< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 5 Aralık 2023; 11:23:36 > |
🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU]

-
-
Bu metal olayı bence tüm kartlarda olmalı. Avrupada banka olmayıp papara tarzı çalılan kuruluşlar titanyum kart veriyor. Umarım tüm kartlara ve hatta diğer bankarada gelir bu olay. -
Hocam malesef Türkiye Metal kart ile yeni yeni tanışıyor bu yüzden bir ayrıcalık gibi gözüküyor. Aslında dediğiniz gibi olmalı.
Aslında devir artık Dijital Cüzdan devri (Apple Pay vs.) ama biz daha yeni yeni Metal Kartlar ile tanışıyoruz. -
Metal platinum card alan var mı?
-
Ben aldım, bu hafta içinde teslim olacak inş. -
Başvurdunuz mu? Eski platinum var bende.
-
Merhaba 500 lira aidatı olan Amex kart almak için hangi şartlara sahip olmak gerekir ¿ aylık gelir vs.
Ortalama maaşlı vatandaş için gerçekten bir avantajı var mı¿
500 lira aidat vermeye değer mi ¿
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Créw -- 26 Ekim 2021; 22:52:11 > -
Merhaba hocam, bahsettiğiniz American Express Green Card için ekstra şartlar istenmiyor diye biliyorum.
Ortalama maaştan ziyade harcama yaptığınız kategoriler burada ön plana çıkıyor. Çok sık restoran, otel kullanımınız oluyorsa oralardan cashback alabilirsiniz ya da Selects noktalarına gidiyorsanız oralardan güzel cashback alabilirsiniz.
Ama tabi sadece bunlardan ibaret değil güzel kampanyalar oluyor ve iyi MR puanlar toplayabilirsiniz, bu puanlarıda Seyahat&Concierge hattında veya Online Katalog'ta harcayabilirsiniz.
Mesut'un konusuna da bakabilirsiniz, zamanında ne kadar avantajlı olduğu ile alakalı bir başlık açmıştı.
https://forum.donanimhaber.com/garanti-bankasi-american-express-card-avantajlari--149420091#149420091
-
Evet başvurdum hocam, Basım işlemi tamamlandı şu an teslimat aşamasında. Ankara'dan geldiği için biraz zaman alıyor. -
Teşekkür ederim, inceleyeceğim.
Peki limiti biz belirleyebilir miyiz¿ yoksa Amex kartlarda minimum şu kadar limit zorunlu diye şart koşuyorlar mı¿ -
Koşul içeren tek kart Centurion Kart hocam onun dışındaki tüm American Express kartlar, Garanti'de bulunan mevcut kart limitiniz ne ise onlarla aynı olur. (onlarda herhangi bir limit şartı yok) -
Arayıp metal kart mı istiyorum dediniz? AMEX kartınız var mıydı daha önce?
-
Vardı hocam, şubeyi arayıp istettim. Size yok mu dediler, bir sorun mu oldu? -
Yok, aramadım. Metal çıktığını siz konuyu açınca gördüm. Nasıl ilerlediniz diye öğrenmek istedim.
-
Kazanılan puanların kullanma süresi oluyor mu?
-
10 Yıl geçerliliği var.
Yani atıyorum katalogtan bir şey almak için acele etmenize gerek yok 1 sene puan biriktirip sonunda istediğiniz bir şeyi de alabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 27 Ekim 2021; 13:48:36 > -
10 yıl çok iyiymiş. World gold kartımı iptal ettirip geçmeyi düşünüyorum yıllık 500 tl olan karta aslında
-
Hocam geçiş yapmadan önce websitesini iyice incelemenizi tavsiye ederim. 500 TL bir kart aidatı için Türkiye şartlarında çok yüksek bir ücret, size yarar sağlayacağından emin olun. -
Seyahat hattında 100.000 puan kaç TL Uçak bileti yapıyor
Merhaba, konuyu biraz daha hareketlendirebilmek ve daha pratik bilgi paylaşabilmek amacıyla yakın bir zamanda videolu paylaşımlar yapacağım. Her konuda olmasa da bazı global ayrıcalıklar için gereken üyelik aşamalarını da anlatan videolar hazırlamaya karar verdim. Umarım herkese yardımı dokunan videolar yapabilirim.
