< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
SENDİKA BAŞKANINDAN OLAY AÇIKLAMA: KAST SİSTEMİ KALDIRILSIN HEMŞİRE VE ÖNLİSANS SAĞLIK OKUYANLARIN H (2. sayfa)

-
-
Önlisans mezunu üniversite mezunu bile sayılmazken önlisanslılar doktor olsun lafını söyleyen net aöf 2 yıllık mezunudur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yok öyle değil soru çözmeden tamamen uzaklaşılıyor çünkü çok farklı sorular çıkmaya başlıyor, hendime adıma konuşayım her dersten 1den fazla kitap çözmemişimdir sadece konu ağırlıklı çalışarak 2bine girdim
soru çözmek eskide kaldı artık
zaten çoğu matematik sorusunda üstte bilgiyi veriyor yeni sınav sisteminde, bilgiyi bilmeden matematik çözebilirsiniz
benim girdiğim üniversite sınavını inceleyebilirsiniz
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/YKS/TYT_01072018.pdf
ve diğer yıllarında internettten aratarak ulaşabilirsiniz
-
Bana mı öğretiyorsun, %95lik kısmı zaten devlet okullarından mezunlar gel bakalım bu liseler hangi liseler. Sadece İstanbul’da istanbul erkek, kabataş, atatür fen, cağlaoğlu, kadıköy, adnan menderes, Beşiktaş anadolu, atatürk anadolu, çapa fen daha da eklenir. Neyse bu okullara giren adamların durumlarını biliyor musun ? Ben sana bir istatistik vereyim mi bu okulların öğrencilerinin %90 üst düzey gelir grubundan geliyor.
“ama bunu insanlara anlatmak çok zor anlamak istemiyorlar, bana da diyorlar param olsaydı ben de tıp okurdum içimden ne alaka diyordum” ben sana böyle bir şey demedim, laflarımı çarpıtma. Bende devlet okulu çıkışlıyım, ne insanlar gördüm bu sistemde harcanan ne insanlar gördüm harcanması gerekirken yükselen.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kendi tecrübe ettiğim şeyi söyleyim, bizim sınıftan 13 tane tıpçı çıktı, hepside ilk sınavda kazanıp yerleşti yani. Gerçi bütün sınıf yerleşti ben hariç
Mesele kapasite meselesi.
-
Hocam fen lisesi mezunları anlar bunu sadece. Tıpçı sınıf arkadaşlarımız hepsi ilk sınavda yerleşti tıpa. Senelerce sürdürülen bir şey yok. Kapasitesi yüksek çocuklar yerleşiyor zaten.
-
:( haklısınız o konuda ben lise eğitimi olarak düşünmüştüm
-
İlk olarak butun bedava universitelere ortadan kaldırılacak. Tüm okullar ücretli + burs sistemi ile işleyecek.
Cebinde parası olan, baskasına halka a salaklık etmeden aldığı eğitimin tüm masrafını ödeyenler okuyacak. Bu yapılan namuslu bir iştir. ( Tabiki işi yapmaya uygun oldugunu gösteren pekçok ciddi sınavı geçmek kaydı ile.)
Fakat halka asalak olarak okuyacak tiplerin hepsi ya her yıl sürekli kendini kanıtlayacak burs alacak ve yediği halkın parasını hakkettiğini gösterecek yada aldıgı eğitimin parasını ödeyecek.
Bu sayede gercekten hevesli, azimli ve yetenekli olanlar aradan ayrılırken vasıfsızlar elenecek. Fakat aldıgı eğitimin tüm parasını cebinden ödeyenler de okuyacak çünkü onun parası senin veya benim cebimden çıkmıyor. Okulun, öğretim görevlisinin, yenegin kısacası herseyi parasını ödeyerek o eğitimi o insan satın alıyorsa yaptığı işte bir kötülük yoktur. Fakat baskasının parası ile okuyup yatan veya halkın parası ile okuyup ardından yurtdısına kacanlar alcaklık ediyorlar.
