Şimdi Ara

Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    HS serisi VOID serisinin ardından gelen bir seri, fiyatları da öyle, daha çok F/P odağıyla öne çıkıyor aslında. Kafaüstü kulaklığı PC dışında PS4 ve XBOX One’da, telefonda da kullanabiliyorsunuz, her detayına ineceğiz ama önce kutusundan başlayalım.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi

    Siyah sarı detaylı bir kutuyla geliyor, içinden kulaklığın kendisi, takıp çıkarılabilen mikrofonu, 3.5mm’den USB’ye dönüştürücü, aynı zamanda bir ses kartı bu ve alışılageldik dökümantasyonlar çıkıyor.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi

    Beyaz ve Carbon şeklinde iki renk seçeneği var, elimizdeki Carbon olanı. Beyaz dedik ama kafa bandındaki dikişleri beyaz, bir de haznelerde beyaz bir şerit geçilmiş, hemen hemen aynı yani. Görünüm olarak sade bir kulaklık, kırmızı, mavi, göz alıcı renkler, LED’ler, süs püs işi diyebileceğim şeyler yok, daha oturaklı ve klasik görünüyor.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi 

    1.8 metre, eğilmeye bükülmeye dirençli silikon kablosuyla, 3.5mm jack üzerinden veyahut 7.1 çevresel ses kabiliyeti kazandıran USB dönüştürücüsüyle kaynağa bağlayabiliyorsunuz. Kafa bandının üstü suni deri, altında baklava desenli yastık var, klasik bir hava katmış. 
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi
     
    Yastık orta sertlikte, kafayla çok da şekil alır bir yapıda değil ama baskı uygulayacak kadar da sert değil. Bu arada 318 gram ağırlığında kulaklık, misal veriyorum 280 gram HyperX Cloud Stinger, 272 gram Arctics 3 ve 255 gram Logitech G430’dan, bu kulaklıklardan ağır kağıt üstünde.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi
     
    Sebebi şu, rakiplerine kıyasla HS60’da hazneleri tutan iskelet, kulaklığın bel kemiği diyebiliriz buna, metal malzemeden. “Ben kulaklığı bozulana kadar kullanırım” diyorsanız metal uzun vadede önemli ve bir tercih sebebi. Kademeli bant ayarı da metalden, üzerinde rehber sayılar var, sağ aşağıda kaldı, sol yukarıda kaldı derdi yok. Esneme payı gayet geniş, esnetirken korkutmuyor, gram çatırtı çuturtu yok.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi

    Plastik haznelerin dış göbeği metal mesh malzemeden, hafif parlayan, gömülü Corsair logoları var üzerilerinde. Soldakinde kaydırmalı ses ayarı, mikrofon susturma butonu ve silikon tıkaçla kapalı mikrofon yuvası var, bu tıkaç kaybolmaya çok müsait bir şey. Biraz cılız bir hissiyatı var mikrofonun ama yönlendirilebiliyor, olduğu yerde de kalıyor, serbest kalmıyor.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi 
     
    Yastıklar da suni deriden ve yumuşaklar. Kumaş gibi nefes alır, hava geçirir bir yapıda olmadığından içeriden dışarıya, dışarıdan içeriye ses yalıtımları gayet iyi. Hazneler açılanabildiği için kulağı alttan üstten iyice sarabiliyorlar. Sağdan sola 5.5cm, yukarıdan aşağı 6.5cm çapında içleri, nispeten elips şeklinde. Kulaklarım biraz büyüktür ama rahat rahat sığdılar, kulağımın ucuna kenarına baskı yapmadı. Hazneler içeri dışarı dönemiyorlar belki ama boyuna alınca, çeneniz ortalarında kaldığı için rahatsız etmiyor.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi 

    İçlerinde 50mm neodimyum mıknatıslı sürücüler var, 20Hz - 20kHz frekans aralığına ve 111dB hassasiyete sahip, rakipleriyle benzer niteliklerde 32ohm’luk bir kulaklık. Her iki tarafta birer hoparlör var, sanal surround, çevresel ses yeteneğini USB dönüştürücüdeki ses kartıyla kazanıyor. Mikrofon 100Hz-10kHz bir mikrofon, yönlü bir mikrofon, gürültü engelleme destekli.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi 

    Steam üzerinden ülkemizde en çok oynanan 3. oyun CS:GO, tek başına tabiri caizse ses kasmak için kulaklık aldırır. Numara bir, yön hissiyatı gayet kuvvetli, sadece sağ sol, ön arka ayrımı değil, köşelerden de net bir şekilde oyuncuları, aksiyonu duyabiliyorsunuz. Mesela koridorda düşmanın ayak sesini duydum, saklandım, ses iyice yaklaşınca çıkıp vurdum gibi gibi. Silahların sesleri yeterince tok ve keyifli geldi.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi 

