazibesini kaybettiğini düşünüyorum. CLIO --> Her ne kadar Fransız markası olsa da Bursa'da üretiliyor, Fiyat/Performans/Kalite bakımından 3ü arasında en optimum olanı. 1.2 Baz modelini 2,5 sene kullandım, memnun kaldım.
Bunların arasından seçim yapılacaksa mantıklı seçim Clio.
Aveo
Polo
Bu arada Confortline + diye tanımladığınız modele ne zaman ve hangi bayiden bakmıştınız?
Polo almanızı öneririm. Boş denmiş fakat ESP dışıda eksiği yok fiyat aldığınız modelin.
yerinizde olsam POLO yada CORSA arasında ikilemde kalırdım...seneye yeni kasa Corsa geleceği için de Polo'yu satın alırdım...
clioyu fransız olduğu için ve tasarımından dolayı almazdım aveodan forumdaki arkadaşlar sayesinde soğudum
bence polo
Güvenlik kriterlerine önem veriyorsanız kesinlikle Aveo derim... Fakat ESP şart değil derseniz de Polo öneririm.
Donanım dışında bir avantajı yok. bence tabii Alanlara saygı duyarım, özellikle lansman fiyatları müthişti fakat şu anda fiyatına göre pahalı satıldığını düşünüyorum.