Şimdi Ara

🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU] (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.209
Cevap
138
Favori
266.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkür ederim hocam. Peki diğer kartlarda olduğu gibi aidat itirazı yapılabiliyor mu? Yoksa her türlü ödüyor muyuz?

• termomuk kullanıcısına yanıt
    İtiraz edebilirsiniz hocam ancak sadece AMEX için değil, tüm aidatlı kredi kartlarında aidat alınması BDDK onayıyla birlikte yasal bir durumdur.

Garanti BBVA, American Express kredi kartlarından aldığı aidatlardan çok fazla bir şey kazanmıyor. Aidat ödemelerinin büyük bir çoğunluğu American Express'e iletiliyor.

Hak verirsiniz ki, sizin kendi rızanızla 10.750₺ yıllık aidatı bulunan bir kartı istetmeniz durumunda banka bunu iade etmekte sıkıntı çıkaracaktır. İyi niyet ve müşteri kaybetmemek adına kart aidat iadeleri yapılabiliyor ancak durumu anlamanız adına American Express kartlarda bu durum biraz farklı ilerliyor.

10.750₺'lik (Metal Platinum) bir aidatın size herhangi bir yol ile (nakit, puan vb.) iade edilmesi demek bankanın bu aidatı American Express'e cebinden ödeyeceği anlamına geliyor çünkü kendi ürünü değil.

Bu aidatı sizin yerinize ödeyebilmeleri için hatrı sayılır bir müşteri olup, bankaya; kartınızla çok harcama yaparak ya da bankada para tutarak bankaya para kazandırmanız elzemdir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hayırlı bayramlar, halihazırda Shopandfly platinum kullanıyorum. Amex metal platinum kart başvurusu yaptım onaylandı yakınız zamanda elime geçer diye ümit ediyorum. Fazla seyahat etmiyorum genelde kendi işyerimde vede akaryakıt vsde kullanarak puan biriktiriyorum. Shop and fly aylık 200-300 bin civarı yoğunluk olarak gıda-İtriyat sektöründe kullanıyorum. Amex bu şekilde bir kullanımda benim için iyi bir seçim olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.750 kart aidatı var ama 10.000 TL kart limitimi artırmıyor Garanti. Başka bankalardan kartlarımı hepsini kapattım yine artırmıyor.

İptal mi etsem çünkü aidatı limitinden fazla, yoksa prestij için dursun mu sizce ?

• AdanalıSensei A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, ben sizin yerinizde olsam iptal ederdim. Prestij konusuna gelince, alınması Türkiye'de çok zor bir kart olmadığı için prestij tarafı tartışılır.

Şimdi iptal ettiniz diyelim, 5 ay sonra prestije ihtiyacınız olursa zaten başvurduğunuz gibi kabul edip 3-4 güne gönderirler :)

• Güncel olarak yurtdışı Lounge avantajı var mı Centurion Lounge harici?

• tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Malesef, Temmuz 2023'ten beri yok hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: iDoctor

Malesef, Temmuz 2023'ten beri yok hocam.
    Anladım. Çok teşekkür ederim.

• Sadece uçak bileti alımı ve yurtdışı harcamaları için em mantıklı kart hangisi arkadaşlar ? Uçak bileti de sık sık değil yılda 2-3 kez alırım maksimum.

• Benim de gelecek ay yurtdışı gidişim olacak. Normalde platinium kullanıyorum. Sf mi yoksa bu mu karar veremedim. Ayrıca önümüzdeki ay yüklü bir kredi kartından ödeme yapacağım. Hangisi daha çok mil pıan vs verir ?

• Yemeksepeti harcamaları da %5 otel&restoran indirimleri kapsamında değerlendiriliyormuş bilmiyordun, bugün ekstrede görünce farkettim.
    Sadece trendyol yemek ile anlaşma var sanıyordum.

• x5 MR puan kazanımı 31 Temmuz itibariyle sonra eriyor, uzatılması ile ilgili bir bilgi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G_1 -- 2 Temmuz 2024; 11:0:38 >
  • G_1 G kullanıcısına yanıt

4 ay süreli oluyor o kampanya.

4.ayı bitmeden yenisini duyururlar sanırım, geçen sefer de öyle oldu.

• korcin K kullanıcısına yanıt

umarım bu ay da olur. katılım için verdiğim 500TL'yi baya bir katladım :)

• selim3006 S kullanıcısına yanıt

Kampanyaya nasıl katılım sağlıyorsunuz? Bonus flashtamı çıkıyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafak4ptan kullanıcısına yanıt
    Nisan 2024’te Metal kart sahiplerine özel teklif ile geldi. Bu ay sonu bitiyor.

• miles & smiles’tan MR puanlari mile donusturme kampanyasi maili geldi ama sadece yurtdisi Amex’lerine gecerli diye anliyorum dogru mudur? kampanya linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fysen -- 10 Temmuz 2024; 17:30:19 >
  • fysen F kullanıcısına yanıt
    quote:

Kampanya Kural ve Koşulları
    Bu kampanya, AMEX (Middle East) B.S.C. (c) tarafından verilen geçerli kartlara sahip ve kampanyaya uygun Basic Card üyeleri için geçerlidir

Türkiye'de bulunan American Express kartları kapsayan bir kampanya değil bu, Türk Hava Yolları uluslararası banka veya firmalar ile de anlaşma yapıyor. Bu da onlardan birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 10 Temmuz 2024; 23:21:12 >
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.