Şimdi Ara

iPhone 6 plus yamulma ve piksel hatası hakkında - okuyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar özellikle bu olayı paylaşmak amacıyla foruma üye oldum çünkü başıma geldiğinde ilk işim forumlara göz atmak oldu fakat forumları okuyunca karamsarlığa kapıldım.
    Öncelikle avea bayisinden 6 ay önce iPhone 6 plus aldım. Aldığım gün ekran sol üst tarafta bir gölge olduğunj farkettim ama cihaz fonksiyonlarına etkisi olmadığı için önemsemedim.zaten mesleğim gereği gün içerisinde izin alacak zamanım yok.tam olarak geçen hafta perşembe günü bir arkadaşım "cihazın yamulmuş" dedi ve o şekilde cihazımın ses açma kapama tuşlarının olduğu yerden çok hafif aşağı doğru esnediğini farkettim ama çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Bunun üzerine hemen yaşadığım şehirdeki apple yetkili servisine gittim hem ekran hem yamulma sorunu için. Yetkili servise gittiğimde bana yamulmanın kullanıcı hatası olduğunu ve garanti kapsamına girmediğini ayrıca ekran hatasınında bu yamulmaya bağlı olduğunu söyledi, cep telefonunu cebimde taşımanın neresinin kullanıcı hatası olduğu konusunda tartıştık, 1340tl karşılığında sıfır cihaz vereceklerini söylediler doğal olarak kabul etmedim.
    Eve döndüğümde apple müsteri destek hattını aradım, görüştüğüm temsilciye telefonumu ön cebimde kullanmama rağmen yamulduğunu aynı zamanda ilk günden beri piksel hatası bulunduğunu belirttim, o da aynı şekilde yamulmanın kullanıcı hatası olduğunu ve artık hiçbir şekilde müdahele edemeyeceklerini ve 1340 tl verirsem yeni cihaz verilebileceğini belirtti. Bu ücretin dünyanın hiçbiryeriinde talep edilmediğini sadece Türkiye'de talep edildiğini destek hattında teyit ettikten sonra beni üst departmana aktarmasını istedim.Üst departmanda bir bayanla görüşmeye başladım, bana bu konuda görüşebileceği en yetkili kişilerden biri olduğunu belirtti en başta, bende cihazımı özenle ön cebimde taşıdığımı ve 3500tl verdiğim cihazı arka cebimde taşımayacak kadar akla ve eğitime sahip olduğumu belirttim, ayrıca cihaz kutusuyla beraber verdiğiniz Türkçe kullanma kılavuzunda -eğilebilir-, -ön cebinizde veya arka cebinizde taşımayınız- gibi uyarılar bulunmadığını, ilk günden beri cihazda piksel hatası bulunduğunu ve hiçbir kullanıcı hatasının bu üretici hatasını ortadan kaldırmayacağını,gerekirse kendilerinin görevlendireceği bir bilirkişi tarafından cihazın açılıp ekranın hatalı kısmında deformasyon olup olmadığının incelenmesi istedim, ABD de 2 kez yamulmadan dolayı ücretsiz cihaz değişimi yapan arkadaşım olduğunu, ve servis ile ilk destek hattındaki görüşmelerden dolayı olumsuz etkilendiğimi ve cihazımın değişiminin yapılmaması durumunda mahkemeye başvuracağımı belirttim.
    Bu bayan ertesi gün servise gitmemi ve cihazın fotoğraflarının kendisine gönderilmesini ve mağdur olamamam için gereken herşeyi yapacağını belirtti.
    07.12.2015 tarihinde cihazımı servise bıraktım ve bugün 09.12.2015 saat 11:50 itibariyle cihaz değişimin yapılamasına karar verdikleri konusunda telefonla geri dönüş yaptılar.
    Velhasıl kelam, kullanma kılavuzunda eğilebilir veya cebinizde taşımayınız, arka cebinizde taşımayınız gibi uyarılar olmaması bile mahkemeyi yüksek ihtimalle kazanacağınızın kanıtıdır.

    Sevgilerle
     iPhone 6 plus yamulma ve piksel hatası hakkında - okuyun iPhone 6 plus yamulma ve piksel hatası hakkında - okuyun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slkmlk -- 10 Aralık 2015; 1:38:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 aydır kullanıyorum 6 plus 0,01 mm bile eğiklik olmadı.Nasıl eğilebiliyor anlamıyorum.

    Not:spigen kılıfsız daha dokunmadım cihaza
  • Geçmiş olsun ve bilgi için tşkler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Bu ücretin dünyanın hiçbiryeriinde talep edilmediğini sadece Türkiye'de talep edildiğini



    Böyle bir şey yok ezbere konuşmayı o kadar çok seviyoruz ki millet olarak. O temsiciler dahil!

