Şimdi Ara

PS4 30 fps nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gençler ben yaklasik 2004 den beri PC oyuncusuyum 3 kere pc degistirdim. Malum suan parca fiyatlari ucuk ben de artik bir ps4 almak istiyorum (%50 god of war için) bol bol oynayacagim ancak sorum şu ki ben simdiye kadar60 fps gormeye alistim. PS4 te oyunlar malum 30fps. Peki bu beni rahatsiz eder mi? kasiyormus gibi gelmesinden korkuyorum cunku oyunlarin kasmasi beni asiri rahatsiz eden bir durum. Bu konuda tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim. Kasar mi kasmaz mi vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben hem PS4 hemde PC de oyun oynayan biri olarak şunu söylemeliyim. Ps4 e özel olarak çıkan bütün oyunlarda kasma vs hissetmiyorsun. Ama bizzat kendim gta 5 i test ettim. Pc de full ayarlarda 1 saat oynadıktan sonra ps4 e geçtim. Bariz kasıyor oyun hocam. Analoğu sağa sola çevirirken çok rahatsız ediyor. Ama biraz oynadiktan sonra ona da gözlerin alışıyor. Dediğim gibi pc den ps4 e geçince farkı hissettiriyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pro alın o zaman yeni oyunların çoğunda yüksek fps modu oluyor.Ha ama 30 fps'ye göz alışıyor onu da söyliyim, rahatsız olmazsın yani.
  • Ben 1.5 senedir kullanıyorum normal versiyonu. Kasma olayı bi tek rise of the tomb raider ın başlarında oldu. Başka oyunlarda hiç rahatsız edicilik görmedim. Çoğunlukla exclusive oyunları oynadım ama. Göz alışıyor. Eğer bütçeniz varsa pro alın yoksa ps4 alın alışıyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc'deki 30 fps ile konsoldaki bir olmuyor. pc'de ekrana yakın olman, mouse ile ani dönüşler yapman fps'i daha çok hissetmene sebep olur. bir de konsolda değişik efektlerle daha akıcı gösterebiliyorlar oyunları, oyuna göre değişiyor. mesela ben hem pc'de hem ps4'te mad max oynadım aradaki farkı hiç hissetmedim. yine de önce 60 fps oynayıp sonra 30 fps'e geçince fark rahat hissedilir. ayrıca bazı insanlar bu konuda daha hassas olabiliyor kafaya takabiliyor. kişiye ve oyuna göre değişir yani. bir de şunu söyleyeyim ben de pc'de kasmaya çok dikkat ederim on saat ayar yaparım sabit fps almak için. ama konsolda kafayı takmıyorum ayar vs olmadığı için, oyuna odaklanıyorum sadece. biraz psikolojik bir olay bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kollaps -- 24 Nisan 2018; 15:50:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y@KI$IKLII

    Ben hem PS4 hemde PC de oyun oynayan biri olarak şunu söylemeliyim. Ps4 e özel olarak çıkan bütün oyunlarda kasma vs hissetmiyorsun. Ama bizzat kendim gta 5 i test ettim. Pc de full ayarlarda 1 saat oynadıktan sonra ps4 e geçtim. Bariz kasıyor oyun hocam. Analoğu sağa sola çevirirken çok rahatsız ediyor. Ama biraz oynadiktan sonra ona da gözlerin alışıyor. Dediğim gibi pc den ps4 e geçince farkı hissettiriyor..
    Hocam analoğun sağa sola geç dönmesi kastığından değil rockstar güzel optimize edemedi oyunu input lag dediğimiz olay var ve aim assist olunca kafaya takmadıkları için input lagı düşür(e)mediler. Bf1 gibi hassast input lag deadzone ayarları eklense daha hassas olurdu. Tabi yinede 60 fps pc nin yanına yaklaşamazdı o haliyle bile.
  • Kasar hocam ama oynanmayacak derecede değil (exc oyunlarda hiçbir sıkıntı yok ama diğer firmaların oyunlarında iş yapımcının konsola gösterdiği özene bakıyor bf 1 gibi bi şaheser yağ gibi akıyorken bazı fps oyunlaru resmen çöp konsolda), alışma meselesi ancak çok takıntılı biriysen o zaman pro al, konsolun avantajı 2-3 yılda bir parça değiştirme olayı yok. 2011 de artık pc yenilemek bana çok zor geleceği için ps3 almıştım 2. el 450 liraya o gün bu gündür konsol oynuyorum 450tl ps3+ 1400tl ps4 normal aldım 7 yıldır kafama acaba şu oyun çalışacakmı yok cracklı windows online da hile mi çıkmış derdi olmadan oyun oynuyorum. Oyunlarda kardeşlikle çok ucuza geliyor steamdan bile ucuza hatta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 24 Nisan 2018; 15:58:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.