|
Bildirim
Firmaların yatırımlarını hemen çıkarmak için yüksek fiyat politikası izlemesini hoş karşılamıyorum ancak bir önceki LPG'li aracımda bile bu yılın başında km başına maliyetim 3 lira altına inmiyordu. Elektrikli araca geçtikten sonra ortalama km maliyetim hızlı şarj kullanırsam 1.5 TL, evden şarj ettiğimde 40-50 kuruş arası diyebilirim.
Ülke çapında düşünüldüğünde, henüz sayıları az olan elektrikli araçların şimdiden ekonomiye ciddi katkı sağladığı bariz ortada. Yapılan toplam elektrik tüketimi ile kat edilecek mesafeleri akar yakıtlı bir araç ile yapmak isteseydik muhtemelen milyonlarca dolarlık petrol ihracatımız olacaktı. Doğaya salınmayan karbon, bakım - yakıt vs. tasarrufları da düşündüğümde elektrikli araç bence çok avantajlı. Sürüş keyfi ve sessizlikle gelen konfora paha biçilemez :-) |
Şunun bataryasınıda ülkede üretsek en iyisi olacak.
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 19 Eylül 2025; 17:18:14 > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
|
lafın size değil üstünüze alınmayın ama yukarıdaki veriyi hiç gerçekçi bulmadım. %6,3 bile gerçekçi bulmam. tuik sağolsun. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Reis yüzde 10 ÖTV yi arttirmayaydı elektrikli satışları çok güzel patlamıştı. Engel koydu direktman. Dediğin gibi piyasaya katkı sağlayan, parayı yurtiçinde tutan ve ekonomik olan bir sisteme balta vurmuş oldu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |