Bildirim
Kadir Mısıroğlu:Kanuni 86 yaşında Zigetvar seferine gitti
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Üstad Kadir Mısıroğlu 
_____________________________ love comes again,rahat olun.. -
banane kanuni den. 86 yaşında sefere gidiyormuş da şu da bu da. artık baydılar valla. bu feslileri toplayıp göndericen saltanat devrine. takılsınlar, tek bi fermanla kellelerin uçtuğu döneme.quote:
Orijinalden alıntı: Obsession
Üstad Kadir Mısıroğlu

_____________________________ kutu kutu vazelinler... -
Allah ıslah etsin. -
Bu adamın ruhsal problemleri var gülünüz geçinizquote:
Orijinalden alıntı: Ragnar
Allah ıslah etsin.
Üstad demiyorlar mı birde
_____________________________ -
Bu saklabanin konusu bence buraya degil de konu disi/mizah bolumune acilsa daha mantikli olurdu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Aynı Kanuni, gözleri önünde öz oğlunun hunharca öldürülüşünü de perde arkasından izledi. _____________________________ Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk) -
cihangir çocukken vefat etti. mustafa nın öldürülmesini safevilerden kendisi istedi. bahsettiğiniz oğlunu bilmiyorum. kimmiş?
mısıroğlu kadir in anlama organları yer değiştirmiş. zavallı birisi. bilgisi de olsa, eyvallah!
Allah Teala her yalanın hesabını soracak. fetullah diyor ya: yahudi vehristiyanlar cennete gidecekler. budizm bir ahlak dinidir. Kur'an'da ki bazı şer'i hükümlerin uygulanma zamanları geçmiştir gibi... navigasyon falan görür belki._____________________________ intelligence everywhere
-
Mehmet su ciceginden oldu. Mustafa, Kanuni tarafindan bogduruldu. Cihangir, Mustafa'ya olanlar yuzunden uzuntu sebebiyle hastalanarak oldu. Bayezid, kardesi Selim ile girdigi mucadeleyi kaybetti. Safevi Devleti'ne sigindi. Kanuni Sah ile anlasip oglunu teslim aldi. Sonra da bogdurdu.
71 yasinda vefat etti. Yerine Selim padisah oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA. -
Yahu Türkiye'de bu kişinin (hoca, bilimadamı, üstad diyemedim) tarih konusundaki görüşlerini ciddiye alan var mı?
Varsa vay haline... Aslında Kadir beyle 1995 yılında Ankara Kocatepe Kitap Fuarında geçen ilginç bir anım var. Daha önce bir defa yazmaya çalıştım, hatta konu olarak açacaktım ama sonradan vazgeçtim. O güne kadar onu hiç tanımazdım, o günden sonra da hiç ciddiye almadım. Çünkü o günkü hal, hareket ve sözleri bile o kadar çelişkiliydi ki ciddiye bile alamadım. İnsanlar yıllar içinde değişebilir, ancak o günlerde bende bıraktığı izlenimler şunlardı: Hitabeti oldukça iyi, kendisi coşkun ve kitleleri coşturabilme yeteneğine sahip, aşırı derecede Osmanlı fanatiği (Osmanlıyı çoğumuz severiz de fanatik değiliz), T.C.'yi küçümseyen, sözleriyle icraatları birbirini tutmayan çelişkili kişilik yapısına sahip, şovenist..._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cypon
Mehmet su ciceginden oldu. Mustafa, Kanuni tarafindan bogduruldu. Cihangir, Mustafa'ya olanlar yuzunden uzuntu sebebiyle hastalanarak oldu. Bayezid, kardesi Selim ile girdigi mucadeleyi kaybetti. Safevi Devleti'ne sigindi. Kanuni Sah ile anlasip oglunu teslim aldi. Sonra da bogdurdu.
Bunlara ek olarak, Kanuni Pargalıyı öldürdükten sonra nesli devam etmesin diye Pargalının çocuklarını aynı zamanda kız kardeşinin çocuklarınıda öldürttü, ayrıca Mustafayı öldürdükten sonra aynı şekilde Mustafanın oğlunu (torununu), eşini ve akrabalarını öldürttü._____________________________ Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım. - A. Einstein -
Kadir Mısıroğlunun sakıyıklamaları bunlarla eşdeğerquote:
Orijinalden alıntı: KanKoKanquote:
Bunlara ek olarak, Kanuni Pargalıyı öldürdükten sonra nesli devam etmesin diye Pargalının çocuklarını aynı zamanda kız kardeşinin çocuklarınıda öldürttü, ayrıca Mustafayı öldürdükten sonra aynı şekilde Mustafanın oğlunu (torununu), eşini ve akrabalarını öldürttü.
Alıntıları Göster

hatta Mısıroğlu'nu zaytunga haber editörü olarak iş verilse hiç sırıtmaz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 16 Kasım 2013; 9:53:12 >_____________________________
-

