Şimdi Ara

2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.447
Cevap
68
Favori
111.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: 1234...35...73
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu 2024 Passat Variant B9 kasa araç sahiplerinin deneyimleri ve paylaşımları için açılmıştır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Vag içinde birçok modeli deneyimlemiş ve bir kısmına ailemizde sahip olduğumuz araçlar şöyle idi;

Leon Mk3 1.6d Sw Advance,

Ateca 1.4 Fr,

Kodiaq 1.5 Ptestige gibi idi.

Makyajlı Civic Fk7 Sport +'a iki sene bindikten sonra daha önce hep beğendiğim, incelediğim ancak maddi olarak uzak olmasının da etkisiyle Variant'a mesafeli idim. Şartlar zamanla iyileşince bir hevesle Fk7'yi sabah satıp akşamına daha önce gördüğüm B8.5 Variant'ı satın aldım.

Neden bir Variant istiyordum, öncelikle yaşım 32, ferah ve yere yakın araçlar ilgimi çeker hep. Fk7 de böyle idi ama daha fazla bagaj, komple cam tavan, d segmentinin ilave konfor, yalıtım, kalite ve uzun yol keyfi ile pek çok insanın suv diye yerden yüksek, bana göre gereksiz araçlara gereksiz bütçelerin ayrıldığı yerde ilaç gibi gelmesi idi.

Hem ailemizde hem de yurtiçi/yurtdışında deneyimlemiş olduğum, içlerinde premium Fsuvlar dahi olan geniş bir skalam var ancak benim için yerde yakın aracın verdiği keyfi vermeyip aksine uzun yolda daha yorucu ve yük olma durumlarını sevmiyorum...

B8.5 Elegance cam tavanlı ile 10 ayı ve 14 bin km'yi devirdik. Bu süre zarfında birçok deneyimim oldu, kısaca bana göre artı eksilerini paylaşayım.

+ İç mekan ferahlığı, komple cam tavan ve bagajı. 4 yetişkin için oldukça iyi ve konforlu bir yaşam alanı.

+ Özelikle otobanda hızınız kaç olursa olsun ki 200+'da bile verdiği sürüş keyfi, stabilite, yalıtım seviyesi, süzülme hissi böyle bir araç için oldukça başarılı.

+ Yakıt tüketimi, 1.5 tsi + dsg ile uzun yolda 4 yetişkin + bagaj ile 110 sabitte 5.5lt ile geziyorum. 70 lt depoyu da hesaba katınca epey menzil demek ki 4 saatte bir mola vermeyi seven, tavsiye eden biri olarak bu çok da önemli değil benim için. Ş.içi uzun dönem verim ise 32km/s'de 7.6 lt/100km. İstanbul Avrupa yakası için. Örnek verirsem 1.5t cvt Fk7 Civic ile 7.2 lt idi bu.

+ 235 45 R18 ile yol tutuş, süspansiyon konfor dengesi güzel. Sw olmasına bakmayın sedandan pek farkı yok hatta arkası sedandan daha iyi oturuyor yola. Sadece kullanırken daha çok konforunu arzu edip dinamik bir sürüşe kendi adıma ihtiyaç duymuyorum pek.

+ Malzeme kalitesi, detaylar, derli toplu ve sıkı olması güzel.

+- Yalıtımda bir Mondeo değil. Düşük hızlarda yol sesi daha az olmalıydı bence. Golf bir alt segment olmasına rağmen bir tık daha iyi. Ancak üst hızlarda ise tam tersi gayet yeterli D sw bir araç için. Tavsiye etmemekle beraber 200 ile giderken dahi hiç rahatsız olmuyor ve arkadaki yolcularla normal seste sohbet edebiliyorsunuz.

+- Uzunluk, esasında bilmeyene fazla gelebilir ama sedandan mm olarak daha kısa, Superb'den 10cm daha kısa. D segmenti için gayet normal ölçülerde, daha önce 5m'lik E sedanlardan kiralamış biri olarak beni yormuyor hiç. Elbette ş.içinde dar yerlerde sorun olabilir ama zaten senaryonuz öyle ise max C hb almalısınız.

- Standart ses sistemi yeterli, ama araç iç hacmine bakınca daha iyisi olabilirdi, subwoofer olmalıydı bana göre

- Dq200 kuru kavrama + 1600kg ile klasik 1-2. vitesler sık dur kalk, rampa gibi yerlerde kendini yoruyor, kavramadan yiyor. Manuele alıyorum ama buna gerek olmamalıydı.

- Orta rampada iyi lastiklere rağmen kolayca sarıyor, azıcık da ıslaksa geçmiş olsun, buna sebep hem ağırlık hem de motor şanzıman ikilisi.

- Bir kaç yerden gelen trim sesi. Kimisini kendiniz halledebilirsiniz, basittir. Kimisi ise kapı içinden geldiği için sökülmeli, o da zor değil ama tecrübesi ve ekipmanı olmayana tavsiye etmem.

Evet buraya kadar sabırla okuyanlar için öncelikle bir tebrik :), ardından B9 konusuna uzun yazma nedenim birçok kişinin etrafta daha sık gördüğü ve hemen her detayda B8.5'tan daha başarılı bir aracın geldiği nesli özetlemekti...

B9, temelde Superb olup Vw makyajında desek yanlış olmaz. Aynı bantta üretilme nedenlerinden başlıcası bu.

Ölçülerinin de bu kadar büyümesi bundan kaynaklı biraz da. İç mekanda birçok yerde aynılar. Marka farklılığından dolayı Vag her ikisine de detay ekleyip veya çıkarıp türetme işini her zamanki gibi iyi yapıyor.

Motor 1.5 e tsi ile hafif hibrit olup ki bu gerçekten çok çok hafif 🙂, temelde a/c açık olmadığında motoru kapatma, stop startta marş basma gibi durumlardan ibaret Max 0.5 lt gibi bir tasarruf görülebiliyor yerine göre.

Asıl farklılıklar ise donanım kısmında, Vw'in nu konuda cimriliği malum, B9'da bu daha az ve zorunlu güvenlik donaımları büyük artı.

Malzeme kalitesi ve kullanışlılık zaten iyidi, bunda da bir tık daha iyi olmuş. Far kumandası altı göz kaldırılmış o kötü.

Yalıtım fena değildi, yine öyle. Yol sesi kısmında premiumlardan bariz geride ki bu konuda G20 en iyi seçimlerden olabilir. Gerçekten optimum bir araç, neyse...

Ses sistdmi yine idarelik, opsiyonlusu saha iyidir ama fiyatlar malum.

Süspansiyon R.line'da 19 ile bile çok sert değil, zaten beklenmezdi de bu.

Bagaj ve iç.mekan hacmi hafa fazla, daha kullanşlı.

Orta multimedya paneli daha yorucu ama büyük ve grafikleri güzel. Herşeyin oradan olmasını sevmiyorum ancak olacaksa da bu tasarım ve menüler güzel, alışılır.

İç mekan ambiyans aydınlatması daha gelişmiş, güzel.

Özetle, B8.5'tan hemen her konuda üzerine konmuş bir araç. Premiumlarla kıyaslanırsa artısı daha ferah ve görece uygun olmasıdır. Onun haricinde ne 3sw ne de C Estate ile malzeme konfor, yalıtım, yazılım anlamında rakip değil. Özellikle 320d xdrive harika bir araç...

Tüm bunlardan sonra aracı kendiniz, aileniz için aldığınıza dikkatinizi verip, başkalarının yorumlarını değerlendirip, zevklerini ya da kesin ön yargılarını süzgeçten geçirmenizi tavsiye ederim. Bu işin yaşı da yok, ben tercihimden memnun biri olarak yine sw araç almayı isterim. Siz de keyfinize bakın...

