Şimdi Ara

Avcı 'Şut çekmeyin' mı diyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her maçta dikkat ediyorum bizim topçular Barcelona misali kale önü pozisyon kovalıyor. %100 bir pozisyonu hazırlayıncaya kadar pas yapıyorlar.



    Beşiktaş’a karşı savunma planı hazırlayan biri olsam hiç zorlanmam. Nasıl olsa ceza sahası dışından şut çekmiyorlar. O bölgede araları açmadan rahatsız edin. Gollük pas atmalarını engelleyin. Kendinizi oyundan ekarte edecek hamlelerden kaçının dedin mi Beşiktaşın işi biter.



    Ceza sahası dışından şut tehdidin olmazsa, rakip “zaten şut atmazlar” derse, sana karşı kaleyi savunmak çok kolaylaşır. Pas kanallarını kapat olsun bitsin.



    Şut atacaksın kardeşim. Oraya çarpar buraya çarpar kaleciden döner (ki kaleciden dönen toplar tüm dengeyi bozar, senin ününe düştü mü top işi bitirirsin) , bi şeklide pozisyon oluşur. Herşeyden önemlisi rakip şut kanallarını kapatmak için açık verir. 10 kişiye karşı dahi zorlanmanın sebebi bu bence.

    ŞUT ÇEKİN. ÇEKMESENİZ BİLE TEHDİT EDER VE BOŞ ALAN BULURSUNUZ. DİNLEMEYİN AVCI’YI..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ne şut çekiyorlar, ne dikine oynuyorlar nede hızlı oynuyorlar. Kasımpaşa o kadar kötüydü ki yenebildik. Üstelik 10 kişi kalmış takımdan 2 gol yedik. 3 puan alınınca lay lay lom herşey. Böyle oynarsak fener bizi düzümdüz eder Kadıköyde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 şut çeksen 1-2 tane atacan ama hiç şut yok önün boş yine şut yok...kayseri maçına aldanmayın dedim takım çok kötü uyumsuz hala aynı
    , ljajic sol kanatta geçince etkili oldu
    diaby kanatta oyunca hiç yok.burak yürüyen ölü şu sağkanat,onnumara,santrafor 3 bölgeyi halletsek işler düzelecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şut çekebilecek kim var ki? Eskiden Fernandes, Sosa, Talisca çekiyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ljajic var salak salak oynuyor. Nkoudou çeker ama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capo di capi

    Ne şut çekiyorlar, ne dikine oynuyorlar nede hızlı oynuyorlar. Kasımpaşa o kadar kötüydü ki yenebildik. Üstelik 10 kişi kalmış takımdan 2 gol yedik. 3 puan alınınca lay lay lom herşey. Böyle oynarsak fener bizi düzümdüz eder Kadıköyde.
  • Evet büyük ihtimalle diyor.

    Abdullah Avcı taktik konusunda takıntılı teknik direktörlerden. Rakibe göre en uygun taktiği belirleyip oynatan bir yapısı yok. Rakip kim olursa olsun kendi doğru bildiği taktikle çıkar sahaya. Benim gördüğüm kadarıyla teorim şu; Abdullah Avcı 2008 yılından itibaren Barcelona'nın oynadığı Tiki-taka olarak adlandırılan sürekli pasa dayalı, gol için en uygun anı sabırla bekleyen, topa olabildiğince çok sahip olmayı hedefleyen futbola hayran kalmış ve bunu bir takıntı haline getirmiş. Elinde bu oyuna uygun oyuncular yokken ısrar etmesini aklım almıyor. Basın toplantılarında sürekli Oğuzhan'dan bahsetmesi ve pohpohlamasının sebebi de tiki-takada pas istasyonu olabilecek tek oyuncunun Oğuzhan olması.

