< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
BLOKELİ EFT DOLANDIRICILIĞI (4. sayfa)
Mb Garden Furnıture Dream Balkon, Bahçe Takımı, Cafe, Metal Kanepe, Koltuk Takımı, Bahçe Mobilyası, 2+1+1 Sehpalı Bej Fiyatları ve Özellikleri
https://www.n11.com/urun/mb-garden-furniture-dream-balkon-bahce-takimi-cafe-metal-kanepe-koltuk-takimi-bahce-mobilyasi-211-sehpali-bej-122070129
24 sa. önce paylaşıldı
-
-
E devletten yapilabilir bu islem
Takas sistemi olusturulur
Takas sisteminde oda acar satici kisi aliciyi davet eder telefon no ustunden veya tc no ustunden
Alici odaya girer satici ustundeki mallardan satmak istedigini isaretler
Odada satilmak istenilen mal takas sekmesine duser iki taraftada gozukur
Alici tarafinda satin al butonu veya saticinin ibana havale secenegi cikar havale veya satin alma para karsi tarafa gectiginde otomatik takas tamamlanir sistem kapanir hayirli olsun sunu yapmak cok zor olmasa gerekir hem elinde tomar parayla gezmezsin hem sira bekleme yok saga sola kostur yok otur kavede kafede bi yerde al gec cayini icerken bu ne rezilliktir ya valla noterde 1 saat bekledim bugun arkadasa araba aldik bizde tam rezillik yani
Ruhsata ona bunada gerek yok onada yapsinlar bi edevlette uygulama QR ile okut gozuksun araba kime alinmis kime satilmis cetelesi ciksin komple motor hacmi sase no vs herseyi ciksin son bakim kmsi tuvturk kayitlari zarti zurtu bu kadar imkanin icinde ne bu bankaya git notere git yok oraya git buraya git
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 1 Haziran 2021; 1:33:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
iyi tokatlanmamışsınız valla.
_____________________________ Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660 -
Aynen 1000 lira bile olsa aradıkları oluyor geçen notebook aldığımda başıma gelmişti. Bankalar bir değişik.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hesapta görülen para nasıl blokeli olur, hayatımda böyle bir şey duymadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
başımdan geçen bir olayı anlatayım, iphone satıyordum bir kaç sene önce, adam bana eft yi geçti ama açıklama kısmında sahimnden sitesi şu nolu lastik-jant ilanının ücreti diye yazmış. bende adamı aradım sordum bu ne diye, dediki birde jant alıyorum karışmış açıklamalar diye.bende sıkıntı yok dedim telefonu verdim adama.
5 dk sonra bankadan telefon geldi.size yanlış bir eft gelmiş,atan kişi parayı geri istiyor diye. o an anladım dolandırıcı olduklarını. bankaya dedimki , eft doğru,bir satış gerçekleştirdik bu onun ücreti. bankamda tamam dedi ve para bende kaldı.
_____________________________ İsim isme benzer cisim cisme benzer,geçmiş zaman olur ki hayal-i cihan değer.(Reşat Nuri Güntekin,Son Sığınak)
BMW 3.20d 2010 -
Uyaniklar her para gonderdigi islem sonrasi mali aldiktan sonra bankayi arayip iptal istiyorlar demek ya tutarsa diye ama bu yontemle binde bir filan parayi geri alma yontemleri 😃
Hesabiniza gelen para blokeli olsun olmasin, eft ile gelsin veya havale olsun banka sizden onay almadan parayi gondericiye gonderemez sizin ornekteki gibi..
Aksi takdirde bu buyuk bir acik olur hergun binlerci kisi dolandirilirdi.
Ancak basliktaki olay muhtemelen fraud kontrolune takilmistir. Bankalar belirli algoritmalar kullanir fraud yakalamak icin, supheli islem bulurlarsa islem fraud ekibi onayina duser, kisa surede islem onaylanip bloke kalkabilir de inceleme de baslatabilirler. İster arac ev satisi olsun isterseniz arkadasiniza borc para gonderin vs. her zaman bu kontroller olur.
Basima gelen olay, bir hesaba kisa sure icinde 2 para transferi yapmistim hesaplara bloke konuldu, para karsi tarafa gitmedi benim hesapta ama hesap blokeli, sebep ya karsi hesapta ya da benim pespese islemimi supheli gordu, sonra kisa surede hesap aktif hale geldi ve otomatik olarak para gitti.
Basliktaki ornekte parayi aliciya gonderip sonra bloke koymus, bankadan bankaya degisiyor demek, benim bankada supheli ise gonderciden para cikmiyor.
Tabi bu havale icin gecerli iki hesapta ayni bankada oldugu icin, eft farklidir muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sailor24 -- 1 Haziran 2021; 3:35:31 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Konu sahibi EFT dememiş aynı banka üzerinden HAVALE demiş. Herkes EFT üzerinden konuşuyor.
