Şimdi Ara

Sağdan sollamak suç mu? Ciddi soruyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
22.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sol şerit işgali yapan 70-80 km hızla giden insanlardan yol istiyorum vermiyor. Soldan çıkmıyor arkadaş adam. Bende en sağdan gidip önüne geçiyorum. (Makas atmıyorum , tehlikeye atmıyorum en az 2-3 araba boy farkı oluyor.) Ve bunu sürekli yapıyorum çünkü burda trafik kültürü yok. Acaba düşünüyorum arkadan birisi video çekse , ceza yer miyim? Bunu benden başka yapan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi oyunda yapıyorsunuz bunu ? Güzel gelir bırakıyormuş. Sol şeridi sürekli işgal edip sonra kamerayla selektör yapanlari çekip dava açıp para kazanıyorsunuz ha 😂😂😂 Yemin ediyorum ne insanlar var ya.

Bakın işte trafiğin içine eden kitle bu. Sol şeridi işgal edemezsin. Bak çok basit tek kelime İŞGAL EDEMEZSİN. EŞEK GİBİ SAG SERİDE GECMEK ZORUNDASIN

sağdan sollamak yasak.

3 şeritli yolda orta şeritte 100 ile giderken biri orta şeritte 90 ile gidiyorsa sağından geçip tekrar orta şeride geçemesin. solundan geçmek zorundasın. veya soldan gidiyorsa yavaşlayıp yol istemek zorundasın.

aracın sağından geçmek ise yasak değil.

3 şeritli yolda sağ şeritte 100 ile giderken biri sol şeritte 90 ile gidiyorsa yavaşlayıp arkasına geçip yol isteyecek halin yok, yoluna devam edersin bu trafik kurallarına aykırı değil.

bu ikisini birbirine karıştırıp sağından geçilince tribe giren çok sürücü var, amerikada avrupada falan araba kullansalar kafayı kırarlar herhalde.

Show Me Dieselsyoutube
    Don't you just hate it when you have somewhere to be and you run into a left lane hog? Doing the speed limit or going under but will not move over? This Cummins driver shows you how to get them movin! Click "Show more" to see hidden content. Share, Share, Share! Share on facebook, instagram, twitter and soi on! Don't let them stereotype us and censor us. LIKE, COMMENT, SUBSCRIBE, SHARE & remember, BLACK SMOKE MATTERS! --- We don't suggest you do this, but if you do, send it in: ShowMeDiesels@gmail.com --- Visit our other social medias below for more content! https://www.Twitter.com/ShowMeDiesels https://www.YouTube.com/ShowMeDiesels https://www.Facebook.com/ShowMeDiesels https://www.Instagram.com/ShowMeDiesels --- Would you like to submit content for the diesel community to see? We take anything from cold starts to rollin coal (& everything in between) Contact us privately on one of our social medias or email us at: ShowMeDiesels@gmail.com for more details. --- © To the respected owners & Show Me Diesels. --- Copyright issue? Email us: ShowMeDiesels@gmail.com --- #ShowMeDiesels #RoadRage #DIESEL
    https://www.youtube.com/watch?v=rouVhtjF2Es&ab_channel=ShowMeDiesels

Böyle de yapılabilir

Yapay Zekanın Yanıtı

Sağdan Sollamak Suç mu?

Sağdan sollamak, trafik kurallarına aykırı bir eylemdir ve yasalara göre bir suç teşkil eder. Sağdan sollama nedir sorusunun cevabı, aracın diğer araçları sağ tarafından geçmesi olarak verilebilir.

Sağdan sollama yapılır mı sorusunun cevabı hayırdır. Sağdan sollama yapmak, diğer araçların güvenliğini tehlikeye atar ve trafik kazalarına yol açabilir. Bu nedenle, trafik kuralları gereği sağdan sollama yapılmaması gerekir.

Sağdan sollama cezası 2023 yılında 1.168 TL'dir. Ayrıca, sağdan sollama yapan sürücüler 10 ceza puanı alırlar. Bu ceza puanı, belirli bir süre içinde belirli bir puana ulaştığında sürücülerin ehliyetine el konulmasına neden olabilir.

Sağdan sollama, trafik akışını bozan ve diğer sürücüler için tehlikeli bir durum yaratan ciddi bir trafik ihlalidir. Güvenli ve sorumlu bir sürücü olmak için, trafik kurallarına uymak ve sağdan sollama yapmaktan kaçınmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Memleketimizde trafik sağdan akar bilmiyor musun ?

• tamponu yalayarak geç kimse kusura bakmasın bunlara böylesi gerek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

3 şeritli yolun en sol şeritte 70-80 le gidiyor , diğer iki şerit bomboş arkasında yaklaşık 30 saniye bekledim sonra selektör daha sonra korna faslı adam oralı bile olmuyor, sinirlendim tamponu sıfırlayarak geçtim , arkadan selektör, korna el işareti yapıyor , bastım uzadım hak etii.

• sağdan sollamak yasak.

