Şimdi Ara

Şehit olmak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
3.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bitirdim dedim ama cevap yazmışsınız siz dalga filan geçmiyorsunuz değil mi? Arkadaş Allahın dinini yaymak amacıyla savaş açmak şehit ama o aldığın toprağı savunmak şehitlik değil.Böyle bir mantığı nasıl kurabildin merak ediyorum. Hz. Peygamber, "Allah'ın sözünün üstün gelmesi için savaşıp ölen kişinin şehit olduğunu" buyurmuştur. İlk saldıran sen olacaksın manası filan mı çıkarıyorsunuz buradan? Savunmada kalmayacaksın yani? Vatanını savunmasan,vatanın olmasa Allahın sözünü nasıl edeceksin? Cumanın sıhhatinin şartlarından biri ne? Vatan bu kadar önemli değilse cumanın sıhhatine niye girsin? Biraz mantık yürütseniz yine çözersiniz. Vatanın olmayacak ama Allah yolunda savaşacaksın? Nasıl olacak o iş? Hadi savaştın diyelim, aldığın vatan için mücadele etmeyeceksin? Ettin diyelim şehit filan değilsin sıradan ölüsün yani? Allah akıl fikir versin size.

Peygamberimiz ''Bir kimse Allah yolunda şehit olmayı can-u gönülden isterse, yatağında ölse dahi Allah onu şehitler derecesine ulaştırır." buyurmuştur. Müslim,İmare,46 Buyur sana en uç noktada hadisi şerif.Bu hadisi şerif-i de yanlış anlama diye şimdiden açıklayım,şehit olur demiyor şehitler derecesine ulaştırır diyor dikkat çekerim.

Verdiğin örnekleri de kafa bulmak için verdiğini zannetmeye başladım,Rus müslüman mı? Bizanslı müslüman mı? Neymiş Kurana ilkeleri ile bağdaşır mıymış? Kuran birinci ilkesi ne? Kelime-i Şahadet getirmektir. Müslüman olmayan cennete mi gider?

Peygamberimiz (AS) hadislerinde şehitleri övmüş ve Şehit olmayı teşvik etmiştir. Bir gün savaşmak üzere peygamberimize gelen bir kimse: "Savaşayım mı? yoksa iman mı edeyim?" diye sorduğunda, Peygamberimiz "Önce iman et, sonra savaş" demiştir. Bunun üzerine o kişi şehadet getirerek iman ettiğini ifade etmiş ve katıldığı o savaşta şehit olmuştur. Bu kimse için Peygamberimiz (as) "Az amel işledi, çok mükafat kazandı." buyurmak suretiyle şehit olmanın insan için ne kadar değerli olduğunu, insana büyük bir mertebe kazandırdığını işaret etmişlerdir.Hayır burada illa saldıran taraf olacaksın da demiyor, ayrıca eski mesajını baz alırsam ibadetten filan bahsettin net değil mi ifade "az amel", illa amelin şu kadar olacak mı diyor? Hayır islamiyette ne zamanda beri amel ölçer kullanılmaya başladı merakte etmeye başladım.İmanın şartları nelerdir bir baksanız?

Son olarak Milli Marşımızı yazan Akiften bir dize ile bitireyim.Vatanlarını savundular ama şehit olmadı diyenlere gelsin,daha Vatan savunmasının eşittir din,namus,milletin canının savunmasını demek olduğunu öğrenememişsiniz ya gerçekten eğitim sistemimiz çökmüş bizim,hayır bu konuyu tartışıyor olmak bile bana zul geliyor inanın bana.Bu kadar basit ve temel bir konu,islamın temelidir bunlar.

EY BU TOPRAKLAR İÇİN TOPRAĞA DÜŞMÜŞ ASKER,
    GÖKTEN ECDAD İNEREK ÖPSE O PAK ALINI DEĞER.

NE BÜYÜKSÜN Kİ, KANIN KURTARIYOR TEVHİD’İ
    BEDR’İN ARSLANLARI ANCAK. BU KADAR ŞANLI İDİ.