Havale yaparken isim soyisim girilmiyor, otomatik çıkıyor baş harfleri. Belki yanlış girilmiştir diye bloke koyulmuş tutar büyük olunca. Zaten para aynı banka üzerinde.
Hangi banka olduğunu da yazsaymış keşke.
Fractal Design Define C | Ryzen 5 5600X | Dark Freezer X120 | G.Skill Flare X 3200Mhz CL14 @ 3800Mhz CL16 | MSI B550M Mortar Max Wifi | SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe | Corsair RM650XAORUS RTX 3060Ti ELITE 8GB -
Hocam sistem öyle bir şey ki hesaba para düşer düşmez bloke koyuyor. Zaten bloke olmaz ise sorun yok demektir. Dediginiz gibi yapmanızı önermem sistem paranın nereden kaynak olduğunu anlıyor aktardığınız hesapta bile bloke koyabilir
Hocam çözdü diye biliyorum taşıt takas diye bir sistem getirdi ama kullanan yok
Aynen ya bilen bilmeyen sallamış yine, sizin hesaba geçse o paranın yattığı hesap sahibinin izni olmadan para geri gönderilmez, 200 bin lirayı parayı yanlış bir hesaba gönderen ya çok zengindir ya da salaktır.
_____________________________ -
Aynı olayı geçen yıl yaşadım aracımı arkadaşımın bir arkadaşına satmıştım parayı bankadan eft ile gönderdi hesabıma düştü satışı yaptık bi baktım para blokeli gözüküyo arkadaşım parayı gönderirken açıklama kısmına bişey yazmadığı için böyle olmuştu neticesinde 3 gün uğraştık en son aracı sattığım arkadaşım ile bankaya gittik o orda parayı ben gönderdim dedi kimliğini ibraz etti o şekilde olay çözüldü yabancı biri olsaydı belki parayı yanlış gönderdim diyip çekebilirdi bu hususlara artık çık dikkat etmek lazım bankalarda çok sorumsuz bu konularda aramasak sıkıştırmasak belki kendiliğinden o para geri gönderen kişiye dönücekti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ykaya1983Valla kimse kusura bakmasın da arkadaş bankaların sistemi dolandırıcılara hizmet ediyor demekte haklı.Çünkü imza attığı halde parasını çekemediği için satıcıyı mağdur ediyor.Ben de bir seferinde taşıt kredisi karşılığında karşıdaki kişiye araç satmıştım.Bir daha tövbe ettim.5000 lira fazla verse de bu şekilde araç satmam.1 hafta paramı alamamıştım.Stresten ne yaşadığımı bir ben bilirim.Banka satıcı adına hesap açtırıp aracın noterden devrini verip bankaya gelin diyor.Gidip aracın devrini verip imzayı atıyorsun ama paranı alamıyorsun.Çünkü bu sefer de aracın sigortasını kaskosunu yaptırıp bana getirin öyle parayı veririm diyor.Bakın banka kredi için alıcıdan kredi sözleşmesini imzalatıp almış.Aracın devrini alıcı üzerine geçirip rehin koydurmuş ama kendini güvenceye almak için hala doymuyor.Bu süreçte aracı satan garibanı resmen eziyor.Adam arabasının devrine kadar verdi ama hala parasını alamadı.Çünkü bu seferde alıcının sigorta ve kasko yaptırmasını istiyor.Bana ne kardeşim ben aracın devrini verdim benim paramı versene.Beni neden süründürüyorsun.Hele bir de benim gibi saf gibi noterde imza attıktan sonra para alacağım diye arabanın anahtarını da verirsen o zaman 1 hafta karşıdaki adam aha bugün yapacağım aha yarın yapacağım diye seni 1 hafta süründürür.1 hafta sonunda bankadan paramı alırken bankadaki memura ben satıcı kasko ve sigortayı bir türlü yapmadığı için bunca zaman paramı alamadım.Ya satıcı ters birisi çıksa benden para koparmak için sigorta ve kasko yapmasa (ki bu yolu da denedi)ben ne yapacağım dediğimde bana ne dese beğenirsiniz?Beyefendi banka her türlü kendini güvenceye alır dedi.Orada bu cümle kafama çivi gibi çakıldı.Onun için bankalara bu konularda asla güvenmiyorum.Hele hele bu zamanda bankadaki paranıza bile güvenmeyin bence.
Kimse kusura bakmasın bu ülkede bankası da dahil kimse vatandaşı düşünmez.Önce kendisini güvenceye alır.O blokeyi de kendisini düşündüğü için yapıyordur.Satıcı için yapmazlar.
hocam bu gibi durumlarda satistan once bankadan teminat mektubu alin. Kendinizi guvenceye alin emin olun banka her sekilde normal saticidan daha guvenilir. Baska insanlarda gorsun diye yaziyorum. Isin icinde kredi varsa Teminat Mektubunuzu satistan once mutlaka alin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
valla ben sevmiyorum bu eft havale işlerini eski usul olacak parayı elime sayacak arabayı alacak başka türlü olmaz güvenemem öyle alengirli işlere
Sizin bu suçunuz olmaz hocam ama bir mal alıp satacaksaniz, yüklü para transferi yapıyorsanız bunları öğrenip o şekilde iş yapmanız gerekiyor. Bu önlemler zaten dolandiriciliklari, hırsızlıkları önlemek için var. Yaninizdayken onayı alıp ruhsatı, tapuyu neyse öyle teslim edeceksiniz.
