Şimdi Ara

LG Oled C5/C5E Serisi (2025) Kullananlar Kulubü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
242
Cevap
30
Favori
7.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, bende 15 gün önce LG nin kendi sitesi üzerinden ön sipariş ile 65"C5 aldım 72.000tl ye.

22 Aralık sonrası sevk edeceklermiş. İyi ki almışım şuan fiyatlar 100bin tl olmuş.

hayırlısı olsun. gecikme olsa da bekleyin. bu fiyatları görmez bence bir daha

• Arkadaşlar usb den dizi izlerken video önce takılıyor ciddi derece de izlenmeyecek boyuta geliyor sonrasında ise daha fazla bellek kazanmak için bu uygulama şimdi yeniden başlatılacak hatası verip uygulamadan atıyor. Usb uyduruk bir şeydi dedim herhalde ondandır. Yenisini sipariş ettim hala daha devam ediyor. Lg desteğe mi yazmak lazım ?

Youtube linki ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paypo9 -- 12 Aralık 2025; 0:7:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• LG Oled C5/C5E Serisi (2025) Kullananlar Kulubüdonanımhaber forum
    LG B, C serisi OLED TV [ANA KONU]
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162596074

Çözümler madde 3'te yazan işlemi deneyerek çözebilirsiniz. Ben dizi/film izleyeceksem öyle izliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahfb -- 12 Aralık 2025; 3:6:27 >

OLED65C5ELB ve OLED65C54LA modelleri arasında teknik anlamda herhangi bir fark bulunmuyor.

Her iki model de 2025 model yılına ait, güncel ve aynı özelliklere sahip ürünler.

iki ürün arasında kasa tasarımı farkı var normalde OLED65C5ELB önceki seri magic remote ile geliyor yani tuşlu olan versiyon ile ancak Türkiye'ye gelen ELB'ler güncel magic remote ile geldi.

OLED65C54LA  - Arkası bu şekilde ve OLED65C5ELB nin arkası düz siyah.

LG Oled C5/C5E Serisi (2025) Kullananlar Kulubü

Hayır, sorun biliniyor. Güncelleme bekleniyor.

Ben de sizinle aynı durumdayım hocam. Beklemedeyiz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba LG77C5ELB için çeşitli kalibrasyonlar yaptım ancak bir türlü T.V.nin renklerine alışamadım. Renkler soluk ve beyazlar doğal değil. Örnek vermek gerekirse gökyüzünü masmavi ve beyaz bulutları göremiyorum hep kapalı bir hava hissiyatı veriyor.

İade mi etsem diye aklımdan geçiyor. LG.com dan almıştım bunun iadesinde paketlemeyi kim yapıyor bilginiz var mı ?

Aynı serinin 65" olanını arkadaşıma aldırmıştım indirim zamanında lg.com sitesinden , pazar günü arkadaşın evindeydim , android box almış ayrıca bende stremio , cloudstream vs. gibi akış programlarını kurdum kendisi pek anlamaz bu işlerden :) , neyse tüm herşeyi kurduktan sonra filmlere dizilere bakarken bende farkettim beyazlar kesinlikle kötü görünüyor mavimsi ve soluk bir görüntüsü var yaklaşık 1 saate yakın ayarlarını kurcaladım ama beyazlar benim de hiç hoşuma gitmedi açıkcası , Bende TCL C855 var benim tv'deki beyazlar daha doğal bembeyaz diyebileceğimiz şekilde . LG'de mavimsi sanki bir ışık filtresi var gibi bir de onunkinde sağ tarafta bir pembelik farkettim film izlerken bile belli oluyor bazen , açıkcası LG C5'in indirime girip almayı düşünenlerdendim ama arkadaşın evindeki tecrübemden sonra bu düşüncemden tamamen vazgeçtim .

Hocam bende Sony Oled var renkler inanılmaz doğal, LG ile karşılaştırma yapma imkanım oldu. Aslında TV.yi sevdim ama şu renk durumu beni olumsuz etkiliyor. 14 günlük iade cayma hakkımda yarın son gün kararsız kaldım.

