Şimdi Ara

GÖSTERGE VE FAR IŞIKLARINDA TİTREME ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün aracımla(2004 model brc'li focus) kırmızı ışıkta durdum ve klimayı açmadan fanı açtım. bu arada da frene bastım. frene her basışımda gösterge ışıkları titreme yaptı. daha önce bu durumun farlarda da olduğunu fark etmiştim. fanı kapatırsam bu sorun yok oluyor veya çok azalıyor. sizce sorun nedir? bazı yerlerde akü, bazı yerlerde şarj dinamosu veya bobin demişler ama net bi şey söylenmemiş. acaba ne yapmam gerekir. saygılar.

Gösterge ve Far Işıklarında Titreme: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızın gösterge veya far ışıklarının titrediğini fark ederseniz, bu can sıkıcı ve hatta güvenli olmayan bir sorun olabilir. Titreyen ışıklar, elektrik sisteminde, alternatörde veya aküde bir sorun olduğunu gösterebilir.

Gösterge Işıkları Titriyor

Gösterge ışıklarının titrediğini görüyorsanız, bu genellikle elektrik sisteminde bir sorun olduğuna işaret eder. Sorun, gevşek bir bağlantı, topraklama sorunu veya arızalı bir bileşen olabilir. Alternatörü veya aküyü kontrol ettirmeniz gerekebilir.

Araba Rölantide Çalışırken Far Işıklarının Titriyor

Arabanız rölantide çalışırken farlarınızın titrediğini fark ederseniz, bu genellikle alternatörün zayıfladığı veya akünün bitiyor olduğu anlamına gelir. Alternatörün görevi, aracınızın elektrik sistemine güç sağlamak ve aküyü şarj etmektir. Alternatör zayıflarsa veya akü bitiyorsa, farlarınıza yeterli güç sağlanamaz ve titremeye neden olabilir.

Gösterge veya far ışıklarında titreme sorunu yaşıyorsanız, sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Bağlantıları kontrol edin: Tüm elektrik bağlantılarının sıkı ve sağlam olduğundan emin olun.
    • Alternatörü kontrol ettirin: Alternatörün düzgün çalıştığından ve aküyü şarj ettiğinden emin olmak için bir tamirciye götürün.
    • Aküyü değiştirin: Akü eski veya bitmişse, değiştirilmesi gerekebilir.
    • Elektrik sistemini kontrol ettirin: Elektrik sisteminde bir sorun tespit edilip giderilmesi gerekebilir.

Gösterge veya far ışıklarında titreme sorunu yaşarsanız, sorunu görmezden gelmeyin. Bu, daha ciddi elektrik sorunlarına yol açabilir. Sorunun nedenini belirlemek ve çözmek için mümkün olan en kısa sürede bir tamirciye başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Büyük ihtimalle akü problemi. Aküyü ölçtürerek sorunu çözmeye başlayın.
  • bir de şöyle bir durum oluyor. araç ilk çalıştırmam da sorunsuz çalışıyor ancak ısındığında ikinci marşta çalışıyor. ben bu iki sorunun kaynağının aynı olduğunu düşünüyorum. siz ne dersiniz? serseri006 çözdüğümde size de bilgi veririm. konuyu taşıyacağım ancak yapım çalışması var sanırım.

Orijinalden alıntı: serseri006

sorun bendede var araçtaki bütün ışıklar dalgalanıyor ve motor sesinde bir dalgalanma oluyor eğer çözebilirsen sorunu yardımcı olabilirmisin

arkadaşlar bugun ustaya gittim. kendisi elektrikçiydi. usta oturur oturmaz bu focuslarda normaldir dedi. önce gauge menüden şarj dinamosu ne kadar şarj ediyor diye baktı normal dedi. sonra aküyü ölçtü o da normal çıktı. bi sürü kişi bu sorunu gidermek için şarj dinamosunu aküsü değiştiriyo ama bu hep var dedi. rölanti programı ile de istersen rölanti ayarını biraz yükselt daha iyi olur dedi. yani tamir edilecek bişey yok dedi. buarada bendeki akü aracın orjinal aküsüymüş. araç 2004 model 66,000 km'de. bana ilginç geldi. şarj dinamosu masraf çıkartmadığına göre artık trigeri rahatça değiştirebilirim. tüm kayışlar bilyar falan toplam 250 TL'ye yapacak usta.

• quote:

Orijinalden alıntı: TrakON

quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

sorun bendede var araçtaki bütün ışıklar dalgalanıyor ve motor sesinde bir dalgalanma oluyor eğer çözebilirsen sorunu yardımcı olabilirmisin

arkadaşlar bugun ustaya gittim. kendisi elektrikçiydi. usta oturur oturmaz bu focuslarda normaldir dedi. önce gauge menüden şarj dinamosu ne kadar şarj ediyor diye baktı normal dedi. sonra aküyü ölçtü o da normal çıktı. bi sürü kişi bu sorunu gidermek için şarj dinamosunu aküsü değiştiriyo ama bu hep var dedi. rölanti programı ile de istersen rölanti ayarını biraz yükselt daha iyi olur dedi. yani tamir edilecek bişey yok dedi. buarada bendeki akü aracın orjinal aküsüymüş. araç 2004 model 66,000 km'de. bana ilginç geldi. şarj dinamosu masraf çıkartmadığına göre artık trigeri rahatça değiştirebilirim. tüm kayışlar bilyar falan toplam 250 TL'ye yapacak usta.

hocam eniştemde 2008 model focus var model farklı ama öyle bir sorunu yok bugün bende aksları tamir için gitmiştim elektrikçi vardı orada sordum soruyu şaseye deymeyen birşeymi varmış anlamadım tam ama şarj dinamosu ile ilgisi yok dedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu durumu ilk söylediğimde ustalar hemen şarj dinamosudur dedi ama elektrikçi bakınca öyle olmadığını söyledi. şarj dinamosunun fiyatı 400 TL'ymiş. o masraftan yırttık neyseki
  • aküyü özellikle değiştimem gerekir mi diye sordum ama usta sorun görünmüyo değiştirmek gereksiz olur dedi. benim anladığım kadarı ile rölanti ayarı ile bu sorun düzelecek. bu sorun olmayan focuslardan farkı rölanti programı büyük ihtimalle.
  • Başka bir "usta"ya götürün bence...
  • ben lpg taktıktan sonra ve debriyaj bakımından sonra iki kez rölanti programı yüklettim. bugun ankaradaki ustaya telefondan sordum o da aynı şeyleri söyledi. sadece yıl sonuna kadar akünü değiştir dedi.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.