3 şeritli yolda orta şeritte 100 ile giderken biri orta şeritte 90 ile gidiyorsa sağından geçip tekrar orta şeride geçemesin. solundan geçmek zorundasın. veya soldan gidiyorsa yavaşlayıp yol istemek zorundasın.

aracın sağından geçmek ise yasak değil.

3 şeritli yolda sağ şeritte 100 ile giderken biri sol şeritte 90 ile gidiyorsa yavaşlayıp arkasına geçip yol isteyecek halin yok, yoluna devam edersin bu trafik kurallarına aykırı değil.

bu ikisini birbirine karıştırıp sağından geçilince tribe giren çok sürücü var, amerikada avrupada falan araba kullansalar kafayı kırarlar herhalde.

• 19can84 1 kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yönetmelikte de bunu açan bir durum var . Şöyle oluyor . Mesela 3 şeritli bir yol var . Orta şeritte 90-100 ile giden biri ve sol şerit boş . Kalkıp bu kişiyi sağlamanız yasalara aykırı .

Diğer örneği abartalım . 2 şeritli bir yol var . Bir kişi soldan 70 ile gidiyor . Gerekli uyarıyı yapmanıza rağmen çekilmiyor ise sağdan geçebiliyorsunuz .

Ama bunun detaylı açıklaması adına mevzuatı okumak daha iyi olur .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamın sağından geç, sinyalini ver, gir onun şeridine. Girerken de normal bir şerit değiştirme gerçekleştirdiğin için bu makasa girmez. Makas denilen salak olay bu yaptığın değil zaten. Sağ sinyali ver, orta şeride gir, az hızlan, sol sinyali ver, sol şeride gir. Bunun adı makas değil. Tabi ki burada tehlikeli olacak şekilde ani şerit değişimi senin sinyal vermenle kusurunu kapatman demek değil.

Yol vermiyorsa, geç önüne gitsin. Antalya'da öküz çoktur, başımıza çok geliyor.

• Yasak değil, bunların yaptığı daha büyük yasak. Sol şeritte seyretmek YASAKTIR. Sol şerit SOLLAMA şerididir. Solladıktan sonra tekrar sağ şeride geçer seyredersin. Almanya'da böyle 70le 80le sol şeridi kapatanlara neler yapıyorlar bir bilseniz. Mümkün olduğunca en sağ şeritten gitmesi lazım araçların. Sol şerit sollama yapmak için var. Sol şeritte aynalara bakmadan direksiyona kitlenerek 70le giden ...'lara yaptığın az bile. Ben sağdan sollama yaparken aynı hizaya geldiğimde 10 saniye kornaya basarak taciz ediyorum daha sonra tampona yakın sollama yapıyorum, altlarına ediyorlar  

• Özellikle 3 şeritli olan yollarda en sağ şerit sanki yokmuş veya sadece ağır vasıtalara ait muamelesi yapılıyor. Sol iki şeritte gidiyor herkes, çok garip bir şekilde sağdan gitmeyi yediremiyorlar kendilerine ve ne yalan söyleyim arada sağ şeride geçip devam ettiğim oluyor.

Bilen bilir, Ankara'nın Samsun çıkışında Kırıkale'ye doğru yolun çoğu yerini 3 şerit yaptılar, millet ısrarla ama ısrarla sol iki şeritte gidiyor. Orta şerit 70+ dayıların sürdüğü toros, broadway tarzı araçlarla bezeli, faça şahinciler de onları geçmek için sol şeritte girip çıkıyorlar, millet de sol şeritte tren şeklinde gidiyor. Yol az hızlanıyor adam 90-100 civarına geliyor ve önündekiyle arası da açılmasına rağmen ISRALA yol vermiyor. Buna ne yapacaksın sağdan geçmek dışında?

Türkiye'de trafiğin temel kuralları hiç işlemiyor; bu durumda kimseye sağdan araç geçiyor diye kızamam. Sol şerit sadece sollama amaçlıdır, sol şeritte sürekli gidemezsin, sağ şerit boşaldığı anda sağa geçmelisin ama yok, ısrarla devam ediyor. Aynı şekilde dönel kavşakta da içeride olana yol vermiyorlar ve trafik tıkanıyor, tek kelimeyle çılgınlık burada araba sürmek.

• Bölünmüş yollarda şerit değiştirmemek şartı ile aracın sağından geçmek yasak değil. Yani siz sağ şeritteyken sol şeritte yavaş giden birini geçebilirsiniz. Bu sağlamak sayılmıyor.

