Şimdi Ara

BLOKELİ EFT DOLANDIRICILIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
6
Favori
47.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
130 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bugün aracımı malum site üzerinden verdiğim ilan ile sattım.Alıcı İstanbul'dan geldi arabayı beğendi daha sonra devir için notere gittik parayı hesabıma gönderdi baktım para hesaba geçmiş imzayı verdim.Ruhsatın basılmasını beklerken parayı başka hesabıma aktarayım dedim ve bi baktım para blokajlı.Hemen müşteri hizmetlerini aradım parayı gönderen kişinin teyit vermesi gerekiyor dedi.Şahısa böyle bi durum var dedim noterin yanındaki bankaya gittik banka görevlisine durumu ilettim ve bloke kalkmış dedi sanırım telefondan o an onay verdi.Daha önce başına böyle bi durum gelen varmı bankacı arkadaşlar varsa konuyu aydınlatabilirmi böyle bir sistem açığı nasıl olur bankacılık sistemi sahtekarlara hizmet ediyor bildiğiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay2323 -- 31 Mayıs 2021; 19:28:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



    _____________________________
    Gençliğine güvenip, vakit çok erken derken, Belki elveda bile diyemezsin giderken!!! Gülebildiğin kadar mutlusun.
  • Herkese merhaba. Bankacı olarak konuyu biraz aydınlatmaya çalışayım. Yazışmaların hepsini okuyamadım cevap verildiyse herkesten özür dilerim. Arkadaşlar EFT internet bankacılığı üzerinden yapılırken belirli bir limit var, benim çalıştığım bankanın 150 bin TL. Sürekli yapılan bir işlem olmadığı zaman her bankanın Fraud güvenlik servisine onaya düşer. Banka gönderen kişiden teyit almadan para çıkışını onaylamaz. Benim bankam bu şekilde. Her bankanın senaryo dedikleri güvenlik önemleri var. Ama malesef parayı bazı durumlarda hesapta görmek yeterli olmuyor. Para hesaba giriyor ve senarya denilen durum gerçekleşiyor ve sonuç bloke. O yüzden bankaların otomobil satışları olan sistemi kullanmanızı veya nakit alıp hesabınıza yatırıp imza vermenizi tavsiye ederim. Arkadaşlar bir kaç uyarım daha var dikkatli olmanız gereken; Olaki EFT ile satış yaptınız bloke vs olmadı deviri verdiğiniz kişi ile parayı gönderen kişi aynı olsun mutlaka. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız devir vermeyin. Sonucunda hem arabanızdan hemde paranızdan olabilirsiniz. EFT açıklama kısmına vs vs plakalı araç satışı diye yazın mutlaka. Yazı uzun oldu kusura bakmayın. Herkese kolaylıklar dilerim.

    Ben lanet okumamtan bi hal oldum bu düzenlemeleri yapmayanlara afrika ülkesinden farkı yok bu ülkenin kanun yok adalet yok insanlık yok nefret ettim gerçekten bu ülkede yaşamaktan devlet beni garantiye alsın güvenli olsun alık satım ben 500 lira vermeyede razıyım. Noterde yeni sistem getirdik dediler daha Türkiyenin hiç bi yerinde yok sadece reklam işte çokmu zor noterin hesabından imza atılınca paranın satıcıya dönmesi bıktım arkadaş saçma sapan 3.dünya ülkesi kanun nizamlarından.

