Şimdi Ara

Seyahat Yasagı Kalktı Ama Karantina Devam Ediyor DIKKAT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Kargo firmaları ve taşımacılık yapan araçlar şehirler arsı seyehatten muaf.
    Ceza gelirse o zaman anlarsınız yasak mı değil mi belli olur.
    Gittiğiniz yerde 14 gün karantinada kalmanız gerekiyor. Karantina çok önemli çünkü virüs vakası olmayan veya çok az olan 1 hafta yeni vaka gelmeyen illere seyehatler başlayınca vaka sayısında çok fazla artış görünüyor. Bunun sebebi il değiştiren gamsız insanların bazılarında covid var bazıları biliyor bazıları bilmiyor karantina uygulamayıp en sevdiği insanlara bulaştırabiliyor komşularına bulaştırabiliyor onların ölümüne sebep oluyorlar.
    14 gün karantina uygulasa bulaş olmayacak ve katil olmayaklar.

Karantina uygulanmadan insanlara covid bulaştıranlar benim gözümde katilden farkı yok.
    Hocam, tamam bu şekilde insanların kendisini izole etmesi ve virüsü yaymamaları benim de temennim. Hiçbir engeli yasağı olmadığı halde ben de sevdiklerim ve ailemin 2,5 aydır sokağa çıkmaması gerektiğini tembihleyen birisiyim. İlla gitmem gereken büyüklerimin yanına giderken evimde banyomu yapıp yeni kıyafetlerimi giyip eldivenimi maskemi takıp şahsi arabama binip doğruca onlara gidiyorum ve buna rağmen mümkün olduğunca uzak durmaya özen gösteriyorum.
    Ancak konuşulan olay böyle bir yasak var mı yok mu? Olması gerekenlere bakarsak işin içinden çıkamayız.
    Örneğin kafelere gitmemek gerektiğinin farkındayız ancak böyle bir yasak yok şuan. Kafeye gidenlere ceza kesilmiyor mesela.

• CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    Çankırı,Ankara da 14 gün karantina yasağı var ama mahalle aralarında falan polis vs yok, belki ana caddelerde vardır.1 ay dönme olayını valilikleri arayıp sormanız gerekiyor. Belediyelerin yetkisi yok valilik yetkisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 3 Haziran 2020; 14:38:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Çankırı,Ankara da 14 gün karantina yasağı var ama mahalle aralarında falan polis vs yok, belki ana caddelerde vardır.1 ay dönme olayını valilikleri arayıp sormanız gerekiyor. Belediyelerin yetkisi yok valilik yetkisi var.
    Başka şehirlerden gelenler için mi var yoksa genel olarak 14 gün sokağa çıkma yasağı mı var hafta sonlarında olan gibi?
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    Başka şehirden geliyorsanız size form imzalatıyorlar 14 gün sokağa çıkma yasağınız oluyor.
    Amaç sizde virüs varsa diğer insanlara bulaştırmamak.

Bölgede yaşayanlar için sokağa çıkma yasakları sadece hafta sonu fakat dışarıdan gelenler için 14 gün..
  • Mersin'den Van'ın Tuşba ilçesinde gelen ve otobüs firmasında şoför olarak çalışan 1 kişi, izolasyon kurallarına uymadı. Birkaç gün sonra rahatsızlanan şoförün koronavirüs testi pozitif çıkarken, 12 kişiye daha virüs bulaştırdığı belirlendi. Şoförün Kalecik Mahallesi'nde yaşadığı apartman karantinaya alındı.

İsterseniz karantinaya uymayın en fazla Anneniz,Babanız, Bebeğiniz çocuğunuz varsa gözlerinizin önünde acı çekerek ölebilirler belki siz hastayken size öldüklerini bile söylemezler... Kimsesiz gibi gömülürler. Videosunu attığım kadının 2 oğlu öldü kadına sadece 1 tanesinin öldüğünü söylemişler. Taburcu olduktan sonra 2. oğlunun öldüğünü ve kimsesiz gibi gömüldüğünü öğrendi. Ben evimdeyim çıkmıyorum sizde ister çıkın ister karantinaya uymayın ister 65 yaşını kapsıyor diyin umrum da bile değil ama şunu unutmayın birisi sizin yüzünüzden covid olur ve ölürse Cennete falan gidemezsiniz kul hakkıdır dahada önemlisi vicdan azabıdır. kıçınızı kırın 14 gün oturun karantina süreniz bitsin öyle dışarı çıkın.
    www.hurriyet.com.tr
    83 yaşında koronavirüsü yendi ama iki oğlunu kaybetti
    https://www.hurriyet.com.tr/video/83-yasinda-koronavirusu-yendi-ama-iki-oglunu-kaybetti-41489520

• Arkadaşlar buyrun bu gün İstanbul İstikametinden Diyarbakır istikametine gitmekte olan bir hasta 2 gün önce Covid Testi yaptırmış,Test sonucunu beklemeden Diyarbakıra seyehat etmiş otobüsde Pozitif olduğunu öğrenip hastaneye kaldırıldı. Şimdi bu şerefsiz kaç kişiye covid bulaştırdı ?
    Pozitif olduğunu otobüsde öğrenmeseydi diyarbakıra gidince 14 gün karantina uygulamayıp 2-3 gün gezip bulaştıracaktı ?
    14 gün karantinanın zorunlu olduğunu anlamayan bana özelden küfür eden arkadaşlar görsünler..
    Mynet Haber
    İstanbul-Diyarbakır otobüsünde ilginç olay! Koronavirüs olduğunu söyleyince...
    https://www.mynet.com/istanbul-diyarbakir-otobusunde-ilginc-olay-koronavirus-oldugunu-soyleyince-110106526801

• .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekirdağa girdim 1 haziranda hiç çevirme filan olmadı dolayısıyla tutanakta tutulmadı. ama jandarma gelip ara sıra çevirme yapıyor orada da hiç sıkıntı yaşamadım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.