Şimdi Ara

Windows 10 desteği sona erdi ama panik yok! Microsoft'tan sürpriz istisna

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10 desteği sona erdi ama panik yok! Microsoft'tan sürpriz istisna
    Microsoft, 14 Ekim 2025 itibarıyla Windows 10 için resmi desteğini sonlandırmıştı, ancak görünen o ki şirket kullanıcılarını bir anda ortada bırakmayacak. Emektar işletim sistemi artık güvenlik ve özellik güncellemeleri almayacak olsa da Microsoft Defender, siber tehditlere karşı koruma sağlamaya devam edecek.

Ayrıca Bkz.Windows 11 konuşan AI PC oldu: Copilot ile sesli kontrol dönemi

Yazılım devi bu konuda bir istisna yapma kararı aldı. Yapılan açıklamaya göre, Windows 10'un yerleşik antivirüs yazılımı Microsoft Defender, mümkün olduğu ölçüde güncelleme almaya devam edecek. Yeni tehdit algılama ve koruma özellikleri sağlamayı sürdürecek. Bu desteğin tam olarak ne kadar süreceği konusunda ise net bir tarih verilmedi.

Windows 10 desteği sona erdi ama panik yok! Microsoft'tan sürpriz istisna

"Siz yine de Windows 11'e geçin"

Microsoft'un bu hamlesi her ne kadar takdir edilesi olsa da şirketin temel mesajı değişmedi. Yazılım devi hala kullanıcılarına Windows 10'dan vazgeçip Windows 11'e geçmelerini öneriyor. Eğer bu mümkün değilse, en azından Genişletilmiş Güvenlik Güncellemeleri (ESU) programına katılarak kritik güvenlik yamalarını almaya devam etmelerini tavsiye ediyor.

Kaynak:https://techcommunity.microsoft.com/blog/microsoftdefenderatpblog/end-of-windows-10-support-what-defender-customers-need-to-know/4461349

• 3 tane Windows'tan 2 tanesi 10 diğeri 11 dir. Ama 2 tanesinden birisi linux'a geçiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Biz yine de linuxa geçelim.

• Ben defenderi tamamen sildim. PC kendine geldi.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt
    Geçiyorllar ama geri winzoorta geri dönüyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AIA_DH kullanıcısına yanıt
    günlük basit kullanımı olan bütün kullanıcılar geçerse linux tarafı da büyük firmalar tarafından destek kazanır işte o zaman işin rengi değişir piyasada, iyidir geçsinler 😊

• Linux Super User kullanıcısına yanıt
    özellikle günlük kullanımı olan ve birazda oyun oynayanlar için Garuda Dr460nized ve oyun için Garuda Dr460nized Gaming tavsiye ederim
    garudalinux.org
    Garuda Linux - your opinionated Linux distro
    https://garudalinux.org/editions

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paco_ct -- 18 Ekim 2025; 14:10:17 >
  • paco_ct kullanıcısına yanıt
    Diğer Windows PC'leeım kalsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evdeki mevcut laptopta 6. nesil i5 ve harddisk depolama mevcut. Windows 11 e geçmek için donanım sınırlandırmalarını bir şekilde aşsak bile donanımın zayıflığı neticesinde geçmek mantıklı değil zaten. Yani windows 10 a desteği kesse bile eski donanımlı cihazlarda mecbur kullanmaya devam edeceğiz.

• W12 çıkıp doğru düzgün stabilite kazanana kadar isterse sene 2028 olsun, W10'dan şaşmam.. W11'in salak saçma sorun yumağı kullanımına sabredecek sabır bende kalmadı artık.. Her gün her gün her gün her gün her gün her gün her gün her gün her gün her gün her gün her gün bir başka salak saçma problem çıkaran işletim sistemi olmaz.. Her güncellemede bir başka problem haberleri çıkıyor, 2 senedir W10'a geri döndüğümden beri donanımsal sanılan bir çok problemin W11 denen dandik yazılım artığından kaynaklandiğini görünce bir daha zaten W11'e dönmeyi bile düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 18 Ekim 2025; 20:14:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

. . . . >>> . . . Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene . . . <<< . . . .

• Linux tatlı bir macera. 2 hafta sonra tekrar windows yüklüyorsunuz.

50 liraya key satılıyor. Alın kullanın. W12 çıkınca w11 yüklerim.

Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt
    Bende de öyle oldu. Sonra ikinci kez geçtim ve geçiş o geçiş. Zorin, Mint, KDE neon, Kubuntu, Arch Linux elden geçirdim. Debian’da duruldum şimdilik. Mutlu mesut devam ediyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben vistadayım hala

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: the_maske

dolar 50 olmuş, bu devirde Windows 11'e geçilmez.
    Hahaha. Bekleyip görelim. :)

Emektar PC 15 yıllık. İlk nesil i7 işlemcili laptop. SSD aldım her türlü işimi görsün yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.