EY ŞEHİT OĞLU ŞEHİT,İSTEME BENDEN MAKBER,
    SANA AĞUŞUNU AÇMIŞ, DURUYOR PEYGAMBER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 10 Eylül 2012; 20:24:49 >

• @tenekekutu

Neden bu kadar fevri davranıyorsunuz ?

Dalga geçmiyorum. Dalga geçer gibi bir tarafım da yok. İlla Şehit demek istiyorsanız buyurun deyin. Zaten yazı içerisinde defalarca geçtiği gibi kimin ne niyette olduğunu ancak Allah bilir. Sizin insanların nasıl niyetleri hakkında hüküm veriyorsun serzenişinize asıl siz nasıl insanların ne niyette olduğunu biliyorsunuz diye sormam icap ediyordu sormadım.

İşleri dönüp dolaşıp "yok donanımın yeterli sanıyordum ama değilmiş" "yok kafamı buluyorsun" anlayışı ile rayından çıkartmak istemenize de anlam veremiyorum. Çok basit bir konuda aklımızın almak istemediği veya mantığımızın kabul etmek istemediği şeyleri dinin gereği veya emri gibi lanse etmek kendimizi kandırmaktan öte bir şey olmaz.

Hükmü koyan veya hükmü veren ben değilim. Kuran ve Peygamber bizzat bunları söylüyor.

Yazdıklarımı daha net okuyabilmiş ve anlayabilmiş olduğunu da zannetmiyorum. Vatan kelimesi sizler için Allah'a eş değer veya ondan önemli midir ? Vatan için ölmek eğer vatan kendi toprakların için ölmekse ki bilemem, Eğer dağda yoklukta çamurda, hatta siper de "kendi cenaze namazlarını" kılan ve Allah için savaşan adamlardan bahsediyorsan bir şey diyemem ancak devletin her üniforma geçirdiği adama şehit diyorsanız onu hiç bilemem.

Ben kabul etmiyorum ve etmeyeceğim de.

Sizden şiir değil ayet istemiştim. Eğer bulup getirirsen sevinirim. Birazcık belki çapımız ve donanımımız olur sayende bende sana dua ederim. Ayrıca Akif'in o şiiri nasıl askerlere yazdığını bir araştır istersen. Dediğim gibi siperde kendi cenaze namazını kılan, tüfeklerinin dipçikleri ile abdest alanları mı yoksa .... ???

• Arkadaşım kusura bakma ama sorduğu soru aynen şuna benziyor. Bana bu yazdığın alfabe ile alakalı ıspat getirebilir misin? Niye A harifini bu şekilde yazıyon? 2 rakamını ıspatlar mısına çıkıyor dediğin sorular.Google şehit yazsan,herhangi bir dini kitabı okusan( hangi görüşten olursa olsun) hepsinde temel basit bilgiler,temel ayetler,hadisler vardır.Bunlar temel konular,her müslümanın bilmesi gerek türü kitapların hepsinde yazar.Hayır bunları bilmiyorsan burda niye tartışıyorsun bende onu merak ediyorum.Biraz okuyun diyorum,illa tartışmak zorunda değilsiniz ki? Hadis yazıyorum ayet yazıyorum yukarıya, hala ayetten bahsediyorusunuz.Mota mot sizin istediğiniz şekilde ayet mi bulacağız size.Yatsı namazı nasıl kılınır diye ayet var mı? Buyrun bende size soruyorum?

Şehitliğe dönersek yine ayetler;

"Allah yolunda öldürülenlere "ölüdür" demeyin. Aslında onlar diridirler fakat siz bunu bilemezsiniz."

"Öyleyse, dünya hayatına karşılık ahireti satın alanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşırsa ister ölsün ister galip gelsin. Biz ona büyük bir ödül vereceğiz."

