Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.259
Cevap
77
Favori
217.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Simulatör dünyasına yeni bir canlılık ve heyecan geldi. Yazılanlara bakıyorum da, yaklaşık 20 yıldır simulatör dünyasının içindeyim, havacılığa hiçbir dönemde bu kadar ilgi olduğunu görmemiştim.

Bu çok mutluluk verici.

Haa "Sen kullanıyor musun ?" diye sorarsanız, benim sistemimin bunu kaldırması mümkün değil, haliyle p3d ile devam ediyorum. Sizleri de imrenerek izliyorum.

Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim; kendi evimizi filan simden bulmak güzel olmasına güzel ama, okuduklarımdan gördüğüm kadarıyla galiba sistemi aşırı yoruyor gibi, sürekli %80-100 arasında yüklenen ve yüksek ısılarda çalışan cpu ve gpu ne kadar bu yüke dayanır bilemiyorum. Dikkatli olmak lazım.

Hele bir de PMDG filan geldiğinde, örneğin istanbul - jfk arası 8-10 saat uçtuğunuzda (p3d'deki gibi simulatörü hızlandırmak galiba mümkün değil, çünkü uçtukça aradaki bölgelerin download edilmesi gerekiyor) bu kadar zorlanan ve ısınan ekran kartını ve işlemciyi JFK gümrüğünde kucağımıza alabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: hannschneiderr

Simulatör dünyasına yeni bir canlılık ve heyecan geldi. Yazılanlara bakıyorum da, yaklaşık 20 yıldır simulatör dünyasının içindeyim, havacılığa hiçbir dönemde bu kadar ilgi olduğunu görmemiştim.

Bu çok mutluluk verici.

Haa "Sen kullanıyor musun ?" diye sorarsanız, benim sistemimin bunu kaldırması mümkün değil, haliyle p3d ile devam ediyorum. Sizleri de imrenerek izliyorum.

Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim; kendi evimizi filan simden bulmak güzel olmasına güzel ama, okuduklarımdan gördüğüm kadarıyla galiba sistemi aşırı yoruyor gibi, sürekli %80-100 arasında yüklenen ve yüksek ısılarda çalışan cpu ve gpu ne kadar bu yüke dayanır bilemiyorum. Dikkatli olmak lazım.

Hele bir de PMDG filan geldiğinde, örneğin istanbul - jfk arası 8-10 saat uçtuğunuzda (p3d'deki gibi simulatörü hızlandırmak galiba mümkün değil, çünkü uçtukça aradaki bölgelerin download edilmesi gerekiyor) bu kadar zorlanan ve ısınan ekran kartını ve işlemciyi JFK gümrüğünde kucağımıza alabiliriz
    bu arkada yükleme işi can sıkıcı zaten harddiskte 1tb yeri cache yapacağım en son o olacak

• hannschneiderr kullanıcısına yanıt
    Hızlandırma yok fakat uçuşun herhangi bir aşamasına direk atlayabiliyorsun seçerek. Ekran kartı konusunda da oyunlarda çoğu zaman tam kapasite kullanması beklenir herhangi bir sıkıntı yaratmaz yani.
  • Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU]
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster33

Hızlandırma yok fakat uçuşun herhangi bir aşamasına direk atlayabiliyorsun seçerek. Ekran kartı konusunda da oyunlarda çoğu zaman tam kapasite kullanması beklenir herhangi bir sıkıntı yaratmaz yani.
    hızlandırma da var hocam

"R tuşu" + "Left CTRL" + "Numpad +" ile hızlandırabiliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 26 Ağustos 2020; 20:25:31 >
  • ısrarla bu simülatör oyun değil diye ahkam kesenler uçağın yarısından çoğu işlevsiz sadece önemli enstürmanlarla etkileşime geçiliyor geri kalan her şey non functional

dcs falan oynamış kişiler buna gayet oyun diyebilir çünkü şimdilik sadece grafik var. daha çok yolu var tam bir simülatör olması için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 26 Ağustos 2020; 19:41:26 >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    Xplane vs diğer simulatörlerde saatlerce uğraşıp bir türlü uçağı kaldıramıyordum.Aşırı zor yeni başlayanlar için bu gayet ideal yeni başlayanlar için bence prof. olmuşlar için az tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

