Şimdi Ara

BLOKELİ EFT DOLANDIRICILIĞI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
6
Favori
44.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu işte bir biçimde bokluk var. Evet banka bloke koyar ama işlemi tutarı yüksek ise sizi arar ve blokeyi kaldırır. Buraya kadar sorun yok. Hatta gayet iyi bir uygulama. Sorun şu ki para sizin hesabınıza geçipte blokeye alinmaz. Yani adam eft yapinca baştan gondermeden göndericinin hesabina bloke koyulur. Dolayisiyla siz hesabinizda para gormezsiniz. Parayi gonderene bloke koyulur aliciya degil. Aliciya bloke başka sebeplerle koyulur. Masak, şüpheli işlem hesap hareketleri, feto, haciz kararı vs gibi. Şüpheli işlem için hesabınıza bloke koyulmuş olabilir ama dediğim gibi blokenin kaldırılmasi için gönderen aranmaz. Zaten baştan parayi size göndermeden önce gönderen bu islemi siz mi yaptınız diye soracaklar. Para sizin hesaba gectiyse gonderene artık birşey sorulmaz ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 1 Haziran 2021; 20:42:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişilerin kendisi bloke koyamaz, bloke konulması banka tarafından bir sebebe dayanması lazım. Bazen bir süreliğine işlemler şüpheli görülürse geçici olarak blokelenebiliyor, ancak işlemle ilgili şüpheli bir şey yoksa kalkıyor. Ancak şüpheli işlem varsa, banka sizden belge isteyebilir. Bu tip alım satım işlemlerinde bloke çek kullanabilirsiniz. Atıyorum parayı verecek olan X bankasına gidiyor, bankanın kendine ait, yani bankanın bizzat kendi hesabına bu parayı yatırıyor, kısaca para bankanın oluyor, bankada karşılığında para yatırana bir çek veriyor. Bu çek bizzat bankanın kendi çeki, nasıl firmalar çek verir, bankada çek vermiş oluyor. Çeki alım satım esnasında karşı tarafa veriyorsunuz, karşı taraf gidip bankadan bu çeki tahsil ediyor. Çekin karşılıksız çıkma durumu mümkün değil, çünkü yatırılan o para, o çeke özel olarak tutuluyor. Ancak bankanın batması lazım, paranın gitmesi için. Biraz masrafı olabilir bu işlemin ama güvenli yöntemdir. Öncesinde şüphesi olan çekle birlikte bankaya gidip kontrol ettirebilir.

• İyi de burada dolandırıcılık nerede ? Ben bu durumu dolanrıcılıktan ziyade banka işlemleri ile ilgili bir husus olarak görüyorum. Arkadaşım da sıfır araç alırken ödemeyi online olarak geçmesine karşın neredeyse 1 saat karşı tarafa paranın yatması icin bekledi. O da mı galeriyi dolandırmaya gitti yani ? Arkadaşım o an mahcup olurken, galeri sahibi olabiliyor böyle şeyler diyip çay ikram etti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 1 Haziran 2021; 20:46:55 >
  • Vergi ödemeleri özel bankalardan yapılamadığı için vergi taksitlendirmesini peşin ödemek için eşimin akbank hesabından, ziraat bankası hesabına 70k civarı bir EFT geçtik. Akbank MH eşimi aramış. O da banka gereksiz bir konu için arıyordur diyerek, telefonu açmamış. 1-2 Saat sonra ziraat bankası internet şubesi üzerinden ödemeyi yapmak isteyince hesapta para olmadığını gördük.

Akbank diyor sizi aradık ama cevap alamayınca EFT işlemine onay verdik. Ziraat bankası diyor bize ulaşan bir para yok. Mesai sonuna kadar bekledik gelen giden yok. Akbanka EFT işleminin iptali için başvurusu yaptık. Gece 23:00'te para akbank hesabına geri geldi.

Bu olaydan sonra benim aklıma bu işlemin kötü amaçlar için kullanılabileceği gelmişti. Bizim olayda EFT hesaba geçmemişti. Geçse EFT iptali nasıl olurdu bilemiyorum. Anlaşılan arkadaş buna benzer bir durumla karşılaşmış.

• tunc@y kullanıcısına yanıt

Sizdeki durum gibi olsa hesabıma geçmese problem yok hocam para hesaba geçmedi derim imza vermem ama para hesapta görünüyor hesaplarıma girip ayrıntılı bakınca anlaşılıyor ancak.

• berkay2323 kullanıcısına yanıt
    Hesabınızan giren para blokelide olsa hesaptan çıkışı için bankanın sizden onay alması lazım. Aksi halde tehlikeli bir durum. Sonra banka ile uğraş dur.
    Çok önceden banka TKİ hesabı yerine benim hesaba bir esnafın kömür parasını yatırmıştı. Parayı benim hesabımdan alıp, doğru hesaba geçmek için benden onay istemişlerdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Allah iyilerle karşılaştırsın. Şer şür insanlar uzak olsun.

• Holy Templar kullanıcısına yanıt

Hangi banka hocam bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: maligezgin

Hangi banka hocam bu?

yapı kredi

• quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Siz de haklısınız. Ancak sebep benim dediğim gibiyse işe tersten bakın. Banka müşterisini korumak için belli bir meblağın üzerindeki transferlerde emin olmak istiyor olabilir.