Deneme amaçlı intro tarzında video hazırladım, bu tarzda bilgilendirici videolar hazırlamayı amaçlıyorum. Sizlerin de fikirlerini merak ediyorum. Sizce, her konuda olmasa da bazı konular için videolu bilgilere ihtiyaç var mı? Yoksa fotoğraflar üzerinden devam mı edelim? |
![]() Merhaba herkese, çok önceden hazırlamış olduğum ancak Google'ın herkese açık şekilde yayınlamasında yaşadığım bir sorundan dolayı paylaşamadığım Google Maps Selects listesi şu an için sorunsuz görünüyor. American Express web sitesinden tek tek restoran kontrol etmek işkence gibi olduğu için, bu listeyi Google Maps'e dökmeye karar verdim. Ortalama her ay güncelleniyor bu restoranlar, ben de elimden geldiğince güncel tutuyorum listeyi. Listenin güncelleme tarihini de, liste açıklamasına yazıyorum. https://www.google.com/maps/@/data=!3m1!4b1!4m2!11m1!2sM9l8pCsLTQqC9bzISThbcQ Listede şu an 98 yer ekli, web sürümünde eksik görüntüleme olabiliyor. Mümkünse Google Maps Mobil Uygulaması'nın kullanılmasını öneririm. |
![]() Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte American Express Selects Restoran sayısında artış oldu. 20'den fazla şubesiyle birlikte Kronotrop Kahve Zincirinin Selects'e katılması ile birlikte, Selects listesine yeni şehirler eklenmiş oldu. Isparta, Konya, Ankara, Antalya bu şehirlerden bazıları. Geçen ay başlatmış olduğum AMEX Selects Google Maps listesini güncelledim. Restoranları tek tek ya da direkt harita üzerinden inceleyebilirsiniz. https://www.google.com/maps/@/data=!3m1!4b1!4m2!11m1!2sM9l8pCsLTQqC9bzISThbcQ * Bazı restoranlar Google Maps'te görüntülenmediği için listede yer almıyor. (Kronotrop Balmumcu, Beşiktaş) * Selects üyesi olan The Whirl ve Kronotrop muhtemelen aynı işletmeciye ait olduğu için Kronotrop'un bazı şube isimleri Google Maps'te The Whirl olarak görüntüleniyor. |
Merhaba hocam, benim toplam MR puanlarımın karşılığında bana sunulan program puanları üzerinden hesaplama yaparak bir liste hazırladım. Umarım sizin ve herkesin işine yarar :)
![]() |
Merhaba herkese, bildiğiniz gibi 2023 yılında AMEX yıllık kart ücretleri aşırı derecede yükseliyor. Buna istinaden hala AMEX kartları, özellikle Metal The Platinum Card kullanmaya devam edecek kişiler için kısa süre içerisinde Global Ayrıcalıklar'dan nasıl yararlanacakları hakkında bir rehber hazırlayacağım.
![]() (Bu ikonlarını gördüğünüz uygulamalar, benim bizzat kendi indirdiğim ve deneyimlemeye devam ettiğim uygulamalar.) Şu an için ben de deneyimleme aşamasında olduğum için sizlere yanlış bilgi aktarmak istemem ancak • yıllık üyelik ücreti 595 ABD Dolar'ı olan Founders Card'tan, • yıllık üyelik ücreti 100 Pound olan Smith programına, • ücretsiz Pressreader hesabından, • ücretsiz Business Insider aboneliğine, • hatta yıllık üyelik ücreti 99 ABD Dolar'ı olan Priority Pass Card'a kadar nasıl yararlanabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Bu programların çoğu Metal The Platinum Card ve The Centurion Card için sunuluyor, tabi ki diğer AMEX kartlar için sunulan avantajlar da var. Benim bunları hazırlamam biraz zaman alabilir, bu süre zarfında siz de bu web sitesine giderek ülkenizi "Türkiye" seçebilir, kartınızın ilk 6 hanesini girerek size sunulan ayrıcalıkları inceleyebilirsiniz. https://experiencesbenefits.com/splash |
