Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
530
Cevap
90
Favori
39.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
Giriş

Teşekkürler bilgi için, bunu daha önce duymamıştım, bir de bu şekilde deneyeyim.

Ama buzlanma sorunum yok zaten, çok sulu meyve eklenirse denenebilir.

Özütlerden eklendiğinde sorun olmuyor.

Manisa Birlik'in yaban mersini özütünü özellikle tavsiye edebilirim.

• konuyu açan olarak önerilerim var.

1 litre süte 200 gr şeker ve 7 gr salep..fazlasına gerek yok.

fakat süt sıcaklığı 75 dereceyi geçmesin.asla kaynatmayın.

dondurmanız bitip kaplara koyduktan sonra üzerine dondurmaya temas edecek şekilde streç ile örtün,sonrasında kapağını kapatın.

süt olarak kesinlikle jersey.ki jerseyin bile içinde kaliteleri var.ben lumandıra kullanıyorum.

tüm dondurmalarım gelato tarzında oluyor..

• Haftasonu suyu %25 civarı buharlaştırılmış ve hiç buharlaştırılmamış süt ile xanthan gum kullanarak baz hazırladım, dün makinede hazırladım, bugün tadım testi sonrasında suyunu buharlaştırmadığım dondurma daha buzlu oldu. Diğer tamamen buzsuz değil gerçi yine biraz buz vardı.

• Shafter kullanıcısına yanıt

75 derece konusunda bir sorum olacak. Çiğ sütü aldığımız haliyle 75 dereceyi geçmeden mi hazırlayacağız? Siz sütün suyunu buharlaştırmıyorsunuz galiba.

Sütün suyunu buharlaştırma konusu da ayrı bir dert. Dondurmacıların %25-30 civarı hacimce kayıp yaşadığını da pek sanmıyorum doğrusu. Yok mu dondurmacı tanıdığı olan, işin sırrını öğrensek.

• Engin_Karakurt E kullanıcısına yanıt

bende bu sıralama ile yapıyorum ve kepçe ile ile en az 10-15 dk aşagı yukarı savuruyorum..sahlep kulanıyorum gum kulanmıyorum...Sıcakken sadece kakako çikolotayı koyuyorum öz kulancaksam suğuduktan sonra makinanın içinde döküyorum.

• promil06 P kullanıcısına yanıt

Aynı sisteme gum ilave et hocam, ben de buzlanma olmuyor.

• Engin_Karakurt E kullanıcısına yanıt
    Hocam gamı hangi aşamada nasıl ekliyorsunuz ? 1lt sut için kaç Gr ekliyorsunuz sahlep yapildiginda..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son yaptigim dondurma.bazina (2 lt sut ile ) 1 yk kadar tereyagi ( el yapimi koy tereyagi) kattim ( kremakatmak istemedigimden) ve dondurmam hem daha lezzeli hemde daha kremsi ve buzlanma yok denebilecek kadar azdi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt

Kaynama başladıktan sonra kısık ateşe alıp kepçe ile 5-10 dk kadar devam ediyorum.

Sonra salep ekliyorum sonra gum ekliyorum, en son şeker ekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.