B

Yüzbaşı
08 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme
Toplam: 65 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba arkadaslar,
5 ay kadar önce Mitsubishi Electric msz EF35 kodlu 12 lik klima almıştım. Sıcakların başlamasıyla şöyle bir test edeyim dedim. Önceki Bosch 12 lik on off klimamla beraber çalıştırdım. Baktım ki bosch daha soğuk üflüyor, termometre ile de ölçtüm. Termometrede de bosch daha soğuk gösterince müşteri hizmetlerini aradım, bugün yetkili servis geldi.
Yetkili servis de ölçümler yaptı. Gaz basınca düşükmüş ( 9 olması gerekirken 6 çıkmış)
250 gram gaz ekledi. (nasıl ölçtü bilmiyorum. öyle tankı ters çevirip basıncı gözetledi)
Klimanın ağız ucu 7 derece en düşüktü. emiş ısısı ise 19.
Benim bosch 6 derece üflüyordu. emiş ısısı daha yüksekti. (odadaki termometre 24tü, klimanın üstünden ölçtü mü göremedim)
mitsubishinin olduğu yerde de termometre 21 derece idi (daha küçük olduğu için aslında çıkış ısısı daha düşük olmalıydı)
tüm bunları tabletine kaydetti, direk genel merkeze ve japonya ya aktarılıyormuş. Sonucu onlar söyleyecekmiş. Ayrıca vakumlamanın 11 dk yapıldığını da söyledim. (10 metre borulama)
Peki sence ne olur dedim ustaya. belki gazı komple boşaltıp, vakumlayıp gaz doldururlar dedi. Bende bu iş cihazın değişimini de gerektirebilir belki dedim. öyle kaldı. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
Arkadaşlar Merhaba,
2 yetişkin ve 2 çocuk yaşadığımız evde tüm mekanı serinletecek yeni bir klima bakıyorum.
Evin konumu; Mersin, arakat, doğu-batı-kuzey, çiftcamlı, izolasyonsuz.

Evde 8 yıllık 12000 btu Bosch marka ve 4 yıllık 9000btu LG beko klima var.
3 yıl önce rastladığım bir durumdan sonra evde klimamızı tüm pencereleri kapalı olmak üzere (sadece kullandığımız odalar açık) bir klimayı 7/24 çalıştırarak serinletebiliyoruz. Bazen çok sıcaksa iki klima birden açıyoruz ama genelde tüm evi fotoğrafta görülen salondaki 12 lik bosch çok güzel serinletiyor. Yani buz gibi soğutmuyor ama zaten bunu hiç sevmiyoruz. Klima 25° ayarlı ama nemi tamamen aldığı ve ısıyı 27°-28° civarı yaptığı için çok ferah bir yaşam alanı yapıyor. Garip gelecek ama geceleri üstümüzü örtmezsek 20mt ilerideki odada üşüyoruz (klima ucu aşağı ve kapıya doğru üfürüyor)

Şimdi mevcut durum bu iken bu 12 lik bosch klima evin ana yükünü daha kaç yıl daha çeker bilemiyorum ama niyetim bu makine bozulmadan krokideki ??? bölgeye (fotoğraftaki kırmızı çizgili yere) ana yükü çekecek bir klima daha almak. Dış üniteye en uygun yer, işaretli yerden 10-12 mt uzaktaki diğer dış ünitenin altı sanıyorum. Daha iyi yer fikri olan?

Hangi klima?
Dün mitsubishi klimalara baktım, 15 bin btu MITSHUBISHI MSZ-SF42VE inverter iş görür gibi geldi. Hani çok sıcak günlerde diğer klimalar yedekte çalışabilir. Belki 18bin btu daha iyi mi olur tavsiyelere açığım ancak lütfen tüm ev için 40bin btu şeyler yazmayın, beklentimi yazdım, aşırı soğuk istemiyoruz . Az yakan ve dayanıklı bir klimaya 4-5bin tl de verebilirim ama acele olmadığı için bir kış kampanyasıyla daha ucuza da çıkartsak kalan parayı değerlendirmeyi isterim.

Klima ve iklimlendirmeden anlayan arkadaşların kıymetli yorum ve tavsiyelerini rica ediyorum.

Sehven mükerrer paylaşımdır.
Silinebilir.
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta araca indiğimde birisinin çarpıp gittiğini gördüm. Güvenlik kameralarını incelerken suriyeli komşumuz çarptığını itiraf etti. Tabi sabah olmuş kazayı gece 10 da videoları tararken söylemesi hoşuma gitmedi ama özür dileyip zararı ödeyeceğini söyleyince birşey demedim.
Toyota y. serviste 1200 tl hasar çıkardılar. Eğer tampon boyanırken park sensörleri bozulursa (tanesi 300tl) onu da ayrıca hesaba katacaklarmış. Güya en son boyanırken tampona yapıştırılmışmışda...

