Şimdi Ara

Sıcak çay türevi önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Faydalı ve yumuşak içimli bildiğiniz neler var kuşburnu ve papatya içiyorum alternatif arıyorum değişiklik olsun diye kayısı falan denedim hiç beğenmedim.

• Sıcak çay türevi önerileri
  • Yeşil çay türevleri

Böğürtlen

Ada çayı

Rezene

Melisa

Jacobs monarcla yapilmis white mocha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su nanesi bir başka adıyla yarpuz.

Biberiye roz mery ısrarla tavsiye ederim demlemene gerek yok bir bardak sıcak suda 2 dk bekletip çıkartın , içer içmez etkisini hemen fark edersiniz. Depresyona morel bozukluğuna iyi gelir. İyi geliyor çünkü vücudun fularasını kimyasal dengesini düzenliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narçiçeği çayı da son günlerde favori ama çok faydalı değil çünkü asidiktir aynı kuşburnu gibi.

sen yeşil çay ve naneye falan odaklan çünkü daha sağlıklıdır.

• siyah çay kaçak çay yeşil çay ofçay çaykur lipton karali doğadan betatea
  • Her tür bitkisel karışımlı Yeşil Çay ile başla Kuşburnu çayı, Adaçayı, Böğürtlenli kırmızı yaz meyveleri diye satılan çaylardan devam et. Mesela özellikle PC / TV başında oyun oynarken (Far Cry 5, Watch_Dogs 1, The Witcher III: Wild Hunt -W3TR.PIDACS Türkçe yamasıyla-, Assassin's Creed: Origins, AC: Odyssey, Metro: Exodus, The Elder Scrolls V: Skyrim, TES Online, Fallout 4, Dying Light, A Plague Tale: Innocence, Deus Ex: Human Revolution, Shadow of the Tomb Raider, Days Gone gibi belli bir SinglePlayer senaryosu görev anlayışı olan belli başlı oyunlarda), film / dizi izlerken, müzik dinlerken, hatta kitap / dergi okurken bile bir şeyler yemektense atıştırmaktansa böylesi çay / kahve içecekler nefis gidiyor.

Ben ayrıca çaydan çok kahveci sayılırım, mesela Alman filtre kahvesini söyleyebilirim yalnız Jacops'unkiler biraz acı sert gelebilir benim tercihim Tchibo Milde filtre, Tchibo Gold ve Nescafe Gold önerebilirim.

---
    Çay demişken son zamanlarda şöyle bir karışım yapıyorum kendime hiç ummadığım kadar lezzetli ve tabii ki hiç yoktan %100 sağlıklı bir karışım oldu:

Marketlerde baharat reyonunda küçük paketlerde 40-80-100gr satılan Kuru Nane ve Kekik olur alın bunlardan, yanınıza Limon suyu ve Tarçın da bulundurun. Bu çayı sadece Kuru Nane Kekik ile de yapabilirsiniz Yeşil çay içine de yapabilirsiniz nefis gider hem sağlık kat sayısını ikiye katlarsınız.

Büyük bir kahve kupası/bardağı üzerine Çay Süzgeci denilen aparatı koyuyoruz, bu süzgeç dediğimiz şey bardağın içine doğru derinlemesine inen aşağı bombeli yuvarlak yapıda olması lazım (şimdi aklıma geldi bunu demlik içine French Press ile de yapabiliriz) süzgeç içine bir tutam (tercihinize göre 1-2 çay kaşığı) Kuru Nane bir tutam Kekik koyuyoruz, istersek hepsinin üzerine Tarçın da ekleyebiliriz (biliyorsunuz asıl amaç lezzetli ve %100 sağlıklı mineral vitamin kaynağı olması) üzerine 100 C kaynamış suyu azar azar yavaşça döküyoruz tüm karışım demleniyor bardağa yavaşça akıyor. Çay süzgecini içindekilerle 5dk kadar bardağın üzerinde (biraz demlensin diye) bardaktaki çay suyunun içinde olacak şekilde tutuyoruz alıyoruz, en son istersek buraya Limon suyu ekliyoruz afiyetle içiyoruz. O deli dolu Kuru Nane ve Kekik birleşimi o kadar enfes bir tat veriyor ki hele bunu Yeşil çay içine Tarçın ve Limon suyu ekleyerek yaparsak ortalık daha bir şenleniyor tadı damağımızda kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 9 Haziran 2019; 14:32:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çay tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Waffle dükkanı için öneriler?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Yeşil çay ve naneyi taze olarak bulabiliyorum rizeliyim zaten çaycıyız ama yeşil çayı bir zamanlar aşırı içtim muazzam faydalı bir çay muhtemelen diğerlerinin arasında en faydalısıdır anti oksidan oranı falan ama tadı acı eskisi gibi içemiyorum ne eklesek o sert tadı kırabiliriz ki oyun pek oynamasamda dizi film kitap olayında kesinlikle katılıyorum paket gıdalardansa bunları içmek çok mantıklı kuşburnu özellikle c vitamini oranı çok yüksek mandalina portakaldan kat kat yüksek hasta olmamıştım mesela :) kekik ve tarçını deniyecem tam olarak aynı yapıyormuşuz büyük bir kupaya süzgeçle :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.