Yağ seviyesiyle ilgili küçük bir bilgilendirme.
    Aracı ilk aldığımda yağ seviyesi max çizgisinin bir diş altındaydı . Yazılım 2460 tı . Servis yazılımı 2650 ye güncelledikten sonra min çizgisinin 2 diş üstüne kadar düşmüştü. Sonra bir diş daha düşüp yağ uyarısı verdi. Bende 508.509. Onaylı 0 20 yaklaşık 250 300 ml . Yağ koydum . Max seviyesinin 1 diş altına kadar yükseldi seviye. Çok güvenemedim ekrandaki göstergeye . Burçin beyin vermiş olduğu 1.5 tsi yağ çubuğu parça kodu ile yedek parçacıdan orginal 700 tl ye parça sparişi geçtik . Yağ çubuğu ile motor soğukken sabah kontrol ettim . Max seviyenin çok az altını gösterdi. Yani 2650 yazılım yüklü araçlarda yağ seviyesi bire bir uyumlu doğru gösteriyor. Merak edenler için paylaşmak istedim.

VW nin kült modelleri isimlerini doğa olaylarından alıyor

Passat (passatwind), alize rüzgarları anlamına geliyor. Aynı zamanda ticaret rüzgarları olarak bilinir. Okyanus öte keşifleri ve ticareti mümkün kılmaları nedeniyle bu ismi almışlar.

Golf (gulfstream), körfez akıntısı

Jetta (jetstream) jet akımı, kuvvetli rüzgarlar

Scirocco, sahra'dan akdeniz-güney avrupa'ya esen sıcak rüzgar

Bora, sert soğuk rüzgarlar

Passat 1973 de liftback 74'de vagon modelleri ile üretilmiş, yanılmıyorsam B3 kuşağında sedan tipi aileye katılmış.

fc5 honda civic 182 bg executive plus paketten 2025 model ehybrid (phev) 204 bg b9 passata geçtim. bir mühendis olarak anladığım kadarıyla burada paylaşmaya çalışayım:

- fc5 civic alma hayali olan temizini buluyorsa başka birşey sormasın alsın, keyfini sürsün, buna diyecek bir şey yok. sonra satıp b9'a geçebilir.

- araç inanılmaz konforlu. inanılmaz. "c segmentinden d segmentine geçtin abi rahat ol" diye bağırıyor.

- alman tokluğunu sonuna kadar yaşıyorsunuz.

- ehybrid impression paket için soru işaretleri olanlar, aynı soru işaretleri bende de vardı hemen izah edeyim: üst paketlerden hayati eksikleri bence sadece 2 tane. bunlar elektrikli ısıtmalı koltuklar ve elektrikli bagaj. bunların günlük hayatınıza ciddi katmadeğeri var. geri kalanların hepsi bana göre kullanması keyifli oyuncaklar. honda civic aracımda süper çalışan bir adaptif hız sabitleme ve şeridi ortalayarak gidebilen otonom sürüş özellikleri vardı. adaptif evet çok işe yarıyor ve kullanılıyor ama direksyonu 5 yıl boyunca kaç kere arabanın kontrolüne bıraktın dersen toplamda 5 dkyı bulmamıştır. bu nedenle passatta üst pakete bile opsiyon olarak eklenen travel assit eksikliğini hiç hissetmeyeceğim. bizim impression pakette de zaten adaptif hız sabitleme var ve çok iyi çalışıyor. bu bence gayet yeterli. direksiyonu da bırakmayıverin.

- serit takip uyarı sistemi var, sizi şeridin içine usturuplu şekilde bırakıyor.Ama zaten bu özelliği de sürekli manuel devre dışı bırakıyorum. şahsen direksiyona müdahele eden sistemleri kullanmayı doğru bulmuyorum.

- cam tavanı da olmazsa olmaz görmüyorum 5 yıl boyunca varlığına sevindim ama kullanmışlığım 3-5i geçmez. yazın zaten perdesini açmaya imkan bulamadığın bir şeyin eksikliğini hiç yaşayacağımı sanmıyorum. olsa zarar vermez ama hayati değil.

- evet elektrikli bagaj gerçek bir konfor öğesi, ısıtmalı deri koltuklar da. ama sadece bu ikisine erişebilmek için üst pakete + 1.2 milyon (ocak 2026) vermek de mantıksız geldi. çünkü diğer özelliklerin hayatıma bu seviyede bir katma değeri yok. diğer özelliklerden kasıt aslında katlanır aynalar, otomatik kararan iç ayna, 360 kamera (impressionda normal geri görüş kamerası hd kalitesinde var) ekstra ses sistemi, 15 inc orta ekran (bizimkide de 13 inc hiç kucuk değil) gibi olsa güzel ama olmamasının büyük eksikliğini hissetmediğim konulardan bahsediyorum. tabi dış görünüz olarka far ve stop gurubundaki teknoloji değişimi de var ancak bunu şimdilik göz ardı edelim.

motor dinamikleri:

- araç sürücü dahil 1850 kg. alttaki tüm hesaplamalrı buna göre değerlendirmeniz iyi olur. öne bir kişi, arkaya bir çocuk ve bagaj bavullarıyla beraber 1950-2000 kg arası bir ağırlıktan bahsediyoruz. aynı ehybrid altyapısına sahip golf, cupra veya leon araç bakanlar aradaki toplam kg farkını düşerek alttaki değerleri güncelleyebilirler. passat aralarında en ağır olanı. diğerleri yaklaşık 200 kg kadar daha hafif.

- araçta 115 bg + 330 torkluk bir elektirk motor var. buna ek 150 bg + 250 torkluk bir 1.5 tsi evo2 ( yeni jenerasyon 1.5 tsi) motor var. ikisinin toplam hbrit sistem gücü ise 204 bg + 350 tork olarak geçiyor. şehir içinde sadece elektrikli mod kullanıyorum ve atikliği şehir içi hızlar için oldukça tatmin edici. Hatta 0-60 km hızlanması çok çok iyi kırmızı ışıklarda önce kalkmayı seviyorsanız ilk 3 saniyede çevrenizdekileri rahatlıkla şaşırtabilirsiniz.

- bir önceki tsi serilerinde görülen sıkıntıların çözüldüğü iddea edilen yeni jenerasyon. tsı evo2 olarka aratıp yeni güncellemlerin neler olduğunu ai'ya sorabilirsiniz.

- sadece elektirk modunda 115 bg ve 330 tork gibi bir değerle şehir içinde inanılmaz keyifli ve sessiz bir şekilde ilerliyorsunuz. tork yüksek olduğundan şehir içi hızlanmalar yokuşlar vb çok atik. 140km/h kmye kadar da hızlanması sadece elektirkle mümkün. tek başına elektirk modunu konuşmaya hiç gerek yok çok rafine sessiz ve keyifli. henüz şehiriçi menzil test edemedim ama resmi veriler 130 km olabileceğini belirtiyor. bence 100+ rahat görecek.(aşağıda test ettiğim değerler var)

- araçta diğer etsi motorlu versiyonlardaki gibi dq200 kuru kavrama şanzıman yok. dq400e evo kodlu 6 ileri ıslak kavrama yüksek tork için uygun olan şanzıman var. bununla beraber de diğer etsi larda olan alternatör akü vb problemler bu araba yok çünkü bu arabada bu parçalar yok. elektrik bataryası bunların görevlerini üstleniyor.

