Şimdi Ara

Fazla sisirilmis lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, uzun yola ciktim ancak babam dun araca benzin almaya gittiginde 18inc lastikleri elemanlar 40bar sisirmis ancak ideali 30bar gosteriyor. 10bar fazlalik var. Arac honda crv. Ciddi bir sorun olurmu? Lastikleri hemen indirmem gerekirmi yoksa biraz idare edermi,

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben broadwayla 60 barla ağrıdan adanaya gelmiştim.Sıkıntı olmadı. Lastikler sıfırdı gerçi o yüzden sıkıntı çıkmadığını söyledi lastikçi ama yine de idealini yapmak gerekir. Benimki soğuk-sıcak ve rakım farklarından dolayı fazlalaşmış olabilir diye düşünmüştüm.

Ey Türk! .. Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe,Senin ilini ve töreni kim bozabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Merhabalar, uzun yola ciktim ancak babam dun araca benzin almaya gittiginde 18inc lastikleri elemanlar 40bar sisirmis ancak ideali 30bar gosteriyor. 10bar fazlalik var. Arac honda crv. Ciddi bir sorun olurmu? Lastikleri hemen indirmem gerekirmi yoksa biraz idare edermi,

Tesekkurler

Birimleri yanlış yazmışsınız sanırım. Bar değil ''psi'' olacak.

Eğer yüklü şekilde uzun yol yapılacaksa 3-4 psi fazla hava basılması gerekir. Bu tür bir durumda bile 10 psi fazla gelir. İdeal basınca indirmenizi tavsiye ederim. Fazla basınca sahip lastik, tutunmayı azaltır.

(kitapçıkta 140km üstü, yolcu kapasitesi veya lastik ebadına göre farklı tavsiyelerde bulunmuş olabilir, onları da göz ardı etmeyin)

Ben olsam kesin müdahale eder, kitapçıktaki değerleri sağlardım.

Tüm forumdaşlara iyi bayramlar, kazasız yolculuklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 19 Ağustos 2012; 0:24:38 >

• fazla hava yol tutuşunu yarı yarıya azaltıyor bir de araç hafifse kaza yapma olasılığını çok artar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Wittmann -- 19 Ağustos 2012; 12:18:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sagolun arkadaslar, mesaji attiktan 15dk sonra zaten benzinlikte durup indirmistim havayi. İyi bayramlar.
    "soğuk lastik" tarifi için bkz ;

http://forum.donanimhaber.com/m_61974910/tm.htm

Kitaplarda lastik basınçları "soğuk lastik" için verilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 20 Ağustos 2012; 9:17:12 >
    Normaldir bu.
    Yolda giderken sicak lastikle basinc ayarlanmaz. Tercihen evden cikinca fazla yol yapmadna en yakin benzincide bunu ayarlamaniz gerekir.
  • LAstik tabanı düz bir şekilde iken kıvrımlaşır. Yani lastik U şeklinde iken V şeklini alır. Yol ile temas eden lastik genişliği azalır. Ve sürtünme de azalacağı için yol tutuşundan büyük kayıp oluşur. Ayrıca arabanın fren mesafesi artar. Bunun haricinde araba devamlı takırdar. En ufak yol pürüzünde araba ses alır, sallanır vs. En iyisi ilk fırsatta ideal PSI'a dönün

1973 Volkswagen 1303S
    Red-White Tofuduk !
    %100 Aircooled
  • quote:

Merhabalar, uzun yola ciktim ancak babam dun araca benzin almaya gittiginde 18inc lastikleri elemanlar 40bar sisirmis ancak ideali 30bar gosteriyor. 10bar fazlalik var. Arac honda crv. Ciddi bir sorun olurmu? Lastikleri hemen indirmem gerekirmi yoksa biraz idare edermi,

Tesekkurler

Hocam basınç değerleri bar değil psi olacaktı.

1 Bar = 14,5 psi
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.