    Valla kimse kusura bakmasın da arkadaş bankaların sistemi dolandırıcılara hizmet ediyor demekte haklı.Çünkü imza attığı halde parasını çekemediği için satıcıyı mağdur ediyor.Ben de bir seferinde taşıt kredisi karşılığında karşıdaki kişiye araç satmıştım.Bir daha tövbe ettim.5000 lira fazla verse de bu şekilde araç satmam.1 hafta paramı alamamıştım.Stresten ne yaşadığımı bir ben bilirim.Banka satıcı adına hesap açtırıp aracın noterden devrini verip bankaya gelin diyor.Gidip aracın devrini verip imzayı atıyorsun ama paranı alamıyorsun.Çünkü bu sefer de aracın sigortasını kaskosunu yaptırıp bana getirin öyle parayı veririm diyor.Bakın banka kredi için alıcıdan kredi sözleşmesini imzalatıp almış.Aracın devrini alıcı üzerine geçirip rehin koydurmuş ama kendini güvenceye almak için hala doymuyor.Bu süreçte aracı satan garibanı resmen eziyor.Adam arabasının devrine kadar verdi ama hala parasını alamadı.Çünkü bu seferde alıcının sigorta ve kasko yaptırmasını istiyor.Bana ne kardeşim ben aracın devrini verdim benim paramı versene.Beni neden süründürüyorsun.Hele bir de benim gibi saf gibi noterde imza attıktan sonra para alacağım diye arabanın anahtarını da verirsen o zaman 1 hafta karşıdaki adam aha bugün yapacağım aha yarın yapacağım diye seni 1 hafta süründürür.1 hafta sonunda bankadan paramı alırken bankadaki memura ben satıcı kasko ve sigortayı bir türlü yapmadığı için bunca zaman paramı alamadım.Ya satıcı ters birisi çıksa benden para koparmak için sigorta ve kasko yapmasa (ki bu yolu da denedi)ben ne yapacağım dediğimde bana ne dese beğenirsiniz?Beyefendi banka her türlü kendini güvenceye alır dedi.Orada bu cümle kafama çivi gibi çakıldı.Onun için bankalara bu konularda asla güvenmiyorum.Hele hele bu zamanda bankadaki paranıza bile güvenmeyin bence.


    Kimse kusura bakmasın bu ülkede bankası da dahil kimse vatandaşı düşünmez.Önce kendisini güvenceye alır.O blokeyi de kendisini düşündüğü için yapıyordur.Satıcı için yapmazlar.

    quote:

    Orijinalden alıntı: TurkishByte

    İsim soyisim yanlış olsa siz hesabınızda parayı göremezdiniz. O durumda eft için dekont oluşur size parayı gönderdiğine dair dekontu gösterebilir ama siz hesabınızda parayı göremezsiniz.
    Diğer arkadaşın dediği transfer onayında da para sizin hesabınıza geçmez. Gönderen işlemi yapar, dekont oluşur, para bankadan çıkmadan göndericiden işlem onayı alınır. Sizin bahsettiğiniz gibi bir uygulama bugüne kadar hiç duymadım. Blokeli olarak EFT gönderilemez bildiğim kadarıyla. Acaba gonderdikten sonra bankayı arayıp hatalı işlem yaptım filan mı dedi aracı alan kişi?

    Edit : Haberde açıklamışlar, göndericinin şüpheli işlemi nedeniyle banka bloke koymuş paraya

    Şüpheli işlem olsa bile para satıcının hesabına düştükten sonra bloke nedir?

    Madem işlem şüpheli alıcının hesabına para düşmesin alıcı da para gelmedi der imzayı atmaz.

    Burada banka sorumlu bence.

    Bu arkadaş parası düşmese hesabını kimden soracaktı?

    CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    CapriceClassic demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Meblağ büyükse banka arayıp soruyor parayı gönderene. Ben audiyi alırken 4.5 sene önce 150 k eft yaptım 5 dk içinde arandım siz mi yaptınız diye sordu banka.. güvenlik amaçlı yani...

    Böyle bi saçmalık olurmu hocam ben imzayı verdim param hesapta diye çıktım noterden adam bankayla iletişime geçip para yanlış gitti dese nolacak ?

    Yapay Zekanın Yanıtı

    Blokeli EFT Dolandırıcılığı: Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Blokeli EFT Nedir?

