Şimdi Ara

Seyahat Yasagı Kalktı Ama Karantina Devam Ediyor DIKKAT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün Malatya dan Ankara'ya geldim 1 kere bile polis durdurmadi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fena tuzağa düşmüşün bilader, devlet aylardır bugünü bekliyordu pusuda.

• kardeş devlet bula bula senin 3.000 tl ni mi bulacak sandın devlet biz olamasakta sağlamda zaten suriler birtaraflarını yerlerde sürte sürte geziniyorlar polislerimiz bile birşey yapamıyor
  • Gittiğin yere virüs taşımadığın ne belli?

• Kardeşim ne yardımı ?
    14 gün karantina zaten her zaman vardı, gittiğin yerde en az 1 ay kalacaksın geri dönemezsin.
    Senin covid olup olmadığın nereden belli ? 14 gün içinde covid çıkarsa hastaneye yatırılacaksın.
    Mesela senle birlikte 4 kişi geldi diyelim 4 ünüzde yakalanırsanız 3.150X4 12.600 tl ceza ödersiniz.

Sizin başka insanlara covid bulaştırma hakkınız yok cennete bile gidemezsiniz Allah bile kul hakkını affedemiyor.

Sana hiç kimse yardım edemez önce genelgeleri okusaydınız.

14 GÜN KARANTİNA BÜTÜN ŞEHİRLERDE GEÇERLİDİR. SEYEHAT YASAĞI İLE ALAKASI YOK DAHA BİR KAÇ GÜN ÖNCE GEÇMİŞ BAYRAM ZİYARETİNE GİDEN COVİDLİ BİR AİLE 54 KİŞİYE COVİD BULAŞTIRDI.KİM BİLİR 54 KİŞİDEN KAÇ KİŞİ ÖLECEK HABERİN VAR MI ? CAN ÇEKİŞE ÇEKİŞE ÖLECEKLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 2 Haziran 2020; 12:47:2 >
  • 155i aradım böyle bir şey olmadığını söylediler.
  • Bu işin arkasında Amerika ve İsrail var.

• Lafügüzaf. kullanıcısına yanıt
    Buraya yazabildiğine göre internet kullanabiliyorsun.

Ben genede ipucu vereyim;

Otobüs ve uçak bileti alırken "Hayat Eve Sığar (HES)" kodu isteniyor.

OnLine bilet almak için firmaların internet sitelerini kurcalarsan görürsün
  • Devletin işi gücü yok, sana tuzak mı kuracak?

Saçmalamışsın..

Online bilet almak için otobüs ve havayolu şirketlerinin internet sitelerini kurcalasaydın "Hayat Eve Sığar (HES)" kodu istendiğini görürdün.

Buraya yazabildiğine göre internet kullanmayı bildiğini düşünüyorum. Ne dersin?
  • Valilik bazlı para toplamak için bir oyun olabilir. Sonuçta ülke geneli bir uygulama değil.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Gittiğim yerde 2 saatlik işim varsa neden 1 ay kalayım? Nerede kalayım? Körü körüne savunacağım diye aklını kaybetmişsin.

Gittiğin yerde 1 ay kalma olayi 65 yaş üstü için var, ağzı olan konuşmaya başladı yine, insanlari yanlış yönlendirmeyin. Benzer durumda seyahat etmek isteyenler emin olmak için 155i, gideceği yerin Belediyesini falan arasin teyit etsin

• emir66 E kullanıcısına yanıt
    Hocam 65 yaş ile alakası yok
    Herkes için geçerli gittiğiniz yerde 1 ay kalmak zorundasınz

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    İki saatlik iş için şehit değiştirilmez panzeri döneminde mümkün değil virüs taşıyabilirsiniz bu yüzden gitmeleri engellemek için 1 ay geri dönememe sınırı getirildi insanların daha az seyehat etmeleri gerekiyor caydırıcı önlem diyebiliriz

65 yaş ile sınırlı değil şehir değiştiren herkes için geçerlidir

Hiçbir resmi yazıda böyle bir bilgi bulunmuyor, üstelik valilik ve polisler de böyle bir uygulama yok diyor, sadece 65 yas üstü diye bilgi var. Siz bu bilgiyi nerde gördünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

İki saatlik iş için şehit değiştirilmez panzeri döneminde mümkün değil virüs taşıyabilirsiniz bu yüzden gitmeleri engellemek için 1 ay geri dönememe sınırı getirildi insanların daha az seyehat etmeleri gerekiyor caydırıcı önlem diyebiliriz

Nerden duydun bunu. Kesin bilgi değilse ortalığı karıştırma.

• Kocaeliden İstanbula gittim geldim günübirlik bugün. Hiç bir sıkıntı yok. Polis bile görmedim yolda.

• quote:

Hocam, 65 yaş üstüne memleket, yazlık ev vs gibi farklı bir yerleşim yerine gidebilmeleri için yapılmış bir düzenlemeydi bu.
    "2 saatlik iş için şehir değiştirilmez" olayı da ilginç. Lojistik araçları giriş çıkış yasağı olan illere bile günlük girip çıkıyor ve bu araçlardaki kişilere "1 ay burda kalacaksın" veya "evine git 14 gün sokağa çıkma" gibi bir şey söylenemez. Kaldı ki şehirler arası giriş çıkış olayı sadece belli şehirler için geçerli.

• CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    Kargo firmaları ve taşımacılık yapan araçlar şehirler arsı seyehatten muaf.
    Ceza gelirse o zaman anlarsınız yasak mı değil mi belli olur.
    Gittiğiniz yerde 14 gün karantinada kalmanız gerekiyor. Karantina çok önemli çünkü virüs vakası olmayan veya çok az olan 1 hafta yeni vaka gelmeyen illere seyehatler başlayınca vaka sayısında çok fazla artış görünüyor. Bunun sebebi il değiştiren gamsız insanların bazılarında covid var bazıları biliyor bazıları bilmiyor karantina uygulamayıp en sevdiği insanlara bulaştırabiliyor komşularına bulaştırabiliyor onların ölümüne sebep oluyorlar.
    14 gün karantina uygulasa bulaş olmayacak ve katil olmayaklar.

Karantina uygulanmadan insanlara covid bulaştıranlar benim gözümde katilden farkı yok.
  • quote:

Kargo firmaları ve taşımacılık yapan araçlar şehirler arsı seyehatten muaf.
    Ceza gelirse o zaman anlarsınız yasak mı değil mi belli olur.
    Gittiğiniz yerde 14 gün karantinada kalmanız gerekiyor. Karantina çok önemli çünkü virüs vakası olmayan veya çok az olan 1 hafta yeni vaka gelmeyen illere seyehatler başlayınca vaka sayısında çok fazla artış görünüyor. Bunun sebebi il değiştiren gamsız insanların bazılarında covid var bazıları biliyor bazıları bilmiyor karantina uygulamayıp en sevdiği insanlara bulaştırabiliyor komşularına bulaştırabiliyor onların ölümüne sebep oluyorlar.
    14 gün karantina uygulasa bulaş olmayacak ve katil olmayaklar.

Karantina uygulanmadan insanlara covid bulaştıranlar benim gözümde katilden farkı yok.
    güzel kardeşim böyle bir kural var mı yoksa bu senin temennin mi? yani sen keşke olsa mı diyorsun yoksa bu kural var mı diyorsun. daha ne dediğin anlaşılmıyor. açık yaz biraz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.