ısrarla bu simülatör oyun değil diye ahkam kesenler uçağın yarısından çoğu işlevsiz sadece önemli enstürmanlarla etkileşime geçiliyor geri kalan her şey non functional

dcs falan oynamış kişiler buna gayet oyun diyebilir çünkü şimdilik sadece grafik var. daha çok yolu var tam bir simülatör olması için
    Zaten kimse şu an study level uçak var diye iddaa etmiyor ki. Dcs den o 600 tl lik uçakları çıkar fs2020 deki uçakları koy dcs de oyun senin mantığınla. Pmdg, fslabs kalitesinde uçaklar eklenince asıl dcs bunun yanında oyun gibi kalacak bu sefer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 26 Ağustos 2020; 22:7:56 >
  • a320'nin study level olma yolundaki yolculuğu başlamış. hayırlı olsun

• Yarin dev update yayinlanacak yeni gelecek patch in tarihini de soyleyecekler. Content manager da 76 gb bir sey gorunuyor ama hadi hayirlisi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakuza001

Yarin dev update yayinlanacak yeni gelecek patch in tarihini de soyleyecekler. Content manager da 76 gb bir sey gorunuyor ama hadi hayirlisi
    optimizasyon gelsin başka bir şey istemiyorum şu an
  • yakuza001 kullanıcısına yanıt
    Content managerde yüklü olanlar gözüküyor diye biliyorum.

• Burak_Clk kullanıcısına yanıt
    Evet ama update diye bir sey de geliyor ve 70 kusur gb. Gorecegiz bakalim simdiden content manager a dusmus ama tabi update acilmadigi icin bir sey yapamiyorsunuz

• Arkadaşlar bende GPU kullanımını Ultra ayarlarda en fazla %65 küsür görüyorum. %15 ile %60 arası gidip geliyor. Hiç stabil değil. CPU'da hakeza %30'larda seyrediyor. FPS İstanbul'da 45 küsür civarı fakat simulatörde muazzam bir stuttering var. Bu durumu yaşayan var mı acaba?

5700XT
    Ryzen 3600 4.2GHz
    16GB Ram
  • 4ÆM kullanıcısına yanıt
    stuttering sebebi ram yetersizliği veya internet anlık hız düşmeleri olabilir.
    aynı sistemin 32 gb ramlisi var bende, stuttering yaşamıyorum, test olsun diye 16ya düşürünce stuttering yaşadım.
    (32 gb ram takılıyken oyun büyük şehirlerde; paris new york gibi 29 gb ram kullanımı gördüm)
  • 4ÆM kullanıcısına yanıt
    ultra ayarlarda 16 gb ram yetmiyor, çok rahat daha üstüne çıkıyor
  • İyi geceler dostlar, MFS beklediğimize değen bir sim olmuş gibi.
    Ben daha tam deneyemedim orası ayrı
    Microsoft sidewinder force feedback 2 uçuş kolu mevcut bende, ama mfs 2020 de bir türlü elevator, gaz, kanatçık gibi şeyleri ayarlayamadım
    Bu konuda problem yaşayıp çözümü bilen var ise çok makbule geçecektir.
    Ms nin forumda bunun ile alaklı bir konu var ve çözüm de mevcut gibi ama tam anlayamadım

• hannschneiderr kullanıcısına yanıt
    hızlandırma var ancak şöyle kötü bir yanı var o an hangi hızda aktığını göremiyorsun. bi süre sonra oyun hızlı mı yavaş mı muğlakta kalıyorsun ayrıca hocam p3d kullanıyorsan bilirsin 748 fmc kurcaladım biraz, pmdg gibi unpause on tod ya da 1x on tod gibi seçenekler var ancak pasif durumdaydı.
  • Microsoft storedan yükle dedim, 900mb indi. Oyunu yönetici olarak aç dedim ancak yine de bu yükleme ekranında sıkışıyorum. O mavi bar ilerlemiyor hiç. Sil yükle yaptım, yüklediğim diski değiştirdim, neden böyle hala? Bunu çözebilen var mı?

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU]
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Windows oturum isminiz de turkce karakter olmamasi gerekiyormus diye bir ara yazmislardi. Eger oyleyse ondan olabilir

• 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.