Şimdi Ara

SEG 12000 BTU KLİMA (A101 İÇERİR) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
15
Favori
71.104
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KURSAD.

Ado Sayesin bilgim artttı Yazına, emeğine sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Merhabalar, ilginizden dolayı ben teşekkür ederim azizim.

Sorun şu ki aynı binanın aynı cephesinin aynı metrekare evlerinin aynı odalarına takılan aynı btu daki klimaların aynı set değerlerinde 24 saat çalışmasına rağmen tüketim verileri kat farkından dolayı bile eşit değildir.

Bu nedenle değerli hocam
    1- Klimada sabit tüketim olmaması nedeniyle sağlıklı tüketim verisi alınamaz
    2- İnverter klimalar frekans esasına göre çalıştığı için sağlıklı tüketim verisi HİÇ alınamaz

çalışma prensibi, içeriğindeki 6+1 sensör gibi nedenlerle hangi zaman diliminde hangi olumlu veya olumsuz koşulları algılayıp hangi frekansta kompresör çalıştıracağını bilmiyor olmamızdan kaynaklanır bu.

Ancak standart bir evin standart kullanımında aylık 40TL fark geldiğini söyleyen de var, 80TL fark geldiğini söyleyen de.

Yine de hesaplama teknikleri üzerinden hareketle bir sonuca ulaşmak isterseniz, Aşağıda linki verdiğim yazımı okuyabilirsiniz.

donanımhaber forum
    mitsubishi msz-sf35 alındı(balkona) » Sayfa 1 - 2
    https://forum.donanimhaber.com/mitsubishi-msz-sf35-alindi-balkona--123959786#124000734

Bir özel ricam var sizden. BEBEK-ÇOCUK-ASTIM HASTASI dediğinizde söz konusu klima ise akan suları durdurmak lazım. Bu anlamda sizden ricam klimanızı mümkün olduğunca NEM ALMA MODUNDA kullanınız.

bahsi geçen ortam için bu klima size çok iyi bir iklimlendirme sunacaktır kaldı ki bir noktadan sonra BTU değerini düşürecek, Min BTU değerine kadar inerek daha yüksek tasarruf sağlayacaktır size zira normal şartlarda sizin alan için 20 / 2.2 x 1000 = 9090BTU ya ihtiyacınız var ike takılan klimanın 12.000BTU olması nedeniyle çok erken iklimlendirme yapıp erken frekans kısacak ve erken ekonomiye geçecektir.

Nem alma modunda çalıştırdığımızda çocuklara zarar vermiyor bunu öğrendiğim iyi oldu.Bilgilendirme için teşekkür ederim.Bir konuda görüşünüzü almak istiyorum.Klima dediğimizde hemen mitsubishi veya daikin dan bahsediyorlar ve tavsiye ediyorlar.Bu klimalar'ın vestel,arçelik,demirdöküm vs.gibi yerli ürünlerden ne farkı var?Klimadan anlayan bir tanıdık mitsubishi dışında diğerlerini alma diyor.Sebebini sorunca bozluyorlar,sağlam değiller diyor.Bu klimalarda arıza veren kısım kompresör mü elektronik beyin yada kart mı?Mitsubishi'nin kompresörü ile vestel'in kompresörü veya arıza veren parçaları nerede üretiliyor ve ne kadar fark var kalite olarak?Uzun ve detaylı oldu biraz.Sabrınıza güvendiğim için sordum:) Cevabınız için teşekkür ederim.

• Adalet mülkün temeli kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam,

Öncelikle yiğidi öldürüp hakkını yemeyeceğiz, Bu doğrultuda Mitsubishiyi elbette hak ettiği şekilde saygı ile anacağız lakin, bu markaları ben eleştiririm zira her ne kdar mühendisliklerine ve eskisi gibi olmasa da kalitelerine lafım olmasa da, halem İSİM satıyor olmalarını kabul etmek istemiyorum.

Mantık şu, Klima değeri 3000 + Mitsubishi marka değeri 2000 = Mitsubishi klima 5000TL

Tamam biliyorum abartılı bir yaklaşım, lakin en güzel bu şekilde anlatılır durum.

