Şimdi Ara

Sıfır arabayı 500 kilometrede pert etmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen böyle ilanlarla karşılaşıyorum arkadaşlar. Gerçekten içi cız ediyor insanın. Mesela şu ilandaki araç; 500 kilometrede, pert olmuş ve pert kaydı yok diyor. Demek ki araba ya kaskosuzdu, ya da kaskosu olan alkollü iken kaza yaptı ve keskodan yararlanamadı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-kia-ceed-dizel-full-sadece-500-km-de-pert-kaydi-yok-64336518/detay/?

Ama ne büyük bir acıdır, düşünsenize. Yıllarca biriken parayla güle oynaya sıfır tertemiz bir araç al. 500 kilometre gitmeden pert olsun ve kaskodan parasını bile alama.
    Yapılan kazaya mı yanarsın, arabanın keyfini süremediğine mi yanarsın. Tamir ettirsen eskisi gibi olmaz ona mı yanarsın. Yanarsın da yanarsın.

Milyarlarca lira zarar. Arabayı satmaya uğraşmak vs vs... Allah insanı böyle şeylerle sınamasın.

Özellikle yeni alınan sıfır kilometre bir araçta tırnak ucu kadar çizik olsa insanın içi cız ederken, bunu düşünemiyorum bile...

Siz ne dersiniz, var mı böyle tanıdıklarınız, böyle bir olaya şahitliğiniz. Gerçekten allah sabır versin...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-2011-model-hasarli-clio-pert-ve-hasar-kaydi-yoktur-63422640/detay/?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-plakali-ruhsatli-2011-renault-clio-1-2-g-tour-63852569/detay/?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-hasarli-2011-polo-pert-kaydi-yok-evveliyati-temiz-araba-62341562/detay/?

• İnsan ne yapıyorsa kendisi yapıyor, benim içim hiç cız etmiyor. Bizim uzaktan bir akrabamız sıfır skoda süperb alıyor aracı alır almaz ankara istanbul otobanına çıkıyor hız denemesi yapmak için 170 km hızla alkollü bir biçimde direksiyon hakimiyetini kaybediyor 3-4 takla atıp otoban dışına uçuyor araç içindekiler yaralı kurtuluyor araç pert kaskoyuda yaptırırız diye geçiştiriyor, aracı alabilmek için kendisi kredi çekti ve babasınada kredi çektirdi 5 yıldırda biriktirdiği para vardı hepsi uçtu gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Kasım 2011; 11:18:18 >

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-2011-model-hasarli-clio-pert-ve-hasar-kaydi-yoktur-63422640/detay/?

ekleme: kaskosu olmadığından kaydı yoktur diyecekseniz, demeyin

ilanlarda üstüne basa basa pert kaydı yoktur yazmalarının sebebi, arabayı toplayıp sahibinden sıfır ayarında diye kakalayabilirsiniz demek herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 15 Kasım 2011; 14:07:06 >

• arkadaş kurallara uymayacaksan oturmayacaksın o direksiyonun başına.Dediğiniz gibi alkol,yüksek hız gibi kuralsızlıklardan kaynaklanıyorsa bende acımam.Ama yıllarca biriktirmiş istediği arabayı almış insana hiç hatası yokken gelip birilerinin vurması sonucu oluşan zararlarda çok üzülüyorum.Para kazanmak kolay değil.Aracı al otobana hız denemesine çık.Bu özellik bize has bir özellik.

Orijinalden alıntı: donanımcı123

İnsan ne yapıyorsa kendisi yapıyor, benim içim hiç cız etmiyor. Bizim uzaktan bir akrabamız sıfır skoda süperb alıyor aracı alır almaz ankara istanbul otobanına çıkıyor hız denemesi yapmak için 170 km hızla alkollü bir biçimde direksiyon hakimiyetini kaybediyor 3-4 takla atıp otoban dışına uçuyor araç içindekiler yaralı kurtuluyor araç pert kaskoyuda yaptırırız diye geçiştiriyor, aracı alabilmek için kendisi ve babasına kredi çektirdi 5 yıldırda biriktirdiği para vardı hepsi uçtu gitti.

Babam sıfır kilometre araba aldığında anahtarları uzattı al koçum bir iki tur at tanı arabayı biraz dedi.

Ya dedim şimdi kullanmiyim sen biraz kullan eskit, ondan sonra bir iki tur atarım ben. Ne biliyim heyecan yaptım o an şehir içi ya bir yere ufak da olsa dokundurursam diye.
    Araba 20 kilometredeydi o gün.

Babam biraz kullandı 1000 küsür kilometreye gelince ben direksiyona geçtim o ilk günkü heyecanım geçmişti.

Bir de mesela şu var. Babamın evinde garajı var. Arabayı galeriden çıkarttığı gibi garaja koydu kafası rahat.

Benim oturduğum evde garaj yok, herhalde sıfır araba alsam ve sokağa bıraksam bir iki gün camdan ayrılamam ya arabanın başına bir şey gelirse diye...

Bir de sıfır araba alıp, kasko yaptırmayıp, üstüne üstlük alkol alıp da o gıcır gıcır arabanın direksiyonuna geçmek, nasıl bir cesarettir ya? Ben hakkatten "risk" diye buna derim arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: raptile06

arkadaş kurallara uymayacaksan oturmayacaksın o direksiyonun başına.Dediğiniz gibi alkol,yüksek hız gibi kuralsızlıklardan kaynaklanıyorsa bende acımam.Ama yıllarca biriktirmiş istediği arabayı almış insana hiç hatası yokken gelip birilerinin vurması sonucu oluşan zararlarda çok üzülüyorum.Para kazanmak kolay değil.Aracı al otobana hız denemesine çık.Bu özellik bize has bir özellik.

Hakkatten sıfır arabayı galeriden çıkartıp hız denemesine otoyola girmek bize has bir özellik.
  • O araçları o hale getirenler hiç de masum değil ve o araçlar pert kaydı yoktur diye satanlar da insafsızların önde gidenidir. O aracı borçla, harçla alıp da kaskosu olmadan, kendi hatasından dolayı kaza yapanlara acımıyorum ama o araçları pert olduğunu bilmeden alanlara acıyorum. Esas, Allah herkesi bu tür dolandırıcılardan korusun.
  • Linklere şimdi baktımda şu alt linkteki araç, adam kendini çok uyanık zannediyor sanırım motor neredeyse içeri girecekmiş ama hava yastıklarında birşey yok, vay uyanık vay. Aracı alıp toparlamaya çalışacak olanada vah vah, daha neleri çıkar bu aracın.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-hasarli-2011-polo-pert-kaydi-yok-evveliyati-temiz-araba-62341562/detay/?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Kasım 2011; 11:35:09 >
  • Bu araçların yeri hurdalık. Malesef ikinci el otomobil alım ve satımı ile ilgili sağlam bir yasanın yürürlüğe girmesi gerekiyor. Araç sıfır oluncada malesef satın alan kişiler kusursuz, mükemmel, uzaydan gelmiş gözü ile bakıyorlar. Aracı tanımadan etmeden basyorlar gaza sonrada böyle oluyor.
  • oluyor malesef 2 sene önce falandı galiba komşumuzun başına geldi aldıktan 2 ay sonra araba pert oldu neyseki kaskosu vardıda parasını aldı ve sıkı durun pert olan araç 3.20d kazayı nasıl ve nerde yaptı bilmiyorum ama çok kötü bi durum bide şimdi hatırladım dedemde böyle bi olay yaşamış sene 94 0km kartal slx almış aldıktan kısa bi süre sonra o arabayla kaza yapmış ama pert olmamış
    sonrada ortamda hava atar bizim oğlanada ne istersin oğlum dedim xxx al baba tamam oğlum dedim gittim sıfır araba aldım binsin kullansın kafasına göre
    araba aldın hayırlı olsun git bir kan akıt arabaya al bir kuran koy
    babada başka bir mekanda kendi kankalarıyla beraber o içki ısmarlar oğluna araba aldı diye
    oğlanda arabayla hadi gençler araba sıfır kopalım al biraları 5 kişi otobana basmaya hız testi vs vs testi
    yada para biriktirir kullanmayı bilmez gider sıfır araba alır
    biraz arabayı kullan huyunu suyunu öğren fren mesafesini öğren rodaj süresinde zorlama yapma
    nerdeee
    bunların alayı direksiyon şoförü.........

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

bunun pert kaydı olması için daha ne gerekiyordu acaba

şaka gibi ya dalga geçiyorlar heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

bunun pert kaydı olması için daha ne gerekiyordu acaba

şaka gibi ya dalga geçiyorlar heralde

Çıtır hasarlı lafı buna uyar işte.

• quote:

Linklere şimdi baktımda şu alt linkteki araç, adam kendini çok uyanık zannediyor sanırım motor neredeyse içeri girecekmiş ama hava yastıklarında birşey yok, vay uyanık vay. Aracı alıp toparlamaya çalışacak olanada vah vah, daha neleri çıkar bu aracın.

ben en çok "evveliyatı temiz" lafına güldüm, ulen araba olmuş cacık evveliyatı da zaten 2600 km...

• yeni sektör oluşmuş kazalı aracı al yaptır piyasa fiyatına okut anlamayana ne güzel ülke adeta muz cumhuriyeti bunları engelleyecek bir yasa şart!
    Privilège
  • quote:

Linklere şimdi baktımda şu alt linkteki araç, adam kendini çok uyanık zannediyor sanırım motor neredeyse içeri girecekmiş ama hava yastıklarında birşey yok, vay uyanık vay. Aracı alıp toparlamaya çalışacak olanada vah vah, daha neleri çıkar bu aracın.

Aga bu nedir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.