Şimdi Ara

Windows 11’e yeni performans takviyesi: Uygulamalar %40 daha hızlı açılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11’e yeni performans takviyesi: Uygulamalar %40 daha hızlı açılabilir
    Microsoft, Windows 11'in yavaşlığına yönelik eleştirilerin ardından, işletim sisteminin performansını artıracak adımlar atıyor. “Low Latency Profile" isimli yeni özellik sayesinde, uygulama açılış sürelerinin ve arayüz tepkilerinin ciddi ölçüde hızlanması bekleniyor.

Şirketin uzun süredir Windows 11 deneyimini iyileştirmek için çeşitli optimizasyonlar üzerinde çalıştığı biliniyor. Daha az şişkin yapı, azaltılmış yapay zeka özellikleri ve oyun performansı iyileştirmeleri gibi değişiklikleri kapsayan “K2” projesinin bir parçası olan bu yeni özellik, doğrudan işlemci tarafında kısa süreli performans artışı sağlayacak.

Kısa süreliğine işlemci saat hızı maksimuma çıkarılacak

Aktarılan bilgilere göre Low Latency Profile, uygulamalar veya sistem arayüzleri açılırken işlemcinin saat hızlarını 1 ila 3 saniyelik kısa bir süre boyunca maksimum seviyeye çıkarıyor. Böylece Windows 11’in çok daha akıcı ve hızlı hissettirmesi hedefleniyor.

İlk test sonuçları da dikkat çekici görünüyor. Özelliğin etkin olduğu sistemlerde Edge ve Outlook gibi Microsoft uygulamalarında açılış sürelerinin yüzde 40’a kadar hızlandığı belirtiliyor. Başlat menüsü ve sağ tık bağlam menüleri gibi arayüz öğelerinde ise yüzde 70’e varan daha hızlı tepki süreleri rapor ediliyor. Ayrıca üçüncü parti uygulamaların açılış hızlarında da gözle görülür iyileşmeler olduğu söyleniyor.

Ayrıca Bkz.Windows 11’de MSN haber akışı sonunda kaldırılıyor

Modern işlemciler halihazırda kısa süreli yüksek güç modlarını destekliyor. Intel tarafındaki PL2 ve PL4 güç profilleri buna örnek gösteriliyor. Microsoft’un yeni özelliğinin de benzer şekilde kısa süreli yüksek frekans kullanımıyla performans artışı sağlayacağı belirtiliyor. Bu yaklaşımın pil tüketimi ve sıcaklık üzerinde minimum etki oluşturması bekleniyor.

Şimdilik Microsoft tarafından resmi çıkış tarihi paylaşılmış değil. Ancak özelliğin Windows Insider sürümlerinde test edilmeye başlandığı belirtiliyor. Eğer iddia edilen performans kazanımları gerçek kullanımda da korunursa, Windows 11 kullanıcıları daha hızlı ve daha akıcı bir deneyim elde edebilir.

Kaynak:https://www.windowscentral.com/microsoft/windows-11/microsoft-is-working-on-major-performance-boost-for-windows-11-that-will-speed-up-app-launches-and-common-actions-by-automatically-maxing-out-cpu-in-short-bursts

• Bence bu kulağa stabil bir akış gibi gelmiyor. Özellikle sistem programların bağımlılarını optimize etmeleri gerekirken, program açılışlarında işlemci frekansını attırıp daha çok güç çekerek bu işi halletmeye çalışıyorlar. Bir Microsoft klasiği 👌

Edit: Yıllar sonra bugün, ana işletim sistemim olarak Linux'a geçmeye karar verdim. Artık benim için zaman geldiğini düşünüyorum. CachyOS kurdum. Affinity vs. varken eğer Adobe uygulamalarına yine de ihtiyacım olursa bir şekilde halledeceğim. Oynadığım oyunların neredeyse hepsi ProtonDB'de altın veya platin olarak gözüküyor. Sadece FC 26'yı oynayamayacağım. Benim için çok da önemli değil. Bundan sonra daha yine Windows'un ultra kararsız çalışma ortamına geri döneceğimi düşünmüyorum. Bu da tarihe bir not olsun. Sevgilerimle.
    Abi onu bunu bilmem elimde taa 2015 yılında aldığım Dell Alienware(üst konfigürasyon olanından = Alienware 17 R2) laptop var, daha önce Windows 10 varken resmen ışık hızında açılıyordu, hatta çoğu kez ulan acaba uykudan(en son standby'a mı almışım yoksa kapatmışmıydım?) mı uyanıyor derdim, gerçekten 2-3 saniyede açılıyordu, şimdiki Ryzen 9950X3D, Asus'un TUF serisi son çipsetli anakartı olan yine üst segment toplama masaüstüm var, açılışı neredeyse en az 10 sn. sürüyor -ha bu arada laptopa da şu an Windows 11 yüklü, en fazla +2 sn. farketti- yani sanki iş işletim sisteminden ziyade firmaların optimizasyonları ile de ilgili...
  • Abi onu bunu bilmem elimde taa 2015 yılında aldığım Dell Alienware(üst konfigürasyon olanından = Alienware 17 R2) laptop var, daha önce Windows 10 varken resmen ışık hızında açılıyordu, hatta çoğu kez ulan acaba uykudan(en son standby'a mı almışım yoksa kapatmışmıydım?) mı uyanıyor derdim, gerçekten 2-3 saniyede açılıyordu, şimdiki Ryzen 9950X3D, Asus'un TUF serisi son çipsetli anakartı olan yine üst segment toplama masaüstüm var, açılışı neredeyse en az 10 sn. sürüyor -ha bu arada laptopa da şu an Windows 11 yüklü, en fazla +2 sn. farketti- yani sanki iş işletim sisteminden ziyade firmaların optimizasyonları ile de ilgili...