    Overwatch. Yüksek tempolu, hareketli bir oyun, hem düşman sesini hem de dostlarınızı duymanız gereken bir oyun, hatta hemen deneyelim mikrofonu. Arkada hafiften bir tıslama olsa da cam açık halde, yoldaki arabaların sesi eve adeta hücum ederken bir gramını bile karşıya yansıtmadı. Gürültü engelleme filtresinden geçince sesteki tok tınıyı biraz azaltıyor ama robotikleştirmiyor, gayet berrak kalabiliyor, önemli olan da bu, beğendim açıkçası. Çevresel sesi yine gayet iyi, sesleri daha gümbür gümbür bir oyun Overwatch, HS60 ile keyifli bir şekilde oynayabildim, bazen biraz daha tok sesler aradım ama genel olarak müteessir olmadım.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi 

    League of Legends, takım iletişimi olmadan olmaz, mikrofon testinde de dediğim gibi karşıya net bir ses yolluyorsunuz, gelen ses de net.

    3-4 saatlik maratonlar yaptım, konfor açısından şöyle HS60. Ağırlık dengesi daha çok kafa bandında ama kafamı ezmedi, ağrıtmadı, baş ağrısı yapmadı. Yükün bir kısmı da yastıklarda olunca rahat oluyorsunuz. Suni deri hava almadığı için kulaklarınız ısınacak, tamam, mikrofiber yastıklara göre eksisi bu ama ses yalıtımı bu sayede gayet başarılı hale geliyor, içeriden dışarıya, en önemlisi de dışarıdan içeriye gürültüyü büyük ölçüde kesiyor.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi

    Müzik performansı. Maksimum sesi orta-iyi arası bir yerde, kulak çınlatacak bir ses şiddeti yok ama boynunuza da alıp bir şeyler dinleyebileceğiniz kadar yüksek. Ses profili dengeli, tizler veya tok sesler baskın değil, vokaller enstrümanlardan iyi ayrışıyor bu sayede. Rap, Trap parçalarda basslar biz de varız diyorlar, parçadan parçaya keyifli hale gelebiliyorlar ama öyle pahalı abilerindeki gibi kafada titretecek bir bass beklentiniz olmasın.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi
     
    Sahne performansı, çevreselliği iyi açıkçası, uygun dizi-film tüketirken patlama sesleri, silah sesleri, bu seslerin yönleri hiç de fena gelmiyor. USB aparatla bağlayınca Corsair Cue arayüzünde görünüyor kulaklık, ekolayzır ayarı yapabiliyorsunuz, gerçi oynatıcı üzerinden de ekolayzır ayarı yapabilirsiniz, aparat bir zorunluluk değil. Ekolayzır tiz seslerde, yaptığınız ayara tepki veriyor ama 32Hz bandında, bass sesler için olandan fazlasını alamadım, pek cevap vermedi açıkçası.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi 

    Genel olarak HS60 yine de bir oyuncu kulaklığı, gayet başarılı bir çevresel ses performansına sahip. Müzik tarafında da açıkçası bir üst segment Void serisinden daha başarılı buldum, tok sesler, basslar daha vurgulu. Samsung Galaxy S9+’ımda kullandım, maksimum ses olarak gayet iyi doyurdu, Razer Wolverine PC-Xbox kontrolcüsüne taktım, onda da aynı şekilde iyiydi.
     
    Segmentini aşan F/P kulaklığı 'Corsair HS60' incelemesi 

    Corsair HS60. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 450-470 lira civarında. Açıkçası Razer Kraken V2 Pro, HyperX Cloud II bunlar gibi gerçekten iyi kulaklıkların fiyat sularına girmiş oluyor. O zaman niye HS60? HS60 değil de HS50 diyelim, zira HS50 ile HS60 arasında sadece ses kartlı, dönüştürücü aparat farkı var, HS50’nin fiyatı ise 320 lira civarında. HS60 başarılı bir oyuncu kulaklığı, çevresel sesi rekabetçi oyunlar için performansınızı arttıracak düzeyde, mikrofonunu özellikle beğendim, tercih sebebi olabilir, ses kartlı aparat, arkadaşlar o parça olmasa da olur bence, o yüzden HS50 incelemesi yaptık sayalım ve bence fiyatı segmentinde Corsair HS50 tercih listenizde bulunması gereken, fiyat/performansı yüksek bir kulaklık.
     
     
     
     







  • Güzel bir inceleme olmuş her zamanki gibi. Emeğinize sağlık.

  • ses kartın nedir? normal bir anakartın tümleşik ses kartından(realtek) da iyi verim alınır mı yoksa usb ses kartlı olandan mı almak lazım? bir de kablosuz hs70 modelinde ses kartı içinde oluyor di mi?
    önerebileceğiniz kablosuz kulakl var mı?
    599tl ye steelseries arctis 7
    https://www.itopya.com/steelseries-arctis-7-kablosuz-oyuncu-kulakligi-siyah/
    paraya kıyıp 1400tl ye Hi-Res kulaklık almaya SteelSeries Arctis Pro + GameDAC ve bunu alsam ses kartına ihtyacım olur mu usb den kablosuz olanlar kendi ses içindeki ses kartını kullanıyormuş galiba pc de ses kartını kullanmaz diyorlar bu doğru mudur?




