Şimdi Ara

5 yillik lastik degistirilmeli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar 5 yillik lastigim var laufen marka kis lastigi ama az kullanildi sizce 2-3 yil daha kullanilir mi ? Bir deforme vs catlak yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önceki aracımda 1 kışı 7 yıllık petlas kış lastiği ile geçirmiştim. Sizin lastiğiniz dışarıdan mükemmel gözüküyor, ancak ne kadar az da kullansanız kauçuk özelliğini kaybediyor, sertleşmeler meydana geliyor. Frenlemede kızaklamalar oluyor, abs çok çok daha erken devreye giriyor, özellikle yağmurlu havada tutuş aşırı derecede düşüyor. Kar yağınca yazlık lastikten tabiki çok daha iyi performans verecektir ancak bu negatiflikleri bilerek azami dikkatle, sakin bir kullanımla kısa süreli kullanılabilir. Yıldan dolayı kauçuk sertleştiği için konfor da oldukça düşecektir. +

Bütçeniz elveriyorsa değiştirin yok mümkün değil diyorsanız belirttiğim şekilde öngörülü sürüş ile idare edebilir.

Not: Yazın kullanmanızı kesinlikle önermem. Kışın çok az yol yapıyorsanız belki iş görebilir.

• Önceki aracımda 1 kışı 7 yıllık petlas kış lastiği ile geçirmiştim. Sizin lastiğiniz dışarıdan mükemmel gözüküyor, ancak ne kadar az da kullansanız kauçuk özelliğini kaybediyor, sertleşmeler meydana geliyor. Frenlemede kızaklamalar oluyor, abs çok çok daha erken devreye giriyor, özellikle yağmurlu havada tutuş aşırı derecede düşüyor. Kar yağınca yazlık lastikten tabiki çok daha iyi performans verecektir ancak bu negatiflikleri bilerek azami dikkatle, sakin bir kullanımla kısa süreli kullanılabilir. Yıldan dolayı kauçuk sertleştiği için konfor da oldukça düşecektir. +

Bütçeniz elveriyorsa değiştirin yok mümkün değil diyorsanız belirttiğim şekilde öngörülü sürüş ile idare edebilir.

Not: Yazın kullanmanızı kesinlikle önermem. Kışın çok az yol yapıyorsanız belki iş görebilir.

• crssover C kullanıcısına yanıt

Yol tutusta fren mesafesinde bir sorun hissetmedim hocam simdiye kadar, zaten cok agresif kullanmam arabayi, 2 seneye satacak gibiyim arabayi o sebeple 2 sene daha sorunsuz kullanabilir miyim yoksa gidip 4 mevsim bi hankook yada laufen alsam mi kararsizim

• Bence hâlâ kullanılabilir hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • krmdmrbs K kullanıcısına yanıt

Banada oyle geliyor aslinda bir sorunu yok gibi, zaten 2 seneye tahminen araci satacagim, 2 sene idare eder mi hic cikartmadan kisligi onu bilemedim sadece

• 5 yıllıkdan bağımsız olarak bence o lastik kullanılır.

• O lastik daha kullanılır lakin

Yazın kış lastiği kullanılmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sac degisi mi kapı degisimi mi
    11 yıl önce açıldı
    Bu fiesta nasil sizce alinir mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Araci sakin kullaniyorum hocam genel olarak, yazliklar daha kotu o sebeple degistirmedim 2 sene idare eder mi sakin kullanimla

• ben eskiden 3 yılda bir lastik değiştirirdim şimdiki fiyatlara bakınca 5 yılı doldu zaten 15 yıla kadar yolu var. arabayla beraber hurdaya çıkana kadar gider

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence lastik sertleşmiş hafif bayata kaçmış diye düşünüyorum. Yazın çok sıcak havalarda erimiş asfaltta kış lastiği tahlikeli olacaktır. 90'la gidilecek yerde mesela 70'le gidersen belki kullanılır.

• 6 yıllık lastik var araçta. En ufak olumsuzluk yok şükür.

• valla lastik dışarıdan çok iyi duruyor, çatlak yok, formunu korumuş, balans ayarıda takılırken tutturulmuştur diye varsayıyorum. Eğer düzgün bir şekilde saklandıysa, ben derim biraz frenlemelerde zorlayın, eğer erkenden kızaklama yapmıyorsa ve virajlarda kayma yapmıyorsa gönül rahatlığı ile kullanın. Sadece 5 yıl geçmesi lastiğin ömrüne bitti demek için bence yeterli değil.

• alexdesouza.10 A kullanıcısına yanıt
    Sakin kullanımda bir sorun yaşamazsınız ancak panik fren durumunda test edin. En azından araç ne kadar mesafede durur fikriniz olur.

5 yıllık, yazlık, 20 bin km yol yapmış bridgestone vardı eski aracımda. Dişlerine baksanız sıfır lastik derdiniz ancak parlak asfaltta, ıslak zeminde kesinlikle durmuyordu araç. Böyle yaşlı lastiklerde diş durumu önemli olmuyor maalesef ki siz kışlık hamuru yazın kullanacaksınız sıcak havada tutuş felaket oranda düşecek.

Kışın gündüz sıcaklığı - lere düşmeyen bölgede iseniz çok gerek yok 4 mevsime. Yazlıkla da kontrollü olarak kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 24 Mayıs 2025; 20:8:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • geçen ay bir araç satın aldım. eski sahibi 8 senelik lastik ile devretti bana. bombayı kucağıma attı resmen. muhtemelen siz de 5 senelik lastiği 2 sene daha kullanıp bombayı başkasının eline vereceksiniz. 5 yillik lastik degistirilmeli mi ? 

• alexdesouza.10 A kullanıcısına yanıt

Lastik.daha çok sene götürür telleri yamulmadığı sürece lakin bir yaz kullanırsın bitirirsin kış lastiği yumuşaktır yazın heba edersin fren mesafesi uzatır.

• Güvenli sürüş için evet. Lastikten tasarruf yapılmaz.

• Islak zeminde tutunduğu müddetçe kullanılır. Ne zaman ıslakta kaymaya başlarsa o zaman vakti gelmiştir.

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Sertleştiğine yada bayatladığına neye göre karar verdiniz? Numune alıp Shore değerine mi baktınız?

Esnek malzemelere uzaktan bakarak sertliği hakkında birşey söylemek zor hocam hatta imkansız. Lastikler ortalama 60A shore değerine sahiptir.

Konuya gelecek olursak. Yağışlı havada ve soğuk asfalttaki tutunmaya bakmak lazım hocam. Lastikte dişlerde aşınma ve çatlak neredeyse yok gibi. Yol tutuşunda sorun yoksa daha kullanılır gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 25 Mayıs 2025; 2:19:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yatan dizelde 6 senedir GY 4Seasons kullanıyorum,
    Sorunsuz…

• Benim lastikler 8 senelik şuan bir sorun yaşamadım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.