- youtubede 1001cars isimli kanalda mükemmel 2 video var bu araçla ilgili. biri genel olarak düz bir şehirde tam dolu şarj ile kaç km yapıldığının deneyi, adam düzgün şürmüş ve canlı canlı 166 km yaptığını görüyorsunuz. ikinci video ise aracın bir çok farklı modde ivlemenme verileri. 166 km menzil benim tecrübelerime göre de 20 derece ve üstündeki uygun hava ve yol şartlarında mümkün görünüyor. Elektirkli arabalar menzil bakımından yokuş sevmiyor. Düz bir ekosisteminiz varsa menzil çok verimli hale geliyor.

- gelelim olayın asıl alengirli olduğu hybrid moduna, anladığım çalışma mantığının doğru olduğunu düşünüyorum:

1- hibrid sistem gücü 204 bg + 350 tork. yani 150 bg + 250 tork tsi dan geliyor, kalan 54 bg + 100 tork da elektrik motorundan . tabi tsi motor çalıştığı anda 150 bg ve 250 tork vermiyor ama eksikliğini elektirik motoru yerine göre tamamlıyor ama bu tamamlama sırasında elektirik motoru sadece elektirik moddaki kadar tam gücünü vermiyor.

2- hibrid moddasınız. şimdi araçla duruyorsunuz, kalktınız yavaş yavaş giderken 60-70 lere kadar hala elektirik motoru sizi götürüyor ama bunun için gerçekten yavaş kalmanız gerekiyor, hızlı ivme isterseniz tsi de devreye giriyor. yavaş ivmelernirseniz 80-90lara kadar elektirkle gitmeye devam edebilirsiniz. uzun yolda ise hızı 100-110 a sabitlerseniz sabit hızla hibrid(benzin+elektrik) modda gidiyorsunuz. bazen 100 e sabitlediğinizde de benzin motor aktif durabiliyor. bu yol hava ve batarya durumuna bağlı olarak dğeişilebiliyor. 

3- elektrikli moddan benzine geçerken garip bir şekilde ses değişimi neredeyse yok denecek kadar az, hatta uzun yol şartlarında geçişi hissetmeniz mümkün değil, bu çok garip, inanılmaz bir yalıtım çalışılmış. 100 le falan giderken benzinli motorun sesini duymak imkansız. geçişlerde titreşim yok, bunu çok organik bir şekilde yapıyor.

4- uzun yolda pil seviyesine sınırlama getirerek bu seviyenin altına düşmesin diyerek hibrid modu kullanabiliyorsunuz. yani %80 ile başladığınız bir yolda %50 seviyesini secerseniz bu %30 u bu uzun yol içinde bitireceğiniz anlamına gelir..Ama yine de %50 ye geldikten sorna da elektirik kullanmaya devam ediyor, ama bunu benzin motordan da elektrik üreterek dengeli kullanmaya çalışıyor.

5- civic 180 bg 1350 kg idi. iki kişi bagaj vb 1500 kg diyebiliriz. yol sesi ve sert süspansiyon kombinasyonuyla beraber atik çevik özellikleriyle bu yolda 130-150 arası giderek hızlı gittiğim için bana 7 litre maliyet çıkarırdı. açıkçası passatı bu şekilde kullanmak içinizden gelmiyor, araba güçlü ama ağır kanlı, d segmenti ağırabi gibi kullanmak geliyor içinizden. 100-120 aralığında toplam 2 tonluk bir araba ile 5.5 litre ile istanbuldan bursaya %10 kadar sarj kullanarak dönmüş oldum. şarjım daha çok olsaydı muhtemelen bu 5.5 çok daha aşağılara düşecekti. yine de bu degerler görmeye alışık olduğum degerler değil. civicte de bu hızlarda benzer yakıtlar var ama civicte bu hızlarda gitmek can sıkıcı oluyor çünkü arabanın konfor özellikleri bu seviyede olmadığından bitse de gitsek modunda hızlanma ihtiyacı hissediyrosunuz. bu deneyi yaptığımda arac henüz 200 km (neredeyse sıfır km yani) idi. ben de araca henüz hakim olmadığımdan yakıt durumunu tam oturtamadığımı düşünüyorum. aşağıda devam eden editlerde daha gerçekçi veriler bulunuyor.

6- koltuklar kumaş, formu yapısı deri olanlarla aynı, muhtemelen içindeki süngerler de aynıdır, bunun aksini bilen varsa yazabilir. bir bel desteği olsa nasıl olurdu bilemiyorum ama aracım henüz 200 kmde olduğundan şimdilik biraz daha sert tarafta. oturduğum gibi "bu ne konforlu bir koltuk" dedirtmedi bana. ama 150 kmlik istanbul yolundan çok dinç bir şekilde kalktım arabadan, beni yormamış olduğu kesin, koltuk konusunu biraz daha uzun dönemde anlamış olacağım.(alt edit: evet aracım 4000 km oldu. koltuk konforundan memnunum. uzun yoldan geldiğimde uzun yol yapmış gibi olmuyorum.)

7- araba çok sessiz. impression pakette camlar çift kat değil, üst paket elegansta bir de ses yalıtımlı çift katlı cam geliyor diye biliyorum, onlarla beraber ne olur hayal edemiyorum. bu haliyle bile uzun yolda sakin sessiz ses tonunuzla rahatlıkla iletişim kurabiliyorsunuz. Yine de impression pakette bunun olmasını isterdim, D segmentinde markanın vermek istediği tada uygun bir özellik bu. 

8-araba büyük, gerçekten büyük. uzun yol hayalleri, turkiyeyi turlama planları için biçilmiş kaftan. park etme kabiliyetleri en azından orta seviyede olmayanlar için pek tavsiye etmem bu arabayı net uzunluk 4.92mt. Ben manevra park ve direksyon hakimiyeti iyi biriyim, alışmakta biraz zorlanıyorum. bunda direksiyon turunun civice göre daha sert olmasını da payı var. civic dar alanda kısa paslaşmaları çok daha iyi yapabiliyordu. 

9- civicten buna geçince yerden bir hayli yükseldiğimi farkettim, taban yüksekliğinde 2 cm kadar fark olmasıyla beraber iç tavan yüksekliği de oldukça iyi olduğundan suv kadar olmasa da normal bir sedandan kesinlikle bir tık yüksektesiniz. civicteki arka tavan alçalmasından dolayı arka kapı üst köşesiyle bu aracın aynı noktası arasında rahat 10-15 cm civarı fark var. bu çocuklu aileler için çok kıymetli. ayrıca aracın iç tavan yüksekliği da suvları aratmayacak seviyede iyi. sw olduğundan alçalarak gitmeyen tavan yapısı aracın içini çok rahatlatıyor.

10- tekerlekler 215 55 r17. bugün kışlıkları taktım orjinaldan hankok ventus prime 4 94w var. ben kışlık olarak michelin alpin 7 98 xl tercih ettim. aracın ağırlığından dolayı 98 xlnin mantıklı olacğaını düşünüyorum.

11- evet hibrid moddaki motorun tepkileri konusu bu aracın ar-gesinin merkezi. bence ileriki yazılımlarda buraya güncellemeler gelecektir. belli tercihleri yapmayı sürücüye bırakmasını isterdim. uzun yolda motorun durması ve elektirkle akıtması bana çok doğru gelmiyor. bırak verim isteyen öyle kullansın, diğeri böyle kullansın. Bu gazdan ayağınızı çektiğinizde motor kapansın istemiyorsunuz, uzun yolda hız sabitleme veya acc ile gitmek gerekiyor. Ben de buna alıştım diyebilirim.

