Sol şerit işgali yapan 70-80 km hızla giden insanlardan yol istiyorum vermiyor. Soldan çıkmıyor arkadaş adam. Bende en sağdan gidip önüne geçiyorum. (Makas atmıyorum , tehlikeye atmıyorum en az 2-3 araba boy farkı oluyor.) Ve bunu sürekli yapıyorum çünkü burda trafik kültürü yok. Acaba düşünüyorum arkadan birisi video çekse , ceza yer miyim? Bunu benden başka yapan var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sağdan Sollamak Suç mu?
Sağdan sollamak, trafik kurallarına aykırı bir eylemdir ve yasalara göre bir suç teşkil eder. Sağdan sollama nedir sorusunun cevabı, aracın diğer araçları sağ tarafından geçmesi olarak verilebilir.
Sağdan sollama yapılır mı sorusunun cevabı hayırdır. Sağdan sollama yapmak, diğer araçların güvenliğini tehlikeye atar ve trafik kazalarına yol açabilir. Bu nedenle, trafik kuralları gereği sağdan sollama yapılmaması gerekir.
Sağdan sollama cezası 2023 yılında 1.168 TL'dir. Ayrıca, sağdan sollama yapan sürücüler 10 ceza puanı alırlar. Bu ceza puanı, belirli bir süre içinde belirli bir puana ulaştığında sürücülerin ehliyetine el konulmasına neden olabilir.
Sağdan sollama, trafik akışını bozan ve diğer sürücüler için tehlikeli bir durum yaratan ciddi bir trafik ihlalidir. Güvenli ve sorumlu bir sürücü olmak için, trafik kurallarına uymak ve sağdan sollama yapmaktan kaçınmak önemlidir.