< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ses telleri, ses üretmeni sağlayan küçük kaslardır. Polip ve nodüller, ses telleri üzerinde oluşan iyi huylu büyümelerdir. Bu büyümeler ses kısıklığına, nefes darlığına ve boğaz ağrısına neden olabilir.
Ses teli polip/nodül ameliyatı, bu büyümeleri çıkarmak için yapılan bir işlemdir. Ameliyat genellikle lokal anestezi altında yapılır ve bir saat kadar sürer. Ameliyat sırasında doktor, ses tellerine erişmek için ağzından veya burnundan bir endoskop yerleştirir. Endoskop, büyümeleri çıkarmak için kullanılan küçük bir cerrahi alet içerir.
Ses teli polip/nodül ameliyatı genellikle başarılı bir işlemdir. Çoğu hasta ameliyat sonrası seslerinde önemli bir iyileşme bildirir. Bununla birlikte, ameliyatla ilgili bazı riskler vardır, bunlar şunları içerir:
Ameliyat sonrası ses teli hasarı riski düşüktür, ancak meydana gelirse kalıcı ses değişikliğine neden olabilir. Bu riski azaltmak için deneyimli bir kulak burun boğaz (KBB) cerrahının seçilmesi önemlidir.
Ameliyattan sonra sesini dinlendirmen ve alkolden ve sigaradan kaçınman gerekecektir. Ayrıca, doktorun önerdiği ilaçları düzenli olarak almalı ve ameliyat sonrası kontrollerine gitmelisin.
Çoğu hasta, ses teli polip/nodül ameliyatından sonra birkaç hafta içinde normal aktivitelerine dönebilir. Ancak, sesini tamamen iyileşmesi birkaç ay sürebilir.
Ameliyat sonrası konuşma, büyümelerin boyutuna ve konumuna bağlı olarak değişir. Çoğu hasta ameliyat sonrası ilk birkaç gün içinde fısıldayabilir veya yumuşak bir sesle konuşabilir. Sesin tamamen iyileşmesi için birkaç hafta ila birkaç ay sürebilir.
Ses teli polip/nodül ameliyatı olanların yorumları genellikle olumludur. Çoğu hasta ameliyat sonrası seslerinde önemli bir iyileşme bildirir. Ancak, ameliyatın herkes için uygun olmadığını ve bazı risklerin olduğunu unutmamak önemlidir. Ses teli polip/nodüllerin ameliyatla tedavi edilip edilmeyeceği konusunda karar vermek için KBB cerrahınla konuşmalısın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samyes -- 13 Temmuz 2020; 22:25:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Merhaba arkadaşlar benimde ses telimde kist vardı yeni ameliyat oldum 6 gün oldu önce sesim vardı kullanma dediler konuşmuyorum bi iki kere denedim hiç konuşamıyorum çok kötü panik oldum ama bu yazıyı okuyana kadar düzelsin tek ben 1 ay değil 2,3 ay bile beklerim yeterki sesim ömür boyu böyle kalmasın < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Benim de dün ameliyatım vardı. Ses teli üzerinden pirinç kadar olduğu söylenen polip alındı. 5 gün konuşma dediler. Aslında dalgınlıkla bir kaç kere düşük sesle konuştum, sesim normal çıkıyor ama ses istirahatine dikkat ediyorum. Boğaz ağrısı ilk gün yoktu, şimdi biraz başladı. Dudak ve dilde bir yanda uyuşma var, hala geçmedi. 7 günlük rapor verildi, bu esnada mümkünse hiç konuşmadan duracağım ve sıvı gıdalarla besleneceğim. |
| _____________________________ |
|
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN NEREDE VE HANGİ DOKTORDA AMELİYAT OLDUNUZ AYNI TANI BANADA KONDU FAKAT BAZI DOKTORLAR TEHLİKELİ Bİ OPERASYON OLDUĞUNU SÖYLÜYOR EMİN OLAMIYORUM DENEYİMLİ VE BU OPERASYONU DAHA ÖNCE YAPMIŞ BİR DOKTOR ARIYORUM |
|
Devlet Hastanesi'nde oldum. Bana rahat bir operasyon olduğu söylendi. Zaten 2 hafta geçti, artık gayet rahat konuşuyorum, her şeyi de yiyorum ama biraz fazla konuşunca yine de yorulma var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
Bana da 2 gün önce aynı tanı konuldu.Ses telimde polip olduğu söylendi ve bundan kurtulmak istiyorsam cerrahi bir müdahale gerektiği.Doktorum aldırmamı tavsiye etti ama illaki ben ameliyat olmak istemiyorum diyorsan da 6 ayda bir kontrole gelmelisin dedi.Kan aldırırken bile tedirgin olan benim gibi birisinin Ameliyattan ne kadar korktuğunu tahmin bile edemezsiniz.Çok korkuyorum ve çok büyük endişelerim var |
|