Keza halkın sırtındaki agır vergiler ile vasıfsızlar okutulup ardından hepsinin Bim'de kasiyer olması da bedava egitim in ne kadar zararlı oldugunun göstergesidir. Bizde sanki bedava eğitim almak birilerinin sırtına binmek hakmış gibi asalkça bir algı yaratıldı fakat bu hak değildir. Sen alın teri ile gunde 10 saat eziyet ceken adamın parası ile okuyorsan bu insanlara karsı bir sorumluluğun olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Şubat 2022; 13:34:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bakın burada benim dikkat çekmek istediğim, aslında ülke ve dünya gündeminde de lazım böyle bir konu. Bugün milyonlarca öğrenci çocuk var. Bu insanların elenmesi lazım ama elenme sadece düz bir sınava bağlanıyor ve en büyük sorun çocukları kalıba sokuyorlar. Evvt bir Avrupa sistemi veya Amerika sistemi olmayacak ama bu çocuklara en azında anaokulu ilkokul ve ortaokulda özellikle gözlem ile yeteneklerine göre ayrılmaları lazım. Bakın yine diyorum siz belirli bir kapasitedeyseniz bir sorun yok. Fakat kapasitesi olmayan çocuğa siz 500 tane kitap çözdürürseniz o çocuk bir şekilde bir yere gelir. Bugün hadi tıp üzerinden örnek verem eli yatkın olmayan adamın cerrahlıkta ne işi var ya da öğrenmeyi sevmeyen insanın mühendislikte veya insan ilişkileri iyi, konuşkan bir insanın ağır mühendisliklerde harcanması örnekler çoğaltılır. Devlet zaten bu konuda adım atmıyor. Devlet okulları köklü liseler dışında gittikçe geriye gidiyor hem öğrenci hem öğretmen kalitesi açısından.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben doktorum, devlet bizi perişan etti. Uzun uzun anlatamayacağım ama sağlığınıza çok dikkat edin 2-3 seneye kadar devlette işinin ehli bir tane adam kalmayacak. Yazık olan fakir fukaraya olacak
Hocam diğer bölümleri bilmem ama tıpçılık mevcut sistemle okunmalı. Dediğiniz gibi ezbere yerleşen olursa zaten tıp fakültesinde tutunamaz. Hekimleri övdüğümden değil, gerçekten zor bir eğitim süreçleri var. Kafa mecbur çalışacak yani.
-
doktorlar yurt dışına gidiyormuş. ampul partisi ile yakında isteyen herkes doktor olur. hastalar ise ölü.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu olacak. Bakkal üniversitelerine öğretim görevlisi sağlanması için standartlar dibin dibine indirildi.
Bugun sokaktaki pekçok dayı artık profesör olmuş durumda. Gazetelerde üniversitelerde neden Ashab-ı Keyf okutulmuyor diye çığırtkanlık yapıyor. Hersey daha da kötüye gidecek, şu an üniversite mezunlarının yüzde 80i, YÜZDE 80!!! i okudugu alanda calışmıyor.
Yani yuzde 80 israf var.
Ara eleman açığı çığ gibi büyürken, gençler halktan toplanan ağır vergiler ile bu yetişkin kreşlerinde çürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Şubat 2022; 13:47:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sizin çözdüğünüz sınavı çözdüm bende sizden sonra girenlerdenim. Bu yanlış hatırlamıyorsam yeni sistemin ilk uygulamalarındandı. Bakın sizin anlamadığınız nokta, ilk olarak şu kendi kapasitenizle herkesi bir tutmayın. Siz bir kitap çözdüğünüzü sanıyorsunuz ama ilk 2000 bine girenin elinden geçen soruları ben bilirim çünkü ilk bine hazırlanıyordum girdiğim sene. Bu soruları toplasanız zaten 10larca kitap eder. İkinci olarak üniversite soruları da soru kitaplarından alınır ne kadar herkes dese proflar bir yerlere kapatılıp öyle yazıyor falan hikayedir bunlar. Ne olur sağ kulağını göstereceğine solu gösterir biter. Bunu en iyi sizin bilmeniz lazım. Siz iki soruyu da çözerseni ziki sorununda çözümünü bilirsiniz. Üçüncü olarak siz ezberi kaldırıyorlar diyorsunuz ama her sene dahada çok artıyor.
