< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN H (3. sayfa)

-
-
Bugün hemşireler aldıkları maaşla özel üniversite Tıp Fakültesi ücretlerini karşılayabilecek durumdalar. O kadar kolaysa parası olan kazanıyorsa girsinler sınava, kazansınlar özel üniversitede okusunlar. Daha kast sisteminin ne olduğunu bilmeden konuşmuşlar.
Not: Tıp ile en ufak ilgim yok Hukukçuyum. Sadece Tıp kazanacak, 6 yıl okuyacak kadar emek gösterememiş ya da kafası basmamış insanların hekimlik yapmasını istemiyorum. İnsan hayatı o kadar ucuz değil.
-
Kardeşim kimse sana parayla %100 okunuyor demedi, o mesajın altındaki mesajları biraz oku lütfen. Maddi durum bu eğitim sisteminde çok büyük bir belirleyici etmen olduğundan bahsettim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunu inglilizler çok iyi yapıyor, adamlar ortaokul seviyesinden itibaren öğrencileri yakın takibe alıyor, bilişsel zekası mı yüksek, psikomotor kabiliyetleri mi iyi tek tek belirliyor ve öğrenciye “sen iyi bir doktor, pilot, mühendis vs olabilirsin” diye belge veriyor (bizde olmaz, parayı veren alır) Adam, gidiyor, örneğin pilot olmaya karar vermiş, uzay ya da IT okuyor, bitirince doğru pilotaja. Öyle harbiye vs yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizdeki askeri okullar da böyleydi, liseden yatılı olarak alıyordu.
Herkesi kabiliyetine göre farklı işlere yönlendiriyordu.
-
Askeri okullarda eğitimde düz lise seviyesine dustu diye biliyorum.
Lise seviyesinde askeri okul kalmadı zaten, zamanında fetö buralarda yuvalanırken TSK dahil herkes izledi.
15 temmuzdan sonra askeri liseler toptan kapatıldı, ihtiyaç kalmamış göya. 150 yıllık kuleli askeri lisesi müze oldu.
Artık 18 yaşından sonra askeri eğitim veriliyor.
-
Yıllarca siyasi iktidar tarafından belirlenmiş fetoculerin ordudan atılması engellendi. Hepsinin ıslak imzaları var MGK kararlarında. Kısacası devlet kimin fetocu olduğunu biliyordu fakat demokrasi devletin kendini koruma mekanizmalarını felç etti.
Bende yaklaşık 2 yıl bir hastane bilgi işleminde çalıştım.
KAST sistemi kaldırılsın bana da doktorluk yolu açılsın. Benim başım kel mi?
-
arada bir hastane önünden geçerim. ben de istereeemm.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Direkt parayı veren diplomayı alsın ne uğraşıyorsunuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Dohtur yabsınlar, hatta direnk cerrahlık versinler gardaşlarıma, iki emek olmasın diyeh
Bu işin olur şöyle olur. Hemşire gider tıp kazanır. Aldığı derslerle eşleşen dersler varsa onlardan muaf olur. Zaten muafiyet 5-10 dersi geçmez. Onlarda temel derslerdir.
-
doğru diyor artık üniversite ile okuyup para kazanma saçmalığına son verilmeli isteyen istediği bölümü okusun zaten şuanki düzende mezun olmak değil zeka para kazandırıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X