Merhabalar Amex Green Card kullanıcısı olarak bu toplulukta yer alıyorum. Deneyimlemekte olduğum bir hizmetten bahsedeceğim size belki işine yarayan olur. "Shopbyamex" Programın kısaca nasıl çalıştığından bahsedeyim. Size Amerika dan bir adres ve telefon numarası gibi bilgiler veriliyor. Bu bilgiler kişiye özel oluyor. Sonrasında Amerika içerisinden yapılan internet alışverişlerinizi bu adrese yönlendiriyorsunuz. Sonrasında bu adreste biriken kargolarınızı tek seferde uygun bir kargo ücreti ödeyip Türkiye'ye express kargo aracılığıyla getiriyorlar. Önemli bir bilgi olarak Resmi Gazete'de yayınlanana göre Amerikadan gelen ürünler için 150 Euro nun altında ise %30 gümrük vergisi alınıyor. Eğer 150 Euro nun üzerinde bir alışveriş yaptıysanız ekstra ÖTV gibi vergiler çıkabiliyor veya ithalat işlemleri yapılıyor. O yüzden size önerim 150 Euro ve altında ürünlerdn faydalanmanız. Sitesinde zaten gerekli açıklamalar yazıyor. Bahsedilen 150 Euro sınırı ürün başına bu arada toplam 150 Euro değil. Gelelim benim deneyimime. Columbia nın USA sitesinden 17 Şubatta 6 ürün satın aldım. Amerika içerisinde bir ucundan bir ucuna gittiği için ve standart delivery seçtiğim için 23 Şubatta US Adress ime ulaştı. Oraya ulaştığında size fotoğraflı bir şekilde gelen ürünün bilgisini veriyorlar sitede. Sonrasında toparlayıp Türkiyeye göndermeleri için emir oluşturdum. Şu anda an itibariyle New York Havalimanında kargo işlemleri yapılıyor umarım gümrükte ekstra başka sorunlarla karşılaşmadan Haftaya haftaiçinde elimde olacağını düşünüyorum. Gerekirse güncellerim burayı. Aldığım ürünlerin fiyatları ve Türkiye Columbia sitesindeki fiyatları yazdığım tabloyu aşağıda ekliyorum. Türkiyede aynı çeşitler bulunmadığından bazı kategorilerde en ucuzlarını baz aldım muadil olarak. Edit: Kargo hesaplarken toplam 11lb üzerinden her birinin ağırlığına göre bölüştürdüm, kafa karışıklığı olmasın. Yoksa sadece 1 lb kargonuz varsa 28 USD gibi bir ücret çıkmakta. Bu da internet siteleri ![]() |
Merhaba hocam, afişte gördüğünüz kart; Shop&Miles (artık Miles&Smiles) Phi Card. Bu kredi kartı, zamanında Garanti Masters (artık Garanti BBVA Özel Bankacılık) müşterileri için sunulan özel içeriğe sahip bir kredi kartı. The Centurion Card benzeri, yerel ve Mastercard hali.
Bildiğim kadarıyla şu an için basımı devam etmeyen, yalnızca mevcut müşteriler ile yoluna devam eden gizli ve ücretsiz bir kredi kartı. Görüldüğü üzere The Centurion Card ile eş tutulan bir kart. Eski web archive bilgilerine ulaşmak mümkün ancak güncel bilgileri içeren bir web sitesi sanırım gizli tutuluyor. Eskisi kadar fazla avantaja sahip olduğunu düşünmüyorum ancak bilgi bulabilirsem sizinle de paylaşırım. Zamanında Concierge hizmetlerini "Quintessentially" firması ile sunuyorlardı ki, bu gerçekten inanılmaz bir firmadır. Umarım şu ekonomik koşullar yerine gelir ve kredi kartları eski güçlerine kavuşurlar. Güncel olarak, Phi Card için de ANTUR A.Ş. ile çalışıyorlar. |
Hali hazırda Metal The Platinum Card kullanan arkadaşlara bir uyarıda bulunmak istiyorum.
Seçimden sonrası için de Garanti BBVA kredi kartlarında küçülmeye devam ediyor, bu yüzden ilerleyen aylarda ayrıcalıklar azalmaya devam edebilir. Size tavsiyem, birikmiş puanlarınızı yavaş yavaş kullanmaya başlamanız yönünde olacaktır çünkü Metal kartın lansmanına özel tanıtılan 3 kat değerli kullanım ilerleyen süreçlerde sonlanabilir. Kesin değil ama lansmana özel olarak sunulan bir ayrıcalık olduğu için elbet bir gün sonlanacak. |
Gectigimiz sene mayis ayinda sub karakoy otelde baya yuklu bir harcama yapmistim.Sub karakoy hotel select listesindeydi ve nerdeyse temmuz ayina kadar falan da listede kaldi.Odeme esnasinda amex plat. Kartimi uzattim bizde amex gecmiyor dediler.Selects listesini acip gosterdigimde o eskidendi dediler.Mecbur baska bir kartla odedim,ekstreye de baktigimda sub yerine root hotel yaziyordu.Yukaridaki yazilari gorunce anlatmak istedim.Amex son yillarda cok amator.Eski kampanyalar da yok.Cok tadi kacti yakinda iptal etmeyi dusunuyorum 7 yillik amex plat kullanicisi olmama ragmen |
Benzer içerikler
- hesaptan başka banka kredi kartı borcu ödeme
- sanal kart nakite çevirme
- maximum üye işyerleri
- kredi kartına iade edilen para borçtan düşer mi
- güncel borç + gözüküyor
- açık bankacılık nedir
- enpara banka
- tom bank nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X