    Blokeli EFT, iki taraf arasında gerçekleşen bir para transferi işlemidir. Bu işlemde, gönderilecek para geçici olarak bir hesapta bloke edilir ve alıcının belirli koşulları yerine getirmesi halinde serbest bırakılır.

    Blokeli EFT Dolandırıcılığı

    Ne yazık ki blokeli EFT, dolandırıcılar tarafından kötüye kullanılabilir. Blokeli EFT dolandırıcılığında, dolandırıcılar kurbanı inandırıcı bir teklifle kandırır ve blokeli para göndermesini isterler. Ancak, alıcı söz konusu koşulları yerine getirmediğinde para dolandırıcının hesabına aktarılır.

    Nasıl Korunabilirsin?

    Blokeli EFT dolandırıcılığından korunmak için şu önlemleri almalısın:

    • Bilmediğin kişilerden blokeli EFT transferi isteğini kabul etme.
    • Göndermeden önce transferin amacını ve koşullarını dikkatlice incele.
    • Blokeli para göndermeden önce alıcının kimliğini doğrula.
    • Blokeli para transferi için güvenilir bir platform kullan.
    • Transferi tamamlamadan önce bankanla iletişime geç ve işlemi doğrula.

    Blokeli Para Gönderme İpuçları

    Eğer güvenilir bir kişiye veya kuruluşa blokeli para göndermen gerekiyorsa, şu ipuçlarını takip et:

    • Resmi bir sözleşme yap.
    • Transferi tamamlamadan önce alıcının hesabını doğrula.
    • Para gönderildikten sonra alıcıyla iletişime geç ve işlemin doğrulandığını teyit et.

    Blokeli Çek Dolandırıcılığı

    Blokeli çek dolandırıcılığı da blokeli EFT dolandırıcılığına benzer. Bu dolandırıcılık türünde, dolandırıcı bir kurbanı blokeli bir çek göndermeye ikna eder. Çek bloke edildiğinden, banka başlangıçta parayı kullanıma açar. Ancak daha sonra çekin bloke olduğu ortaya çıkar ve paranın sahibi, parayı geri alamadan kaybeder.

    Blokeli Para Transferi Nasıl Yapılır?

    Eğer güvenilir bir kişiye veya kuruluşa blokeli para transferi yapmak istiyorsan, bankanın veya transfer platformunun talimatlarını izlemelisin. Genellikle aşağıdaki adımlar izlenir:

    • Gönderici, alıcının hesap bilgilerini ve transfer tutarını girer.
    • Gönderici, transferin koşullarını belirler ve para bloke edilir.
    • Alıcı, koşulları yerine getirir ve para serbest bırakılır.
    • Para alıcının hesabına aktarılır.

    Blokeli EFT ve blokeli para transferi işlemleri benzer olsa da, blokeli çek dolandırıcılığı farklı bir dolandırıcılık türüdür. Blokeli EFT işlemlerinden kaçınmanın ve blokeli para transferlerinde dikkatli olmanın önemini unutma.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Blokeli EFT olmaz diye biliyorum.
    Banka bloke koyar. Onun da sebebi isim de yanlış yazım vardır hata vardır.

    Yani EFT yaparken bloke seçeneği yok , ancak isim hatası blokeye sebep olduğunu bilen art niyetli kişiler bunu suistimal ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S1000XR -- 31 Mayıs 2021; 19:18:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Önemli konu. Bankaci üyeler kamu yararı için gerekli açıklamayı yapmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    *HP nin yırtına yırtına RPM'le geleni değil, yuksek hacmin alt devirlerdeki torkuyla sessiz sedasiz geleni makbuldur.

    W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S1000XR

    Blokeli EFT olmaz diye biliyorum.
    Banka bloke koyar. Onun da sebebi isim de yanlış yazım vardır hata vardır.