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Ssd sorunlu olmasın reis. 10 saniye çok fazla.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bence bu kulağa stabil bir akış gibi gelmiyor. Özellikle sistem programların bağımlılarını optimize etmeleri gerekirken, program açılışlarında işlemci frekansını attırıp daha çok güç çekerek bu işi halletmeye çalışıyorlar. Bir Microsoft klasiği 👌

Edit: Yıllar sonra bugün, ana işletim sistemim olarak Linux'a geçmeye karar verdim. Artık benim için zaman geldiğini düşünüyorum. CachyOS kurdum. Affinity vs. varken eğer Adobe uygulamalarına yine de ihtiyacım olursa bir şekilde halledeceğim. Oynadığım oyunların neredeyse hepsi ProtonDB'de altın veya platin olarak gözüküyor. Sadece FC 26'yı oynayamayacağım. Benim için çok da önemli değil. Bundan sonra daha yine Windows'un ultra kararsız çalışma ortamına geri döneceğimi düşünmüyorum. Bu da tarihe bir not olsun. Sevgilerimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BCRTVKCS -- 9 Mayıs 2026; 4:6:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fb_hunter1907 kullanıcısına yanıt
    Valla işkillendirdin şimdi beni :) -sahte falanmıdır acaba, gerçi bilinen sitelerin birinden almıştım ve o zaman SSD/RAM gibi bellekler henüz artmamıştı, verilmiş sadakam varmış :) - üst segment bir bilgisayar toplayayım diye onu da Samsung 990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 8 Mayıs 2026; 10:27:06 >

Hiç endişeye mahal yok. Tamamen Windows 11 ile alakalı. Bir de BIOS uyumluluğu vs. Bende de 9800x3d var. 1 dakika ile başladık 870 anakart vardı. 20 saniye altına yeni düştü. Güncellemeler ile windows bozuyor bios düzeltiyor gibi bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD ler sayesinde bence gayet iyi Win 11 ama RAM yönetimi ve Dosya sistemi asla MACOS gibi değil. Ben konunun uzmanı değilim öncelikle yazayım bunu. Kullanıcı olarak iki sistemi de kullanan biri olarak yazıyorum bunu.

• 11 bende 10 a göre daha iyi ben memnunum

Samsung magician yazılımı var bi kur bak bakalım reis

MS'un şuanki konunumu kaybetmesi için bilgisayarın popüler hayata giriş yapıp hastalık haline geldiği dönemdeki neslin bu dünyadan göçüp gitmesi lazım, kullandığı donanıma oranla sunduğu hizmet ve kolaylıklar günden güne alelade hale geldikçe bu firma'dan ve ürünlerinden kurtulacağız.. gelecek linux ve bu türde olan sistemlerin hayatımıza girmesiyle değişime uğrayacak.
    Herifler kodları iyileştirdik aslında şu yöntem vardı bunu şununla değiştirdik, kullandığımız birkaç servis ve altyapısal değişikliklere gittik diyeceklerine anlık frekansı artırdık diyorlar, bunu da kısa süreli diyerek aslında müzelik olduuklarını kanıtlamaya çalışıyorlar..

Kendilerine en derin teşekkürlerimi sunuyorum böyle devam etmelerini diliyorum. harikasınız :)))

• En güzel performans takviyesi 70'lik Rakı'dır. Hızlandıramayacağı şey yok. Parçacık hızlandırıcısını bile tokatlar.

Tek sıkıntı bu mal Hintlilerin Rakı'dan haberlerinin olmaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknolojik hasta -- 10 Mayıs 2026; 11:18:15 >
  • bunun adı brute force buna hızlandırma, verimlileştirme denmez. anlık anlık çalışıp sonra duran fanlar duyacağız hafif sistemlerde.

Konf: AMD Ryzen 5 2600 || ASUS TUF B450 Plus Gaming || G-SKILL RipJawsV 2x8GB 3000mHz RAM || Nvidia GTX 1070 8GB || Cooler Master MB500 TUF Edition || FSP Hydro 80Plus Bronze 700W || Logitech G27, F710 || DELL SE2717H IPS 75hz || Steam: balcis || iRacing: balcis
  • teknolojik hasta T kullanıcısına yanıt

Heh işte aynen abi. 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Masaüstüne sağ tıklayınca menü için beni bekleten tek işletim sistemi bu. Kısaca fosss

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.