Yukarıdaki ayetlerde savunmada kalacaksın,el bombası ile ölürsen böyle olur,komutanın hata yaparsa hak kazanamasın vs mı diyor? Ayetleri anlamazsan hadislere bakacaksın.Peygamberimizin savunma savaşı neydi? Peygamberimiz o savaşta ölenlere ne dedi.Siyer(peygamberimizin hayatını) okuyun diye boşuna demiyorum herhalde.Hz Osman, Hz Ali cinayete mi kurban gitti sizin mantığınıza göre en basitinden bir soru?

Hadislerden mi çıkarım yapamadınız "kıyası fukaha" ne diyor ona bakın.Siz şimdi peygamberimiz zamanında el bombası mı var dersiniz.

Ondan da mı çıkarım yapamadınız "icmai ümmete" bakın.Osmanlı vatanını savunan askerlere ne isim veriyordu? O kadar din alimi ne hüküm verdi? Yeniçerilerin bağlı olduğu dergah ölü mü diyordu onlara?

Tüm bunlara bakarsınız çatır çatır tartışın.Ama siz hem bilmiyorsunuz hem de hüküm veriyorsunuz.Benim kızdığım nokta burası.Sizi kusara bakmayın kimse ikna edemez.Çünkü temel bilgileri dahi okumadığınız bir konu üzerine nasıl tartışacağız?

Son olarak konunun fevrilikle alakası yok,son zamanlarda yeni nesil müslümanlık ortaya çıkmaya başladı.Tüm kavramlar yeniden yazılıyor.Yazan kişilere bakıyorum fıkıh,hadisi geçtim Arapça,Farsça dahi bilmiyorlar.Bu verdiğiniz örnekte onlardan birisi.

Örneğin;Onu askere gitmeden halini de biliyorduk içki içerdi kerata şimdi şehit olmuş,peh böyle şehit mi olur? Bunu diyen kişi net söyleyeyim tövbe etmezse dinden çıkar.İçki içmek dinden çıkmaya sebep mi? O kişi içki dahi içse iman etmişse müslümandır günahkar olması ise apayrı bir durumdur.İslamiyetin iman şartlarını dahi bilmeyen insanlar hüküm verir oldular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 10 Eylül 2012; 21:06:55 >

• Arkadaşlar esasen bu konuya girmek istemiyorum, ancak pkk militanlarınında ölülerine şehit dediğini hatırlatırım. Şehitlik kavramı son derece dejenere edilmiş bir kavram, İslam'a göre Allah yolunda savaşıp ölmeniz gerekir. El kaide kitlesi ölen Türk askerlerini şehit kabul etmez mesela, kendi ölülerini ise şehit kabul ederler.
  • Benim bilgi ve donanımım hakkında ki temel bilgilerden yoksun olduğum kanaatine nasıl vardınız veya Peygamberin hayatını okumadığımı nereden bildiğinizi cidden bilmiyorum.

Yani son 3 mesajınızın içerisinde meseleyi tartışmaktan ziyade karşınızdaki insana saldırı yönünde kelimeleri kullanıyorsunuz. Bu zaten bu forumun ne yazık ki hastalığı. Merak buyuyursanız bir gün bir çay bahçesinde buluşur, siz elinize bir notebook alır ve google ı açarsınız. Dinden tutun rus tiyatrosuna kadar geniş bir yelpazede sohbet ederiz. Siz google dan yardım alınız ben ihtiyaç duymuyorum.

Bu forumda bana ve İslama saldıranlarla defalarca da tartım. Cahil olmadığım için bu tartışmaların bir sonuca varmadığını gördüğüm, yeterince zaten tevhid ile ilgili tebliğ yaptığım için uzun zamandır yazma gereği duymuyordum. Bu konuda bir nevi kendime engel olmayıp hem hislerimi hem de Kuran ne diyor, İslam ne diyor bende yazmak istedim.