    Yani EFT yaparken bloke seçeneği yok , ancak isim hatası blokeye sebep olduğunu bilen art niyetli kişiler bunu suistimal ediyor

    Üstadım ismimi doğru yazdı gözümün önünde birde yanlış isim olsa hiç geçmezdi para diye düşünüyorum..

    Müşteri hizmetleri yetkilisini aradığımda parayı gönderen kişi teyit vermeli denildi .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Gençliğine güvenip, vakit çok erken derken, Belki elveda bile diyemezsin giderken!!! Gülebildiğin kadar mutlusun.
  • berkay2323 kullanıcısına yanıt

    O zaman işimiz var nasıl anlicaz blokeli olup olmadığını paranın ..

    Her defasında bankayı mı Arıcaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Meblağ büyükse banka arayıp soruyor parayı gönderene. Ben audiyi alırken 4.5 sene önce 150 k eft yaptım 5 dk içinde arandım siz mi yaptınız diye sordu banka.. güvenlik amaçlı yani...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    𐰤𐰀:𐰢𐰆𐱃𐰞𐰆:𐱅𐰇𐰼𐰚𐰇𐰢:𐰓𐰃𐰘𐰀𐰤𐰀
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Meblağ büyükse banka arayıp soruyor parayı gönderene. Ben audiyi alırken 4.5 sene önce 150 k eft yaptım 5 dk içinde arandım siz mi yaptınız diye sordu banka.. güvenlik amaçlı yani...

    Böyle bi saçmalık olurmu hocam ben imzayı verdim param hesapta diye çıktım noterden adam bankayla iletişime geçip para yanlış gitti dese nolacak ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Gençliğine güvenip, vakit çok erken derken, Belki elveda bile diyemezsin giderken!!! Gülebildiğin kadar mutlusun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trendyol dolandırıcılığı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay2323

    Böyle bi saçmalık olurmu hocam ben imzayı verdim param hesapta diye çıktım noterden adam bankayla iletişime geçip para yanlış gitti dese nolacak ?



    Alıntıları Göster

    Aynen haklısınız öyle saçmalık olmaz.

    Adam Yok ben değilim dese ne olacak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Kesinlikle para hesaba geçince başka hesabınıza atın öyle imza verin bu konuda google da bir sürü dolandırıcılık haberi var kuyumcularıda aynı yöntemle dolandırmışlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Gençliğine güvenip, vakit çok erken derken, Belki elveda bile diyemezsin giderken!!! Gülebildiğin kadar mutlusun.
  • Koca devlet şu saçmalıkları cozemedi gitti
    Ac bir şube tut parayı orada herkes güvenlice alsin satsın aracını.Bankalarin abuk subuk sistemlerine muhtaç etme milleti.Gerekirse 50 -100 alırsın birsey ekonomiye katkı olur.Ama yok .Kafasi çalışan adam lazım oralara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 31 Mayıs 2021; 19:38:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay2323

    Kesinlikle para hesaba geçince başka hesabınıza atın öyle imza verin bu konuda google da bir sürü dolandırıcılık haberi var kuyumcularıda aynı yöntemle dolandırmışlar.

    Bunu öğrendiğim iyi oldu.

    Hatta aynı bankada başka bir isimli hesaba havale ederim ki kontu Garanti olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • berkay2323 kullanıcısına yanıt
    Siz de haklısınız. Ancak sebep benim dediğim gibiyse işe tersten bakın. Banka müşterisini korumak için belli bir meblağın üzerindeki transferlerde emin olmak istiyor olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    𐰤𐰀:𐰢𐰆𐱃𐰞𐰆:𐱅𐰇𐰼𐰚𐰇𐰢:𐰓𐰃𐰘𐰀𐰤𐰀
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt

    Ben lanet okumamtan bi hal oldum bu düzenlemeleri yapmayanlara afrika ülkesinden farkı yok bu ülkenin kanun yok adalet yok insanlık yok nefret ettim gerçekten bu ülkede yaşamaktan devlet beni garantiye alsın güvenli olsun alık satım ben 500 lira vermeyede razıyım. Noterde yeni sistem getirdik dediler daha Türkiyenin hiç bi yerinde yok sadece reklam işte çokmu zor noterin hesabından imza atılınca paranın satıcıya dönmesi bıktım arkadaş saçma sapan 3.dünya ülkesi kanun nizamlarından.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Gençliğine güvenip, vakit çok erken derken, Belki elveda bile diyemezsin giderken!!! Gülebildiğin kadar mutlusun.
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlış eft yapmak imkansız gibi bişey değilmi zaten? İsim soyisim tutmalı hatta 1 harf eksik bile olsa zaten para geri dönüyor gönderen kişiye yanlış iban yazdınız misal o ibanın ismini soyismini tutturmak zaten milyarda bir ihtimal bile değil ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Gençliğine güvenip, vakit çok erken derken, Belki elveda bile diyemezsin giderken!!! Gülebildiğin kadar mutlusun.
  • Bilgi için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • berkay2323 kullanıcısına yanıt
    Olay o değil hocam. Transferi siz mi yaptınız yoksa birisi sizin hesaba girip sizden habersiz mi yaptı diye soruyor banka... hesap bilgileri ele geçmiş olabilir belki diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    𐰤𐰀:𐰢𐰆𐱃𐰞𐰆:𐱅𐰇𐰼𐰚𐰇𐰢:𐰓𐰃𐰘𐰀𐰤𐰀
  • _____________________________
  • İsim soyisim yanlış olsa siz hesabınızda parayı göremezdiniz. O durumda eft için dekont oluşur size parayı gönderdiğine dair dekontu gösterebilir ama siz hesabınızda parayı göremezsiniz.
    Diğer arkadaşın dediği transfer onayında da para sizin hesabınıza geçmez. Gönderen işlemi yapar, dekont oluşur, para bankadan çıkmadan göndericiden işlem onayı alınır. Sizin bahsettiğiniz gibi bir uygulama bugüne kadar hiç duymadım. Blokeli olarak EFT gönderilemez bildiğim kadarıyla. Acaba gonderdikten sonra bankayı arayıp hatalı işlem yaptım filan mı dedi aracı alan kişi?

    Edit : Haberde açıklamışlar, göndericinin şüpheli işlemi nedeniyle banka bloke koymuş paraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishByte -- 31 Mayıs 2021; 20:6:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bildiğim önce notere gidiyordu siz onayladıktan sonra noter size gönderiyordu parayı o sistemden bahsediliyordu bi ara yürürlüğe girmemiş miydi o sistem henüz. Tam da bu tarz dolandırıcılar için getirmişlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Rise Above Cancer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkishByte

    İsim soyisim yanlış olsa siz hesabınızda parayı göremezdiniz. O durumda eft için dekont oluşur size parayı gönderdiğine dair dekontu gösterebilir ama siz hesabınızda parayı göremezsiniz.
    Diğer arkadaşın dediği transfer onayında da para sizin hesabınıza geçmez. Gönderen işlemi yapar, dekont oluşur, para bankadan çıkmadan göndericiden işlem onayı alınır. Sizin bahsettiğiniz gibi bir uygulama bugüne kadar hiç duymadım. Blokeli olarak EFT gönderilemez bildiğim kadarıyla. Acaba gonderdikten sonra bankayı arayıp hatalı işlem yaptım filan mı dedi aracı alan kişi?

    Edit : Haberde açıklamışlar, göndericinin şüpheli işlemi nedeniyle banka bloke koymuş paraya

    Şüpheli işlem olsa bile para satıcının hesabına düştükten sonra bloke nedir?

    Madem işlem şüpheli alıcının hesabına para düşmesin alıcı da para gelmedi der imzayı atmaz.

    Burada banka sorumlu bence.

    Bu arkadaş parası düşmese hesabını kimden soracaktı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.