Şimdi Ara

Sıcakların lastik basıncına etkisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun yolda lastiklerim aşırı ısınıyor bununbir eksisi olabilirmi? Aracım tiguan ve tek başıma seyehat ederken 32-33 psi basıyorum acaba yolda aşırı ısınınca lastiklerdeki basınç kaç psi oluyordur?

http://forum.donanimhaber.com/m_68413227/tm.htm
  • Nitrojen bastırın bu dertten kurtulun

normal hava ile 32 basınca sıcakla en fazla 34 oluyor ki, iyi bir lastikçi lastiklerin sıcaklığına göre hava basar. sıcaksa 34, soguksa 32. uzun yol sonunda lastikleriniz 34 olabilir. aracı park edip sabah baktığınızda ise 32 olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 13 Haziran 2012; 12:40:13 >
  • lastik basıncı ile ilgili tecrübe ile ilgili çok faydalı bir bilgi edindim, sizlerle paylaşmayı düşünüyordum bu mesaj buna vesile oldu,

birçoğumuz lastiğin basıncını kafamıza göre ayarlıyoruz, yok yollar bozuk biraz inik olsun yok az yaksın biraz fazla olsun yok nitrojen basayım yok önde motor var inik duruyor 2 psi fazla olsun gibi şeyler yapıyoruz bende önde motor olduğu için önlere 32 arkalara 30 basıyordum, sanki koskoca japon mühendis bizim yaptığımız bu hesapları yapamamış gibi !!!

en son aracın kendi tavsiyesi olan hem öne hem arkaya 30 basmıştım, biraz yol yaptım dedim dur gidip kendi bildiğimi yapayım (lastikler sıcakken hava basılmaz normalde)

arkalara 30 ayarladım zaten 30 idi
    önlere 32 ayarladım bir baktım cihaz 34 gösterdi 2 birim hava aldı iki ön tekerden de

yani anladığım nokta fabrika basıncını bastığımızda önde motor olsada frenaj ve çekiş esnasında sürtünmeden dolayı lastik ısınıyor zaten 34 ve daha fazlasına bile çıkabiliyor, mühendis bunun hesabını yapmışki bana önlerede 30 bas demiş ! düşünün 32 bastığımızda biraz ısınan lastik 36-38 lere çıkıyor...

ayrıca bu ayarlamalar atmosferik havaya göre yapılıyor yani nitrojene göre değil.. nitrojen ısındıkça genleşmediği için bütün hesapları alt üst edebilir...

• Bende şunu öğrendim önlere 32 arkalara 30 basmak eskiden doğru oluyormuş fakat şuanda çok yanlış deniliyor. Çünkü bir çok yeni araçta fren destek sistemi esp, gibi sistemler mevcut bunların doğru çalışabilmesi için bütün lastiklerin yere aynı oranda basması gerekiyor ve basınçların kitapçıkta önerilen gibi olması gerekiyormuş.

http://forum.donanimhaber.com/m_68413227/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    doğru lastik basıncı ?
    14 yıl önce açıldı
    LASTİK BASINCI
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.