şimdilik bu kadar, devamını yazmam tekrara girer ama bana yeni hisler yaşattıkça editlemeleri devam edeceğim.

sevgiler, saygılar...

edit 1:

araci alali 10 gun oldu. organik baglarim guclendi diyebilirim. oncelikle belirtmeliyim ki kullanmasi kolay bir araba degil. bir cok seyi dokunmatik ekrandan yapmaniz gerekiyor. civicte her sey cok daha fazla elimin altindaydi. hersey icin dokunmadik ekran ihtiyaci bir arabayi daha luks yapmiyor. milyar dolarlik firmalar nasil boyle kararlar alabiliyor anlamak mumkun degil. hayatta her şeyi test ederek anlamanıza gerek yok, herşey dokunmatik olmamalı yani ufak tefek şeyler için zırt pırt gözümü yoldan ayırmamalıyım...

aracin sürüşünü de 3e ayiralim

1- sehir ici full elektirikle ilerlemesi gercekten keyifli ve konforlu. 120 km menzil de yalan degil bu arada.

2- sehirler arasi da guzel, hibrid modda araba guzel gidiyor ve tasarruflu. ama asıl eksik bir alttaki maddede.

3- sehir icinde eger hybrid modda surucem sarjim azaldi derseniz bence cok garip ve yanlis bir algoritmasi var. ayaginizi gazdan cektiginiz her an benzin motor kapaniyor. motoru isitmak cok zor oluyor bu nedenden dolayi. bu yelken modunun bence pek keyifli değil. sadece benzin motoruyla gidebilecegim ve benzin motorunun kapanmayacagi bir mod olmaliydı. bu motor kapanma acilmalarini kullanici hissetmiyor, titreme yok sorunsuz ve puruzsuz gayet konforlu. Daha önce hibrid kullanan biri olsaydım muhtemelen bu durum benim dikkatimi çekmezdi ama önceki aracında start stop olmayan biri olarak beniim sadece dikkatimi çekiyor. Farklı ihbrid araçları da araştırınca bu durumun hibrid ekosisteminin bir karakteri olduğunu öğrendim. 

sarj etme anlaminda imkanınız varsa sehir ici icin cok guzel. konfor cok ust seviye. yeni nesil bir arac oldugundan bahsettigim negatif konular cözülebilir ama garantisi yok. ben dc ile 10 tl/kw ile şarj ediyorum ve yokuşlu bir mahallede oturma ortalamam şu anda şehir içi 20 kw. bu da şehir içinde 2 tl/km ile geziyorum demek. eğer evinizden şarj ediyorsanız bu parametrede 1 tlnin altına düşecek. yaşadığınız şehir veya genel güzergahlarınız düzse yakıtınız da 15 kw/100 km civarına düşecek. elektirikli modu kısaca keyifli.

aracın cok guzel ve her an kullandiginiz bir ozelligi var.

acc yi biliyorsunuz, ondeki araca gore kendini ayarliyor, bi kere bunu yokus asagi sabitledigininiz hizda da yapmasi guzel ama asil konu bu degil. asil konu su:

araba acc acik degilken hersey sizin kontrolunuzden bile ondeki araca gore rejenerasyon ile hizini yavaslatiyor. ama sadece yavaslatiyor, sonra hizlanmiyor. durdurmuyor, durmak istersen frene basman gerekiyor sadece. bunun anlami su: sizin zaten frene basacaginiz yerde basmaniza gerek kalmiyor ve sizin hassasiyetinize yakin seviyede rejenerasyon ile trafikte yavasliyor. sehiricinde inanilmaz kullanisli ve verimli bir ozellik. cunku her an etkisini hissediyorsunuz, fren kullanma aliskanliginizi degistiriyor ve net sekilde azaltiyor. bu ozelligi kim dusunduyse helal olsun. Resmi adı ne olarak geçiyor bilemiyorum ama bence olması gereken adı: "adaptif rejenerasyon" özelliği.

editlemeye devam edecegim.

edit 2:

ac ile 11 kw, dc ile 50 kw ya kadar şarj alabiliyor, batarya kapasitesi de 19,7kw. dc de henüz 30 üzerini göremedim ama batarya sıcaklığı ve hava sıkcaklığı ile ilişkili olduğunu biliyorum, benim kullanım seneryolarımda görememem normal. yine de 30la bile doldursanız 30-40 dk arasında fullemek oldukça iyi bir özellik. 11 ile 2.30 saat sürüyor. bir avmye park et gir biraz bakın çık süresinde dc ile 120 km menzil alabiliyorsunuz. phev bir araç için çok iyi özellik. bmw 2 serisinde bir plugin hibrit var, dc şarj yok, bildiğim kadarıyla da max 7 kw ile şarj oluyor ve 2.5 saat sürüyor, şarj edemediğim aracın 350 bg olmasının da pek anlamı kalmıyor. bu pek kullanışlı olmaz. passat bu durumda çok çok iyi. (alt edit: hava sıcaklığı 20 nin üzerine çıktığında 50kw ile şarj almaya başlıyor ve dolum hızı gercekten cok farkediyor)

edit 3:

araç impression paket olmasıyla beraber uzaktan olmasa da önceden ayarlı saat için araç içini ısıtma soğutma özellikleri var. çok sıcak ve çok soğuk havalar için güzel özellik.

edit 4:

bursada üst seviye yokuşlu bir mahallede oturuyorum. arabayı çalıştırmamın 1. dakikasında 200-250 metrelik devasa bir yokuşu çıkmam gerekiyor. böyle hoş olmayan bir şehir içi 4-5 derece hava sıcaklığındaki sehiriçi elektrik yakıtı 25kwh/100km, bu da bu şartlarda 70-80 km elektrikli menzil demek. daha düz normal yolda işe ilkbahar yaz aylarında bu ortalamanın 15-18 lere düşebileceğini düşünüyorum, ortalama bu olmasa da pil verimindne dolayı sıcak havada menzil buralara gelecektir. bu da 110-120 km menzil demek. havalar ısınınca bu edite geri döner güncellerim. (hava 16-17 derece olunca bile menzil hemen farkediyor. yazın 20-30 derecede yeniden editlerim)

edit 5:

sahler paspas havuz paspas aldım. oldukça kaliteli ve araçta iyi duruyor. bursa'dan ael-tech.com dan orta multimedya ekranı için ekran koruyucu aldım. bu da oldukça kaliteli.

edit 6:

bugün bursada 12 derece hava sıcaklığında menzil 100 km gosterirken yola ciktim, 14 km 30-80km hizlar arasi dur kalk olmasa da yavaslatip hizlandigin cogunda da sabit gidebildigin bir guzergahta 14 km ortalamasi 15kw/100 km. 14 km sonunda menzil hala 102km (pil seviyesi ise %82). bu 14 kmnin ortalam hızı ise 42. bu haliyle bu verilerle evden şarj ile 50-60 kuruş/km , hızlı dc şarj ile 1.5tl/km yakmış oluyorsunuz. günümüz türkiye şartlarında boş ağırlığı 1800kg olan bir araç için inanılmaz güzel rakamlar.

Edit 7:

Bugun (1 şubat 2026 - hava 10 derece) 50 km git 50 km gel toplam 100 km bursa orhaneli arasi git gel yaptik. Uludagin arka yamaclarinda kalan bu yol bol virajli dag yollarindan olusuyor. Ortalama hiz 55km, hibrid toplam ortalamamin benzin karsiligi 4.9lt/100km olarak bitti. Guzel deger bence, trafiğin akışını uygun hızlarda agresif bir kullanım yapılmadan efendi bir kullanım ile ölçülmüştir. Bu degerler 1950 kglik bir agirlikla yapildi. 4.2 benzin 4 kw elektirik yakti. Ben dc den 9.99 tlye sarj ediyorum, yani 40 tllik elektirik yakmis. 40/55 tl benzin = 0.72lt benzine denk geliyor. 4.2+0.7= 4.9lt benzin karşılığı. 

