Şimdi Ara

2 Gündür Kullandığım Monitörde Ölü Piksel Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  2 Gündür Kullandığım Monitörde Ölü Piksel Çıktı

Fotoğrafı buradan yaptığım testten çektim. Ürünü Bimeks'ten online olarak almıştım. Acer X233H modelin adı. Garanti hakkım var mıdır acaba? Baktım ben biraz herhangi bir şey bulamadım. 2 günlük üründe olacak iş mi bu.

• ölü piksel nerde?

birde benim bildiğim lcd ekranlarda en az 3 tane ölü piksel olması lazım değiştirmeleri için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atac1m -- 21 Şubat 2010; 20:34:38 >
  • Sıfır ürünlerdede çıkabiliyor gayet normal bi durum.Buna garanti veren modeller haric tabi.
  • Fotoğrafın tam ortasında.
    Bende öyle biliyorum ama ürün elime yeni geçmişken böyle olması çok saçma. Nasıl sinirimin bozulduğunu anlatamam.

quote:

Orijinalden alıntı: rockerroll

Sıfır ürünlerdede çıkabiliyor gayet normal bi durum.Buna garanti veren modeller haric tabi.

Sıfır ürünlerde çıkma olasılığını bilmiyordum. Şansa bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Renton -- 21 Şubat 2010; 20:39:10 >
  • kardeş ölü pikselleri canlandıran bazı programlar var denedin mi ?
  • nereden aldın ?
    firma yani ben vatandan aldım imzamdaki LG 22 yi aldım çıkdı aldım çıkdı bu 5.ci oldu bunda yok hep değiştirdiler
  • bazı ürünler ölü pikselli olduğunda firmalar aynı üründe indirimli satıyorlar tabii son kullanıcının uyanık olup ona göre alması lazım.

garanti kapsamını kaç piksel olduğuna göre sorgula..yada 0 piksel garantisi varsa değiştir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

nereden aldın ?
    firma yani ben vatandan aldım imzamdaki LG 22 yi aldım çıkdı aldım çıkdı bu 5.ci oldu bunda yok hep değiştirdiler

Bimeks. Acelem vardı Vatan'da stokta yoktu. Vatan her ürününe o garantiyi sağlıyor muydu?
  • basin sagolsun.saka bir yana 1 haftalik iade suren var geri ver parani al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hissetme -- 21 Şubat 2010; 21:00:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mark Renton

quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

nereden aldın ?

Bimeks. Acelem vardı Vatan'da stokta yoktu. Vatan her ürününe o garantiyi sağlıyor muydu?

vatan hangi ürün olursa olsun ölü pix garantisi olmasa bile sağlıyor o yönden taktir ettim o firmayi

• quote:

Orijinalden alıntı: hissetme

basin sagolsun.saka bir yana 1 haftalik iade suren var geri ver parani al

Bütün paketleri neredeyse açık öyle kabul etmezler sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

bazı ürünler ölü pikselli olduğunda firmalar aynı üründe indirimli satıyorlar tabii son kullanıcının uyanık olup ona göre alması lazım.

Ben 350ytl lik Benq 22 inç ekrarı bir ölü piksel olduğundan 200 ytl ye almıştım.

Gerçi ölü piksel niye bu kadar büyütülüyor anlamıyorum.Sadece ekranın köşesinde olan küçük bir nokta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ne[M]esis

quote:

Orijinalden alıntı: computeron

bazı ürünler ölü pikselli olduğunda firmalar aynı üründe indirimli satıyorlar tabii son kullanıcının uyanık olup ona göre alması lazım.

Ben 350ytl lik Benq 22 inç ekrarı bir ölü piksel olduğundan 200 ytl ye almıştım.

Gerçi ölü piksel niye bu kadar büyütülüyor anlamıyorum.Sadece ekranın köşesinde olan küçük bir nokta.

Öyle bir sebepten dolayı ürünü indirimli alsam sesimi çıkartmam, ama tam parasını veripte sesimi çıkartmazsam yazık olur.
  • Normal silgi ile ölü pixelin üzerine baskı yap, bas çek bas çek yani, bendeki 2 tane ölü pixeli öyle hayata döndürdüm. Ama baskı 1 dk ka fln sürücek, arada bi bak düzelmişmi diye 10 sn. de bir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neophron83

Normal silgi ile ölü pixelin üzerine baskı yap, bas çek bas çek yani, bendeki 2 tane ölü pixeli öyle hayata döndürdüm. Ama baskı 1 dk ka fln sürücek, arada bi bak düzelmişmi diye 10 sn. de bir.

Bunu uygularken başka bir zarar görmesin? Tamam değiştirmekle uğraşmak istemiyorum ama sorun büyürse yapmam orası ayrı.
  • Ben yaptım arkadaşım herhangi bi sorun çıkmadı. 2 tane ölü pixel düzeldi, başka da yok. Bende aldığımda senin gibi 2 gün sonra farketmiştim. Silgi yöntemi diye google da aratırsan bulursun. İşe yarıyor.
  • Firmalar ölü pixellere garanti vermiyorlar genelde. Eskiden çok fazla kampanya vardı ama artık hiç duymuyorum sıfır pixel garantisi diye.

Neyse ana konumuza dönelim. Eğer 5 tane altındaysa üretici firma bunu değiştirmiyor.

siz internetten almışsınız ve internetten alınan ürünlerde 15 gün içinde koşulsuz iade hakkın vardır. Bimeks'in sorun çıkaracağını sanmıyorum üründen memnun kalmadım hiç beklemediğim bişey çıktı diyerek geri iade edebilirsiniz. Sadece ölü pixelden dolayı iade etmek istiyorum derseniz belki benim dediğim gibi firmaların bu 5 tane ölü pixel olayını size anlatıp monitörü geri almayabilirler.

Ayrıca ölü pixel , yarı ölü pixel ve baygın pixel vardır. Baygını ben uydurdum

Baygın ölü pixelde monitör soğukken bir tükenmez kalemin küt ucunu sivri uç olmayacak ha ucu içeri girik halde yani. İşte beze sarın bunu ve ölü pixelin tam üstüne nazikce vurun 5-6 defa. Daha sonrada bez ile ovalayın orayı. Baygın pixelse geçecektir.

Yarı ölü pixelde her renkte gözükmez mesela bazı renklerde gözükür ya da alt pixelerin ışığına göre değişir.

Ölü pixel ise her renkte simsiyah durur orda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 21 Şubat 2010; 21:30:49 >

• Vatandan aldığın üründe 1 ay içerisinde ölü pixel çıkarsa değişim yapıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads/DPB.zip

Bununla test et.

Beyaz - Yeşil - Mavi - Sarı. Bu renklerde belli oldu. Nokta kırmızı renkte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Renton -- 21 Şubat 2010; 22:34:20 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.