Şimdi Ara

Sağdan sollamak suç mu? Ciddi soruyorum! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
22.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hız limiti nedir ve aracın sağında araç varmı?

• Sol şeritten giden araç hız kurallarına uyuyorsa arkasından sağ şerite geçip sollama yapamazsınız. Aracımda araç kamerası var. Özellikle bu durumlarda arkadan selektörle taciz edenlere, makas atanları hem polise şikayet ediyor hem de dava açıyorum. Güzel bir gelir bırakıyor. Kurallara uyup çakallardan rahatsız olan herkese tavsiye ederim.

• greenflash kullanıcısına yanıt

Hangi oyunda yapıyorsunuz bunu ? Güzel gelir bırakıyormuş. Sol şeridi sürekli işgal edip sonra kamerayla selektör yapanlari çekip dava açıp para kazanıyorsunuz ha 😂😂😂 Yemin ediyorum ne insanlar var ya.

Bakın işte trafiğin içine eden kitle bu. Sol şeridi işgal edemezsin. Bak çok basit tek kelime İŞGAL EDEMEZSİN. EŞEK GİBİ SAG SERİDE GECMEK ZORUNDASIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokali Amca -- 30 Ekim 2021; 10:40:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş ben de şunu anlamıyorum. Solda gidene kızıyorsunuz ama milleti sollayinca sağa kendiniz de geçmiyorsunuz. 170'le giden adam kendini en hızlı zannederek solu kapatmış gidiyor. Hâlbuki sağ şerit uzunca bir mesafe bomboş. Ee arkadan 200'le geliyor biri. O da sol şeridi kapatmış geliyor.

Yavaş giderseniz sol şeridi kapatamazsiniz ama hızlı giderseniz sol şeridi kapatabilirsiniz diye bir madde mi var? Bu sol şerit kullanımını bizim ülkemizde çoğu bilmiyor kusura bakmayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

Ben geçmem ortaya veya sağa. 2.0 STAGE 2 DİZEL Mondeomla saplar geçerim.  180 altına düşmem.

Kendinizi kurallara uyuyo sanıyosunuz. Ancak sizinde hatanız var. Kendinizden hızlı giden araca ilk uygun fırsatta yol vermek mecburiyetinizdesiniz. Kurallara uyuyorum hız sınırı 120 sabit giderim diye bişey yok. İsteyen 120 ile isteyen 300 ile gider. Arkanızdan hızla gelen araç size 150 ile git demiyor. Çekil diyor. Dolayısıyla size herhangi bir ihlal de yaptırmıyor. Sadece çekileceksiniz. Yol her zaman gidenindir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

He 70 lik yolda 70 le babamın malı gibi sol şeridi kapatıp gideyim arkadaki adamın çoluğu çocuğu hasta belki evi yanıyor vs. gazlamış gelmiş ama yok yol vermem 70 limit 70 le gidiyorum. Selektör yaparsan dava açarım. Güzel kafaymış ama öyle bir dünya yok.

Sol şerit işgal edilemez adı üstünde sol şerit sollama yani öndeki aracı geçmek için kullanılan şerittir. Birisi size arkadan sol şeritteyken selektör yapıyorsa dava açmak yerine kuralları ne kadar bildiğinizi sorgulayıp internetten karayollarının kurallarını açın okuyun.

Sol şeridi işgal edenler için benim aracımda da kamera var bana da gelir bırakmak için sizin gibilere dava açmamı tavsiye eder misiniz ?

• Sağdan sollamak hatalı bir hareket ancak ülkemizdeki sol şerit fetişistleri sayesinde yolculuklarımın %90 ı en hızlı şerit olan sağ şeritte oluyor. Şehir içinde en çok akan şerit çoğunlukla sağ şerit oluyor.

Sol şerit sürekli işgal edilecek bir şerit değildir. Soldan giderken sürekli gözüm aynadadır, benden hızlı giden olursa yol veririm. Olması gereken budur. İstersen 250 ile git senden hızlısı olursa yol vereceksin.

Kimse poliscilik oynamasın. Hızlı giden manyakça makas atmıyorsa, trafiği riske atmıyorsa bırakın gitsin. Ona ceza kesecek mercii siz değilsiniz.

• Cadmium C kullanıcısına yanıt

İlk mesajımı eksik yazdım doğal olarak hedef tahtasına oturttular :) Sol şeritte olmamın sebebi sollama, ama bazen araç sollarken tabelada 70 yazısını görüyorum. Böyle olunca ve şerit çizgisi de düz olunca sağa geçmem virajdan dolayı mümkün değilken bile adamlar roket gibi geliyor. Tabeladaki 70 yazısına uyamıyorsan 100le viraja da girmezsin değil mi? Ama adamlar virajda geçişimi yeni tamamlamışken hemen sağa çekmemi istiyor selektör tacizi ile. Ben bu adamlara dava açmayım da ne yapayım?

Ayrıca acil işi/hastası olan adam dörtlüleri yakarak gider, selektör tacizi ile değil!