Edit 8: aracın boş ağırlığı (sürücü dahil) 1850 kg. haliyle normal passattaki süspansiyondan farklı bir süspansiyon veya yay bulunuyor. 215-55-r17 lastiklerle ben konforundan çok memnununum. Civic fc5 buna göre baya sertti. fark bariz hissediliyor. ayrıca passat ile ağırlığına rağmen virajlarda yatma vb bir duurm da söz konusu değil. ne yumuşak ne sert, oldukça dengeli diyebilirim. Civic fc5 net olarak sert taraftaydı. 

Edit 9: elektrik modunda elektrik motorun 115 bg olmasına takılmayın. 180 bglik bir benzinli aracın 180. ci beygirini 5-6 bin devir arasında kullanabiliyorsunuz. normal şehir içi hızlarda belki bunun da 100-120 bgsini kullanıyorsunuz. hatta ani hızlanmalarda turbo gecikmeleri, vites ayarlamaları vb durumlar oluyor. 115 bg motorda 330 anlık tor var. 0-80 km hız aralıkları ki şehir içi kulllanımınızın %90 dan fazlasını kapsar bu hızlar, çok atik ve soluksuz şekilde yapabiliyorsunuz. tabi gönül isterdi ki elektirk motoru şöyle 150 bg civarında olsa tadından yenmezdi. Zaten bu arabayı alanın şurda burda yanlıyayım derdi olmaz. Bir yerden bir yere konforlu ve tasarruflu şekilde gitmek isteyenler için iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Dün düz bir güzergahta bir ara kmyi sıfırladım. 5-6 kmlik bir yolda ortalamam 10kw/100km. bu DC şarj ile bile km de 1 tl yaktığım anlamına geliyor. evden vb ac ile 50 kuruş olurdu. hem elektirikli gibi az yaksın hem de benzin motordan dolayı menzil sorunların olmasın diyenler için biçilmiş kaftandır bu araba.  

Edit 10: plugin hibrid demek ekstra teknik karmaşa demek. evet bu doğru. Ben size bu arabanın %100 nokta tışı amacını söyliyeyim: Şehir içinde full elektirkle gez, şehir dışında hibrid moda al. Bu şekilde kullandığınız taktirde aracın karmaşa olan sistemlerini karmaşadan uzak bir şekilde kullanmış oluyorsun. eğer imkanın varsa, evden işten veya çevrenden sürekli seni yormadan şarj etme imkanın varsa, kışın 70-80 km, yazın rahat rahat 120 km şehir içi menzilden bahsediyoruz. Elektirkle kafan rahat şekilde teknik karmaşadan uzak yol alırsın. uzun yolda veya şehiriçi çevre yollarında da al hibrid moda 80-150 km hızlar arası yine karmaşadan uzak şekilde stabil git. Aslında tam memur arabası. şehir içinde 0,5-1 tl ile gezme imkanı veriyor. şehir dışında da çok ciddi yakıt ekonomisi sağlıyor. 

Edit 11: Bu editte de bu impression paket özelinde ne var ne yok, üst paketlerden farkı nedir tadında bir özet hazırlıyayım dedim:

Impression donanımları:

Genel:

1- Manuel kumaş koltuklar - ısıtma yok (eski arabamda ısıtma vardı, nasıl olacak diye düşünüyordum, açıkçası kış geçti ve hayatıma devam edebildim :) olmazsa olmaz değil yani)

2- 13" orta ekran

3- Geri görüş kamerası & Park Mesafe Sensörleri (Ön, Arka)

4- Bagajda 12 Volt Soket

5- Bagajda 230 Volt Priz (max 150 watt)

6- Kablosuz App-Connect

7- 17 inc jant

8- Led farlar ve stoplar

9- Elektrikli Ayarlanabilir ve Isıtmalı Yan Aynalar - (katlanma özelliği yok)

10- Yokuş Kalkış Asistanı “Auto Hold”

11- Anahtarsız Çalıştırma Sistemi “Keyless Start” (anahtarsız giriş yok)

12- Adaptif hız sabitleme (ACC)

13- Adaptif rejenerasyon

14- Bağımsız Klima (önceden planlayarak aracı ısıtıp sogutabilirsiniz)

Güvenlik: (üst donanımda olan her şey var bu donanımda da var. üst donanım da olan sadece travel assist, yani yolda direksyonla beraber yolu takip ederek gitme özelliği bu pakette yok)

1- Şerit Takip Asistanı “Lane Assist”

2- Şerit Değiştirme Asistanı “Side Assist”

3- Arka Trafik Uyarı Sistemi “Rear Traffic Alert” - fren fonksiyonlu

4- Araçtan Çıkış Uyarı Sistemi “Exit Warning System” (bu güzel bir donanım, sürücü veya yolcular arkadan gelen birşey varken kapısını acarsa sesli uyarı veriyor)

5- Ön Bölge Asistanı “Front Assist” - fren fonksiyonlu

6- Kavşak Asistanı “Front Cross Traffic Assist” - fren fonksiyonlu

7- Yokuş Kalkış Desteği

Eksikler:

1- Elektrikli deri ısıtmalı soğutmalı hafızalı koltuklar - evet bu önemli bir eksik

2- Elektrikli açılır bagaj kapağı - bu da günlük hayatı kolaylaştıran bir donanım

3- Anahtarsız giriş - önceki aracımda vardı, passata alışmak kolay olmadı

4- 18 inc jant

5- 360 çevre görüş kamerası

6- Otomatik kararan aynalar

7- Otomatik katlanan dikiz aynaları

8- 15" inc orta ekran ( bence bizdeki 13 inc olan da kuçük dğeil gayet tatminkar 15 inc ortada televizyon gibi fazla büyük duruyor)

9- Head-Up Display

10- Isıtmalı direksiyon

11- IQ.LIGHT LED “Matrix” Farlar ve Dinamik Sinyal Lambaları

12- Isıtmalı ve Ses Yalıtımlı Ön Cam

13- Park Assist Plus

14- geri viteste dikiz aynasının aşağıya inmemesi de aslında çok basit yazılımsal ve mekanik maliyeti olmayan bir konu ama VW markasının malesef böyle anlaması imkansız kararları olabiliyor. Üst paketlerde bu özellik var. Bu dahil bazı dijital özellikler yazılım müdaheleleriyle aktifleştirilebiliyor ancak garanti dışı kalma vb gibi konularda kafanızın rahat olması lazım. 

Evet eksik listesi de uzun bir liste. Benim için eksiklerin ilk 3 maddesi olsaydı diğerleirnin eksikliğini hissetmezdim açıkçası. Ama ilk 3 madde benim için diğerleirnden daha değerli. Tabi bu üst pakete geçmek için yaklaşık 1.3 milyon tl fazladan vermek gerekiyor. Böyle bakınca fayda maliyet konusu değerlendirmesi kişiden kişiye ve bütçeye göre değişebilir. 

Edit 12:

arabayı aldığımdan beri ilk defa hava 25 dereceyi gördü (15 şubat 2026). hava ısınınca aracın sarj alam hızı çok değişti, direk 50kw ile şarj almaya başladı dc sarjdan. 0 dan %50 ye 15 dk da doldu. toplam 30 dk da ise %80 ni dolmuş oldu. bunlar çok güzel hareketler. Bu havalarda da menzil direk 120 kmden başlıyor. 1001cars sayfasında yapılan 166 kmlik menzil testine yakınsamak için yazın iyi bir havada uzun menzil testi yapacağım. bunu da editleyeceğimi biliyorsunuz artık :) edit bizim işimiz...