Aslında yukarılarda Optimist zaten yazmıştı. Benimki beyhude bir çabadan öteye gitmedi. Çünkü orada verilmek istenen mesaj ve anlam anlaşılmadığı için benim de yazdıklarım zaman ve emek kaybından öteye gitmedi. Umarım israfa girmemişimdir.

Dinin anlaşılabilmesinin önündeki en büyük hatalardan bir tanesi veya gündelik sorunların en büyüklerinden birisi temel ve büyük tabloyu görmekteki sorunumuz. Din bir duvar gibidir. Konuların hemen tümünü de tuğlalara benzetebiliriz. Siz içinden bir tanesini veya bir kaç tanesini tek başına değerlendirdiğiniz zaman zaten sonuca ulaşamazsınız.

Adam lokantaya gidiyor, nohutlu pilav istiyor. Garson bir tabak dolusu pilav ve üzerinde sadece 2 tane nohut olan pilavı getiriyor. Bu ne diye sorduğunda "nohutlu pilav" diyor. Şimdi siz bu pilavı bizim önümüze getirip bu nohutlu pilav diyorsunuz. Üzerinde nohut olduğunu inkar edecek değiliz. Ama İslamın tarif ettiği nohutlu pilavın bu olmadığını söylüyoruz.

İlam nohutlu pilav için ne diyor ? Diyor ki, en az üzerinde 5 tane nohut olacak. Hadisteki gibi ölmeden ölecek, dünyayı red edecek. Yoksa Allah üzerinde bir tane nohut olan tabağı şereflendirip tabakta neredeyse pilavdan çok nohut olan tabağı şereflendirmeyecek mi ? Soruyorum bu insanlar gerçekten şehit gibi yaşadılar mı ki Allah onlara şehitliği nasip etsin.

Kendin yukarıda yazdın, hasta yatağında şehitliği isteyen bir adama vereceği mertebeyi.

Sen askere giden ve el bombası olsun, mayın olsun, pkk kurşunu olsun veya her ne sebeple olursa olsun ölen herkese şehit sıfatı verilir diyorsan o zaman Mehmet Akif'e zulum edersin. Akif o şiiri Çanakkale Şehitlerine yazdı. Sana örnek olsun diye yazdım ancak dikkate almadın.

Bak asıl o Google da araştırsan bir kendin göreceksin.

Şimdi sana bak Afyon olayından garip bir enstantene. Dediğim gibi sana bazı şeyleri yazıyorum ama dikkat etmiyorsun.

"Yaralı asker dehşet anlarını anlattı
    Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama sonrası hastaneye yaralı olarak kaldırılan asker patlamayı anlattı.
    Güncelleme:06 Eylül 2012 10:46
    Afyonkarahisar'da dün gece Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda meydana gelen patlamadan hemen önce namaz kılmak için ayrıldığını ifade eden asker, patlama anını anlattı."

Lütfen sakince bir daha düşün olur mu ?

• sagcılık solculukla alakası yok atmaca57 arkadasımız cok guzel acklamıs "Kâfirlerle savaştığı sırada, düşman tarafından öldürülen veya asiler, yol kesen soyguncular tarafından öldürülen" kısmını okumadınız galıba...
  • Çanakkale Şehitleri vatanını savunmuyordu da ne yapıyordu? Bana yazmış ben anlamamışım.Pes yani.Ben size yazıyorum o kişiler vatanını savunuyorlar,bak Akifte yazmış diyorum siz şimdi bana diyorsunuz yani? Hayır ne diyorsunuz o da muammada.

Ve hala şehit gibi yaşadılar mı diyorsunuz,siz otorite filan mısınız? Günahsız birisi misiniz? İmanölçerle mi dolaşıyorsunuz? Hayır sürekli bunu diyorsunuz ya tamam 25 kişide şahitleriyle kamil müslüman olsunlar,öğle kabul edelim.Konumuz bu mu? Biz neyi tartışıyoruz burada? Vatan savunmasında ölen şehit mi değil mi? Oraya buraya saptırıp duruyorsunuz konuyu sürekli.

