Şimdi Ara

Küçük esnaftaki fiyatlar niçin bu kadar yüksek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Acil bir durum olmadıkça artık kalemi bile internetten alıyorum. Küçük esnafa karşı bir kötü duygum vs. yok. Sadece kim ucuza satarsa o.

  • bakkalda yarım kilo yoğurda 30 tl verdikten sonra artık bim 101 de n 8 tl ye alıyoruz o kadar da enayi değiliz yani.

  • kangroo kullanıcısına yanıt

    dostum bana söylediğin çok saçma geldi. x ürünü bayiye 5 dolar+ kdv + kargo olarak satıyorken online parakende 4 dolara kdv dahil satması garip. bayi enayi mi gitsin online sitesinden alsın o zaman. pek inandırıcı olmadı hocam

  • realitych R kullanıcısına yanıt

    istediğiniz internet sitesinden bakabilirsiniz ne kadara satılıyor. benim attığım fiyat doğrudan bayisi olduğum baya da bilinen firmalardan birinin fiyatı.



    Küçük esnaftaki fiyatlar niçin bu kadar yüksek?
  • ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

    hocam senin girdiğin bakkalda sorun hepsi öyle demiyorum ama ben her zaman mahalle arasında marketten alıyorum,süt ürünlerinin üzerinde fiyat geçiş dönemi hariç her zaman fiyat yazıyor.bazı uyanıklar fiyatı silip satıyor ya da bayiden fiyatsız ürün istiyor.

  • Bunun hiçbir şeyle alakası yok kimse kusura bakmasın. Kendimi bildim bileli esnafin çoğu pahalıya satıyor. Bu 10 sene önce de böyleydi.

    Ve öyle ufak farklar falan da yok. Bir malın internet fiyatının 3 katına satanı bile gördüm. İnternetteki satıcı bile para kazaniyorsa bu esnaf bu ürünü maliyetinin kaç katına veriyor merak ediyorum. Ben ne zaman "lan boşver gideyim çarşıdan alayım" dediysem hep pişman oldum. Şimdi 70-80 lira üstü her şeyi netten aliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rekabet yokki büyüklere peşkeş çekildi küçüklere ucuz veemiyorlar. Rekabet kurumu görevini yapmıyor ticereti korumuyor küçük esnaf kurslarla stopajla yurutemiyor vergi borcunu ödeyemiyor zaten vergibarisi vs kurtarmıyor zaten ödenmeyen milyalarca lira vergi borcu var devlet havizde göndermiyor alamazki zaten adamın mali yok üstüne kayıtlı adam iflas etmiş hala dükkan dindurmeye çalışıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kangroo

    istediğiniz internet sitesinden bakabilirsiniz ne kadara satılıyor. benim attığım fiyat doğrudan bayisi olduğum baya da bilinen firmalardan birinin fiyatı.



    E siz de parakende dahs ucuza alin o zaman. Niye pahali aliyorsunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • realitych R kullanıcısına yanıt

    garanti? benim aldığım ürünün garantisi ben aldığımda başlar. ancak şöyle oluyor müşteriyi bilgilendiriyoruz dilerse kendisi alıyor montajı biz yapıyoruz.

  • Yorumlarda cehalet akıyor ona bakarsanız flo ayakkabı mağazasındaki fiyatlar ile internette ki fiyatlarda bir değil. onuda geçtim dominos pizza şubelerinde her şubeye özel kampanyalar oluyor. yani mağazadaki adam yüksekte satabilir hakkıdır yer kirası var stopajı var giderleri var bunları siz ödemediğiniz için ortaya boş laflar atmanız kolay oluyor. bulunduğum yerdeki avmlerde doviz ve euro ile kira ödeniyor siz zannediyormusunuz ki adamlar oradan kazanıp ödüyor hayır tabiki havuz sistemden kazanıyorlar. daha fazla anlatmayacağım işi öğrenmek isteyen gitsin araştırsın sonra gelsin burada yorum yapsın.


    afedersiniz götü boklu dairelere 8 bin tl kira istiyorlar. bırakında satsınlar. ben esnaf değilim ama esnaflıkta yaptım tüzel şirkettede çalıştım çakal müşteri kavramınıda çok iyi bilirim. bu konuyada hiç girmeyelim. siz çok övdüğünüz amerikadaki ustalık ücretlerini sağlık ücretlerini görseniz stresten homeless random yaşamaya başlardınız...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 5 Ağustos 2022; 20:14:41 >




  • iphone 8 için ekran jelatini internette 8-10 lira. Almaya üşeniyordum. Dedim değiştireyim şuradaki telefoncuda değiştirttim dedim ki ne kadar 80 lira dedi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç harfli marketler varken esnafa selam vermem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen bazı ürünler net fiyatından daha uygun oluyor esnafta. pahalı bir ürün alacaksam esnafta ve nette fiyat araştırması yapar öyle alırım. direkt netten alıp sonradan pişman olduğum ürünler oldu. en basitinden geçen gün motorum için zincir kilit takımı aldım 850tlye içim rahat etmedi esnafa gittim aynı zinciri kiliti 460tlye aldım hemen netten aldgımı iptal ettim. bazen oluyor böyle

  • iyide netten aldığınız çoğu kişide esnaf zaten büyük mağzalar hariç,sağlık sektörü ürünleri eczanelerde pahalıdır çoğu kimsede bilir almaz zaten toptancılara bakar mesala ben fındıkzadede bakarım hatta netten bazı şeyleri daha uyguna almışlığım var omron m6 ordan aldım netten 40 tl daha uyguna .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ağustos 2022; 22:29:12 >
  • Ben esnaftan alisverisi 2008 yilinda kestim. O yillarda sicak firsatci oldum kupon kovaladim esnafta 10 lira olan seyi 5e aldim 3 olan seyi 1e aldim. Senelerdir esnaftan 3-5 kez anca alisverisim olmustur o da acilen almam gereken biseydir. Yil 2022 halen esnafta markette 10 olan seyi 5e aliyorum. Ornek = Yeni eve gectim canak anten alacaktim esnafa sordum canak 100 lira dedi. Gittim netten canak anten + 25 metre kabloyu 75 liraya aldim. Vs vs vs




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 5 Ağustos 2022; 22:59:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leftercan1907 L kullanıcısına yanıt

    yoo neden açalım ki? Şimdi bak mesela bu amazon var ya, kırtasiyede satılan rotring kalemi (mesela rotring 600 diyelim) yarı fiyatından azına satıyor. Beğenmezsen de 30 gün içinde geri alıyor. O küçük esnaf bu ortamda batmaya mahkum ve zerre kadar acımıyorum, bana acımayana neden acıyayım ki?

  • Bugün eczaneden bir "ilacımsı" sordum, 120 lira falan gibi bir şey söylediler. İnternetten baktım yarı fiyatından ucuz. Batsın bütün kazıkçılar bence hiçbir mahzuru yok.

  • Tansiyon aletini yaşlılar alır genelde. Onların da genelde online alışveriş tecrübesi olmadığından esnaflar gelişine çakıyordur böyle ürünleri.

  • Küçük esnaftan alışveriş yapmayı bırakalı 10 seneyi geçiyor.


    e-ticaretin gözünü seveyim

  • Ben 2017 den beri fiziki mağazalardan nadiren alışveriş yapıyorum ev aldım evimi bile amazon ve hepsiburada dan dizdim tepeden tırnağa
    Mağaza e ticaret makasındaki en düşük farklı ürünüm 300 tl idi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.