Şimdi Ara

Microsoft’tan korkutan açıklama: Windows 11, halüsinasyon görebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft’tan korkutan açıklama: Windows 11, halüsinasyon görebilir
    Teknoloji devi Microsoft’un Windows 11’i yapay zeka tabanlı özellikler doldurmaya çalıştığı bir sır değiş. Şirket, Windows’u artık “agentic OS” olarak tanımlanan bir yapıya büründürmek istiyor. Bu yapıda aracı yapay zekalar, işletim sisteminde sizin için çeşitli işlemleri gerçekleştirebilecek. Kısa süre önce bu konuda yayımlanan bildiride ise Microsoft, bu özelliklerin fonksiyonel sınırlamalara sahip olabileceğini ve bazen beklenmedik sonuçlar üretebileceğini söyledi.

Windows, hayal görüp virüs yükleyebilecek...

Elbette bu durum güvenlik açısından da riskler oluşturabilir. Windows 11 Build 26220.7262’yi yükleyen kullanıcılar, Ayarlar > Sistem > AI Bileşenleri bölümünde deneysel olduğu vurgulanan yeni bir seçenek görecek. Bu özellik varsayılan olarak kapalı geliyor ve kullanıcıların manuel olarak etkinleştirmesi gerekiyor. Özelliği açtığınızda sistem, bu fonksiyonların deneysel olduğunu ve cihazınızı etkileyebileceğini belirten bir uyarı gösteriyor.

Uzmanlar, en büyük riskin güvenlik olduğunu belirtiyor. Zira otonom ajanlara yönelik yeni saldırı teknikleri ortaya çıkmaya başladı. Özellikle “çapraz istem enjeksiyonu” yöntemi öne çıkıyor. Bu yöntemde kötü niyetli talimatlar, normal belgeler veya arayüz elemanları içine gizleniyor ve AI ajanı bu talimatları kendisine verilmiş bir görevmiş gibi yerine getirebiliyor. Haliyle bu halüsinasyon durumu, AI ajanlarının zararlı yazılım yüklemesi, ödeme bilgilerini sızdırması veya diğer tehlikeli eylemleri gerçekleştirmesi riskini beraberinde getiriyor.

Ayrıca Bkz.Windows 11'in hızlandırılmış Dosya Gezgini, Windows 10 sürümünden yavaş çalışıyor

Microsoft, AI ajanlarının çalışması için özel ve denetlenebilir bir çalışma alanı atadığını da belirtiyor. Böylece yapılan eylemler kaydedilip sonradan incelenebiliyor. Şirket, bu sistemi Windows Sandbox’a benzetiyor ancak AI ajanları oturumlar arasında dosyalarda işlem yapmaya devam edebildiği için potansiyel saldırı yüzeyi önemli ölçüde genişliyor. Varsayılan olarak AI ajanları İndirilenler, Masaüstü, Belgeler, Resimler, Müzik ve Videolar gibi yaygın klasörlere okuma ve yazma erişimi alabiliyor. Microsoft, bu varsayılan izinlerin mevcut güvenlik açıklarına yol açtığını ve daha ince izin kontrolleri ile istem enjeksiyonuna karşı sağlam savunmalar geliştirmeyi planladığını açıkladı.

Kaynak:https://www.techpowerup.com/343478/microsoft-warns-windows-11-agentic-features-may-hallucinate

• Bu fanboyluk nedir arkadaşım? Hangisi gerçekten iyi, optimize, kullanıcı dostu ise o kullanılır, yanlış yapanlar eleştirilir. Senin çöp dediğin Linux dünyanın tekerleği, çoğu sunucu linux ile çalışıyor, programlar kodlamalar Linux'da yapılıyor, sen ise çöp diyorsun. Bu yorumumu yıllardır Windows kullanan biri olarak yazıyorum.

Windows 11 çıkalı 4 yıl olmuş düzelmeyi bırak daha da berbat hale geliyor. Ciddiyim Linux'a geçeceğim, CachyOS fena değil gibi, işlemciler için optimize derlenmiş kernel ve uygulamalar yapıyorlar, Windows'tan bıkanlar için bir göz atın derim.