Temel tablo imiş,ekranın gerisi varmış.Neyin gerisi var hocam.Bir takmışsınız onlar gerçekten müslüman mıydı,kafanıza anında içkili asker uğurlamaları gelmekte vs vs.Siz milletin imanını sorgulayacağınıza kendi imanınıza bakın bence.Peygamber efendimiz dahi emin değilim diyor cennete gideceği hakkında.Siz gelmiş milleti sorguluyorsunuz.İmanında islamında şartları belli.Hayır böyle alangirli cümleler kurduğunuzda veya islamiyetin çok zor bir din haline getirince ne oluyor anlamıyorum.

Son mesajım,istediğin kadar yazabilirsin benden bu kadar.Cidden yoruldum,.

Ha son notu ekleyeyim anlayana;

Afyon için yatı namazı vakti 20:45, patlama anı 21:15, tek başına ortalama yatsı namazı kılma süresi 15 dk, Yatsı Namazının Vakti:kırmızı şafağın kaybolduğu andan itibaren başlar ve ikinci fecrin doğmasına kadar devam eder. Ikinci fecir doğunca yatsının vakti çıkmış olur. Delil, Ibn Ömer (r.a)`den rivayet edilen şu hadistir: "Şafak kırmızılıktır. Şafak kaybolunca namaz kılmak farz olur" . Başka bir delil, Ebû Katade hadisidir: "Uyku halinde kusur yoktur. Kusur ancak, diğer namazın vakti gelinceye kadar namazı kılmayandadır" (Müslim, Mesâcid, 311).Yatsı namazını gecenin üçte birine kadar geciktirmek müstehaptır. Gecenin yarısına kadar geciktirmek mübah, bir özür bulunmadıkça ikinci fecre kadar geciktirmek ise mekruhtur. Çünkü bu durumda namazı kaçırmaktan korkulur. Müsteehap,İslam'da yapılınca sevâb verilen yapılmayınca günâh olmayan eylemlere verilen isim. İslam'a göre müstehaplar, Allah(cc)'ın yapıldığında hoşnut olduğu eylemler olarak görülür bu nedenle de klasik İslam alimleri tarafından yapılmaları tavsiye edilir.Demek ki şehit olmayan askerimiz yatsı namazını müstehap yani sevabın en çok olduğu vakte bıraksa imiş, o da şehit olacakmış.Tam vaktinde kılsa,bölüğüne sallanmadan gelse yine şehit olacakmış.Ama -cak - cuk ile bu işler olmuyor KADERDE ne varsa o olur.

Kafanızı kumdan çıkarıp bence siz düşünün.

• quote:

"Peygamber efendimiz dahi emin değilim diyor cennete gideceği hakkında"

Bu kadarına pes diyorum
  • Ha bi ona takıldın yani,

Peygamberler masumdurlar; ümmetlerine örnek olacakları için Allah onları günah işlemekten korumuştur, hatalarını da zamanında tashih ederek kalıcı olmasını engellemiştir.Ama peygamberimiz bir hadisinde "Kalbimin perdelendiği oluyor ve ben günde yüz defa Allah'tan af ve mağfiret diliyorum" (Müslim, Zikr, 41) " buyurmuşlardır.Kasteddiğim bu.

Not:Cennet kelimesini değil Allah korkusunu yazacaktım,kafa bırakmadınız ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

quote:

"Peygamber efendimiz dahi emin değilim diyor cennete gideceği hakkında"

Bu kadarına pes diyorum

Arkadaş sanırım orada yanlış yazdı.