Ters taraftan bakmaya çalışın, bu önlemler olmasa atıyorum sizin telefonunuzu banka uygulamasi açık şekilde eline geçiren kişi beş dkda milyonlar olabilecek bir hesabi bosaltabilir. Farzedin biri önünüzü kesti, silah çekti ve dedi ki "banka uygulamani aç telefonu bana ver" bütün varlığınızı beş dakika da kaybedersiniz.
Banka blokeli çek, takasbank gibi alternatifler de mevcut. Zamanında bu işler çok gevşek olduğu için bizim millet çek görünce banka bloke çek olsa bile otomatik dolandirildigini düşünüyor.
Nasıl ki tüm kanunları ezbere bilmediğimiz halde kanunlara uymak zorundaysak, ticaret yaparken de ilgili ticaret kanunlarını, transfer yöntemlerini, banka uygulamalarını bilmek, bilmesek de uygulamak zorundayız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 1 Haziran 2021; 14:55:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Yennefer of Vengerberg
-
Önce şu meseleyi bir açıklığa kavuşturalım
Bir kesim; ''Bankacılık ve finans cahilleri işine gelmeyenlere kara cahil demeye devam ediyor. Noterdeki takas sistemini kullanmazsan bankalarda da takas sistemi var da kime anlatıyorum...'' diyor
Diğer kesim; ''Bu sistem istanbul dışında henüz yok,vardı da biz mi kullanmadık ''diyor
Şuna bir karar verelim;güvenli satış yöntemi tüm il ve ilçe noterlerinde var mı yoksa sadece türkiyede belirli şehirlerdeki belirli noterlerde mi var?
_____________________________ Bizde iktidarda kalmak önemlidir.İktidarda kalmak için kendi öz çocuğunu öldüren bir neslin torunlarıyız malesef. -
benzer bir olay başıma geldi hala daha kurtulamadım. polis memuru olan borçlu avukat olan bana vakıfbank üzerinden 7.000 tl gönderdi ve vakıfbank hesaplarımıza bloke koydu. hala daha çözülmedi. bugün bankaya gittim bloke nedeni aradaki "yaş" farkı, yani banka bana diyor ki senden yaşça büyüklerle ticaret yapma!
Böyle bir saçmalık olur mu, emsallerimle mi iş yapmak zorundayım ben. üstelik bugün şube çalışanı iki kağıda imza attırıp genel müdürlüğü yolladı oysa 3 hesabım vardı hem bir hesabım eksik kalmış hem de kanalları açmamış bunu da şimdi çağrı merkezinden öğrendim. hala daha uğraşıyorum vakıfbank pişmanlıktır.
bankaya veya sisteme laf etmenize gerek yok
tekrar ediyorum bir bankaci olarak blokeli eft havale swift vs islemi yoktur
-para hesapta ama blokede gozukuyorsa parayi gonderende degil sıkıntı sizdedir gonderende probrem olsa zaten sizjn hesabiniza hic gelmez. sizin hesabiniz kara para aklama ,masak , fraud vb sebeplerden hesabiniz inceleniyor aciklamasi varsa probrem yok yani islemin sebebi alici kaynakli
-parayi gonderene ulasamiyorum banka blokemi nasil cozecem paranin kaynagini gosterirseniz blokeniz yine cozulur ornek bu islemde satis sözlesmesi
-banka gelen paranin aciklamasi olmazsa resmi kanunla bloke koyma hakkina sahiptir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Gerçekci ol imkansızı iste..! -
2014 yılında araç almıştım. Parayı araç sahibine eft yaptım. eft nin gerçekleşmesini beklerken telefon ile bankadan aradılar hesabınızdan şu miktarda eft yapıldı siz misiniz ve onaylıyor musunuz diye, telefonda onayladım para hesaba geçti. Ancak açıklama yapmamıştım sebebi bu olabilir.
2017 yılında o aracı satıp başka bir araç almıştım eft yaparken şu plakalı aracın alım bedeli diye yazdım. Para alıcının hesabına anında geçti.
Araç satarkende para gönderen vatandaşa aracın plakasını yazdırıp alım bedeli yazmasını söylüyorum.
Yukarıda bankacı arkadaşın dediği gibi hesaba gelen para gönderici tarafından bloke edilemez. Araç alım-satım havale yada eft lerinde araç plakasını ve satış işlemi olduğunu belirtiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 1 Haziran 2021; 20:0:56 >_____________________________ [link]/https://sites.google.com/view/fontahminlerim/ana-sayfa/[/link]
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt