Şimdi Ara

Sıfır arabayı 500 kilometrede pert etmek. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1994 model 7-8bin liralık aracı pert ettiğimde içim acıdı. Bunların halini düşünemiyorum. Tabi ki gamsız değillerse.
    Türkçe'de cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İnglizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. pasha tarzındaki yazımlar Türkçe'yi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

Arabayı aldıktan sonra ilk 1000km hızlı gitmeyin diyor üreticiler.kaçıncı yy dayız halami bilmiyor bu adamlar

Medeniyet medeniyet medeniyeeeet.... Bizdeki ise Bedeviyeeet.....

Güzel olmayan otomobil, iyi bir otomobil değildir. (Ettore Bugatti)
  • o sembole 10000 lira isteyen adamın beyni perte çıkmış olmalı
  • çok yazık... bu arabaları yaptırıp temiz araba diye satanları Allah helak eder inşallah....

Araç almadan önce bu tip perte çıkmış araçların olduğu yerleri görmeli ve hangi markalar çok küçük bir hasarla perte çıkıyor, yaptırması, parçaları masraflı görebilirsiniz. Benim bildiklerim citroen, peugeot vs.. Bu araçların perte çıkarıldığı hasarlar neredeyse çoğunuzun yaptırmadan binebileceği küçük hasarlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

@baris, anlatim son derece akici, zevk alarak okudum

Foruma ağır gelmiş mesaj, silmişler.
  • Arkadaslar otomotiv sektorundeyiz bu araçlar kaza yaptığında kasko şirketi ilk önce araç sahibine teklif eder aracı alacakmısın diye ve aracı almak isterse aracı pert kaydı olmadan aracın sahibine bırakır. Bu olay genelde çok yaygın. Geçenlerde % 85 yanmış bir aracın pert kaydı olmadan araç sahibine bırakıldığını gördüm. araç sahibi aracı hemen sattı. Hem sattığı kisiden kar etti hemde kaskodan parasını aldı. O yüzden burda pert kaydı yoktur yazısı tamamen doğrudur.
  • Benim de böyle bir hikayem var. Ehliyetim yokken alkol alıp, yazlıkta talihi yolların birinde takla atmıştım. Tek taraflı bir kazaydı. Şans eseri burnum bile kanamadan çıktım araçtan. Polis molis hak getire tabi yazlığın oralarda. Jandarma bakıyordu ve komutan çok iyi niyetliydi.(Sonradan anladım) Aracın o zaman değeri 7-8.000 TL falandı. Kazayı başka birisi üstlendi, Jandarma'da tutanaklar tutuldu ve kasko şirketiyle irtibata geçildi.

Çok uzatmayayım kasko şirketini devre dışı bırakarak özel bir serviste aracı biz yaptırdık. Gayette iyi topladılar. Daha sonra da bir kez daha kaza yapınca artık aracın toplanacak bir durumu kalmamıştı, çokta yakıyordu sıfır bir araç almıştık. Ama o eski bir sürü kaza yaşamış aracımız hala durur, yadigardır. Sıfır araç almamızı sağlayan son kazayı da yaptığımda hasar daha çok daha az ama durum çok daha vahimdi. Halen ehliyet yoktu, mekan Bağdat Caddesi'ydi, çarptığım araç klasik arabaydı. Cezalar savcılık kararları falan az daha ehliyet alamayacaktım.

Konuyu saptırmakta istemiyorum. Bu olaylar kulağıma küpe oldu, aklımı kullanmaya ve mantıklı davranmaya başladım. 5-6 sene illegal araç sürdüm bu olayları yaşadım. 3 küsür senedir ehliyetli bir sürücüyüm, kurallara uyarım, canıma malıma ve arkamda bırakacak olduklarıma acırım. Bunların bilinciyle araç sürerim. Allah'a şükürler olsun sadece maddi hasalarla neyin ne olduğunun farkına vardım.

Bu konuda asıl anlatacağım şeyin çok dışına çıktım kusura bakmayın. Sıfır araç alacağımız zaman daha aracı teslim almadan kaskoyu başlatırız. Ehliyetimi aldığımdan bu yana asla alkollü iken araç kullanmam. Bu önlemleri alırım, ''KAZA'' ne zaman gelecek bilinmez. Trafikte yüzlerce araç var.

Bir tanıdığım, 2005 senesiydi sanırım Volvo S40 almıştı. Gariptir ki benim takla attığım yerde o da kaza yapıp yan yattı aracıyla ve alkollüydü, kasko da yaptırmamış. Araçta yan yattığı için bir tarafı komple pertti. Mecbur cebinden yaptırdı. 7 sene olacak hala o aracı kullanıyor ve o zaman kasko yaptırmadığı için lanet ediyor.

Biz bilinçli olalım, hatalarımızdan ders çıkaralım. Allah'da her zaman yanımızda olsun. Sevgiler

• Allah korusun kaza herkesin her an başına gelebilir ama maalesef riskli kullananlar da olabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: gto

o sembole 10000 lira isteyen adamın beyni perte çıkmış olmalı

o sumbulu hurdacıya gotursen 5 keciboynuzu 10 mandal verir o kadar

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_40697741
  • quote:

Orijinalden alıntı: aagir

Allah korusun kaza herkesin her an başına gelebilir ama maalesef riskli kullananlar da olabiliyor.

K.Atatürk
  • kötü ya yazık olmuş
  • Şu devirde, sıfır araba alıp, showroom'dan kaskosuz çıkmak zaten başlı başına hata.

İnsan ne yapıyorsa, kendi kendine yapıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.