Çünkü öyle bir durumu şu zamana kadar hiçbir kaynak yazmadı ve yazamaz da...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Kavramin kapsama alani genisletmek zorundalar yoksa bu ölümleri halka anlatamazlar. Sehitlik payesi bugun fakir cocuklarin olumune verilen bir "sus payidir" kargasa cikarmayin oglunuz sehit oldu iste daha ne istiyorsunuz diyerek pisi pisine olenlerin sorumlulugundan siyrilmak icin kullanilan bir kavrama donusturuldu. Bunun adi dupeduz din somurusudur, hemde devlet eliyle. Hem ordunun hemde siyasilerin isine gelen bir sey

katılıyorum.
    Şehitlik kavarmı o kadar ayaklar altına alındı ki .........
    basın şehidi, eğitim şehidi........................
  • Kuran'da şehitlik diye bir sözcük gerçekten var mı acaba...
    Neyse siz devam edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Kuran'da şehitlik diye bir sözcük gerçekten var mı acaba...
    Neyse siz devam edin

dur sana geçen ayetleri kopy paste yapayım, iki gözünü açıp iyice bakıver

Kuranda şehitlik ile alakali tahmini 10 ayet geçiyor
    2:154 - Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz sezemezsiniz.

3:157 - Eğer Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz, Allah'ın bağışlaması ve rahmeti, (sizin için) onların topladıkları (dünyalıkları)ndan daha hayırlıdır.

3:169 - Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rab'leri katında rızıklanmaktadırlar.

3:170 - Allah'ın lütfundan verdiği nimetle sevinçlidirler. Arkalarından kendilerine ulaşamayan kimselere de hiç bir korku olmayacağını ve üzülmeyeceklerini müjdelemek isterler.

3:171 - Onlar, Allah'ın nimetini, keremini ve Allah'ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceğini müjdelerler.

4:69 - Kim Allah'a ve Peygambere itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle, iyilerle birliktedir. Bunlar ne güzel arkadaştır!

4:74 - O halde geçici dünya hayatını, ebedî ahiret hayatı karşılığında satacak olanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Her kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, her iki durumda da biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz.

9:52 - De ki: "Siz bizde iki güzelliğin (Zafer veya şehitliğin) birinden başkasını mı gözetirsiniz? Biz ise size Allah'ın kendi katından veya bizim elimizle bir azap indirmesini gözetiyoruz. Haydi siz gözetedurun, biz de sizinle beraber gözetmekteyiz."

22:58 - Allah yolunda hicret edip de sonra öldürülmüş veya ölmüş olanlara gelince, elbette Allah, onları güzel bir rızıkla rızıklandıracaktır. Çünkü Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır.

47:4 - Savaşta inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman hemen boyunlarını vurun. Nihayet onlara üstün geldiğiniz zaman bağı sıkı bağlayıp esir alın. Sonra harp ağırlıklarını atıp, savaş bitince de onları ya karşılıksız olarak, ya da fidye ile salıverin. Allah'ın emri budur. Eğer Allah dileseydi onlardan başka türlü de intikam alırdı. Fakat böyle olması sizi birbirinizle denemek içindir. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların amellerini asla boşa çıkarmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Kuran'da şehitlik diye bir sözcük gerçekten var mı acaba...
    Neyse siz devam edin

dur sana geçen ayetleri kopy paste yapayım, iki gözünü açıp iyice bakıver

Kuranda şehitlik ile alakali tahmini 10 ayet geçiyor
    2:154 - Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz sezemezsiniz.

3:157 - Eğer Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz, Allah'ın bağışlaması ve rahmeti, (sizin için) onların topladıkları (dünyalıkları)ndan daha hayırlıdır.

3:169 - Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rab'leri katında rızıklanmaktadırlar.

3:170 - Allah'ın lütfundan verdiği nimetle sevinçlidirler. Arkalarından kendilerine ulaşamayan kimselere de hiç bir korku olmayacağını ve üzülmeyeceklerini müjdelemek isterler.

3:171 - Onlar, Allah'ın nimetini, keremini ve Allah'ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceğini müjdelerler.

4:69 - Kim Allah'a ve Peygambere itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle, iyilerle birliktedir. Bunlar ne güzel arkadaştır!

4:74 - O halde geçici dünya hayatını, ebedî ahiret hayatı karşılığında satacak olanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Her kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, her iki durumda da biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz.