Haa bu demek değil ki VESTEL ile MİTSUBİSHİ klimaları aynı kefeye koyacağız. ASLA öyle bir şey yok. Ciddi bir mühendislik ve İyi bir kalite var ME MHİ DAIKIN vs ürünlerde.

Yalnız şöyle bir durum var. Sizden rica etsem hemen şimdi şikayetvar sitesine girip marka bölümüne Mitsubishi Electric yazıp aratırmısınız?

Bozulmayan klima yoktur, olmaz, olamaz. Geç bozulanı vardı kabul ediyorum elbette ancak defalarca ama defalarca oturup kalem kalem bu işin hesabını yaptık.

X marka çok kaliteli ürün alır 10.000TL peşin para öder 10 Yılda 1 arıza yapar 3000TL tamir parası ödersiniz.
    Y marka Düşük kaliteli ürün alır 5000TL peşin para öder 10 Yılda 3 arıza yapar 3 kere 1000TL tamir parası ödersiniz.

X markanın ses seviyesi Y markaya göre biraz daha sessiz - X markasının kumandası Y markasından biraz daha caf caflı - X markasının filtreleri Y markasından biraz daha avrupai isimler kondurulmuş ama 10 yılda 3 kere kullanıp kullanmayacağınız belli olmayan filtrelerdir vs vs.

Kara mizah veya kaliteyi öldürmek değil benim niyetim, yalnızca insanlar bilinçlensin LAZIMSA alsın istiyorum.

Elimizdeki akıllı telefonun fonksiyonlarının yarısını kullanmayız ancak 2000-5000TL paralar verir alırız.
    Vay efendim İYONİZERLİ diye 400TL fazla para verip klima alırız, satın aldığımız ilk ay 3-5 kere iyonizer çalıştırır sonra yıllarca elimizi bile sürmeyiz vs vs

Klimanın TEMEL işlevi soğutmak, sonra da ısıtmaktır. Bizler tüketici olarak bunları bıraktık, hatta bıraktırıldık, wi fi- iyonizer- çam kokuusu- a+++++++ - gisli display vs vs mevzularına daldık.

İnsan beyni unutur - İnsan beyni hep yeniyi ister mantığından hareket eden üreticiler bu varyasyonları her zaman yapacak hocam, biz bunları İSTEYEREK almazsak, onlar almamız için farklı yollar bulacaklar elbette.

Koku veren televizyon, kek yapan bulaşık makinesi, dondurucu kapısından televizyon izlettiren buzdolabı vs vs hepsi çıkacak zamanla

• Ado kullanıcısına yanıt
    Valla hocam sayende 49ub8300 4k vestel aldım, çok memnunum, önerilerini dinleyip regal yada seg klima da alacağım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Değerli Hocam,

Öncelikle yiğidi öldürüp hakkını yemeyeceğiz, Bu doğrultuda Mitsubishiyi elbette hak ettiği şekilde saygı ile anacağız lakin, bu markaları ben eleştiririm zira her ne kdar mühendisliklerine ve eskisi gibi olmasa da kalitelerine lafım olmasa da, halem İSİM satıyor olmalarını kabul etmek istemiyorum.

Mantık şu, Klima değeri 3000 + Mitsubishi marka değeri 2000 = Mitsubishi klima 5000TL

Tamam biliyorum abartılı bir yaklaşım, lakin en güzel bu şekilde anlatılır durum.

Haa bu demek değil ki VESTEL ile MİTSUBİSHİ klimaları aynı kefeye koyacağız. ASLA öyle bir şey yok. Ciddi bir mühendislik ve İyi bir kalite var ME MHİ DAIKIN vs ürünlerde.

Yalnız şöyle bir durum var. Sizden rica etsem hemen şimdi şikayetvar sitesine girip marka bölümüne Mitsubishi Electric yazıp aratırmısınız?

Bozulmayan klima yoktur, olmaz, olamaz. Geç bozulanı vardı kabul ediyorum elbette ancak defalarca ama defalarca oturup kalem kalem bu işin hesabını yaptık.

X marka çok kaliteli ürün alır 10.000TL peşin para öder 10 Yılda 1 arıza yapar 3000TL tamir parası ödersiniz.
    Y marka Düşük kaliteli ürün alır 5000TL peşin para öder 10 Yılda 3 arıza yapar 3 kere 1000TL tamir parası ödersiniz.

