Şimdi Ara

SERT ŞUT ÇEKME YARDIMM!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben kendimi bildiğimden beri sert şut çekemiyorum, ancak topu havada bulursam sert gidiyor. Yerdeki topu havadan fazla atamıyorum uzaklara ,topu yetiştiremiyorum mesela okulda kaleden kaleye oynuyoruz arkadaşın bacağı benden ince topu dağlara taşlara kadar atabiliyor ben ise kaleye yavaş düşüyor top. Yani böyle topu attımmı lap diye girmesi lazım sert bir şekilde, ayrıca futsala gidiyorum orda da sert şut çekemiyorum hangi. Kaslarımı geliştirirsem yada neler yaparsam sert şut çekmeye başlarım. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

NOT :FUTSAL OKUL TAKIMIN FUTSALI LİSE 3 E GİDİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 28 Aralık 2013; 12:44:33 >

• Aynı sıkıntı çoğu futbolcuda var. Önemli olan sert şut çekmek değil topu doğru noktaya doğru hızda yollamaktır. Misal benim ayakiçi vuruşlarım çok iyidir pozisyonumu buna göre alırım. Genelde sert şut çekemeyenlerin ayakiçi vuruşları iyi olur. Bence teknik vuruşlara yönel.
  • Dostum kaslardan once pratik yapman topla vakit gecirmen lazim.Kendine uygun vurus stilini kendin yakalarsin.
  • Toplara sert vurmak ne ayak gücü nede kuvvetle alakalı sadece beyinde bitiyor. Ama ayağın acımaması için 2 çorap giyebilirsin..

Sadece topa sert ve düzgün vuracağına inanmak yetiyor dediğim gibi ayak gücü sadece destekler beyinde bitiyor.
  • Ne beyinde bitiyor ne de kas gücünde arkadaşım.Topa sert vurmak patlayıcı kuvvetle ilgilidir.İnternetten araştır bacaktaki patlayıcı kuvvet diye.Bunu geliştirmenin en iyi yolu da bol bol şut çekmektir.Şut çektikçe 2-3 ay topa zımba gibi vurmaya başlarsın.

Not: yalnız önce toppa vurma tekniğini de bilmen gerekir.O da vururken güçsüz ayağını topun yanına koyup topa vuracağın ayağının bileğini hafif yatırarak topa ayağının üstüyle teknik olarak da "Medial cuneiform" kemiğiyle vurman gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swedish House Mafia

Aynı sıkıntı çoğu futbolcuda var. Önemli olan sert şut çekmek değil topu doğru noktaya doğru hızda yollamaktır. Misal benim ayakiçi vuruşlarım çok iyidir pozisyonumu buna göre alırım. Genelde sert şut çekemeyenlerin ayakiçi vuruşları iyi olur. Bence teknik vuruşlara yönel.

Bale vuruşu yapıyorum böyle topun alçalarak kaleye bulması hoşuma gidiyor ama işte sert ve yumuşak yollıyamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharger

Ne beyinde bitiyor ne de kas gücünde arkadaşım.Topa sert vurmak patlayıcı kuvvetle ilgilidir.İnternetten araştır bacaktaki patlayıcı kuvvet diye.Bunu geliştirmenin en iyi yolu da bol bol şut çekmektir.Şut çektikçe 2-3 ay topa zımba gibi vurmaya başlarsın.

Not: yalnız önce toppa vurma tekniğini de bilmen gerekir.O da vururken güçsüz ayağını topun yanına koyup topa vuracağın ayağının bileğini hafif yatırarak topa ayağının üstüyle teknik olarak da "Medial cuneiform" kemiğiyle vurman gerekir.

Çıplak ayakla da vurmak sert şut çekmek için ideal miş Hakan şükür yada Hagı böyle sert şut çekmeye alışmış. bu arada destek ayakla vurmam için Pirlo ve Beckham vuruşlarına bakmam lazım ama ben bunu frikik için demiyorum mesela penaltı atarken gelişine şut çekerken topun yavaş düşmemesini istiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Duvarın karşısına gec, ayakların ağrıyana kadar sert şut çalış.
  • Beyler şut çalışmasına gidiyorum siz yazın yine lütfen geldikten sonra hepsini okuyup cevaplıcam
  • Mühim olan sert ve isabetli. sabride sert vurabiliyor.önemli olan Carlos gibi vurmak.bir yere kadar gelişir dostum.öyle olsa herkes carlos gibi vururdu toplara.senin sorunun isabetten ziyade topa sert vuramamak.