• Show Me Dieselsyoutube
    Don't you just hate it when you have somewhere to be and you run into a left lane hog? Doing the speed limit or going under but will not move over? This Cummins driver shows you how to get them movin! Click "Show more" to see hidden content. Share, Share, Share! Share on facebook, instagram, twitter and soi on! Don't let them stereotype us and censor us. LIKE, COMMENT, SUBSCRIBE, SHARE & remember, BLACK SMOKE MATTERS! --- We don't suggest you do this, but if you do, send it in: ShowMeDiesels@gmail.com --- Visit our other social medias below for more content! https://www.Twitter.com/ShowMeDiesels https://www.YouTube.com/ShowMeDiesels https://www.Facebook.com/ShowMeDiesels https://www.Instagram.com/ShowMeDiesels --- Would you like to submit content for the diesel community to see? We take anything from cold starts to rollin coal (& everything in between) Contact us privately on one of our social medias or email us at: ShowMeDiesels@gmail.com for more details. --- © To the respected owners & Show Me Diesels. --- Copyright issue? Email us: ShowMeDiesels@gmail.com --- #ShowMeDiesels #RoadRage #DIESEL
    https://www.youtube.com/watch?v=rouVhtjF2Es&ab_channel=ShowMeDiesels

Böyle de yapılabilir

• Tabiki ceza yersin ama Allah korusun tek cezayla kalsa sağ şeritte park halinde bir tıra denk gelirsen yiyeceğin şey ceza olmaz hohjam

• Karayolları trafik kanununun 54 ncü maddesinin a fıkrası son cümlesine göre çok şeritli yollarda şerit değiştirmeden kendi şeridinizde diğer şeritlerden hızlı gidebileceğiniz yazılıdır. En sağ şeritten hız kurallarına uygun olarak hızlı gidebilirsiniz . Ancak sağdan gidip soldakinin önüne kıramazsınız.

Geçme kural ve yasakları :

MADDE 54 - Sürücülerin geçme sırasında uymak zorunda olduklarıkural ve yasaklar

şunlardır.

a) Geçme kuralları:

Sürücülerin önlerinde giden bir aracı geçmeleri için;

1. Kendisini takip eden sürücülerin kendisini geçmeye başlamamış olması,

2. Önündeki sürücünün başka bir taşıt veya aracı geçme niyetini belirtenuyarma işaretini

vermemiş olması,

3. Geçeceği aracın hızı ile geçme esnasındaki kendi hızını da göz önünealarak iki yönlü

trafiğin kullanıldığı taşıt yollarında karşıdan gelentrafik dahil karayolunu kullananların tümü

için tehlike veya engel olmadangeçme için kullanacağı şeridin yeteri kadar ilerisinin boş

olması,

Zorunludur.

Geçme, geçilecek aracın solundaki şeritten yapılır. Geçilecekaracın sürücüsü ses ve ışık

cihazları ile uyarılarak, geçerken kullanılanşeritte güvenli mesafe gidildikten sonra işaret

verilip izlenecek şeridegirmekle tamamlanır.

Araçların sağından veya banketlerden yararlanmak suretiyle geçmek yasaktır.

Ancak herhangi bir araç, başka bir yola, karayoluna bitişik bir mülkegirmek veya sola

yanaşıp durmak için bu niyetini sola dönüş işareti ilebelirtmiş ise bunların sağındaki şeritten

geçilebilir.

Gidişe ayrılmış yol bölümlerinde, şerit değiştirmemek şartı ilebir şeritteki taşıtların diğer

şeritteki taşıtlardan hızlı gitmesi geçmesayılmaz.

• Bi de sen basıp geçince arkadan selektör atıyolar. Acaba ne diyolar 😭😭

• Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Hocam bu işin standartı yok işte memurlara göre değişiyo. sinyal verip tamponu yalamadan geçsen bile makasa giriyo kimisine göre. Çünki sık sık değişiyosun.

Çünkü olaya şu gözle bakıyolar özellikle o yol vermeyenler. Herkes şeridinde yolda giderken birisi şerit değiştirerek ilerliyor. Ve trafiğin düzenini bozan kişi siz oluyosunuz. Bizde ki problemde bu sorunun kaynağına hiç birşey olmuyor.

Kanunda maddeleri olduğu halde:

46/2-d. Aksine bir işaret bulunmadıkça, gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmek

Ceza tutarı : 235 ₺

46/2-g. Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri, yasaktır.

Ceza tutarı : 1340₺

Diyecek bişeyim yok. Zaten bu tipler ambulansa bile yol vermiyor.

• Bu ülkenin trafiğinde kanun değil iyi olan kazanır. Bu angutlarla karşılaşınca önce bir kaç selektör yapıyorum. Sonra kornaya basıyorum. Sonra sağ şeritten geçiyorum. Bazen inadına sol şeritte frene basıp onu da buga sokuyorum. Bunun bide tek şeritli yolu tıkayan versiyonları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cadmium

Bi de sen basıp geçince arkadan selektör atıyolar. Acaba ne diyolar 😭😭

tahminen hal hatır :)

• İnsanlar resmen direksiyon başında uyuyor.

Başka şehirlerde durum nasıl bilmiyorum ama istanbulda çoğunluk uyuşuk uyuşuk araç kullanıyor.

Önümde yavaş giden varsa yol vermesini beklemiyorum hangi taraf müsaitse o taraftan direkt solluyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.