Suriyeli arkadaş fiyatı yüksek bulduğundan kendi tanıdığı bir yere götürdük bugün. Mersin de özel servis, Sebahattin usta. İşini bilen varsa söylesin ama benim aklıma pek yatmadı. Zira tamponu hiç sökmeden boyayacakmış. İlkönce biraz renk farkı olurmuş ama 1-2 hafta güneş yiyince fark kalmazmışmış. Öyle boyarsan nasıl fırınlayacaksın diye sordum, komple aracı fırınlayacakmış.
Sonra usta isterseniz karşının sigortasından yaptıralım dedi. Bütün bunları iki gün içinde yapıp aracı teslim edecekmiş. (Perşembe bırakcam, Cuma akşamı veya ctesi sabah teslim)
Bu arada aracın stop lambasını bile nasıl hemen temin edeceğini, sigorta eksperinin aracı görmeden nasıl yapacağını anlamadım.

Sizler ne diyorsunuz arkadaşlar, bu özel servise güvenilir mi? ne yapabiliriz?

https://store.donanimhaber.com/0c/1a/32/0c1a32e4c949792a542d0d43c57d0d2d.JPG

Merhaba,

Evin planı ekteki gibi. Modemin olduğu yeri yazdım, PC işaretli yerden kablosuz ağa bağlanmıyordu. Modem ve antenin yönünü ayarladım. En az kullanılan frekansı seçtim. Artık bağlanıyor ama randımanlı değil. Şöyle sinyal az daha güçlense sorun bitecek. Ne önerebilirsiniz?

Acaba modemin antenini söksem, 6-7mt. kablo ile X ile işaretlediğim yere taşısam faydalı olur mu? (modemi oraya taşıyamıyorum, bulunduğu yerde 2 cihaza ethernet kablosuyla bağlı) veya başka öneriniz var mı?

Aslında wifi repeater da alarak çözülebilir ama haftada 1 kullandığım şey için masraf yaparak bir sinyal yuvası daha koymayı istemiyorum.

Merhaba,

Evin planı ekteki gibi. Modemin olduğu yeri yazdım, PC işaretli yerden kablosuz ağa bağlanmıyordu. Modem ve antenin yönünü ayarladım. En az kullanılan frekansı seçtim. Artık bağlanıyor ama randımanlı değil. Şöyle sinyal az daha güçlense sorun bitecek. Ne önerebilirsiniz?

Acaba modemin antenini söksem, 6-7mt. kablo ile X ile işaretlediğim yere taşısam faydalı olur mu? (modemi oraya taşıyamıyorum, bulunduğu yerde 2 cihaza ethernet kablosuyla bağlı) veya başka öneriniz var mı?

Aslında wifi repeater da alarak çözülebilir ama haftada 1 kullandığım şey için masraf yaparak bir sinyal yuvası daha koymayı istemiyorum.

HP dv7 2051et dizüstü bilgisayarım var. 4yıldır kullanıyorum, aslında artık yavaş gibi gelsede genelde memnunum. 500gb harddiski doldurdum. 2tb bi hdd aldım ki yerine takayım diye ama o da kutusuna monte çıktı. Elimde önceden bulunan 320gb harddiski(fotoda sağ üstteki) ikinci harddisk olarak buna takabilir miyim dersiniz?

Şöyle bi baktım kablo şu uyar mı?http://www.ebay.com/itm/HP-1000-2000-Laptop-HDD-Hard-Disk-Drive-Connector-Cable-Adapter-6017B0362201-/261573958105?pt=Other_Sports_Fan_Shop&hash=item3ce705d9d9

Aslında yeni bi dizüstü de alabilirim ama bu 17' ekran. Yeniside büyük ekran, şu bu özellik derken fiyat katlanıyor. O kadar çok artı değer sağlayacağını da düşünmediğimden para harcamaya değer mi emin değilim.

Ne dersiniz ?
Dün bir arkadaşım araç içi sirkülasyon düğmesine bastı, böyle klima zaten içerideki soğuk havayı çevireceğinden yakıtı fazla etkilemez dedi. Ne dersiniz?
Merhaba arkadaşlar,
Temmuz ayı başında Kars'a bir arkadaşımı ziyaret etme durumum var. Acaba uçak yerine araçla geze geze gitsem daha mı iyi olur diye düşünüyorum.
Ekte görebileceğiniz iki rota da çıkardım. Tavsiyelerinize açığım.

Merhaba arkadaşlar,
2005 verso comfort aracımda arka camlarda kilit olmamasından rahatsız oluyorum. Benim çocuklar bazen arka camı açıyorlar, çocuk koltuklarına bağlı olduklarından acil çözüm beklemiyor ama yine de riskli, keşke kapı kilidi gibi birşeyle engellenebilse. Var mı bu konuda çözüm önerisi olanlar.
Hakkında
Forum İmzası:
Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız. (Konfüçyus)

Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 6 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 830
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 283.112 (Bu ay: 2.985)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 44 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.