|
AMD Radeon RX 10900 XT ortaya çıktı: Hedefinde GeForce RTX 6090 var

-
-
Amd en büyük handikapı bence yazılım destek süreleri oyun konusunda ne kadar güçlü olursan ol yazılımla entegre yani optimizasyon yapamazsan eldeki bahçe meyve vermiyor.. Mesela konsol konusunda baya iyiler ama pc'de hep ikinci seçenekler.
-
10900XT?
_____________________________ Alfa Romeo -
10090XT kas gücü olarak fena duruyor verimlilik de oldukça iyileştirilmiş
-
Sanirsam yepyeni bir mimari ve yepyeni bir yazilimla sunulacak olan UDNA bir sonraki jenerasyona kaldi.
-
UDNA 2026 icin konusuluyordu ama yeni nesil konsollar icin de RDNA5 tabanli SoC sizdigindan dolayi belli ki RDNA 1 nesil daha kullanilacak. Bu duruma en erken 2027 yilina kalmistir.
Tabi RDNA5 ile AMD gercekten 6000 serisi tepe karti dahil rakip kartlar cikartirsa aslinda o zaman RDNA gorevini yerine getirmis olur. Bellek miktarlari en az Nvidia kadar ve daha fazla olacaktir.
RT ve PT performansindaki artisi RDNA 5 ile de gelistirirse Nvidia'nin o tarafta da elini zorlar. Tabi simdilik ne RDNA5 ne de Nvidia 6000 serisi hakkinda konusmak icin cok erken ama sizintilara gore RDNA 1 nesil daha bizim ile olacak.
_____________________________ -
emin misin hocam? o %10 fark sadece yapay kare olurşturmada olacaksa çok büyük bir getiri değil! önemli olan yazılım optimizasyonu, 5060ti şuanda 9060xt ile kafa kafaya ama millet şunu unutuyor; hangisi daha az güç tüketerek daha iyi performans veriyor? ssen bana hız aşırtıp da yeni teknoloji diye yeni nesil ekran kartı kakalamaya çalışırsan o yeni teknloji olmuyor işte...
katılıyorum, her ne kadar nvidia son kullanıcı ekran kartına önem vermesede amd den daha çok yazılım güncellemesi vermekte
Şimdiden söylentiler çıkmaya başlamış, 154 CU'lu bir GPU 380 Watt seviyesinde olursa büyük başarıdır, 9070 XT 64 CU birimine sahip 7900 XTX ise 96. Her zaman CU birimleri fazla olan bir amiral gemisi model çıkmalı demiştim, umarım gerçek olur böylelikle 6090'ın fiyatı dengelenir. Performans olarak birebir 6090'a rakip olabileceğini sanmıyorum, verilen özelliklerde gelsin yeter, çünkü NVIDIA'nın üstün olduğu taraf rasterization değil işlem gücü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 5 Ağustos 2025; 8:21:40 >_____________________________ -
Render motorlarına dahil olmadığı sürece nvidia rakamlarına ulaşması sadece hayal olarak kalır. En iyi Radeon'u almışsınız Vray'de CPU ile render yapıyorsunuz. Komik.
Oyun stüdyolarına destek vermediği sürece Nvidia'nın arkasında takılmaya devam eder. Çıkan her oyunu Nvidia tam destekliyor. AMD ise yerinde sayıyor.
-
50 serisi çıkalı altı ay oldu daha. Sakin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Önemli olan şey raster değil ışın izleme. Rasterde fps alamayan insan yok. Ciddi bir ışın izleme çekirdeği artışı gerekiyor.
-
Abi şu isimleri değiştirip sadeleştirin artık yav.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Donanım Haber Steam Topluluğu
CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: GSKILL 2x8GB Ripjaws V 3000MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: James Donkey 610S Red Switch | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 (2019 Edition) | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Xbox 360 Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB -
10900 olmaz adı.
Olursa vay amdnin gpu tarafındaki pazarlamacılarının haline.
amdnin üst seviyeye çıkmasını gerektirecek bir şey yok şu an, mantıklı değil. 2 nesil daha orta üst sınıf kart satıp tabağı sıyırsalar daha mantıklı bir strateji olur. 9070xt iyi satıyor bunu devam ettirmeleri laızm
_____________________________ |Ryzen R7 5800X3D(artık yok satmak zorunda kaldım)|Gigabyte X370 G5||Crucial Ballistix 2X8 RGB|XFX 6900XT MERC319|Corsair RM750x|Bitfenix Pandora|JM Donkey 512GB M2| WD Blue1TB|CM Seidon 240[4 SP 120]|Lucy -
Alıntı
metni:154 adet RDNA 5 Compute Unit yer alacağı ve 1,72 TB/s bant genişliğine sahip 36 GB GDDR7 bellekle donatılacağı bildiriliyor. 380 W TDP 3nm'de bu kadar az mı çekiyormuş o kadar CU? nvidia, ai çipleri 5nm aga kapatmışım hattı bana ne yaparken bu kart böyle çıkarsa olay olur. benim 5nm 7900xtx hadi red devil diye ama 375w yani. 9000 serisi 4nm diye tuttu hesaplı RT başarımı 2 katı önceki serinin. bunda da RT katlar ve 3nm olursa daha küçük bir çip olur bu da hesaplı olur. nvidia 6000 serisinde hala ai çipi üretirken hadi size de biraz vereyim kafası yaparsa gerek yok böyle seriye. bu çok ciddi bir iddia.