Stereo: Lenco 3808 Turntable - Denon PMA 720 Amp - Denon DCD 720 Cd Player-Tascam CD 200 BT Cd Player-Tascam 202 MK VII - Onkyo 6130 Network Player - Heco VictaPrime 702 Espresso
    Misc: Cowon D2 - Sony D-EJ1000 discman - Sony WH1000XM3S - Apple Airpods Pro - Jabra Elite 75t Active - Miband 4 - Apple Watch 6 Nike Series Silver 44 mm - Ipad 10.2&#8221; 7th generation
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt

Şu yayıncının neredeyse tüm ayarlarını deneme/test etme imkanım oldu. İlk ayarlara göre düzelmeler oldu ama dediğim gibi o doğallığı bir türlü bulamadım.

www.youtube.com
    404 Not Found
    https://www.youtube.com/syncergamer
    Hmm. Üzüldüm. Çünkü bende şu an 2017de aldığım 65b7v lg oled var. 2 yıl garantisi bitmeden birkaç ay önce panelde ölü pikseller oluştu. Pink tint denilen şey de baya artmıştı. Garantiden paneli değiştireyim dedim. Servis ok dedi. İlk getirdikleri, benim panelden daha beterdi. Onlarca ölü pilsel vardı. Servis direkt geri götürdü. İkinci getirdikleri de aynı şekildeydi. Israr ettiler abi bunpaneller böyle falan diye. Kabul etmedim. Servis formuna da imza atmadım, paneli de teslim almadım. Herneyse uzatmayım. Bu şekilde 5 ya da 6 kez panel geldi gitti. Her gelen daha kötydü. Yüzlerce ölü pikseli olan bile vardı. En sonunda tek ölü pikseli olan ve pink tinti en iyiisi olan panele tamam dedim. Yaklaşık 1,5 yıl sonra kalıcı yanıklar farkettim. Araya pandemi girdi, ben yaşadığım şehirden bir sahil kadabasına yerleştim geçici. Bu dönemde forumu falan takibi bıraktım. Meğersem benim gibi birçok kullanıcı ortaya çıkmış ve forumdan ortak hareket ederek birçok kullanıcının panelleri lg tarafından değişlmiş. Ben bihaber tabi. Şu anda da panelim cortlamış durumda. Logo yanıkları, her yerde renk dengesizlikleri, kenarlarda yüzlerce ölü piksel. Ben alacağım zamanda da kendilerine tv uzmanı izlenimi veren insanlar, artık oledlerde yanık sorununun nerdeyse imkansız hale geldiğini, panel teknolojisinin ve yazılımların çok ilerlediğini ve ekranda sabit görüntüsü olan kanalları saatlerce izlemediğin takdirde yanık sorununun olmayacağını yazıp çizdi burda. Halbuki ben ulusal kanalları bile nadiren izleyen biriydim. Tvnin bu durumundan dolayı bir türlü konsantre olup ne dizi ne de sinema filmi izleyebiliyorum yaklaşık 2 yıldır. Yeni tv arayışındayım. Asla ama asla bir daha ne lg ne ne de bşka bir oled tv alırım diyordum. Tekrar bir foruma bakmaya başladım 3 yıllık aradan sonra. Forumda yine bazı uzmanlar (!) yeni oledlerde yanık sorununun tamamen çözüldüğünü, teknolojinin çok geliştiğini, yine saatlerce aynı kanalı izlemediğn takdirde yanık olayının olmayacağını yazıp çizmişler. Yputubedan da rtings, hdtv gibi sitelerde benzer yorumları görünce ve G serisine 5 yıl burin garantisi olduğunu görünce 77g5 oled meyillenmiş bir aydır da fiyat araştırması yapmaya başlamıştım. Baya baya alacaktım yani. Forumda 2021-2022-2023-2024 model lg oled başlıkların da bir gözden geçireyim dedim. Meğersem değişen pek de değişen birşey olmamış bu burnin oöayında. 2024 G serisi oled alıp 1,5 yıl dolmadan paneli yananların olduğunu gördüm. 2024 öncesindekiler de aynı şekilde. Yani her konu başlığının ilk postlarında, burninin ortadan kalktığını yazan tv uzmanları (!!) olmaya devam ederken, konuların sonlarına doğru daha garantisi bitmeden burninle karşılaşan kullanıcılar var.
    Bu nedenle burnin bitti diyen hiçbir yorumu kaale almıyorum artık. Bu sorun hala var, devam ediyor. Bu da benim g5 alma niyetimi öldürdü. Şu an hangi marka model tv alacağım inanın bilmiuorum. Yanık yanık izlemeye çalışıyorum tvyi küfrede küfrede her an.
    İçinize sinmediyse iade edin hocam. Birkez o his içinize yerleşti mi bir daha gitmek bilmiyor memnuniyetsizlik.

Stereo: Lenco 3808 Turntable - Denon PMA 720 Amp - Denon DCD 720 Cd Player-Tascam CD 200 BT Cd Player-Tascam 202 MK VII - Onkyo 6130 Network Player - Heco VictaPrime 702 Espresso
    Misc: Cowon D2 - Sony D-EJ1000 discman - Sony WH1000XM3S - Apple Airpods Pro - Jabra Elite 75t Active - Miband 4 - Apple Watch 6 Nike Series Silver 44 mm - Ipad 10.2&#8221; 7th generation

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    2014 yılında ilk defa satışa sunulmuş bir teknoloji 2 yıllık arge ile ne kadar ileri gitmiş olabilirdi ki. Artık 10-11 yıllık bir süreç geride kaldı.
    Oled teknolojisi telefonlarda bilgisayar monitörlerinde akıllı saatlerde laptoplar da hayatımızın her alanına girdi. Artık eski serilerdeki gibi çok erkenden sıkıntılar yaşanılacağını düşünmüyorum. Siz maalesef yeni teknolojinin
    ilk aşamasının kurbanı oldunuz.

LG Oled C5/C5E Serisi (2025) Kullananlar Kulubü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paypo9 -- 17 Aralık 2025; 11:21:19 >

• qarakedi kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin cihazın panel sorunlu olabilir mi ? Aynı cihazı ben de kullanıyorum. Gayet doğal renkler ve beyazlar. Siyahtan bahsetmeye bile gerek yok. Eğer cihazda problem olduğunu düşünürseniz bence değişim isteyin. 108 bin liradan aldığınızı düşünüyorum. Maalesef iade ederseniz o fiyata şuan da c5 in rakibi bir cihaz yok.

Ama burnin hala devam ediyor. Hatta 2024 model g4 başlığında bile var. Ve dediğim gibi her yeni oled başlığının ilk sayfalarında aynı sizin gibi teknoloji, arge vs yazanlar, başlıkların sonlarında da burnin sorunlarını yaşayanların mesajları ile dolu. Benim kastettiğim bu.
    Neden mesela lg sadece G serisine 5 yıl panel garantisi veriyor da b ve c serilerine vermiyor? Üstelik o 5 yılın da ilk 2 yılı malzeme+işçilik, sonraki 3 yılında da sadece malzeme garantisi. Ve aşırı kullanıma bağlı kalmamak kaydıyla gibi bir ifade var. Mesela aşırı kullanmak ne demek, gayet muğlak bir ifade. Günde kaç saat tv izlemek aşırıdır? Kime göre neye göre aşırılık? Ben lg türkiyenin ilk 2 yılın dolmasıyla bu 5 sene garanti verdiği panellerde de değişim vs yapmamak için elinden gelecek olan yan çizmelerini yapacağına eminim.
    Kısaca ben bu oled teknolojisinin baştan kusurlu olduğunu düşünüyorum. Hele ki 2024te çıkan G4lerde bile daha 1,5 yıl dolmadan burnin olduğunu okuduktan sonra. Siz hala gelmiş teknolojiden argeden bahsediyorsunuz.

Laptop, tablet ve cep telefonlarına da geldi demişsiniz ya. İşte oled ekranlı laptop, tablet ve cep telefonlarında da burnin hala devam ediyor. Bunu da biliyorsunuzdur.

• roverman kullanıcısına yanıt
    Güncelleme acaba video oynatırken karşımıza çıkan yetersiz bellek sorununu düzeltti mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam Selam sizin bahsettiğiniz durum muhtemelen ayarlar ile alakalıdır, youtube netflix gibi yerlerden 4K bir görüntü açıp denediniz mi ? çünkü aynı cihazı bir yakınıma aldırmıştım kampanya dönenimde hiç bahsettiğiniz gibi bir durum farketmedim, belkide ben dikkat etmedim bilmiyorum ama belirttiğiniz kadar bariz bişey olsa farkerdim diye düşünüyorum.

eğer üründe teknik bir sorun olduğunu düşünüyorsanız yetkili servisi çağırın baksınlar, rapor tutarlarsa değişimini sağlarlar.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.