Şimdi Ara

Servis telefon oksitlenmiş dedi. Fotoğraftaki oksitlenme mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonu servise gönderdim. Servis cihaz su almış oksitlenmiş dedi ve garanti kapsamından çıkarttı. Cihazın çalışmasında bir sıkıntı yoktu sadece şarja takınca şarj olmuyordu. Attıkları foto bana oksit gibi gelmedi birde siz bakar mısınız?

Servis telefon oksitlenmiş dedi. Fotoğraftaki oksitlenme mi ?

Bence nemdir ama önemli değil, özel servis halleder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllkntrc -- 16 Temmuz 2021; 12:26:57 >

hayır dökülmedi zaten bu arızadan önce 1 kere servise gitmişti şarj olmuyor diye ve ücretsiz değişim olmuştu. aynı arıza 1 hafta içinde tekrarladı. gönderdim bu sefer sıvı teması dediler anakart vs değişimi diyip 1250lira para istediler. Telefon 1 haftadır kullanılmıyordu zaten müsait zamanda göndereceğim diye kutu içinde su kapamayacağına göre ben servisin yaptığını düşünüyorum.

Telefon gelince bayramdan sonra tüketici hakem heyetine gitmeyi düşünüyorum

en iyisi adamlar ne olsa sıvı teması diyor 0 telefonu kutusundan çıkarmayıp bu arızalı deseniz bile.

• Ne sıvısı bu böyle deniz yosunu falan mı? Bildiğin yapıştırcı yada çift taraflı bant kalıntısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şarj entegresi de arızalı ise değiştirir.

Fotoğrafta gözükmeyen bir şeyi sen nasıl gördünde tam teşhis koydun merak ettim.

Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

Fotoğrafta gözükmeyen bir şeyi sen nasıl gördünde tam teşhis koydun merak ettim.

1 - Önce sen değil. "Siz" diye hitap edeceksiniz!

Beni tanıyor musunuz? HAYIR! Tanımadığınız bir kişiye karşı her zaman "SİZ" diye hitap edip, saygılı olacaksınız!

Nezaketimize her zaman dikkat edeceğiz. Yıllardır forumda yazarım, yardımcı olurum. Kimseye "Sen/ben" diye hitabım olmamıştır, olmaz da, Üslubumuza dikkat edelim.

2- Soru https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/149823823

@saasc

"Telefonu servise gönderdim. Servis cihaz su almış oksitlenmiş dedi ve garanti kapsamından çıkarttı. Cihazın çalışmasında bir sıkıntı yoktu sadece şarja takınca şarj olmuyordu. Attıkları foto bana oksit gibi gelmedi birde siz bakar mısınız?"

Yanıtımız;

Sıvı teması ile (kola, su, çay, kahve vs.vs..) oksitlenme LEHİM ÇÜRÜMESİ demektir. Arızası da; Telefonu Şarja takınca şarj olmuyormuş.

Nedeni: Şarj entegresine giden yollar/lehimler de(şarj soketi dahil), oksitlenme/çürüme var/olabilir.

Lehimler tazelenirse büyük bir ihtimal telefonda şarj işlemi tekrar çalışmaya başlayacaktır. Sorun devam ederse, şarj entegresi değişmeli...

3- Soru 'nun tespiti (yukarıda yazılı) ve bizim tarafımızdan yapılan açıklamadan sonra (servis zaten belirtmiş anakart değişimi diye..) anakartı GÖRMEYE gerek var mı? Servis telefon oksitlenmiş dedi. Fotoğraftaki oksitlenme mi ? 

Umarım merakınız giderilmiştir.

Herkese iyi çalışmalar, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 26 Temmuz 2021; 18:31:44 >

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt

Karşıt bir yorum olunca hemen imla kurallarına hitap kurallarına takılır zaten bu forumda :) konu sahibinin diğer yorumlarını okusaydın sıvı temasının kullanıcının yapmadığını anlardın. Eğer deseydi ben şunu bunu döktüm ettim diye o zaman tamam ama sıvı teması olmadı yazmış ama servis sıvı teması var demiş. Servis temas var diye anakart değişecek diyip üstüne birde kartı görmeden etmeden yazdığın yorum gereksiz. Şimdi sen her servisin yazdığına inanıyorsan söylenecek söz yok. İyi forumlar.

• Telefon geldi. Bazen şarj oluyor bazen olmuyor. Buda yollarda bir sıkıntı olabileceğini gösteriyor bence. Telefon tamircisine götüreceğim ama daha beter ederler diye korkuyorum. Böyle kalsa gittiği yere kadar diye kullansam. Sonrada telefon tamircisine götürsem oksitlenme ilerlermiş olur mu acaba?

Plastik değil o cihazın anteni.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.