X markanın ses seviyesi Y markaya göre biraz daha sessiz - X markasının kumandası Y markasından biraz daha caf caflı - X markasının filtreleri Y markasından biraz daha avrupai isimler kondurulmuş ama 10 yılda 3 kere kullanıp kullanmayacağınız belli olmayan filtrelerdir vs vs.

Kara mizah veya kaliteyi öldürmek değil benim niyetim, yalnızca insanlar bilinçlensin LAZIMSA alsın istiyorum.

Elimizdeki akıllı telefonun fonksiyonlarının yarısını kullanmayız ancak 2000-5000TL paralar verir alırız.
    Vay efendim İYONİZERLİ diye 400TL fazla para verip klima alırız, satın aldığımız ilk ay 3-5 kere iyonizer çalıştırır sonra yıllarca elimizi bile sürmeyiz vs vs

Klimanın TEMEL işlevi soğutmak, sonra da ısıtmaktır. Bizler tüketici olarak bunları bıraktık, hatta bıraktırıldık, wi fi- iyonizer- çam kokuusu- a+++++++ - gisli display vs vs mevzularına daldık.

İnsan beyni unutur - İnsan beyni hep yeniyi ister mantığından hareket eden üreticiler bu varyasyonları her zaman yapacak hocam, biz bunları İSTEYEREK almazsak, onlar almamız için farklı yollar bulacaklar elbette.

Koku veren televizyon, kek yapan bulaşık makinesi, dondurucu kapısından televizyon izlettiren buzdolabı vs vs hepsi çıkacak zamanla

Tek kelime ile durum özeti yapmışsınız.Klima fiyatlarına bakınca 12000 btu değerinde ki mitsubishi klima 2700 civarında bir fiyata sahip aynı değerde ki Seg/Regal(Vestel) klimalar 1500 TL ye alınabiliyor.Aralarında 1200 TL gibi korkunç bir rakam var.İşin özü Vestel mantığıma yatıyor da ikide bir sürekli bozulur mu diye korkutuyor yoksa alayım 10 yıl bozulmadan çalışmasınıda beklemiyorum.İşin ilginci bir tanıdığımız iş yerne demirdöküm inverter klima aldı.3-4 yıldır kullanıyor çok memnun arıza vermediğini söylüyor.Demirdöküm ile vestel kalite olarak yakın mıdır?

• Adalet mülkün temeli kullanıcısına yanıt
    Hocam yine bir detay vereyim.

ESKİ sistem klimalar On/Off sistem olmaları, kontrolsüz yüksek akım altında çalışmaları, yüksek elektronik donanıma sahip olmamaları nedeniyle çok bozulurdu. İÇ ünitede bir adet elektronik kart, dışarıda koca bir kompresör, sensor ON hooop kompresör güm diye durdu, Sensor OFF hooop kompresör demeraj akımına ANİ asılarak kalkışa geçer bu esnada evin ampülleri dahi bir an kararır yine düzelir vs gibi bir sistemle çalışırlardı ve dolayısı ile bu yüksek ampere istinaden çok kısa ömürlü olurlardı.

YENİ inverter sistem klimalarda ise İç ünitede daha geliştirilmiş bir elektronik kartın yanısıra, Dış ünitede GÜÇ unsurunu sağlayan yüksek elektronik ve yazılım kontrollü PFC ünitresi yanısıra stabil bir yazılım ile frekans dengeleyici olarak çalışan IPM sistemi mevcuttur. Yine yeni sistemlerde EASY START denilen kompresörün ilk hareketini en alt frekanstan başlatan sistem ile BLDC denilen (BrushlessDC) dış ünite değişken devirli fan motoru sayesinde artık demeraj akımı derdi de ortadan kalktığı için arıza olasılıkları inanılmaz düştü hem de marka model fark etmeksizin.