    Bu ücret dünyanın her yerinde var. Telefonunuzu yamultursanız garanti dışı kalır. Aldığımda bu hata vardı şu hata vardı durumu olabilir ama bunu cihazı kullanmaya başlamadan söyleyeceksiniz ki sonra üzerinize atmasınlar suçu.

    quote:



    Garanti Kapsamı Dışında Servis

    iPhone'unuz garanti kapsamında servise uygun değilse, ancak garanti kapsamı dışında (OOW) servis için uygunsa, Apple, iPhone'unuza aşağıda listelenen garanti kapsamı dışında servis ücretiyle servis sağlayacaktır.

    Model Garanti Kapsamı Dışında Servis
    iPhone 6s Plus, iPhone 6 Plus 1.199 TL
    iPhone 6s, iPhone 6 1.099 TL
    iPhone 5s, iPhone 5c,
    iPhone 5 999 TL
    iPhone 4s 699 TL
    iPhone 4 599 TL


    https://support.apple.com/kb/index?page=servicefaq&geo=Turkey&locale=tr_TR&product=iphone&select=BATTERY_




  • theycantmeasureheart kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yamulmadan dolayı cihazın garanti dışında bırakılıp bu sebepten para istenmesi olayı sadece Türkiye'de var, sırf ezber klişesini kullanacağım diye koca paylaşımın içinden olayın akışına bakmaksızın bir cümleyi alıp klişe yapma. Netice itibariyle ABD de yamulma ücretsiz değişir ve Türkiye haricinde her yerde böyle. Anlatabildim mi şimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca bu sabah saat 10 itibariyle sıfır cihazımı (refurbished değil) teslim aldım.
    Kutusu :http://i66.tinypic.com/e03ngx.jpg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bugün izmirden istanbula gidip geldiğim olay yamulma var 6plus ölü piksek var donma kasma vs vs müşteri hatası olarak bildirdiler pazartesi apple firmasını mahkemeye vereceğim ; işin ilginç tarafı apple suya düşen telefonu değiştirip yenisini verdi abd ve bura arasında cok fark var tr app store çifte ayrımcılık yapmakta daha ne söyleyim apple pişmanlıktır yazıklar olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axiseitan -- 12 Aralık 2015; 23:47:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun kardeş, ben denizcilik sektöründe çalışıyorum, arjantin'den alıp abd de değiştiren, tr den alıp almanya da değiştiren, tr den alıp abd de değiştiren bir sürü insan tanıyorum sektörde kimi yamulmadan ( aynı kişi 2 kez) kimi mikrofon kimi ekran hatasından. Hakkını sonuna kadar ara.ilk işin tüketici hakları hakem heyetine başvur. Eminim netice alacaksın.Türkiye'deki satış ve satış sonrası hizmet politikaları apple'la alakalı birşey değil tamamen apple türkiye distribütörüyle alakalı.halkın sosyo-kültürel yapısını iyi bikdikleri için bir teknik hatada hemen para istiyorlar, halkımızda "ulan o kadar para verdik 1300 daha verelimde bari 3500 tl bola gitmesin" anlayışında.çoğu insan kullanma kılavuzu okumaz, tüketici haklarını bilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slkmlk S kullanıcısına yanıt
    Açıp linke tıklamaya bile üşendiniz değil mi?
  • Okudum kardeş okudum.Neyin mücadelesini veriyoruz anlamadım ki? Yamulma tr haricinde ücretsiz değişim! Nokta!
    Verdiğin linkte yamulma garanti dışı veya kullanıcı hatasıdır demiyor! Varda yamulmanın kullanıcı hatası olduğunun belirtildiği bir kaynak buyur bekliyorum paylaş. Kullanma kılavuzu bile dava açabilmem için yeterli anlamıyor musun! Hukukçu bir tanıdığın varsa teyit et!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defalarca apple servisi ve telefon ile görüşmelerim sonucunda izmir İstanbul arası mekik dokumam sonucunda telefonum yamuldu diye değişti sıfırını aldım..! buraya yazmıştım iphone 6 plus kullanıyorum herkes hakkını arasın değiştirecekler değil zorundalar arkadaşlar haberiniz olsun hakkınızı arayacaksınız sesinizi çıkarmazsanız 1200 - 1300 tl değişim ücreti verirsiniz tercih sizin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle geçmiş olsun siz dişli çıkmıssınız o yüzden adamlar yokuşa sürmemiş ama genelde millet böyle yapmıyor keşke herkes böyle hakkını arasa. böyle şeyler baştan olmaz. sizi tebrik ederim. hayırlı uğurlu olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.