  • 450 TL F/P kulaklık . vaycanına
  • Normalde 50$,wireless versiyonu da 99$ o nedenle f/p diyorlar ancak Türkiye için tabi ki f/p değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 4 Haziran 2018; 7:40:59 >
  • Ses kalitesi için desteklediği frekans aralığına bakayım dedim, genellikle giriş seviyesi kulaklık kalite seviyesi olan 20-20.000hz tabii ki. Kısaca 30TL'lik kulaklıklarla benzer bir ses kalitesine sahip ama fiyatı 450TL ve nasıl olduysa f/p oluvermiş. Şu kulaklığın gerçekten f/p olabilmesi için en azından Hi-Res Audio desteğinin felan olması lazımdı, o da güncel kuru da hesaba katarak felan hani.
  • inceleme çok güzel ama f/p değil.

  • İncelemeyi bu ürüne hiç ihtiyacım olmadığı halde sırf gözlerim ve kulaklarım estetiğe doysun diye izledim. Her sunumunuz bir öncekinden daha güzel oluyor. (Hala o masada alakasız duran tripod dışında) :)

    Sizin f/p iddianızdan benim anladığım, ürünün fiyatını fazlasıyla hakettiği şeklinde. Gönül ister ki herkesin ekonomik gücü katlansın, paramız değerlensin.

    Bozmadan devam edin, başarılar...
  • Selamlar. Bu kulaklığı müzikle uğraşanlar için de tavsiye eder misiniz? Gitar amfisine bağlandığı zaman nasıl bir performans gösterebilir?

  • Fiyati baz alındığında en iyi oyuncu kulaklığı olarak hyperx cloud flight olarak söyleniyor bir çok incelemede. Doğru mu değil mi ?olt incelemesi lazım.

  • Tasarımı çok güzel

  • sosisvesalam S kullanıcısına yanıt
    Alc 1150 veya alc 1220 ses yongasına sahip bir anakartınızın var ise usb kulaklık almanıza gerek yok. Onboard ses kartı rahatlıkla yetecektir. ( hi-fi sınıfı yüksek empedasnlı kulaklıklar hariç) kablosuz alırsınız doğal olarak kendi ses kartı ile gelecek ve pc deki onboard veya harici ses kartının bir önemi olmayacak.



    Belirttiğiniz arctis pro gamedac parasını hakeden bir model değil, bütçe sorunu yoksa denenebilir ama eski arctis serileri ile uçurum bir fark yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 5 Haziran 2018; 16:41:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap için teşekürler artics 7 almayı düşünüyorum yabancı sitelerde yüksek puanlar almış
    http://www.ign.com/articles/2017/05/25/steelseries-arctis-7-wireless-gaming-headset-review
  • HS60 ses kalitesi ile değil Corsair malzeme ve üretim kalitesi ile öne çıkmaya çalışıyor ama Corsair bu kazığı bu sefer atamaz. 99$ Wireless modelinin tonlarca rakibi var 40-50mm drive'lı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hs50 aldım nisan ayında hayatımda kırdığım ilk kulaklık oldu kendisi, hor kullanan bi adam da değilim metal kasaya güvenip almayın vida yeri plastik oradan kırılıyor. Rma onaylandı gerçi ürünlerinin arkasında duruyorlar ama kendilerine de söyledim 2011 den beri envai çeşit corsair ürünü kullanıyorum 1 ayda bozulan kırılan ve sorun yaşadığım ilk ürünleri. Çok da güvenmemek lazım markaya.
  • steel series kulaklık ve mause, corsair in bazı psu ları tarştışmasız alınabilir ürünlerdir fakat bu kulaklığa para verilmez

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    neden verilmez hyperx 2 ye rakip gibi duruyor
  • 320tl'ye o kadarda f/p ürünü gibi durmuyor 190tl'ye g230 daha f/p bence

  • Gram ses diye birşey yoktur. Gram, ses ölçü birimi değil, ağırlık birimidir.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar yeni kulaklık alacağım, eski kulaklığım Cloud 2. Aklımda Corsair Void PRO Wireless ve Corsair Hs70 var. Corsair'de dip ses sorunu varmış program kullanmayınca düzeliyormuş program kullanmasam kulaklık üzerinden 7.1'i açabilir miyim? Anakartım MSI Z170A M5. Ses kartı iyi. Oyun için kullanacağım. Müzik için değil. Corsair Hs70'in kalitesi Cloud 2'den iyi mi, kötü mü? Daha önce kıyaslayan var mı? Benim burada açık da yok inceleyemedim Void Pro'nun kalitesi Cloud 2'den iyi diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.