Edit 13:

Bugün de bir uzun yol tecrübem oldu, hazır otobanda giderken biraz basayım dedim, yüksek hızlardaki stabilitesi gerçekten muazzam. Civizle uzun süre 160-170 le gitmek insanı yoruyordu açıkçası. Gerek gürültü gerekse aracın hafif olması ve alman tokluğunun olmaması biraz sorun oluyordu. Passatta 160-170 giderken sanki 120 ile gidiyormuş gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Uuzun yol hayalleri olanlar mutlu olacaktır. 

Edit 14:

VW multivan diye çok guzel bir arac var. dışarıdan transportera benzeyen ama aslında alakası olmayan, altyapısı passat ile aynı olan (mqb evo) bir mpv. bu aracın boş ağırlığı 2400 kg olmasına rağmen kullandığı unite yine 1.5 ehybrid. (passattki düzeneğin üstüne ekstra arka akstada bir 130 beygirlik daha elektirk motor var. bununyanında vites yine passattakiyle aynı) passattan 500 kg daha ağır olmasına rağmen 0-100 degeri hala 9 saniye. bu ehibrid unite bu degerlerle kullanıldıkları araclara da bakıldığında kaliteli ve uzun ömürlü hissettiriyor, deneyerek göreceğiz. 

Edit 15:

Bursa Çanakkale arasında Ramazan Bayramında hız sınırları kapsamında 100-120 kmh lık sabit hızlarla yaklaşık 10 derecelik full yağmurlu ve rüzgarlı kış lastikli ve toplam ağırlık 1950 kg (2 yetişkin + 1 çocuk + bagaj) ile yapılan yolculuğun benzin + elektrik sarfiyatının toplam benzin karşılığı yaklaşık 5.3 lt/100km. Aracın yakıt performansı çok çok iyi. Hava ısındıkça daha iyi olacağını da biliyoruz. Yaz lastikleri de ayrıca bu sarfiyata olumlu katkı sağlayacaktır. Bu yolculukta karacabey bandırma gibi ilçelerden gecerken kırmızı ışıklar ve trafikten dolayı hızını baya düşüyor. full otobanda gidiyor olsanız ortalanız 5 litre civarına denk geliyor. genelde araç uzun yolda sadece benzin 4-4,5 lt civarı (kış şartlarında) yakıyor, üzerini ise elektrik tamamlıyor. Bu bakışla 45 litrelik 1 depoyla 1000 km menzil veriyor. Hybrid modda elektrikli kadar elektirk yakmadığı için full batarya ile hybrid modda yaklaşık 300-350 km yapabiliyorsunuz. Bu sırada bir dolum daha yaparsanız uzun yolda bir bu kadar daha gider. Elektirkli mod ortalaması 15-20kwh iken, hybrid modda kullandığı elektrik miktarı 4-6kwh/100 km. 20kw lık pil kapasitesiyle 300+ km elektrik hibrid desteği demek. Ben dibini sıyırıcam 100 ile sabit hızla tın tın giderim derseniz her iki yakıt miktarı da aşağıya düşecektir. Günümüz şartları için 2 tonluk bir ağırlığı olan bir araç için yakıt/peformans alternatifi bu fiyat segmentinde rakibi yok. 

Edit 16:

geçen gün merak edip ülkemizde benzer kapasiteleri sunan başka phev araçlar var mı yok mu diye bir araştırma yaptım. 20kw civarı pil kapasitesi olan diğer tüm araçlar Volvo xc60, mercedes ve bmw türevleri. haliyle passatın fiyatının en az 2-3-4 katı seviyelerindeki fiyatlardan bahsediyoruz. Bu fiyat bandında hem 20kw net pil kapasitesi, hem 150 bg turbo benzin motor, hem d sınıfı konforu hem bagaj alanı hem DC hızlı şarj özelliği sunan farklı bir alternatif şu anda yok. Bunu bir düşünün derim. Tabi Superb'de de aynı ehybrid paket var ama onu saymadım çünkü temelde passat ve superb aynı arabalar. Superb'de Turkiye'ye tek paket R line olarak geliyor o da Passat elegance ve rline modellerde olduğu gibi 3.8 milyon ve üzeri fiyatlarda. bunların arasında sadece passat ehybrid impression 2.5 milyon civarında( Ocak 2026) ancak bu da aracın artık turkiyeye gelmemesinden kaynaklı sarı sitede yavaştan yükselme eğilimde. 

Edit 17:

Araç phev olduğundaun ve ekstra ağırlığından dolayı ön fren diskleri etsi modellerden daha büyük. sert frende çok sağlam hissettiren bir frenlemesi var.

Edit 18: 

Aracın var olan bir özelliğini çok kullanmadığımı farkettim. Hibrid moda girip pil koruma özelliğini aktifleştiridğinizde uzun yolda uzun süre gitseniz bile pilinizi ciddi seviyede kullanamdan koruyor. yani %80 ile başladığınız bir uzun yolcuğu %75 ile falan bitirebiliyorsunuz. Bu modda daha az elektirk enerjisi, daha çok benzin motoru kullanmaya sistemi teşvik ediyor. zaten hız sabitleyeme takip 110-120 ile gidiyorsanız bu sistem oldukça verimli çalışmış oluyor. Bu durumda bile benzin sarfiyatınızın bu ağırlıktaki bir araba için oldukça makul seviyede kaldığını belirtebilirim. Bu size gittdiğiniz yerde şehir içindeki gezileriniz için full elektirk modunu kullanmak adına pilinizi saklamanızı sağlıyor. İhtiyaca göre oldukça faydalı bir özellik. Gerçek bir örneğini edit 20 de verdim.

Edit 19:

Son 1 haftadır havalar 18-20 derecelerde seyrediyor. bu sıcaklıklarda da bir kaç defa bataryayı fulleme imkanım oldu, net şekilde 135 km yol gidebildiğimi gördüm. bu 135 km dur kalk ve parça parça olduğu için böyle. Yola çıkıp akışkan bir yolda devamlı gidiyor olsam 150 km gidebileğim kesin görünüyor ki yukarıda bahsettiğim 1001cars kanalında hiç durmadan 166 km elektirkle gidilebildiğinin canlı videosu var. Bursanın yokuşlu yollarından 166 km beklentim yok tabi ancak 120 km üstü olan her menzil benim için çok ama çok başarılı. Bir galerici ile mhabbeti geçti, adamlar bu arabayı henüz tanımıyorlar bile. etsi den bahsettiğimi sanıyorlar. VW'de galiba iyi reklamını yapmadı bu arabanın. Gerçekten yakıt ekonomisi ve performansı aynı anda bu bütçelere verebilen farklı bir D segmenti yeni kasa araba yok şu anda ülkemizde. Elektirkli arabalar konusunda tecrüeb edinmek isteyen ama benzinden de kopamayanlar için gemi gibi kasasıyla tek secenektir.

Edit 20:

Bursa Biga arasi git gel yaptim bugun. 155 km gidis, 155 gelis.

- giderken hibrid modda pil koruma modu acik gittim. %85 sarjla basladim. %84 ile bitirdim, bu cok iyi. Gittigim yerde sehir ici sarjim full elektrikle kullanmak için bana kaldi. Bu haliyle 5.4 lt ile gittim. 110 hiz sabitlemeyle genelde gittim. Toplam ortama hiz 100 km/h. 

- dönerken de 110-115 hiz sabitleme ile normal otomatik hibrid modda döndüm. %70 sarj ile basladim %35 ile bitti. %35 sarj ile 155 km gelmis oldum. 3.8 lt benzin + 4.5kw toplam benzin karsiligi dc ile sarj ettigim icin 4.7 lt ortalama oldu. Eğer şarjımı evden düşük maliyetle yapmış olsaydım bu değer 4.1 lt benzin maliyet karşılığna gelmiş olurdu.