• Solu bırakmayanın geçiom sağına bende aynı hızda gidiom. Bazen şerit çizgisine iyice yaklaşıyorum yakın taciz yapıyorum 🤣 En güzeli ise arkasına çok sabırsız biri gelirse eğlence başlıyor.Bırakmıom orta şeridi geçirmiyorum şeride.Fren yapıyor gaz yapıyor olmuyor nasıl gülüom 🤣

• aslında acelesi olan uçar, sellektör atar, dörtlü yakar diye bir kural da yok. aksine ne şartta olursanız olun hız limitleri herkes için her zaman geçerli. hatta ambulans için bile hız sınırı var. hani acelem var şu bu diye hızlı gidemezsiniz kanunen.

tabi ben de acelem olunca basmıyor değilim ancak bu bir suç kabul ediyorum ve haklıyım diye bir iddiam da yok.

aynı şey söylenmiş ama sağdan sollamak yasaktır ancak sağdan gidiyorsanız öndeki aracı geçebilirsiniz. Özellikle abd'de araç sürenler bilir, sağınızdan sizden çok az bi hız farkıyla araçlar geçer, kör noktanızda uzun süre kalır vb. . aslında doğrusu şu; en sol şerit sollama şerididir, işgal edilmez. diğer şeritler de seyir şerididir, mümkünse sürekli şerit değiştirmeden gidersiniz. işin kuralı bu.

kıytırık stage bilmem kaç aracıyla sol şeridin efendisi de kimse olmaz, hani deveden büyük fil var. sen aklınca 180 den aşşağı düşmezsin de arkandan bi 6lt v12 gelir, nerden geçtiğini anlamazsın bile. o yüzden trafik bebelerin iddia alanı değil, ulaşım sahasıdır. akşam eşinize çocuğunza ananıza babanıza sarılmak isterseniz böyle zeka fakirlerine uymayın, kurallara uyun.

• Zaten soylenmesi gerekenleri söylemisler ama 1-2 şey de ben eklemek istedim

3 ya da 4 şeritli ve bir yolda sağınız gözünüzün alabildigine boşsa sağ şeride geçmelisiniz. Sadece en sol şerit sollama şeridi değildir. Soforlerdeki kafa şu; en solu kilitlemiyorum ama diger seritlerde istedigim hizda giderim. Öyle bir dünya yok. Sağdan geçmek yasaktır ama insanlari da saginizdan gecmek zorunda birakmayin.

Özellikle kuzey marmara'da yol bomboşken 4 şeritli yolda adam 100-110 ile en solun bir sagindaki seritten gidiyor. Sen 120-130 ile en sola sollamaya cikmak zorunda kaliyorsun arkadan belki 200 ile baska bir araba geliyor.

Özetle bir saginizdaki şerit trafigi sizin hiziniza uygunsa oraya gecmek ya da hiziniza uygun olan en sag şeritte gitmek zorundasiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Setsa -- 31 Ekim 2021; 9:32:9 >

Güzel sallamışsın, sol şeridi işgal ettiğin için "trafik güvenliğini tehlikeye atmak"tan dolayı hız cezasından daha fazla para ödersin böyle bir durumda  .

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Bu kuralı ben de böyle hatırlıyorum ama geçenlerde birisi inatla sağdan hiçbir suretle araç geçilmez diye inatlaşmıştı. Bilemiyorum kanunda ne yazıyor...

• shkoksal kullanıcısına yanıt

kanunda geçen ifade bu şekilde.

"Gidişe ayrılmış yol bölümlerinde, şerit değiştirmemek şartı ile bir şeritteki taşıtların diğer

şeritteki taşıtlardan hızlı gitmesi geçme sayılmaz."

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

kanunda geçen ifade bu şekilde.

"Gidişe ayrılmış yol bölümlerinde, şerit değiştirmemek şartı ile bir şeritteki taşıtların diğer

şeritteki taşıtlardan hızlı gitmesi geçme sayılmaz."

Gayer mantıklı ve de tescilli :) teşekkürler

• Sollamak yanlış bir deyimdir, doğrusu "geçmek" olmalıdır. Sağda iken sola geçerek önünüzdeki aracı geçtiğinizde sollamış olursunuz. Solda iken sağa geçerek sollamazsınız, sağlarsınız :) Sağdan geçmenin başlıca sonuçları, trafik cezası yemek, görmediğiniz araca veya ağır giden büyük araçlara çarparak yaşayacağınız ağır pişmanlıktır...

Aslında tamamen tedbir maksatlı virajlarda ekstra yavaşlanıyor. Ancak eskisi gibi virajlar tehlikeli değil bi çoğunun eğimini düzelttiler. Araçlarda eskisi gibi kalitesiz değil. Her aracın farklı hızda viraj kabiliyeti elbette farklı. Ama kalan tüm etmen sürücüdedir. Aracını biliyosan sınırları biliyosan her türlü gözün kapalı girersin şeritte değiştirirsin. Yol ayrımlarında neredeyse 30 a düşüyolar zaten şeridide ortalayamayıp ya en sağ ya en sol çizgiden gidiyolar. Hele bi de şu algı var aman yağmur yağmasın. Bir yavaşlamalar hız düşürmeler yol boş ama hava yağmurluymuş. Öyle gidilmezmiş. Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Elbette siz tehlikeli durumda yol veremezsiniz ancak her zamanda tabela da yazan hıza bakmamak lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen gün çevre yolunda ışıklarda Yaris kullanan bir kadın sürücüye denk geldim. Sol şeride yapıştı, on km kadar öylece devam etti. Diğer sürücüler selektör, korna ne yaptılarsa dinlemedi. Daha sonra gördük ki on km sonra sola dönüş yapacakmış, o yüzden şeridi garantiye almak istemiş. Sağından geçen araçların sayısı belli değil.  

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.