Şimdi Ara

2026 Sıfırdan Müstakil Ev / Villa Yaptırma Maliyeti ve Kaba İnşaat Hesabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz aylarda ailece memleketteki arsaya ufak bir müstakil ev/villa yaptıralım diye yola çıktık ama müteahhitlerden ve ustalardan fiyat almaya başlayınca tam bir kaosun içine düştüm. Kimi temele şu kadar beton gider diyor, kimi demir masrafını abartıyor. 'Usta bu kaba inşaat bize kaça patlayacak?' dedikçe herkes farklı bir telden çalıyor.

Hesap kitap yapmak için Excel tablolarında boğulmaktan gerçekten yoruldum. İnternetteki sitelere bakıyorum, ya zorla üye yapmaya çalışıyorlar ya da 2 yıl öncesinin fiyatlarıyla saçma sapan sonuçlar veriyorlar. Ben de sırf kazıklanmamak ve önümü görebilmek için oturup kendi işimi çözecek tek sayfalık bir maliyet hesaplama aracı hazırladım.

Eş dost da kullanıp çok faydasını görünce aracı biraz daha toparladım. İçine iki seçenek koydum:

1. Saniyeler içinde güncel fiyatlarla kaba bütçeyi veren hızlı hesaplama.
    2. İşin daha derinine (kalem kalem) inmek isteyenler için detaylı hesaplama modülü.

Hiçbir karmaşık üyelik vs. yok, tamamen ücretsiz. Benim gibi kendi evini yaptırma hayali kuranların, piyasayı merak edenlerin veya şantiyedeki mühendis/mimar arkadaşların çok işine yarayacağını düşünüyorum.

Sizden ricam, müsait olanlar bir arayüzü kurcalayıp test edebilir mi? 'Şu hesaplama da olsa harika olur' dediğiniz veya eksik gördüğünüz şeyler varsa sayfaya eklemek isterim.

(Not: Forum kuralları gereği reklam gibi algılanmaması ve konunun silinmemesi için sitenin linkini buraya doğrudan eklemiyorum. İncelemek ve arayüzü test etmek isteyen hocalarım konuya "bana da atar mısın" yazarsa veya DM atarsa linki hemen özelden iletebilirim. Her türlü eleştirinize açığım.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.