Bozuluyorlarmı? Elbette bozuluyorlar hocam hem de en kaliteli dediğimiz ME nin bile bu kartları bozuluyor, Lakin eski sisteme nazaran arıza oranları aklın hayalin almayacağı oranda düşmüştür, hatta kompresör değişimi neredeyse ortadan kalkmıştır. Bakınız benim skiden depomda en az 10 adet değişik modellerde değişik BTU larda hazırda kompresör beklerdi, şu ana kadar 1 adet kompresör sipariş ettim ki o da zaten kompresör sağlam çıktı ben arızayı yanlış tespit etmişim

Hocam SONUÇ diyorsanız marka model farkı var elbette, ARIZA diyorsanız bu işin marka model farkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: carpenokte

Valla hocam sayende 49ub8300 4k vestel aldım, çok memnunum, önerilerini dinleyip regal yada seg klima da alacağım

Ne mutlu hocam, İnşallah bu ürünler de bizi utandrmayacaktır sizlere karşı.

Yalnız şu sıralar biraz servis şikayetleriniz olabilir klimalarla ilgili peşinen yazayım hocam, çok yoğun arkadaşlar, yakın zamanda hava sıcaklıkları yine pik yapacağı için, bu kriterleri göz nünde bulundurarak hareket ediniz lütfen.
  • quote:

ESKİ sistem klimalar On/Off sistem olmaları, kontrolsüz yüksek akım altında çalışmaları, yüksek elektronik donanıma sahip olmamaları nedeniyle çok bozulurdu. İÇ ünitede bir adet elektronik kart, dışarıda koca bir kompresör, sensor ON hooop kompresör güm diye durdu, Sensor OFF hooop kompresör demeraj akımına ANİ asılarak kalkışa geçer bu esnada evin ampülleri dahi bir an kararır yine düzelir vs gibi bir sistemle çalışırlardı ve dolayısı ile bu yüksek ampere istinaden çok kısa ömürlü olurlardı.

YENİ inverter sistem klimalarda ise İç ünitede daha geliştirilmiş bir elektronik kartın yanısıra, Dış ünitede GÜÇ unsurunu sağlayan yüksek elektronik ve yazılım kontrollü PFC ünitresi yanısıra stabil bir yazılım ile frekans dengeleyici olarak çalışan IPM sistemi mevcuttur. Yine yeni sistemlerde EASY START denilen kompresörün ilk hareketini en alt frekanstan başlatan sistem ile BLDC denilen (BrushlessDC) dış ünite değişken devirli fan motoru sayesinde artık demeraj akımı derdi de ortadan kalktığı için arıza olasılıkları inanılmaz düştü hem de marka model fark etmeksizin.

Bozuluyorlarmı? Elbette bozuluyorlar hocam hem de en kaliteli dediğimiz ME nin bile bu kartları bozuluyor, Lakin eski sisteme nazaran arıza oranları aklın hayalin almayacağı oranda düşmüştür, hatta kompresör değişimi neredeyse ortadan kalkmıştır. Bakınız benim skiden depomda en az 10 adet değişik modellerde değişik BTU larda hazırda kompresör beklerdi, şu ana kadar 1 adet kompresör sipariş ettim ki o da zaten kompresör sağlam çıktı ben arızayı yanlış tespit etmişim

Hocam SONUÇ diyorsanız marka model farkı var elbette, ARIZA diyorsanız bu işin marka model farkı yok.

Bilgi için teşekkür ederim.Klima almak için fiyat hususunda en doğru zaman nedir?Acil klima ihtiyacım şimdilik yok.Fiyat/performasn ürünün denk gelmesini bekliyorum.Geçen yıl Bİm de acayip güzel fiyatlara verilmiş bakalım bu yılda aynısı olacak mı?Olursa hemen değerlendirmeyi düşünüyorum verdiğiniz bilgi sayesinde.

• Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam gri renk klima almak istediğim için en uygun bunu bulabildim. Sanırım A101 deki ile benzer ürün.

Linkteki ürünü almak istiyorum sadece soğutma için, önerir misiniz?

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/seg-12-000-btu-h-a-enerji-sinifi-inverter-klima-seg-12000-btu-282613012#

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih

quote:

Orijinalden alıntı: A.D.K

Hocam gri renk klima almak istediğim için en uygun bunu bulabildim. Sanırım A101 deki ile benzer ürün.

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/seg-12-000-btu-h-a-enerji-sinifi-inverter-klima-seg-12000-btu-282613012#

49 TL kargo ücreti çıkıyor.

• quote:

bir de klima satıcılarının söylediği bir olay var hocam gerçek inverterli klima sadece miztubishi elektrik diiğerleri olayı son starter ile çözüyorlar diye aslı astarı varmıdır

• semihmurat S kullanıcısına yanıt
    Sizi kandırmışlar hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Sizi kandırmışlar hocam

kandırılma durumum yok cam klima alan ben değildim yakın zamanda alma durumu da yok arkadaşın yanında gitmiştim bakarken ama bilmediğimiz bir konu olduğu için kandırılsamda utanmazdım karşımdaki insanı dürüst kabul ederim ben şe refsiz olması aklıma gelmez bu yararlı konuyu görünce uzmanından doğrusunu öğrenme amaçlı sordum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carpenokte

Ne mutlu hocam, İnşallah bu ürünler de bizi utandrmayacaktır sizlere karşı.

Yalnız şu sıralar biraz servis şikayetleriniz olabilir klimalarla ilgili peşinen yazayım hocam, çok yoğun arkadaşlar, yakın zamanda hava sıcaklıkları yine pik yapacağı için, bu kriterleri göz nünde bulundurarak hareket ediniz lütfen.

regal seg haricinde önerebicrğiniz minumum sıkıntı çıkaracak marka model var mı hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• VESSEN klimaları incelemenizi tavsiye ederim. İthal gurupta dikkat çeken YORK, MİDEA ürünlerine de bakabilirsiniz.
  • semihmurat S kullanıcısına yanıt
    Yok sayın hocam, Ancak sanırım şunu vurgulamak istemiş olabilirler.

Bir klimada en büyük güç tüketen unsur MOTOR dur, Tabi bu MOTOR dediklerimiz

1- Kompresör
    2- Dış ünite fan motoru
    3- İç ünite fan motoru
    4- Yatay kanat salınım motoru
    4- Dikey kanat salınım motoru (Opsiyonel)

diye gider.

En yüksek güç tüketimi Kompresördedir dolayısı ile asıl hedef nokta kompresörün inverter olmasıdır.

İlk nesil inverter klimalar en önemli unsur olan kompresörü invertere çevirip, kalan kısmını standart asenkron motor kullanmaya devam ettiler.

Kompresörden alınan bu verim o kadar mutlu etti ve o kadar iyi geri dönüşler sağladı ki, her ne kadar aşırı yüksek güç çekmeseler de, diğer motorların da tekniklerini değirsek neler kazanırız düşüncesine sevk olan firmalar oldu doğal olarak ve dış ünite iç ünite motorlarını da sistemsel değiştiren ürünler ortaya çıkınca, pazarlama taktikörleri devreye girdi ve ''Aaaa bizimkisi TAM inverter, sizinkiler yalancı'' gibi bir durum öne sürdüler ki tam anlamıyla bir taktik savaşıdır, gerçekliği yoktur zira kompresörün inverter olması ile elde edilen enerji tasarrufu yanında fan motorunun vs sistem değişikliği ile elde edilen tasarruf, CİDDİ ANLAMDA devede kulak kalır azizim.

Elbette ki olması tüketici adına avantajdır lakin Gerçek inverter yalancı inverter durumu biraz abartılı bir yaklaşım olmuş

Saygı ile.

• A.D.K A kullanıcısına yanıt
    Hocam çok mecbur değilseniz almayınız.
  • N11'de Baymak Elegant Plus 12.000 BTU İnverter Klima 1900 lira.

100 liralık çeki 5 liraya aldım klima 1805 liraya geldi.

50 lira da axess puan verdi 1755 liraya 5 yıl garantili, ücretsiz kargo ve montajlı Baymak 12000'lik inverter aldım.

Seg ile arada pek fiyat farkı kalmıyor. Sırf 5 yıl garanti için bile Baymak alınabilir.

NOT: Klima çarşamba takılacak, şimdilik hakkında olumlu ya da olumsuz yorum yapamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih

quote:

Orijinalden alıntı: A.D.K

49 TL kargo ücreti çıkıyor.

Şubeden alın hocam.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.