Şimdi Ara

İpad 3 aldım ekranda ölü piksel çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
3.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar dün Chicago'dan bir Apple Store'dan iPad 3 (yeni iPad) aldim (32gb wifi) Şu an da ondan yaziyorum. Ordaki satıcı burda kutusundan çıkartıp kurulum yapmamızı ister misiniz diye sordu gerek yok dedim. Eve gidip aleti kurcaladigimda ekranda 1 adet ölü piksel oldugunu farkettim. Sinek kücüktür mide bulandirir derler ya aynen onun gibi rahatsiz edici birşey. Bir gün sonra yani bugun geri goturup durumu izah ettim aninda degistirdiler. Benim ipad'i acip kontrol bile etmedi ölü piksel var mi yok mu diye. Hatta özür dileriz basiniza boyle bir sey geldigi icin dediler. Ben boyle bir garanti anlayisi boyle bir satis sonrasi destek gormedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

Burdan şunu anlıyoruz apple store şart :)

türkiyede bunu suistimal ederler bence.:D
    taktir ettim bu arada,yaptıkları gerçekten çok büyük bir başarı.

• Benim kimligime falan da bakmadilar. 5 dakikada bitti degisim olayi. Turkiyede yasayan bir vatandaş olarak şaşkinim ve Apple firmasina saygi duydum. Turkiyede bunu suistimal ederler ama burada suistimal edildigini pek sanmiyorum çunku Amerikada kanunlar çok agir. Turkiyedeki gibi çakalliklar burada pek işlemez diye dusunuyorum.
  • Ülkemizde de mesafeli alışverişlerde öyle bir imkan var, 1 hafta içinde tipini beğenmedim dahi demenize bile gerek yok direk iade edebiliyorsunuz. Yasalarımız güzel ama uygulamada şirketlerden dolayı maalesef tam olarak tüketici tarafında olmuyor.

bilader ben mi yaptım bunu alla alla hadi hadi uzayın burdan
  • quote:

Eden olabilir haklısın bakmıyorlarsa 4s kutusuna 2'yi koyup götürürler peynir ekmek gibi :) ama etmeyenler açısından çok faydalı olurdu garanti kalitesi bakımından.

böyle bir fikir de ancak bizden yani Türklerden gelirdi

olay bazı yabancı ülkelerdeki fast food zincirlerinin içecek uygulamasına da benziyor. ödemeyi yaptıktan sonra içecekleri kendiniz alıyorsunuz bizim mc donalds yada burger kinglerdeki gibi çalışanlar vermiyor. ama gel bunu taksim burger king'de yap hemşerim 5 tl lik menü alır damacanaya kola doldurup götürür.
  • Apple'a değil de Amerika'ya özgü bir şey bu. Bir tanıdık hb notebook'una su dokuyor yanlışlıkla. Kurutma makinası ile kurutayım derken klavyeyi eritmiş. Aldığı yere götürmüş. Yenisini vermişler. Eskisi de sizde kalsın demişler. Klavyeyi değişti burda hala kullanıyor. Notebook hb idi.
    Noel'den sonra Walmart'a gitmistim, iade bolumunde cok uzun bir kuyruk olusmustu,
    herkesin elinde kucuklu buyuklu noel agaclari.
    Adamlar noel'den once agaci alip sonrasinda iade etmeye getirmisler.
    O kadar yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZZ RAT -- 17 Mart 2012; 22:29:00 >

Orijinalden alıntı: gdrby

aynısını türkiye'de istemek için önce hak etmeliyiz. dediğiniz gibi bizimkiler her türlü suistimal eder.

olay bazı yabancı ülkelerdeki fast food zincirlerinin içecek uygulamasına da benziyor. ödemeyi yaptıktan sonra içecekleri kendiniz alıyorsunuz bizim mc donalds yada burger kinglerdeki gibi çalışanlar vermiyor. ama gel bunu taksim burger king'de yap hemşerim 5 tl lik menü alır damacanaya kola doldurup götürür.

Buna gerçek bir örnek verebiliriz, İkea mağazalarında bir Hotdog + içecek alıp para ödedikten sonra içecek sınırsız .Tabi bizim kendince uyanık vatandaşlar çatlayana kadar içeceğe saldırıyor , özellikle pazargünü Bayrampaşa Ikea mağazasına uğrayıp görmenizi öneririm :(

• quote:

Orijinalden alıntı: beytepeli06

quote:

Burdan şunu anlıyoruz apple store şart :)

türkiyede bunu suistimal ederler bence.:D
    taktir ettim bu arada,yaptıkları gerçekten çok büyük bir başarı.

sanmıyorum ya büyütüldüğü kadar suistimal edileceğini kesinlikle bir apple store şart olmayan ülkelerde apple ürünlernin fiyatlarıda fahiş zaten

Orijinalden alıntı: egemenpamukcu

quote:

Eden olabilir haklısın bakmıyorlarsa 4s kutusuna 2'yi koyup götürürler peynir ekmek gibi :) ama etmeyenler açısından çok faydalı olurdu garanti kalitesi bakımından.

böyle bir fikir de ancak bizden yani Türklerden gelirdi

Ahuhah... Sen yazınca tam bir Türk olduğumu anladım :) işin şakası tabi 3-5 bakan birisi olsaydım kontratlı iphone 4S almazdım sonuçta 400-500 lira koyuyorlar rahat üstüne :)
  • Yapti ama sana kusurlu mal sattigini yinede gizleyenedi okadar kontrolden gecen bir alette nasil olurda ölü pixel cikar bence dava et sonucta isin olmadigi halde isini gucunu birakip oraya cihazi degistirmeye geri gittin ve bu senin icin büyük ve gereksiz bir zaman kaybi oldu.
  • o ölü pikseli bu ekranda nasıl buldun hocam :D ölü pikseli bulamadıgım çözünürlükte bi ekran çıkarsa işte ozaman ben ona RETİNA ekran derim...

sloganda şu olmalı ozaman

öyle bi ekran yaptık ki ölü piksel olsa bile bulamazsınız...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.