    Geçmiş yılların ve bu sezonun istatistiklerine göz attım. Abdullah Avcı'nın teknik direktörlüğünde Başakşehir her sezon, ceza sahası dışından en az şut çeken 2-3 takım arasında yer almış. Bu sezon da Beşiktaş 17. sırada.
    -Şut bölgesi yüzdelerine bakınca Beşiktaş kale alanı içinden şut yüzdesinde ligin 2.si. Yani topu illa kalenin dibine kadar sokup öyle gol atmaya çalışmışız.
    -Ligin en çok pas ve kısa pas yapan takımı Beşiktaş. Uzun pas istatiğinde ise sonuncu sıradayız. En çok kısa pas yapan takım olmamıza rağmen, kilit pas istatistiğinde ilk 50'de sadece 2 oyuncumuzun olması al gülüm ver gülüm futbolu oynadığımızı gösterir.
    -Kontra ataktan en az şut çeken takımız. Sezon boyunca kontra ataklarda toplam sadece 3 şut çekmişiz. Maç başı değil toplam... Rezalet performanslarına rağmen Lens ve Diaby ısrarla oynatılıyor. Bu oyuncular pas oyununa uygun değiller. Boş alanda etkili olabilen hızlı oyuncular. Gerçi rakip takım sahayı boşaltsa Lens'in yine de başarılı olabileceğine inanmıyorum ama neyse. Aynı şekilde Burak Yılmaz'ın en başarılı özelliği savunma arkasına yaptığı koşular. Kapalı savunmalara karşı etkisiz. Bu bilgiler ve istatistikler açıkca gösteriyor ki Abdullah Avcı en basit tabiriyle kötü bir teknik direktördür. Bir benzetme yapacak olursak, Abdullah Avcı off-road yapmak istiyor. Ama elinde spor bir araba var. Bu spor arabayla off-road yapamazsınız. Biryerlerde altını sürter veya çamura saplanır kalırsınız. Israr ediyor ve spor arabayı off-road'a en uygun hale getirmeye çalışıyor. Ama bunu yaparken off-road lastikleri takmak, aracın altını yükseltmek yerine tutup Formula 1 lastiği takıyor. (Lens ve Diaby)

    Türk futbolunda yanlış olan yüzlerce şey var. Teknik direktörlerin sadece maç sonuçlarına göre değerlendirilmesi de bunlardan biri. Bu hatayı Şenol Güneş'te de yaptık. 2 yılımıza ve Avrupa'da gelebilecek olası bir başarıya mal oldu.
    Abdullah Avcı da 6 maç üstüste kazanınca başarılı zannedildi. Aslında çok kötü takımlara karşı çok kötü futbol oynayarak tek farklı ve zar zor kazanıyorduk. Abdullah Avcı'nın yanlış taktikleri, yanlış futbolcu tercihleri görmezden gelindi veya görülmedi. Sonuç ortada. Biraz iyi olan Malatya ve Fenerbahçe'ye 2 farklı mağlup olduk. Bu takıma devre arasında Abdullah Avcı'nın oyun stiline uygun 5-6 transfer yapamayacağımıza göre Abdullah Avcı'nın değişmesi veya değiştirilmesi gerekiyor. Başka bir çözüm mümkün değil. Önümüzdeki 10 maçta zorlu bir fikstür var.
    İçeride Sivas, Gençlerbirliği, Trabzon, Gaziantep ve Ankaragücü ile deplasmanda Göztepe, Rize, Başakşehir, Alanya ve Galatasaray'la oynayacağız. Eğer bu futbolu bu futbolcularla oynamaya devam edersek bu 10 maçta 10 civarı puan toplarız ve Avrupa kupaları potasından bile uzaklaşırız. Seneye görüşürüz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SW4RTHY



    Alıntıları Göster
    Acı ama gerçek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avcı başımızda olduğu sürece bu şekil devam ederiz.

    Şunu çok iyi anladım, Avcı; kendini beğenenmiş, futbolu sadece rakamalrdan ibaret sayan bir teknik direktör.

    Samet A.-Bilic-Şenol G. arasında tartışmasız en kötü futbol oynatan, en çok gol yediren, en kısır skor yaşatan teknik direktör. Rakamlarla konuşuyor genelde buyur baksın son 6 yıla...
  • Avcı resmen şut çekmeyin kalenin dibine kadar pasla girin diyor atibanın oralara gitme sebebi de o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede Tolunay Kafkas,Aykut Kocaman, Abdullah avcının oynattığı futboldan nefret ediyorum. En kötü hocalar bence.
    Bu kadar pasif, korkak,çağdışı futbol oynatılmaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 28 Aralık 2019; 19:36:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.