Basit mantık
Her sene giren öğrenci sayısı 200-300 bin artıyordur daha fazla veya az olabilir. Bu insanların elenmesi lazım. Nasıl eleyecekler ya zor sorular kısa zaman yada insanlar belli kısımlara yığılacaklar ve lise ortalamalarına bakacaklar ve emin olun üst-düzey liselerde çok sıkıntı bir durum.
Bu kadar kısa zamanda bu kadar soru ben hiçbir üniversite sınavında ben hiç yeni bir soru tipi görmedim. Çünkü koyamazlar. Yeni bir soru tipi demek yeni çözüm, yeni çözüm demek sizden en az 5-10 dakika demek. Siz bu soruyu okuyacaksınız, anlayacaksınız, sonra da çözecekseniz. Okul sınavları neden 40 dakikadır gibi bir şey klasik sorular ve 10 sorudan ikisi eleyicidir bu yeni sorulara uğraşırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 16 Şubat 2022; 13:44:46 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
haklısınız o konuda daha iyi anladım
-
Hocam aslında evet özünde çok ezbere dayalı bir bölüm tıp okumak ama ezberi kötü insan zaten tıp okumaz ya da okumamalı diyeyim.
okuduğu alanda çalışmamaları bir yana, yeni mezunların ya işsiz ya da asgari ücretli işlerde çalışıyor olmaları daha büyük facia. bu gençler yakın zamanda, ülkenin orta yaşlı kesimini oluşturacak. umut sıfır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ezbere dayalı bir bölüm de ama o bilgileri akılda tutmak için beyini çalıştırmak gerek gerçekten o tüm textleri akla almak çok zor ve onlar arasında multidisipline olarak beyni çalıştırmak dışardan bakıldığı gibi kolay değil çok zor
çok fazla çalışıyoruz o yüzden ezber yapılan teorik bilgiler arasında bağlantı kurup sonuca ulaşmak gerçekten zor bir şey
--------
matematik çözerdim orda da sayıları ve belirli teorikleri öğrendik ya da sizin tabirinizle ezberledik ama orada teorik yük az olunca daha kolay sonuca ulaşabiliyordun ama tıpta teorik yük gerçekten çok fazla ve sonuca gitmek matematik gibi kolay değil
bu ara her 2 sınavda da mat kısmını fulledim matematiğim iyidir halen de özel ders veririm üniversiteye çalışan öğrencilere
-
İnşaatta çalışan boyacı, marangoz ve kapıdaki güvenlikçi arkadaşlarında Türkiye Deprem Konseyi'nde Profesör olabilme yolu açılmalı artık! Bence de sendika başkanı haklı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bakkal üniversiteleri en çok okumuş kesime zarar verdi. Bugun bir öğretmen, bir mühendis asgari ücretin üstünde iş bulamıyor. Bugun Bim artık kasiyer alımlarında minimum üniversite şartı istiyor.
Saglıklı bir ekonomi sadece mühendis, doktor, öğretmen aramaz. Sağlıklı bir ekonomi bir piramit gibi 1 mühendise karsılık, 10 nitelikli tekniker, 10 nitelikli tekniker karsılık, 100 nitelikli işçi ister.
Fakat halkın parasını sacıp savurarak herkese bedava üniversite deyip ayaktakımını vasfına bakmadan doldurarak biz bu örüntüyü mahvettik. Liselerde herkes İmam hatip veya düz lise okuyor.
İbsanlar gencliklerinib en parlak dönemlerinde çalışıp güzel para kazanmak yerine işsiz kalacakları bariz olmasına karsın açılmış yığınla bakkal ünileri e doldurulup meslek edinmek yerine fasa fiso işlerle uğrasıyorlar.
Bugun artık bedava üniversiteler bedava olmasına ragmen dolmadıgından oradaki yedi sülalesini sırtımıza bndirmiş yandas asalak öğretim görevlileri boşta kalmasın diye baraj kaldırıldı ve şimdi tinerciler, hırsızlar, çakallar üniversitelere alınmaya baslandı.
Çürüme artık öyle bir noktaya geldi ki hepimiz kendi paramızla kendi ülkemizi sırtından bıçaklanmış olduk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X