Şimdi Ara

SENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN HEKİM OLMA YOLU AÇILSIN

SENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN H
    SENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN HMuhammed Kılıçtwitter
    “#HekimSenHaddiniBil diyor ve Sağlık Bakanlığına sesleniyorum; Hekim dışı olarak adlandırılan Sağlık Personellerine hekim olma yolu açılmalı ve bu tür tartışmaları bitirmeliyiz. @RTErdogan @drfahrettinkoca @saglikbakanligi https://t.co/7EytBJsHAS”
    https://twitter.com/MuhammedRecep06/status/1493653021213011972

• Kazansın sınavını girsin tıp fakültesine tutanmı var  

Sanırım astsubayların subay general olmasından yola çıkarak konuşmuş. Ancak es geçtiği nokta astsubaylar sivillerin girdiği sınavı kazansa bile harp okuluna alınmaz. Öyle katı bir kast sistemidir. O nedenle tek tük meslek içi kariyer hakkı tanımışlar mecburiyetten. Hemşirelerin öyle bir kast derdi yok, sınavına girip kazanırsa tıpçı olabilir.

Bakkal üniversiteleri en çok okumuş kesime zarar verdi. Bugun bir öğretmen, bir mühendis asgari ücretin üstünde iş bulamıyor. Bugun Bim artık kasiyer alımlarında minimum üniversite şartı istiyor.

Saglıklı bir ekonomi sadece mühendis, doktor, öğretmen aramaz. Sağlıklı bir ekonomi bir piramit gibi 1 mühendise karsılık, 10 nitelikli tekniker, 10 nitelikli tekniker karsılık, 100 nitelikli işçi ister.

Fakat halkın parasını sacıp savurarak herkese bedava üniversite deyip ayaktakımını vasfına bakmadan doldurarak biz bu örüntüyü mahvettik. Liselerde herkes İmam hatip veya düz lise okuyor.

İbsanlar gencliklerinib en parlak dönemlerinde çalışıp güzel para kazanmak yerine işsiz kalacakları bariz olmasına karsın açılmış yığınla bakkal ünileri e doldurulup meslek edinmek yerine fasa fiso işlerle uğrasıyorlar.

Bugun artık bedava üniversiteler bedava olmasına ragmen dolmadıgından oradaki yedi sülalesini sırtımıza bndirmiş yandas asalak öğretim görevlileri boşta kalmasın diye baraj kaldırıldı ve şimdi tinerciler, hırsızlar, çakallar üniversitelere alınmaya baslandı.

Çürüme artık öyle bir noktaya geldi ki hepimiz kendi paramızla kendi ülkemizi sırtından bıçaklanmış olduk.

• Üniversite sınavı ile hekim olabilirsiniz, kast sistemi yok ki? Bu adam ne saçmalamış. Herkes üniversite sınavına girmekte özgür, sadece belli bir grup girmiyor ki?????

bu sağlık sendikaların doktor olma çabalarını hayretle izliyorum sadeceSENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN H 

• Kazansın sınavını girsin tıp fakültesine tutanmı var SENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN H 

Sanırım astsubayların subay general olmasından yola çıkarak konuşmuş. Ancak es geçtiği nokta astsubaylar sivillerin girdiği sınavı kazansa bile harp okuluna alınmaz. Öyle katı bir kast sistemidir. O nedenle tek tük meslek içi kariyer hakkı tanımışlar mecburiyetten. Hemşirelerin öyle bir kast derdi yok, sınavına girip kazanırsa tıpçı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 16 Şubat 2022; 3:10:43 >
  • İlk 6 ay anne sütü çok önemli.

• zırvalamış aklıyla giremeyen tıp fakültesine doktor olamaz kardeşim yallah

• Mecbur yapacaklar Türkiye'de doktor yok ki okuyan yurtdışına gidiyor doktor lazım nereden bulunacak hemşireye 2 yıl eğitim ver doktor diye köy başlarına oldu bitti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

Yapma ya, akıllı çocuklar dururken hemşirelerimi başımıza bela edecez.SENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN H 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Üniversite sınavında da parası olan kazanıyor, sonuçta belli bir grup her daim önde. Hemşireler doktor olsun demiyorum ama bu eğitim sisteminde de yeteneği veya hayali olan bir çok insan yok oluyor bunu da göz ardı etmeyin. “Herkes üniversite sınavına girmekte özgür, sadece belli bir grup girmiyor ki?????” şu cümle ile.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

kusura bakmayın, bu sözle demek istediğinizi anlayamadım,

Alıntı

metni:
    Üniversite sınavında da parası olan kazanıyor,

yeteneği ve hayali olan derken neyi kastettiniz,

daha çok açıklarsanız sevinirimSENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN H SENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN H 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 16 Şubat 2022; 12:44:19 >
  • @Proprietor eğer öyle olursa, tıp fakültesi için 3-4 yıl çalışanlar var tekrar lise üstüne lise okumuş gibi onlara çok büyük haksızlıklar olur

çünklü tıp fakültesi 15-20binden kapatırken üniversite sınavında ön lisans sağlık bölümleri 1 milyondan alırken hemşirelik bölümleri 300binlerden alıyor

ama 16bininci 17bininci olan çok küçük puanlarla kaçırıyorlar onalra çok büyük haksızlık olur

---------------

ve 6 yıllık tıp eğitimini 2 yıla sıkıştırmak da çok mantıksız üstüne 2 yıl ile ne öğreteceksiniz ki

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

Bizim milletimizin 2 tane büyük yanılgısı var.

1. si çocuk özel hastanede doğunca özel olacağını sanmak.
    2. si paralı okulda dersanede okursa adam olur.

Olacak oğlak mokundan belli olur derler. Çöpten test kağıdı toplayan google yöneticisi sınıf arkadaşım okuyorsa buraları selam olsun. Silikon vadisine taşındı taşınalı unuttu bizi.

• ben de onları anlayamıyorum, yök atlas gibi istatistiklerinden bakabilirler, tıp fakültesine gidenlerin %95lik kısmı zaten devlet okullarından mezunlar, özel okula gidenlerin çok çok az kısmı tıpı kazanabiliyorlar

parasını ver tıp fakültesine yerleş diye bir şey yok. ama bunu insanlara anlatmak çok zor anlamak istemiyorlar, bana da diyorlar param olsaydı ben de tıp okurdum içimden ne alaka diyordum hep ben de devlet okulundan çıkışlıyım

Para devlet fen lisesinde okutmaya muktedir değil : ) Parayla falan okumadık yani. Eşek gibi çalıştık, bilmem kaç bin soru çözdük. Parayla olsaydı bu iş niye o kadar zamanımızı heba ettik biz.

• Doktor değil de, direkt cerrrah yapsınlar. İlaç yazabilelim diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agtr A kullanıcısına yanıt

Aslında mantıklı ilaç yazmaları, hekimin yanında durup hekimin söylediği ilaçları reçeteye yazmaları lazım. Bi nevi sekreterya.

• Adam kast sistemi demiş.

Hadi ülkece doktor olalım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • onları anlamak gerçekten zor

• maalesef halkın aleyhine işleyen sistemimiz var her alanda, buraya da damlarsa şaşırmayın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Belli bir tıp altyapımız var, tecrübemiz var, tıp fakültesini kazanırsak biz 4 yıl okuyalım deseler olabilir gibi duruyor. Ama öyle bir istekki çalışmadan etmeden dirsek çürütmeden direk ünvan istemişler.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.