|
Ben bu "ekonomi kötü, sistem kötü, Türkiye kötü yönetiliyor, torpil var, kayırma var, dolayısızla işsiziz" saçmalığını dinlemekten bıktım. 35-40 altı kesimin asıl sorunu hırs ve vizyon sahibi olmayışıdır. Okuduğunuz 2 üniversite, hatta üç ya da dört üniversite bir şey ifade etmiyor. Bir alanda en iyisi olmaya çalışsaydılar iş bulurlardı. Sürekli caymaktalar. Torpil, referans falan hikaye. Yetenekleriyle, notlarıyla, projeleriyle, sertifikalarıyla, stajlarıyla iş bulanlar nasıl buluyor? Adamın 3 tane diploması var ama 3 tanenin 2si AÖF, diğeri de vasat altı bir diploma. Şikayet edenlerin çoğu böyle. Bunlar gidip bir meslek öğrenmeye de çalışmazlar. Hiç MS office, programlama vs bilmiyor mu; İngilizce/Almanca bilmiyor mu; muhasebe/finans öğrenmemiş mi; yazılım bilmiyor mu (AutoCAD, SAP, Illustrator, InDesign)??? Ne yapmış bunlar bu yaşa kadar? Nasıl gitmişler 2-3 lisans falan filan okumuşlar yahu? Boş adamlar bunlar, başka açıklaması yok. İnsan neden ikinci ya da üçüncü lisansı okuyarak hayatını heba eder? Okuyacağınız bölüm gelecek vaad etmiyorsa okumayın, gidin bir iş öğrenin. 3 tane boş lisans bölümünde zaman öldüreceğinize gidip bir yerde ustalaşsaydınız, sağda solda ağlamazdınız kardeşim. Dünyanin neresine giderseniz gidin, bir şeyler icin hırs yapıp çabalamak lazım. Bunu ya üniversitede bölüm seçerken yaparsın ya da seçtiğin bölüm de en iyisi olmak için... Türkiye sorun ekonomi ve kaynaklarımız falan değil. Mesela mühendis arkadaşlarım 70kdan aşağı almıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakanoth -- 4 Aralık 2023; 18:20:22 > |
|
AMD Ryzen 9 7950X3D /// Nvidia GeForce RTX 4090 /// Asus ROG Crosshair X670E Hero /// NZXT Kraken X63 /// ASUS Essence STX II Sound Card /// G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6400MHz CL32 64GB /// Seagate BarraCuda Pro 10TB /// Samsung 860 QVO SSD 4TB /// Crystal Series 570X /// Seasonic 1200W Prime // CableMod PRO ModMesh Renkli Kablo // Alienware 34 QD-OLED (AW3423DW) + Dell UltraSharp UP3218K Kroyum ama para bende. |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Mid-tempo beats, soulful grooves and head nodding selections.
kullanıcısına yanıt