Çözüm:Azerbaycan genç takım hocası demişti bana.ters ayağını topun hizasına getirerek vücudunun diğer kısmı ile topa sert bir şekilde vurucaksın.gövdenle ilerlicek yani.bunu alışkanlık haline getirdikten sonra kasmadan rahat bir şekilde atarsın.Bu sorun küçük yaşlarda bendede vardı.bir zaman sonra top niye bu kadar hızlı ve kalkıyor diye üzülürsün.neden plase atamıyorum diye. neyse liflere dikkat et. idman ve kondisyonsuz çalışma!
  • Hocam çıplak ayakla vurman sana bişey kazandırmaz sadece acı çektirir.Hatta ayakkabınla çalış ki böylece ayakkabının neresiyle vuracağına alışmış olursun çünkü ayakkabı ve çıplak ayakla vurmak farklıdır.Üstte bir arkadaş da demiş duvar karşısında alıştırma yapmak idealdir.Eğer dediğin gibi penaltıdan vurdukların panenka penaltısı atıyosun demektir bu da senin tekniğin yanlış oluyor.Topa vurmaktan korkma hocam topun tam ortasının biraz aşağısına yapıştır son gücünle ama sol ayağında topun yanında sert dursun ki onda destek alabilsen hatta futbolcular şut vurduktan sonra sol ayakları üstünde zıplarlar ki sakatlık çıkmasın.Youtube da ingilizce olarak araştır birçok kaynak var.
  • günde bir saatten iki hafta çalış farkı göreceksin.çalış dediğim durmadan tüm gücünle şut çekeceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharger

Hocam çıplak ayakla vurman sana bişey kazandırmaz sadece acı çektirir.Hatta ayakkabınla çalış ki böylece ayakkabının neresiyle vuracağına alışmış olursun çünkü ayakkabı ve çıplak ayakla vurmak farklıdır.Üstte bir arkadaş da demiş duvar karşısında alıştırma yapmak idealdir.Eğer dediğin gibi penaltıdan vurdukların panenka penaltısı atıyosun demektir bu da senin tekniğin yanlış oluyor.Topa vurmaktan korkma hocam topun tam ortasının biraz aşağısına yapıştır son gücünle ama sol ayağında topun yanında sert dursun ki onda destek alabilsen hatta futbolcular şut vurduktan sonra sol ayakları üstünde zıplarlar ki sakatlık çıkmasın.Youtube da ingilizce olarak araştır birçok kaynak var.

çalışmadan geldim şunu öğrendim topa vurarken dizimi bükünce isabetsiz gidiyor o yüzden bükmicem bir daha sonra ayak üstü ile fazla iyi vuramıyorum ayak içi ile daha iyi vurmaya başladım birdahakine duvara karşı çalışacam destek ayağım la iyi fark hissettim ama daha iyi geliştirmem lazım başka ne tür şeyler yapabilirim.

• sert topa vurmak bişey kazandırmaz hatta halı sahada arkadaş sürekli abandığı için çıkışta kavga çıktığını hatırlıyorum
  • Sert şutun nedeni ne bacak kasıdır ne de bacak boyutu. Sert şut vuran oyuncular şutu bacağı savurarak değil kalçadan vururlar. Dikkat et R.Carlos Ronaldo ve ya bizden sneijder şutları hep kalçadan çıkarır. Mesela prekazi cılız bi oyuncuydu ama inanılmaz sert şutlar atardı. Kalçadan çıkarmak nedir diyebilirsin ama dediğim oyuncuların sert şutlarına dkkat edersen rahatlıkla anlayabilirsin. Özellikle carlos ta şuttan sonra diğer bacak bile savrulur genelde kalçayı çok kullandğı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barangundem

Sert şutun nedeni ne bacak kasıdır ne de bacak boyutu. Sert şut vuran oyuncular şutu bacağı savurarak değil kalçadan vururlar. Dikkat et R.Carlos Ronaldo ve ya bizden sneijder şutları hep kalçadan çıkarır. Mesela prekazi cılız bi oyuncuydu ama inanılmaz sert şutlar atardı. Kalçadan çıkarmak nedir diyebilirsin ama dediğim oyuncuların sert şutlarına dkkat edersen rahatlıkla anlayabilirsin. Özellikle carlos ta şuttan sonra diğer bacak bile savrulur genelde kalçayı çok kullandğı için.

Kalçayı iyi nasıl kullanabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: FifaPesFifa

sert topa vurmak bişey kazandırmaz hatta halı sahada arkadaş sürekli abandığı için çıkışta kavga çıktığını hatırlıyorum

ya şutlarım isabetli gidiyor ama kaleye yavaş düştüğü için gol olmuyor
  • Topun tam ortasına plase dediğimiz yerin biraz yukarısıyla vurup kollarını salla :)

• Arkadaşlar bu nasıl böyle şutlar çekiyor bütün ünlü futbolcuların vuruş stillerini vuruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 29 Aralık 2013; 9:02:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedlighTR

Arkadaşlar bu nasıl böyle şutlar çekiyor bütün ünlü futbolcuların vuruş stillerini vuruyor

Yetenek kardeşim benim de plase ve sert şutlarım etkilidir, falso aldıramıyorum ama fazla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.