• İstediğini görsün, isterse çamaşır yıkasın; macOS ve Linux çöpünü kullanmayacağız. MacBook kullandığım dönemde bile tamamen Windows'lu kullandım. Bunla geldik, bunla gideriz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

custom windows > digerleri XD

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şu meme, önümüzdeki yılları anlamak açısından gayet faydalı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estf -- 1 Aralık 2025; 16:30:39 >
  • Microsoft uzun zamandır halusinasyon görüyor zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Halüsinasyon görmesi kör olmasından iyidir, wi98'le başlayan aşkımız asla bitmeyecek, seviliyorsun Windows.. :)

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Windows candır ya can can her şeyi yapabilirsin her şeyi dünyanın en güzel işletim sistemi adamlar MacBook alıyor ancak Google Chrome kuruyor. Leş gibi bir işletim sistemi her gün kullanıyorum Bu arada b** gibi. O kadar sevmiyorum ki macbook'u sırf Word Excel için Windows bilgisayar kullanıyorum o kadar yani nefret ediyorum iğrenç o işlemleri bile yapmıyorum macbook'tan Sadece bir işim var Onu görüp kapatıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCraxy -- 1 Aralık 2025; 17:41:2 >
  • Alper Çağlar kullanıcısına yanıt
    Aynen!

• haydaa, atilla mayda desin biri şu firmaya ya , durun artık. sorunsoft

• Deneysel özellikle niye denek olsun vatandaş Mikropsoft'a. Her ihtimale karşı bankalara ve Microsoft'a dava açmaya hazırlayabilir kendini. Tatsız olaylar müşteri lehine sonuçlanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justbejust -- 1 Aralık 2025; 18:53:59 >
  • win 10 da sorunlu. arkaplan işlemleri elle değil. kendiliğinden yükleme yapıyor. copilot gibi mağaza uygulamalarını da yüklendiğini görüyoruz. sürücü yüklemelerinde de sorması gerekirdi. win10 22H2 de sorun. ortalama sistemlerde yavaşlık anında hissediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 1 Aralık 2025; 20:10:14 >
  • Windows 10/11 LTSC kullananlar 10 adım ilerde bloatware vs sıkıntılar yok. Bu arada Linux'cular nedense yoklar her Windows haberinin altına Linux reklamı yapıyorlar. Arada MacOS'ciler de kaynıyor

• TheCraxy kullanıcısına yanıt

Bu fanboyluk nedir arkadaşım? Hangisi gerçekten iyi, optimize, kullanıcı dostu ise o kullanılır, yanlış yapanlar eleştirilir. Senin çöp dediğin Linux dünyanın tekerleği, çoğu sunucu linux ile çalışıyor, programlar kodlamalar Linux'da yapılıyor, sen ise çöp diyorsun. Bu yorumumu yıllardır Windows kullanan biri olarak yazıyorum.

Windows 11 çıkalı 4 yıl olmuş düzelmeyi bırak daha da berbat hale geliyor. Ciddiyim Linux'a geçeceğim, CachyOS fena değil gibi, işlemciler için optimize derlenmiş kernel ve uygulamalar yapıyorlar, Windows'tan bıkanlar için bir göz atın derim.

• TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt
    Biz memnunuz Linux ister çamaşır yıkasın zihin okuyarak yapsın yinede windows kullanıcaz. Siz ÇöpLinux kurup uygulama için bile kod girmeye devam edin

Hocam iyi misin gerçekten? Direkt nefret kusuyorsun hiçbir argüman öne sürmeden. Hadi Linux stabil değil o yüzden kullanmıyorum desen anlarım.

Çöp dediğin Linux ile elindeki telefon, karşındaki bilgisayar üretiliyor farkında olmanı isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCraxy -- 1 Aralık 2025; 21:56:26 >
  • justbejust J kullanıcısına yanıt
    "Windows 11 Build 26220.7262'yi yükleyen kullanıcılar" demiş fark ettiyseniz yani bu güncelleme sıradan kişilerin bilgisayarına gelmedi zaten windows insider programına katılmış gönüllü insanların bilgisayarına geldi yani "denek" olmayı seçen kişilere geldi. O yüzdem bilip bilmeden böyle çok bilmiş yorumlar yapmayın lütfen

Windows 11 gittikçe daha kötüye deg‘il iyiye gidiyor dostum windows 11 in ilk versiyonlarını kullandım gerçekten berbattı kasıyor dinuyor crash veriyor. Ama şuan 25h2 ye geçtim hiç bir sıkıntı kalmadı bilgisayarda gayet stabil çalışıyor

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.