- Değerler çok çok iyi durumda. Yolda ayrıca karacabey ve bandırmaya üzerinden geçtiğim için aslında dur kalk yapmamı gerektiren de bölümler oldu. Düz bir otoyolda bu degerler daha aşağıya gelecektir. 

- hava sıcaklığının da yaklaşık 25 derece olmasıyla beraber artık %100 şarjda elektirk modu 140 km+ menzil gösteriyor ve bunu %90 oranında gerçekleştirebiliyorsunuz. Bir solukta tek marşla tamamını veya yol durumuna göre 150 km yi bulan bir menzil alabilirken gün içinde veya ertesi güne sarkan bir kaç marşlık bir kullanımda dur kalk verimsizliklerindne dolay ıyine de 120 km rahat rahat görülebiliyor. - Kaynak: forum.donanimhaber.com

2024 10 martta aldım ben de vosmer bornovadan, araçlar daha bayiye gelmeden, teşhire bile çıkmadan.. elegance paket ve ilavelerl ile. Son derece keyifli bir araba ve son derece memnunum arabadan.. silecekler bende de ses yapıyor artık bu yazı bitirdikten sonra değiştireceğim. Araç şu an 25 bin km de. Bu süreçte sensör sıkıntıları yaşadım hele ilk zamanlar bayağı bir fazla yzşadım, sonra güncelleme ile %99 çözüldü, ama hala arada çok nadir yapıyor, yolda giderken kendiliğinden düzeliyor. Hele ilk zaman bir kaç kez arabanın çalışmadığı da oldu yedek anahtar da çalıştırmadıydı, bir kaç saat sonra düzeliyordu. Neyse ki çözüldü..

ağustos gibi sağ koltukta ara ara konforlu iniş biniş sırasında gar gur ses gelmeye başladı 15 bin bakımda söyledim, sıkıntı yok dişlilerde pislik olmuş temizledik dediler ama bir müddet sonra tekrar ve artarak devam etti..bu aralar sol koltukta da başladıydı. Ayrıca eylül gibi frene basarken sanki gögüs kısmında civciv var gibi cik cik ses başladıydı, 15 bin bakımda hareketli noktaları yağladık geçti dediler, bir müddet sonra o da artarak devam etti.. geçen hafta ikame araç alarak servise bıraktım aracı, çözmeden vermeyin dedim.. araştırma sonucu civciv sesinin fren servosundan kaynaklandığını bulmuşlar, değiştirmişler. Sağ koltuğu sökmüşler tüm dişlileri yağlayıp alıştırmalarını yaparak iyice sessiz hale getirmişler ama sol koltuğa dokunmamışlar:)

neyse 1 haftadan sonra bugün aldım aracı geri. Bu arada ikame araç 2024 22 binde eski kasa elegance passat varyant idi.. bizimkilerin konfor ve keyfi ile uzaktan yakından alakası yokmuş eski varyantların..

dün bakıma gelen bir yeni varyant araçta da benim civcivden varmış, benim sorunu tespit edince onun da servoya değişim talep etmişler.. aklınızda olsun, frene basarken civciv sesi gelirse direkt servise gidin..

bir de bagajdaki elektikli açılan pandizotun altında olan bagaj çantasının nasıl açılacağını sordum bugün aracı alırken.. ne olduğunu nasıl açılıp kullanıldığını servis de satış elemanları da bilmiyorlardı.. ben kullanım klavuzunda gösterip bir de superb de de var deyince skoda servisinden birileriyle görüştük de nasıl açıldığını zorla zorla da olsa öğrendik hep beraber..

çok uzun yazdım kusura bakmayın.. herkese hayırlı sürüşler olsun..

28.06.2024 üretimli Beyaz R-Line + DCC Pro opsiyonlu. 26.06.2025'te teslim aldım. Onun haricinden iç döşemeler Zoul Siyah, Çevre görüş sistemi, Travel Assist ve Emergency Assist mevcut. Ben özellikle beyaz renk istiyordum zaten.

Maalesef navi yok. Bu konuyla ilgili Almanya VW grubundan CEO'ya varana kadar en az 20 üst düzey yetkiliye mail attım. Attığımda aynı gün birkaç saat içerisinde Doğuş'tan geridönüş yaptılar. Almanya'ya attığınız mail ile alakalı arıyoruz dediler. Birkaç bilgi verdiler sadece. Navigasyon sistemi tamamen Doğuş'tan kaynaklı. Aracı biraz ucuzlatmak için navi sistemini ilave ettirmemişler bazı araçlarda. Aynı durumunun benzeri tabela okuma sistemi için de geçerli. Fakat tabela okuma sistemiyle ilgili tekrar Doğuş'tan aldığım bilgiye istinaden biraz arada kalmış bir konu. Tabela okuma sistemiyle ilgili Doğuş Almanya VW ile bir çalışma başlattı. Türkiye'de de kullanmak istiyoruz diye. Bakalım ne olacak. Çalışmamasının sebebi iste tamamen Türkiye'de ki her tabelanın Avrupa standartına uymamasından kaynaklı.

Hocam beni yanlış anlamayın. Ben aracımı alırken sadece ayağımı yerden kessin diye almak istemedim. Bundan önce de 2012 Passat'a biniyordum. O da Station Wagondu. O da en üst donanıma sahipti. Biraz da araç bana ekstra birşeyler versin istiyorum ki aracımdan da donanımlarından da gerçekten çok memnunum. Her insan kendi aracını över ama Passat ayrı bir olay, Station Wagon olması ayrı bir olay, R-Line olması ayrı bir olay. DCC Pro biraz şans meselesi oldu. Black Edition alacaktım, DCC Pro opsiyonlu araç olduğunu bilmiyordum, tesadüf oldu bunu aldım, iyiki de almışım. Önümüzdeki günlerde bir Avrupa turum olacak. Yaklaşık 2 haftada 8.000 km yol yapacağım. O yüzden arabanın bana ekstra verdiği konfor rahatlık güvenlik çok önemliydi. İlerde keşke dememek için lütfen sınırları zorlayın R-Line almaya çalışın.

Suv mu yoksa bu mu araç mı ikileminde bende kaldım maalesef. Ben Tayron'a bakmıştım. Sırf 7 koltuklu devasa bir araç izlenimi veriyor diye. Maalesef işin içine girince öyle olmadığını gördüm. Kendim otomotiv sektöründe üretimde çalışıyorum. Az çok anlıyorum bu sektörden. Tayron ile Passat arasında ciddi malzeme farkı var. Tayron'un arka kapı kaplamaları bile ucuzlatılmış. Ki 7 koltuklu araç Türkiye'ye 5-6 tane giriş yapmış sadece. Bir de SUV araçlarda (marka farketmeksizin) yolda ister istemez yüksek olduğu için çok savruluyor. Passat ile girdiğiniz viraja Suv ile girdiğinizde farkı görebiliyorsunuz. Bu yüzden Passat tercih ettim.

Doğuşoto'nun sitesinde farklı renklerde ve donanımlarda 5 tane R-Line var. Aradığınızda fiyat olarak size ne verdiler. Çünkü VW sitesinden 2025 fiyatlarına zam geldi. 2024 fiyatları aynı duruyor.

İstanbul'dan Aksaray'a araba rodajda olmasına rağmen ortalama 5.7lt gösterdi. Rodajı tamamlamak üzereyim. Araç üretileli 1 yıl dolduğu için, rodajdan sonrada yağ değişiminin olması gerektiğini düşündüğüm için önümüzdeki hafta yağ ve yağ filtresini değiştireceğim.

Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin, sağlıklı güzel günlerde binelim araçlarımıza,

Herkesin güle güle bineceği aracı olsun.

Aracım ile yurtdışında çıktım ve sınırı geçer geçmez tabela okuma kendiliğinden çalışmaya başladı. Hız sınırlarına uymada gayet yardımcı, çok beğendim. Tabi burada hız sınırı bitiş tabelaları da var, örneğin en son 130 tabelası gördükten sonra 90 tabelası ve ardından 90 sınırı bitti tabelası varsa otomatik 130 gösteriyor araç. Bizde hız sınırı bitti tabelalarını görmek zor, böyle olunca pratikte nasıl olur bilemiyorum.
    Bu arada bagaj tavana kadar dolu, 4 kişi ile, yakıt tüketimi hemen hemen aynı oldu, 115 hız sabitleme ile duble yollarda 5,2 l/100 km.
  • Yaklaşık 2 aydır passat variant sahibiyim. Araçtan genel olarak çok memnunum. Araç yeni olduğu için ek yazılım aksesuar konusunda pek seçenek yok.
    1. İmpression paketini kullanıyorum.Aklıma takılan konu araçta radar var ama üst pakette olan şerit ortalama ve otonom sürüş bulunmamakta. Ama alt yapıların hepsi araçta mevcut sonradan açılıp açılmadığı belli değil.
    2. Otomatik bagaj ile katlanır yan ayna olmaması bir eksiği ilerde bayiler bununla ilgili kampanya yaparsa ya da garanti bozulmadan dışarda yaptırılabilirse çok iyi olur.
    3. Araç için aksesuar pek bulunmuyor. Mesela aklımda krom çita uygulama fikri var hazır set şeklinde satan bir yer bulamadım

sedan olaydı direk alırdım. çok beğendim ben, kapıda dikişli deriler falan. bir üst sınıf duruyor araç. sw beni rahatsız etmez ama 2. eli zayıf olacak, tek almama sebebim bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

he doğru, auris gibi değil mi?2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar 

İşlevsel bir araç

Yani elinizde eşya varken anahtar aramanıza gerek kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 21 Ekim 2024; 21:7:3 >

aksesuarlar şu an avrupa'da da sınırlı, önümüzdeki günlerde ulaşılabilir olacaktır. ben de elektrikli bagaj için parçaları alacağım.

Görevini yapacak gibi duruyor.

Sepette %15 indirim yapıyor,bilginize. (1.799 TL -> 1.529 TL)

Kendi sitesinde taksit yapmıyor, peşin çekim yapmakta.

sahler oto paspas - havuz paspas - havuzlu paspas - bagaj havuzu - oto aksesuar
    Volkswagen Passat B9 Variant 2024+ Uyumlu SAHLER Araca Özel 4.5D Havuzlu Oto Paspas - Passat B9
    https://www.sahler.com.tr/volkswagen-passat-b9-variant-2024-uyumlu-sahler-araca-ozel-4.5d-havuzlu-oto-paspas-passat-b9-1034?srsltid=AfmBOopABW-b-d_rmEZRM-5pAEM50anGdsyeqt8149i7vZumXnzp8B-M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ni.ko -- 22 Ekim 2024; 20:16:52 >

• ni.ko kullanıcısına yanıt
    Bu paspasın da yorumları çok iyiydi. Koku vs yapmıyormuş araca tam uyuyormuş diyor alanlar. Ama ben bayiden orijinal aldım hazırda vardı ama fiyatı tuzlu 4500 tl fiyata aldım. Araca tam oturdu.
    Bu yüzden Sahler f/p

şu an danimarka'dayım, burada kiraladığım araç businnes ama kış paketi var sanırım. koltuk ısıtma ve soğutma ve direksiyon ısıtma var benim aracıma ek olarak.

bu araçda da travel asist yok ama tabela okuma çalışıyor. ön armada kamera yok, demek ki tabela okuma bizim araçlarımızda sonradan açılabilir. travel assistin de açılabileceğini düşünüyorum sadece bunu yapan cihazlara güncelleme gelmesini beklememiz gerek.

otobanda denemek için sabit hızda giderken direksiyonu bıraktım. şerit takip sesli uyarı vererek her defasında aracı şeride soktu. şerit takip kendini kapatmadı. bu da travel assistin aktif edilebileceğini gösteriyor bence.

• Passatın Varriant kasasını önceden de çok beğeniyordum. Şimdi zaten sadece SW. Ama ülkemizde maalesef gerektiği itibarı göremiyor. Bu durum benim için avantaj aslında. Çünkü 2. elde değeri daha düşük diğer kasa tiplerine göre. D segmenti dolu dolu bir araba C segmenti bir SUV'den daha uyguna alınabiliyor güzel ülkemde.

Mesela Tiguan ile Passat'ı karşılaştırısak şu an da 2024 model benzer arabalar (Tiguan Elegance ile Passat Elegance) yaklaşık aynı paraya hatta Passat biraz daha düşüğe alınabiliyor 2. elde. Daha yıl bile değişmedi. Aslında Passat'ın sıfırı çok daha pahalıya satılıyor. Tiguan C, Passat D segmenti.

Faklar olarak Passatta olup Tiguanda olmayan özelliklerin bir kısmı

*Hafızalı koltuk ve Yan aynalarda hafıza özelliği

*IQ.LIGHT - LED Matrix farlar ve dinamik sinyal lambaları

*Isıtmalı arka koltuklar

*Arka camlarda güneş perdeleri

*Vebasto (aracı çalıştırmadan ısıtma) vb.

Tabi tercihtir. Passatın bu kasasının çok daha konforlu olduğunu, hele ki Tiguan'a göre daha konforlu olduğunu belirtiyorlar.

Ayrıca en önemlilerden birisi de bagaj. Bagaj Tiguanda da küçük değil tabi ama, zemin büyüklüğü ve litre olarak Passat ile yarışamaz. Passatın stepne yeri bile halı kaplı ses izolasyonu için.

• bahadr35 kullanıcısına yanıt

2 hafta kadar sonra araçla kopenhaga gitmeyi planlıyorum

Öresund köprüsünden malmö tarafına geçtiniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fall Blau -- 25 Ekim 2024; 15:32:32 >

Kendi aracimi teslim aldimtam sonra yurtdisina cikinca kiralik araci daha uzun kullanmis oldum. 5.000 km’de businnes donanim ve konfor paketti. Konforu ve yakitindan memnun kaldim. Daha once audi a3 kullaniyordum, kesinlikle daha konforlu ama a3 kadar atik degil. Bir de dururken ve dusuk hizlarda direksiyon fazla sert.

Yukaridaki mesajimda travel assist yok demistim ama varmis, kullandim. Alisamadim nedense, cok tedirgin oldum.

On armada kamera yok, yine de kod ile acilabilecegini dusunuyorum. Sfd2 kodlar henuz kirilamamis, mecbur bekleyecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadr35 -- 25 Ekim 2024; 21:6:47 >

Maalesef otonom sürüş Opsiyonel. Hiçbir pakette gelmiyor. Ama gelen arabaların bir kısmında alttaki 2 özellik eklenmiş. Normalde yok. Bayide açılır mı? Kaça açılır bakmak lazım. Ekstra kamera yerleştirme işi olacak mı? Normalde ön logoda, ayna altlarında kamera varsa Çevre Görüş sistemi yani 360 derece kamera var oluyor. Ayrıca ön cam en üstünde üçgen olan yerde kamera varsa Yarı Otonom sürüş var manasına geliyor. Bunlar varsa iş yazılımsal. Yıksa takmak gerekecek.

2024-/…. Passat Variant B9 Kullananlar

• 
Sayfa: 1234...35...73
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.