Şimdi Ara

Prefabrik villa klasik evin yerini tutar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çelik Prefabrik evde uzun süre yaşamış/yaşayan biri yapı kalitesinden memnun mu? Klasik beton-tuğla yapının yerini tutar mı?

365 gün yaşanır mı yoksa sadece mevsimlik yaşamaya mı uygun?

Beton-tuğla yapının en az 40-50 yıl ömrü olur, prefabrik evde bu mümkün mü? (ABD'deki ahşap evler yüzlerce yıllık olabiliyor mesela)

Isı ve ses yalıtımı zayıf mıdır denk midir?

Prefabrikte aklımın kalma sebebi hız-maliyet-estetik. Ama kalite ve konforu bunların önünde tutarım o yüzden kıyaslamak istiyorum.

• Merhaba,

Sorunuz çok yerinde ve aslında birçok kişinin kafasını kurcalayan bir konu. Prefabrik ve çelik yapılar hız, maliyet ve bazen estetik açısından cazip görünüyor ama uzun ömür ve yalıtım gibi konular dikkatle değerlendirilmesi gereken noktalar.

Prefabrik yapıların 365 gün yaşanabilir hale gelmesi mümkün ama burada kullanılan malzeme kalitesi, ısı ve ses yalıtımı için yapılan ekstra uygulamalar, zemin etüdü ve bölgesel iklim şartları çok önemli. Betonarme yapılar 40-50 yıl ve üzeri dayanabilirken, prefabrik yapılarda bu süre kullanılan teknolojiye göre değişir; kaliteli sistemlerde 30+ yıl ömür veren projeler var.

Ben gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı yapıyorum; özellikle arsa üzerine ev yaptırmayı düşünenler, hızlı kurulum ve maliyet avantajı sebebiyle prefabrik yapıyı tercih ediyor ama uzun vadeli yaşam düşünülüyorsa ekstra yalıtım ve güçlendirme şart oluyor.

Eğer lokasyonunuz belli olursa, o bölgedeki zemin, iklim ve belediyecilik şartlarına göre daha net bir yorumda da bulunabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.