Şimdi Ara

###FPS düşüşleri neden oluyor?(bf3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda 2-3 konu açtım ekran kartı tavsiyesi vs. donanımı tamamladım. (İşlemci 3.9ghzye ocli)

BF3de highda(msaax4) 65-80 fps alıyorum(frapsa göre) ama bir anda 15-20 fps düşüyor ve düzeliyor(örneğin: 2-3 patlama olduğunda). Mediumda olsa aynı fps düşüşleri oluyor özellikle kalabalık maplerde.
    Bunu nasıl çözebilirim? Ramler mi yetersiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

Arkadaşlar forumda 2-3 konu açtım ekran kartı tavsiyesi vs. donanımı tamamladım. (İşlemci 3.9ghzye ocli)

BF3de highda(msaax4) 65-80 fps alıyorum(frapsa göre) ama bir anda 15-20 fps düşüyor ve düzeliyor(örneğin: 2-3 patlama olduğunda). Mediumda olsa aynı fps düşüşleri oluyor özellikle kalabalık maplerde.

X4 955 BE Stock
    7770 kullanıyorum GHz Edition.
    Ramler 1333 MHz 8 GB ama sistem 32 bit.

Öyle bi' sorun olmadı,oyunda crack varsa ondan yapabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

quote:

Arkadaşlar forumda 2-3 konu açtım ekran kartı tavsiyesi vs. donanımı tamamladım. (İşlemci 3.9ghzye ocli)

X4 955 BE Stock
    7770 kullanıyorum GHz Edition.
    Ramler 1333 MHz 8 GB ama sistem 32 bit.

Öyle bi' sorun olmadı,oyunda crack varsa ondan yapabilir

Multiplayer...
    Bilgisi olan bir arkadaş yardım edebilir mi?

• Hiç kimse mi bilmiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı modeliniz ve işlemciniz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

Ekran kartı modeliniz ve işlemciniz nedir ?

Tercihlerde yaziyor.

• Deli olacagim sabit 55fps verse bile bundan iyi. Ayari vs yok mudur?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda Anlık Fps Düşmesi
    9 yıl önce açıldı
    PS4 30 fps nasıl oluyor?
    7 yıl önce açıldı
    BU FPS DROP NEDEN?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bf3'te patlamalarda ani fps düşüşleri normaldir ama 60'tan 15 düşmesi düşmesi normal değil sanırım. Yeni driver çıkmış konusunda, BF3'te iyi olduğu söyleniyor. Bir deneyin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

Bf3'te patlamalarda ani fps düşüşleri normaldir ama 60'tan 15 düşmesi düşmesi normal değil sanırım. Yeni driver çıkmış konusunda, BF3'te iyi olduğu söyleniyor. Bir deneyin bence.

Suan 13.3 yüklü. Hocam dedigim gibi highda 85fps rahat veriyor ama gene fps dususu oluyor. Ram yetmemesi gibi bir sorun var midir sizce?

• quote:

quote:

Bf3'te patlamalarda ani fps düşüşleri normaldir ama 60'tan 15 düşmesi düşmesi normal değil sanırım. Yeni driver çıkmış konusunda, BF3'te iyi olduğu söyleniyor. Bir deneyin bence.

Suan 13.3 yüklü. Hocam dedigim gibi highda 85fps rahat veriyor ama gene fps dususu oluyor. Ram yetmemesi gibi bir sorun var midir sizce?

Ramden çok işlemci yetmemesi durumu olabilir. Bf3 multi işlemciye iyi yükleniyor, patlamalarda hem kartlar hem işlemci zorlanıyor bu yüzden bu kadar düşüyor olabilir. Msi after burnerla aslında gpu kullanımı takip edebilirsin o 15-20 lere düştüğü yerde gpu kullanımı da düşüyorsa işlemci darboğaz yapıyordur. o.c ile bir nebze çözersin durumu. Bu arada 13.4 whql çıkmış onuda yükleiyp deneyibilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_71339522/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

Ramden çok işlemci yetmemesi durumu olabilir. Bf3 multi işlemciye iyi yükleniyor, patlamalarda hem kartlar hem işlemci zorlanıyor bu yüzden bu kadar düşüyor olabilir. Msi after burnerla aslında gpu kullanımı takip edebilirsin o 15-20 lere düştüğü yerde gpu kullanımı da düşüyorsa işlemci darboğaz yapıyordur. o.c ile bir nebze çözersin durumu. Bu arada 13.4 whql çıkmış onuda yükleiyp deneyibilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_71339522/tm.htm

Darbogaz yapmıyor. Gpu kullanimi % 99 iken islemcide % 70civari kullanılıyor.
    Ben genede ram alip deneyeyim ram kullanimi oyun acikken % 95den fazla oluyor

• kardes sen ilk once 32 bit yerine x64 işletim sistemi bi kur ondan sonra dene.3,75gb la bf3 biraz zorlar
  • Yardım
  • 8GB Ram var ve hala 32 bit kullanıyorsan tabi düşer 64 bite geç düzelir büyük ihtimalle
  • Arkadaşım;

Bende Powercolor HD7990 Devil 13 var;Bu senin bahstettiğin durum kart ve sistem ile alakalı değildir.

60hz ve 120hz monitor kullansanda en iyi (bi seviyeye kadar mesela 590-690-6990-7990)bu seviye kartlar hariç monitorun Benq bile olsa bu bi sıkıntı değildir,bir reflekstir sistem için...