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Lise öğrencisiyim,üstadlık gibi bi takıntım yok ve kanuninin 1494'te doğup 1520de tahta geçtiğini, 1566da öldüğünü googlea bakmadan söyleyebiliyorum.ilginç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ I choose to live,not to exist. -
quote:
Orijinalden alıntı: El Fuego
cihangir çocukken vefat etti. mustafa nın öldürülmesini safevilerden kendisi istedi. bahsettiğiniz oğlunu bilmiyorum. kimmiş?
mısıroğlu kadir in anlama organları yer değiştirmiş. zavallı birisi. bilgisi de olsa, eyvallah!
Allah Teala her yalanın hesabını soracak. fetullah diyor ya: yahudi vehristiyanlar cennete gidecekler. budizm bir ahlak dinidir. Kur'an'da ki bazı şer'i hükümlerin uygulanma zamanları geçmiştir gibi... navigasyon falan görür belki.
Şehzade Mustafa'nın katlinden bahsediyorum. Hani şu ayağına çağırtıp sonra dilsiz cellatlara parçalattığı oğlu.
Benim bildiğim bu şekilde._____________________________ Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk) -
quote:
Orijinalden alıntı: KanKoKan
quote:
Bunlara ek olarak, Kanuni Pargalıyı öldürdükten sonra nesli devam etmesin diye Pargalının çocuklarını aynı zamanda kız kardeşinin çocuklarınıda öldürttü, ayrıca Mustafayı öldürdükten sonra aynı şekilde Mustafanın oğlunu (torununu), eşini ve akrabalarını öldürttü.
Seri katil gibi adammış valla._____________________________ Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
-
quote:
Orijinalden alıntı: 1881
quote:
Orijinalden alıntı: KanKoKan
quote:
Seri katil gibi adammış valla.
İşin ilginç tarafı Kanuni, babası Yavuz'un tahtı nasıl ele geçirdiğini, sonrasında da kardeşlerini nasıl öldürdüğünü bilen, gören bundan da az çok pişmanlık duyan bir kişiydi. Yavuz gibi peşin hükümlü olmadı hiçbir zaman. Bayezid Acem diyarında gezerken, Kanuni ona gönderdiği mektuplarda, ''İki elin boydan boya kan olsa da, bana suçsuzum deme, tövbe ettim de seni affedeyim'' diyor. Ama işte mektuplar ulaşmıyor Bayazid'a.
Osmanlı sülalesi içinde belki de durumu en acıklı olan kişilerden biridir bana göre Sultan Süleyman. Olmak istemediği kişiye adım adım dönüşmesi, taht paranoyasının ve eşi Hürrem'in etkisi ile asla vermem diyeceği kararlar vermiş. Üzücü bir hikayesi var bence. İktidarın ve gücün bir insanı nasıl değiştirdiğinin acı bir örneği._____________________________
''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.
-
quote:
İşin ilginç tarafı Kanuni, babası Yavuz'un tahtı nasıl ele geçirdiğini, sonrasında da kardeşlerini nasıl öldürdüğünü bilen, gören bundan da az çok pişmanlık duyan bir kişiydi. Yavuz gibi peşin hükümlü olmadı hiçbir zaman. Bayezid Acem diyarında gezerken, Kanuni ona gönderdiği mektuplarda, ''İki elin boydan boya kan olsa da, bana suçsuzum deme, tövbe ettim de seni affedeyim'' diyor. Ama işte mektuplar ulaşmıyor Bayazid'a.
Osmanlı sülalesi içinde belki de durumu en acıklı olan kişilerden biridir bana göre Sultan Süleyman. Olmak istemediği kişiye adım adım dönüşmesi, taht paranoyasının ve eşi Hürrem'in etkisi ile asla vermem diyeceği kararlar vermiş. Üzücü bir hikayesi var bence. İktidarın ve gücün bir insanı nasıl değiştirdiğinin acı bir örneği.
Süleyman her ne kadar Osmanlı'ya en güçlü devrini yaşatmış olsa da kendisi açık bir zayıflık, iradesizlik örneği göstermiş. Tahtını kaybetme korkusu, Hürrem saplantısı acı bir şekilde evlat katili olmasına sebep olmuş._____________________________ Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
-
Kanuni 14 yaşında Erdeğe girdi desem tarihi nasıl etkiler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur... -
Çanakkale savaşı da yalanmış , Mustafa Kemal'i kahraman göstermek için uydurmuşlar..quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Kanuni 14 yaşında Erdeğe girdi desem tarihi nasıl etkiler
_____________________________ _____________________________________
Benzer içerikler
- aybars kimdir
- ahmet akgündüz kitapları toplatildi
- peygamberlerin sıralaması
- timur müslüman mıydı
- oğuz boyları
- wikipedia"da kleopatra"yı göster
- türk bilim insanları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt