Şimdi Ara

Servis mi Özel Araç mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İş yeri servisine aylık 2.200 TL ödüyorum ve iş yeri bu parayı karşılıyor.

Ancak servis trafiğe kalmamak için sabah çok erken alıyor ve üstelik saçma sapan güzergahlardan geçerek adeta dünya turu yapar gibi 1 saatte ancak varabiliyor. İşten çıkışta o servisin yayık aryanı gibi çalkalaması da cabası.

Aynı yolu özel araçla kestirmaden sadece yarım saatte gidebiliyorum ve aylık mazot gideri şu anki fiyatlarla 5.500 TL.

Müdüre sordum "Sen şimdi bakma yarım saatte arabaynan gelebildiğine, okullar açılsın, trafiği gör de bakalım yarım saatte gelebiliyor musun" dedi.

Bilemedim...

• Hurriyette çalışırken esnek yan haklar vardı. Çok güzel uygulamaydı. Misal servis kullanmayacam dersen servisin parası yemek yemiycem dersen yemeğin parası falan bakiyeye ekleniyordu. Bu bakiyelerle de eşine çocuguna özel sağlık sigortası pegasus uçak bileti çeki vs va alabiliyordun. Çok güzel uygulamaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 5 Ağustos 2026; 11:36:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Servis parasının karşılanması bir artı ancak ülkemizde servis-taksi-otobüs sarmalını mümkün mertebe kullanmamaya çalışıyorum. Çünkü hepsi katil.

Özellikle servis ve otobüs sektörü bir çöplük. Şoförlerin çok büyük çoğunluğu mal, bağımlı, araç kullanmaktan bihaber tipler. Şoför falan değiller yani.

Arada laf edenler oluyor mesela, "efendim anneler geliyor okula çocuğunu bırakıyor trafik oluyor, servise ver" diye. Parasını verin, vereyim kardeşim. Kaldı ki parası verilse bile servise vermem. Allah muhtaç etmesin. Üstte yazdığım sebepler, can güvenliği sebebiyle kendim de binmem, anamı babamı çoluğumu çocuğumu da bindirmem.

Şehirlerarası otobüs de öyle.

Haberlere bakın, her gün dümdüz yolda kaza yapan otobüsler. Hepsi sabaha karşı uyuyor çünkü. Neymiş direksiyon hakimiyetini kaybetmiş. Yazsanıza kardeşim mal gibi uyuyordu düz yolda girdi sağa sola diye.

Bekleme şansı varsa okullar açılınca deneyin bakalım "arabaynan" gelebiliyor musun diye, ona göre karar verirsiniz olmadı  

• Haklı da servis uçarak gelmiyo sonuçta ama okullar açılınca trafik minimum yüzde 20 artıyor. Bu millet okullar kapalıyken memleketine nasıl gidiyor hiç mi çalışmıyor ben de bunu anlamiyorum

Uzun süreli trafik vs yormuyorsa tecrübeli iseniz her türlü araba

Çok daha hijyenik ve rahat.

Ayrıca müzik tv ne istersen keyfine göre açıp gidebiliyorsun kimseyle muhatap değilsin.

Saatler kafana göre vs vs

Kasa:MSI MAG Vampiric 100R || PSU:High Power 750W 80 Bronze ||Anakart:MSI B450-A Pro
    İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 ||Ram : Corsair Vengeance 2x8 16 Gb 3200 Mhz ||Depolama: Sandisk 1 TB Nvme - Seagate Barracuda 2 TB - Seagate Barracuda 1TB
    Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT OC
  • İstanbul teafiginde araba kullanmak gereksiz sinir stres ve yorucu bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TheMalatian kullanıcısına yanıt

Aklıma lisedeyken dövdüğüm servisçi geldi :d. Düşündüğün kadar rezil değildi abicim iyisi var leşi de var.

• Bu sabah 07:45'de yola çıktım.

Kavşaklarda trafik yoğundu.

Buna rağmen yarım saatte işe varabildim arabaynan.

Arabaynan varmanın şöyle bir avantajı da var:

Personel kapalı otoparka sorunsuz girip güvenlikten sorgu sual arama olmadan geçebiliyorum.

Ama servisle gidersem diğer kapıdan binaya girmek zorundayım ve güvenlik kartı verilmediğinden bir de güvenliğe meramımı anlatmak zorunda kalıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 31 Ağustos 2026; 18:8:56 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.