Sebebi ve tek çözümü şudur;

Şimdi sebebi;Battlefield 3 oyunu crysis kadar olmasada yüksek grafik ve oyun içi yıkıma sahiptir.
    Normal de insan 60hz yani saniyde toplam oluşan ekranda yenilenen kare den sonrasını gözle fark edemez,dahada açıklanır ama vaktim yok kusruma bakma...
    ama 60hz altını fark eder.sendeki şu an bu...

Kesin ve net çözüm;

Şimdi;

6990-7990-590-690 gibi kartlarda eğerki kalan parçaların dar boğaz yapmazsa elverişli ise ultra(6990-590 hariç) da 95 en alt -ortalama 135- en yüksek 170 fps alırsın frapsta yazan rakamlar

Örnek verelim;Sabahleyin oyun oynuyorsun battlefield 3 dimi aniden ekran jet tank veya çevre detayı girdi veya metroda 3 bomba veya c4 patladı veya 64 kişilik metro herşey serberst ve frapsta fpsde düşme gerçekleşti...

ne demiştim en az 93 ortalama 135 en yüksek 175 şimdi işte asıl nokta senin fpsin 93 altına düşmez ve bu dalgalanmayı fark edemezsin,çünkü fark etmen için 60 fpsinin altına düşmesi lazım,,,

7990-6990
    690-590-titan
    7970 3gb olanı ghz edition
    680 '' ''
    ve Bazı slı ve croosfire durumlarında bunu aşabilirsin...

Mesela Örnek ben Ultrada oynamıyorum ve mediumda oynuyorum fps im 150 altına düşmüyor ama aslında 100 fps yeterli maksat ortalama ve en alt değer... 100 altında hadi ben cs oynadım bf3 te 60 altına düşmesin...
    yardımcı olabildiysem ne mutlu...

Sevgi ve Saygılarımla zZzerk[R0seWh1te]

• quote:

Orijinalden alıntı: zZzerk

Arkadaşım;

Bende Powercolor HD7990 Devil 13 var;Bu senin bahstettiğin durum kart ve sistem ile alakalı değildir.

60hz ve 120hz monitor kullansanda en iyi (bi seviyeye kadar mesela 590-690-6990-7990)bu seviye kartlar hariç monitorun Benq bile olsa bu bi sıkıntı değildir,bir reflekstir sistem için...

Şimdi sebebi;Battlefield 3 oyunu crysis kadar olmasada yüksek grafik ve oyun içi yıkıma sahiptir.
    Normal de insan 60hz yani saniyde toplam oluşan ekranda yenilenen kare den sonrasını gözle fark edemez,dahada açıklanır ama vaktim yok kusruma bakma...

Kesin ve net çözüm;

Şimdi;

6990-7990-590-690 gibi kartlarda eğerki kalan parçaların dar boğaz yapmazsa elverişli ise ultra(6990-590 hariç) da 95 en alt -ortalama 135- en yüksek 170 fps alırsın frapsta yazan rakamlar

Örnek verelim;Sabahleyin oyun oynuyorsun battlefield 3 dimi aniden ekran jet tank veya çevre detayı girdi veya metroda 3 bomba veya c4 patladı veya 64 kişilik metro herşey serberst ve frapsta fpsde düşme gerçekleşti...

ne demiştim en az 93 ortalama 135 en yüksek 175 şimdi işte asıl nokta senin fpsin 93 altına düşmez ve bu dalgalanmayı fark edemezsin,çünkü fark etmen için 60 fpsinin altına düşmesi lazım,,,

7990-6990
    690-590-titan
    680 '' ''

Mesela Örnek ben Ultrada oynamıyorum ve mediumda oynuyorum fps im 150 altına düşmüyor ama aslında 100 fps yeterli maksat ortalama ve en alt değer... 100 altında hadi ben cs oynadım bf3 te 60 altına düşmesin...

quote:

Orijinalden alıntı: Lighting2

8GB Ram var ve hala 32 bit kullanıyorsan tabi düşer 64 bite geç düzelir büyük ihtimalle

quote:

Orijinalden alıntı: el_nino_09

kardes sen ilk once 32 bit yerine x64 işletim sistemi bi kur ondan sonra dene.3,75gb la bf3 biraz zorlar

İlk öncelikle el nino ve lighing2 adlı arkadaşlara forumdan ctrl+w yapmak kaydıyla uzaklaşmalarını rica ediyorum.

Zzzerk ne dedin anlamadım ama arkadaş ani fps düşüşleriyle alakalı bir sorun dile getirmiş sen farklı bişey anlattın galiba.

Arkadaşın sorduğu soruya gelince oyuna türkçe yama kurduysan kaldır sorun düzelecektir.
    Eğer kurmadıysan sistemde voltaj sorunu var yada tozlanma var demek.

Sistemi ağır yük altında bırakacak test programlarına gir.Bak bakalım programlardada fps düşüşleri oluyormu.

4gb ram ile çok rahat bir şekilde bf3 oyunyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zZzerk

Arkadaşım;

Kesin ve net çözüm;

Şimdi;

7990-6990
    690-590-titan
    680 '' ''

Yardımcı olmaya calistin. Teşekkür ederim.
    Ama dediklerinle ilgisi yokhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74569796&p=1#74569796

• Sen bilirsin arkadaşım keyfine göre takılabilirsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.