9:52 - De ki: "Siz bizde iki güzelliğin (Zafer veya şehitliğin) birinden başkasını mı gözetirsiniz? Biz ise size Allah'ın kendi katından veya bizim elimizle bir azap indirmesini gözetiyoruz. Haydi siz gözetedurun, biz de sizinle beraber gözetmekteyiz."

22:58 - Allah yolunda hicret edip de sonra öldürülmüş veya ölmüş olanlara gelince, elbette Allah, onları güzel bir rızıkla rızıklandıracaktır. Çünkü Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır.

47:4 - Savaşta inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman hemen boyunlarını vurun. Nihayet onlara üstün geldiğiniz zaman bağı sıkı bağlayıp esir alın. Sonra harp ağırlıklarını atıp, savaş bitince de onları ya karşılıksız olarak, ya da fidye ile salıverin. Allah'ın emri budur. Eğer Allah dileseydi onlardan başka türlü de intikam alırdı. Fakat böyle olması sizi birbirinizle denemek içindir. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların amellerini asla boşa çıkarmaz

Bundan sonra bana diklenmeden önce okuduğunu iyice anlayıp anlamadığını kontrol et.
    Biz de biliyoruz oradan buradan ayet yapıştırmayı fakat soru sözcüğün olup olmaması sorusu. Alakalı ayetler sorusu değil. Alakalı ayet isteseydik merak etme o kopyala yapıştırdan daha fazlasını bulurduk.
    Konumuza dönersek sözcük öyle görünüyor ki sadece bir ayette geçmiş gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Olay kaza değil cinayettir. Düpe düz cinayettir. Alkollü direksiyona geçeceksin, adam öldü kaza; yok ya... 5 günlük askere bırak mermi vermeyi silah vermiyorlar be adam sen Afyonu havaya uçuracak cephaneliğe sokuyorsun yetmiyor saat kaça kadar çalıştırıyorsun. Bu kaza mıdır cinayet midir ?

http://www.ntvmsnbc.com/id/25381932
    Afyon'daki patlamada binbaşıya tutuklama
    Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olmasına neden olan patlamayla ilgili Binbaşı Ali Duran tutuklandı.

İSTANBUL - Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili bir asker tutuklandı.
    25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama ile ilgili olarak 'taksirle ölüme neden olmak' suçlamasıyla Askeri Mahkeme'ye sevk edilen Binbaşı Ali Duran tutuklandı.
    Yaklaşık 10 gün önce meydana gelen patlama sonrasında bölgedeki 4 komutanın görev yeri değiştirilmişti.

• Hocam şehidlik mertebesine ulaşmak için (ulaşmak diyorum bak) Allah yolunda cihad ederken ölmek gerekir. Bir arkadaşımız yazmış ki mücahid sayısı azaldı. Bu yannlıştır. Daha geçen gün bir tanıdığım döndü. Veya en basit örnek olarak Google'a Fuat Çağlar yazın ve bakın. Ayrıca daha bir çok mücahid vardır. Mesela Malcolm X. Veyahut Ladin'de mücahiddir. Yani şehitlik mertebesi bence cihad ederken ölmektir.
  • İsin icine siyaset girince bana gore o sehitlik kavraminin ici bosaliyor. Sehitlik tanimini ve kategoriyi kravatli adamlar masa basinda sekle sokuyorsa sehitlik bitmistir. Otobus surerken kaza yapan sofor de sehit bana gore o da vatanina hizmet ediyor sirf ben rahat edeyim diye. Hani yukarda yazmislar ya sirf sen rahat uyu diye can verenler sehit.. Bu mantikla benim rahat uyumam icin yatak fabrikasinda calisirken olen gariban isci de sehit oluyor. Ozet gecersem ben sehitlik kavraminin ici bos, insanlari kandirmak gaz ve vermek icin olusturulmus, gunumuzde ekmegi siyasetciler tarafindan yenen bos bir kavram olduguna inaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.