Yazdığınız amaca kesinlikle hak vermekle beraber bu koruma tedbirini paranın alıcı hesaba geçmeden uygulaması gerekir.

Yani şunu anlarım, karşı tarafa aktarılmadan onay istese çok mantıklı.

Alıcı hesaba geçtikten sonra yapılan bu işlem bildiğin dolandırıcılara saha sağlamak.

• Anlamadigim konu su: Banka paranin kaynagindan supheleniyorsa araci satan arkadas noterden satis icin belge gosterince neden yeterli olmuyor? Neden aracin alicisinin beyanina ihtiyac duyuyor? Alici olur vermezse ne olacak? Aklim almiyor. Yurdum insani bunu bir kesfederse ne canlar yanar!

• Para benim hesaba geçecek ve banka kafasına göre buna bloke koyacak, hangi sözleşmede var bu? öttürürler
    Sonra EFT gönderen banka, alıcının hesabındaki paraya nasıl bloke koyabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztalan -- 1 Haziran 2021; 23:21:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkay2323

Üstadım ismimi doğru yazdı gözümün önünde birde yanlış isim olsa hiç geçmezdi para diye düşünüyorum..

Müşteri hizmetleri yetkilisini aradığımda parayı gönderen kişi teyit vermeli denildi .

Alıntıları Göster

Gönderen göndermiş işte ne diye extra teyit istenir anlamak mümkün değil. Para uzaydan gelmedi ya hesaba şahıs göndermiş işte. Güya para sahibini güvence altına alacağız ayağına resmen dolandırıcıların ekmeğine yağ sürüyorlar.

• BENIM BILDIGIM BANKANIN EFT ICIN ARAMA OLAYI PARA KARŞI TARAFA GECMEDEN OLUYOR. BANKA SIZI ARAYIP ŞU KISIYE ŞU MIKTAR EFT YAPIYORSUNUZ BILGINIZ DAHILINDE MI DIYE SORUYOR. ONAY VERICE KARŞI TARAFA GECIYOR..KI BAŞIMA DAHA ONCE BI KAÇ KEZ GELDI. ONAY VERMEDEN KARSI TARAFA EFT GEÇMEDİ. BU YUZDEN SIZIN HESAPTAN MIKTARIN GERI ÇEKILIP KARŞI TARAFA GECMESI IMKANSIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi five93 -- 1 Haziran 2021; 23:48:54 >
  • Ohooo tam suistimal edilecek olay

• Bankacı olarak tavsiyede bulunacağım. Kesin çözüm her iki tarafında korunduğu tek sistem var, “bloke Çek” başka hertürlü sistemde malesef şuan için bir açık olma ihtimali var, gönderen satış yapılan farklı olabiliyor, EFT bloke iş muhabbeti olabiliyor, bloke Çek masrafı bankasına göre değişir ama ortalama 100—150 TL zaten. Akıllı kişi bloke Çek ister.

• amanhem kullanıcısına yanıt
    Bloke çek hamiline olurmu ödenecek kisinin adımı yazılmalı, bloke çek uzun vade olurmu örneğin 3 ay gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Canbey96

Bloke çek hamiline olurmu ödenecek kisinin adımı yazılmalı, bloke çek uzun vade olurmu örneğin 3 ay gibi

Bloke çeklerde vade yoktur, para öncesinde parayı ödeyenin hesabından çekilir banka hesabına yatırılır, Çek tutarı kadar blokeye alınır ve Çek üzerine kime ödeme yapılacaksa onun ismi yazılır,

örnek: siz A ben B olayım,Sizin arabayı ben satın alıyorum, ben bankama gidiyorum ödeme tutarı kadar Çek düzenletiyorum, parayı banka benim hesabımdan çekip kendi hesabına yatırıyor, Çek veriyor bana, notere gidiyoruz, size Çek veriyorum, siz satışı yapıyorsunuz, bankaya veya istediğiniz bankaya gidip takasa verebilirsiniz, hesabınıza geçiyor para, vade olmaz.

• Bu mesajı okuyup haa normalmiş diye düşünmeyin ama TEB yapıyor bunu.. Parayı gönderen ile ilgisi yok, blokeyi koyan da kendi kendine kaldıran da TEB. Öncesinde işlemim olmayan hesaptan (bankaya göre yeni birilerinden) miktarı yüksek aldığım her havalede aynı anlattığınız şeyi TEB yapıyor. EFT'de yapmıyor, olay havaleye ve TEB'e özel. En uzunu 15 dakika sürdü, bir kere dahi arayıp vb. onay almadılar; kendiliğinden kalktı. Çalıştığım başka hiçbir bankada böyle tutarın önce gelip sonra blokelenmesine rastlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1C9B63C59

valla ben sevmiyorum bu eft havale işlerini eski usul olacak parayı elime sayacak arabayı alacak başka türlü olmaz güvenemem öyle alengirli işlere

posette sallıya sallıya gıdegız :)))

Sisitemı bır turlu düzenleyemedı yetkılıler ev araba yuksek mebla işlemlerı daha güvenlı olmalı.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.